Прескочи до съдържание

Мавриций, Реюнион, Мадагаскар - къде, какво, кога?


mitkobiker

Препоръчани мнения

Много, много добра оферта за Мадагаскар! :wub:

Това са промоционални цени покрай откриването на линията(opening fares). Предполагам, че до пролетта Турските авиолинии ще вдигнат цената за трасето с поне 30%.

Много вимавайте с пътуванията из Мадагаскар през дъждовния сезон- декември-март. Някои от най-прекрасните места там са почти недостъпни през този период!

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз бях декември-януари и не валеше изобщо, но островът е огромен и много си зависи кой къде ходи, По това време има страшни циклони по бреговете на Индийския океан и Мозамбикския канал. Често има разрушени селища, наводнения, свлачища и жертви. Но циклоните обикновено траят 2-3 дни и се анонсират поне седмица по-рано, така че човек винаги може да отиде във вътрешността докато отминат. 

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

За мен задължителните места в Мадагаскар са различните хабитати с боабаби по източното/югоизточното крайбрежие и плажовете там + Цинги.

От тези места по асфалт от към вътрешността може да се стигне само до Морондава и Тулеар. Между тях се пътува по черни пътища, които са проходими само когато блатата пресъхнат- след месец май-до към края на октомври.

Ние пътувахме с местен водач, който каза, че туристическия сезон при тях се води от април до ноември. А виският им сезон е от юни до октомври, защото тогава всички пътищата са проходими и са отпуските в Европа. Извън сезона много от местата за настаняване между Тулеар и Морондава просто затваряли, защото нямало как да се стигне до тях. Същата е ситуацията по пътищата на север от Морондава към Цинги.

Нещо такова е би било best of Madagascar по моите разбирания:

grand-tour.jpg

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Аз няма какво толкова да казвам. Аз съм за есента за Мадагаскар. Пък вие сега си ходете на Мавриций. Офертата е чудесна.

Не съм много по плажните дестинации. Предпочитам Реюниън.

Връзка към коментар

Жоро, заложени са до края на зимното разписание в каря на март. Аз бях тази година между 20-30 март там и туристите тепърва започваха да идват.

 

Няма нужда от еднопосочни.

Полетът между двата също е на Търкиш и може да се комбинират нещата с няколко дена на единия и после на другия

 

Ама май нямат права да возят пътници, защото Мавриций-Тана-Мавриции изобщо не излиза с тази авиокомпания по резервационните системи.

************************************

И една добра новина относно времето тази зима в района- тази зима е пик на Ел Ниньо, което значи, че може да се очаква следната картинка:

El_Nino_regional_impacts.gif

 

(да се чете DRYer & WARMer than normal/usual)

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Е аз точно до района с боабабите не ходих. Нашият маршрут беше Тана-Антсирабе-фианарантсу-Раномафана-Манакара и обратно Фиана и Тананариво. Нямаше време за повече. И не валя грам от 17 декември до 4 януари. По същото време в Реюнион имаше циклон Дюмил, който в Мадагаскар не се усети. После като заминах за ЮАР имаше проливни дъждове и наводнения в Мозамбик и Мадагаскар. Може и късмет да съм извадил.

 

Да отбележа за протокола, че северната част на острова също е много красива, но и по-туристическа - Сент Мари, Носи Бе и. Маджунга ще направя следващия път + Майот задължително.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Най-ниска цена излиза през http://www.liligo.fr -> bravofly.fr - плащане с Mastercard Debit.

 

Мадагаскар - €548

Мавриций - €564

 

Възможна е и OJ комбинация, макар че еднопосочните полети между двата острова са неприлично скъпи.

 

Сериозно обмислям да посрещна Коледа на Мавриций, склонен съм да поема известен риск за времето. Със сигурност поне ще е топличко :) А и за този период се намират доста изгодни хотели от рода на €20-25 на двойна стая със закуска.

 

Между другото Turkish Airlines са заложили полети само до средата на Януари и за по-натам няма (или поне аз не намирам). Възможно ли е това да е временна линия само за празниците?

 

Леле, супер цена за Мавриций!

Какъв риск за времето...термометърът ще удари 30 градуса през деня, 23-24 през нощта :)  Ако валне, е привечер и за малко. Щом си намерил изгодни хотели, не се чуди.  Както си починах на Мавриций, никъде другаде не съм имала такова спокойствие и релакс. Не знам колко дни планираш, аз ако отида втори път ще бъде за не по-малко от 2 седмици.

 

Лидия, не е евтина дестинацията. Скъпи са луксозните хотели на ол инклузив. По-непретенциозни се намират на прилични цени както е писал Георги Матеев. Цените в заведения и магазини в столицата са като във Франция примерно или малко по-ниски.

macflan да каже повече за цените, той беше на Мавриций тази година.

Редактирано от Jenbel
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ценово, Мавриций и Реюнион са сходни. Разбирай - дерат по три кожи и питат за 4та. Описано е в пътеписа :)

Ще помоля конкретни въпроси и дискусии по дестинациите да се задават в съответните теми във форума, мерси :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Аз разбрах, че за Мадагаскар е въпроса, а не за Мавриций. Мадагаскар е супер евтин, особено ако се делят цените на 3-4 в група. Повечето неща се пазарят, включително екскурзии, гидове и т.н. Ние бяхме бекпекърската и повече от 15-20€ не сме давали за нощувка. Още 1€ за закуска. Но пътувахме с местен транспорт, и спахме в непретенциозни гестхаузове. Коледното меню в изискан ресторант в Тана беше 15€ на човек за ядене на корем и имаше само бели и разни местни олигарси. Наемане на кола с шофьор и спане в по-изискани хотели може да струва по-скъпо, но със сигурност най-евтиното в региона.

 

За Мавриций не коментирам, там си е скъпотия, но те са развили съвсем друг тип луксозен ол инклузив туризъм.

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Как иначе вървят цените на острова- турове, хотели и други?! Скъпотия ли е?

Ако въпроса е за Мадагаскар:

*джип 4х4 с шофьор (отделно се плаща само горивото) 100 евро на ден. Колите под наем са на почти същите цени, за това не си струва да се опитвате да шофирате- пътищата са зле!

*спане около 30 евро за двойна стая в големите градове в прилични хотелчета

*за къща на плажа в Морондава- 35 евро на вечер

*приличен обяд/вечеря в ресторант 20-30 лева на калпак

**********

Пазарлъците за цени много трудно вървят и отбивките са символични.

Силно препоръчително е да поназнайвате френски!!!

**********

По цялата дължина на острова има само един асфалтиран път с ширина на софийска квартална улица и постоянен трафик от камиони, маршрутки, каруци, колички и ужасно много пешеходци. Със собствен транспорт за ден може да се изминат към 300км. Има много маршрутки, които взимат невероятни за местните условия разстояния за невероятно време, но трябва да сте склонни да се лишите от лично пространство и да не очаквате никакви удобства от возията ;)  

*********

Носи Бе в северната част е много известен курорт. Италианците имат директни чартъри до там. Предполагам, че зимата става за плаж.... ама за мен Мадагаскар са лемурите и боабабите... бели плажове и палми има и другаде...

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Потвърдено вече с билет: Коледа ще се кара на Мавриций :) Хубавата новина е, че още трима магеланеца идват, та се очертава много приятно.

 

EDIT: Сега взех и Мавриций-Реюнион-Мавриций и ще успея да поразгледам и Реюнион. Билетът излезна само €129 евра.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 20
Връзка към коментар

Потвърдено вече с билет: Коледа ще се кара на Мавриций :) Хубавата новина е, че още трима магеланеца идват, та се очертава много приятно.

 

Така е, като все не идваш на извънсофийските сбирки, сега направо на задгранична  :biggrin:  

 

4-ма.

 

Бирите в самолета са от вас :P

 

Мисля нещо по-качествено от бири да е  :drinks:

 

Изпилихме още цената до 474 евро :)  с полет Варна-Мавриций.

:good: На такава цена до Мавриций от България, и то за Коледа, си е чиста печалба.

Are you ready to  :party: ?

 

Отдъхнах си! Най-после чакането ми за дестинация за Коледа - НГ беше възнаградено :) Ако има и други такива, да се включват, докато се намират полети на тези цени.

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Не мога да ти препоръчам този район за "парти" :) Дотам са няколко часа с кола от основните места за спане.

Връзка към коментар
 

Мадагаскар определено ме влече повече от Мавриций  ;) но явно трябва да почакам

Мадагаскар е нагласен за септември. Даже той е цел за мен и още няколко човека от форума доста преди Мавриций. Сега тази оферта се получи нещо като неочакван джакпот за празниците. Съвсем изненадващо и непредвидено, без предварителен план. Сега ще мислим останалите подробности в движение.

 

 

Винаги съм готова.  :)

Да, то твоето старание стана пословично :) Допускам, че си готова още от времето на пионерчетата  с този отговор  :secret:

Редактирано от wilks
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

 

 
 

Мадагаскар е нагласен за септември. Даже той е цел за мен и още няколко човека от форума доста преди Мавриций. Сега тази оферта се получи нещо като неочакван джакпот за празниците. Съвсем изненадващо и непредвидено, без предварителен план. Сега ще мислим останалите подробности в движение.

 

Виж за септември мога да се замисля, но незнам от Лондон каква цена ще излезе. Погледнах набързо преди малко, но цените ме убиха ;)

Връзка към коментар

Може ли да ми кажете полетите, които гледате на Turkish ли са и за кои дати? На мен ми излиза София-Мавриции 637Е?

София/Варна - Мавриции и/или Мадагаскар под 500 Евро
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.