Прескочи до съдържание

Как се стига до Америка по суша??? :)

zoz

Препоръчани мнения

Някой знае ли как се стига от България до Америка по суша?

Да знам.Ето и един от най-преките пътища:изходна точка България след това през Румъния,влизаш в Украйна и от там в Русия.Прекосяваш Русия надлъж за да стигнеш до Чукотски автономен окръг.Изчакваш да замръзне Беринговия проток и кеф ти пеша кеф ти с кучешки впряг влизаш в Аляска.Това означава,че си в Америка.Ако това не ти е достатъчно прекосяваш Канада и при Ванкувър минаваш границата със Сащ.Първият по-голям град е Белингам,но ако не ти е достатъчно голям даваш още малко на юг и си в Сиатъл.Дано съм успял да помогна :D  :D  :D .

• Харесвам 19
Връзка към коментар

Ей колко остроумно! Това мнение по добре си го задръж за себе си !!!!

Извинявам се ако съм те обидил.Това е последното нещо което искам.Но ако някой се сеща за друг маршрут нека го напише.

Нали въпроса ти е по суша!?!Вместо да взимаш ферибот се качвай направо на самолета.Освен ако не искаш да прекараш колата през Атлантика.Тогава има логика за ферибота.

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Има круизи еднопосочни при пребазирането на корабите от Карибите към Европа и обратно, за тях изпадат добри цени понякога и става добра комбинация, хем транспорт, хем самия транспорт ти е още една екскурзия.

Връзка към коментар

Аз самолета си го хващам всяка година за там . Просто ми стана интерсно, защото имам роднини които искат да отидат до там , но ги е страх от летенето :)

Еми ОК, ама можеше това да го поясниш още в първия пост, а и преди да се нахвърляш на Красен, по-добре да беше съобразил, че освен доста неясен, въпросът ти е и некоректен, доколкото е ясно, че според географията няма как да се стигне "по суша" от България до Америка. B)

Сигурно не беше трудно да напишеш нещо от сорта:

"Здравейте,

мои роднини се страхуват от летенето, затова искам да попитам как може да се стигне от България до САЩ (ако това имаш предвид под Америка) без да се ползва самолет?"

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Би следвало да има опция за автобус/влак/кола до Франция, после Евростар до Великобритания, влaк до Глазгоу и после отново кораб - зависи дали пътуващите се чувстват комфортно на кораб.

От приятели с фобия от летене съм чувал, че има гривни и успокоителни, които им помагат - може да е по-добро решение от "10 дни път с камили"

Връзка към коментар

Queen Mary 2, до колкото ми е известно прави трансатлантически преходи. Но цената е солена. Предполагам, че е солена де, това се води един вид круиз и е по-луксозно изпълнение. 

Алтернатива може да е ферибот до Исландия, има такъв който минава през Фарьорските острови. От там може би пак фери до Гренландия и там нещо към Канада, но за последната фаза не съм сигурен, че има редовен транспорт. 

И да, редно е преди да нападнеш някой да си сигурен, че се заяжда с теб. Аз си мислех, че темата е по-скоро главоблъсканица, отколкото реално питане и отговора на Красен честно казано ме възхити. Та, добре дошъл също :)

Редакция: ей на тоя сайт попаднах: http://seaplus.com/ Накратко товарните кораби имат ограничен брой каюти за пътници, също не е евтино, нито лесно да се резервира, но ако летенето не става няма друг начин.

Редактирано от Георги
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

При положение, че по суша не може да се стигне (океана очевидно не е суша), и това :) което си сложил в заглавието предполага някакво чувство за хумор. Явно сме се излъгали

Връзка към коментар

Eто трансатлантически круизи , гледам има и за под 500 долара между Барселона и Форт Лодърдейл ...

http://vacationstogo.com/ticker.cfm?r=26&m=0&l=0&s=0&n=0&d=0&v=0&sm=20138&tm=20141&sp=y

http://vacationstogo.com/fastdeal.cfm?deal=30798

Връзка към коментар

Аз самолета си го хващам всяка година за там . Просто ми стана интерсно, защото имам роднини които искат да отидат до там , но ги е страх от летенето :)

Аз пък мисля, че щом всяка година летиш до там, ще трябва да си наясно и с алтернативните маршрути / транспорти/.

Круиза не мисля, че ще му върши работа.

Много добър отговор на Красен! :rolleyes:

Връзка към коментар

Аз имах страхотен страх от летенето. Имам и съвсем реални проблеми с вестибуларния апарат, които правят проблем 1 още по-неприятен. 3 валидола + 3 валериана вършат чудеса. Просто толкова спира да му пука на човек като му е супер ниско кръвното, че мисля и в товарното отделение да не му е проблем да лети. Казвам го съвсем от първа ръка без ирония. Според мен е напълно немислимо ако човек го е страх от летенето и не може да преглъгне 10 часа дискомфорт да си причини 10 дни при сходни, че на не кажа по-неприятни условия в кораб.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз имах страхотен страх от летенето. Имам и съвсем реални проблеми с вестибуларния апарат, които правят проблем 1 още по-неприятен. 3 валидола + 3 валериана вършат чудеса. Просто толкова спира да му пука на човек като му е супер ниско кръвното, че мисля и в товарното отделение да не му е проблем да лети. Казвам го съвсем от първа ръка без ирония. Според мен е напълно немислимо ако човек го е страх от летенето и не може да преглъгне 10 часа дискомфорт да си причини 10 дни при сходни, че на не кажа по-неприятни условия в кораб.

Там е въпроса, често фобията е толкова силна, че валидоли и валериани не помагат.  Бях писал в блога за едно дете, което изведнъж получава моментална фобия и с баща му вече 2 години не могат да си тръгнат от Абу Даби, защото всички сухопътни и морски пътища минават през размирни и опасни райони. 

Но си права, огромна загуба на време и голяма загуба на пари, ако пътуването е само с цел туризъм може би не си заслужава, но пък важното е всички варианти да се знаят, хората които ги интересува да си преценят :)

Връзка към коментар

Аз гороря за страх от летенето. При такива силни фобии като на това дете се търси работа с психолог, лекарства. Това са състояния, които изискват медицинска грижа и коренно се различават от просто "страх от летене".

Връзка към коментар

На една приятелка майка и има подобна фобия, макар и не толкова крайна. Проблемът е, че работата и е такава, че изисква пътуване по цял свят и то с дълги полети.

Жената му е намерила цаката - качва се на самолета подпийнала, трупясва се и се събужда при кацането. 

Схемата е отлична, но има само един слаб пункт (но пък какъв) - не е гъвкава при закъснения на полети. Случвало се е да се съвземе далеч преди кацането  и тогава става весело.  :lol:

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 години по-късно ...

Тази статия , ме подсети за отговора на Красен, както и за това старо-старо питане от зората на форума. 

А ако стане реалност някой ден, ще стане възможно и сухопътното преминаване между двата континента... Визите може и да са паднали дотогава, ние да сме пенсионери и да си разполагаме с времето да се поразходим из цяла Русия и така до Америката... 

Петъчно!  ;)

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.