Прескочи до съдържание

На къмпинг в Япония?


Kamen

Препоръчани мнения

.

Летяла съм с тях до Окинава (Ишигаки) в мачалото на май. Бях на къмпинг. 

Здравей Самурайка!

Заинтригува ме с това "бях на къмпинг". Може ли малко подробности, как стои въпроса с къмпингуването в Япония. 

Връзка към мнение

Моля, за да не разводнявам темата, каде е подходящо да отговоря за къмпинга?

Тук.

Връзка към мнение

Благодаря

macf1an,

Къмпинги в Япония има много и са много приятни за почивка. Но не са много удобни за туризъм - не са близо до гари и автобусни спирки, обикновенно са сред природата и до тях се стига с кола.

В Окинава бях на Ишигаки (до там летяхме с Peach air). Имахме само един куфар чекиран багаж, в който беше палатката и надуваемото лего, всичко друго ни беше в ръчните багажи (двама възрастни и две деца). От летището взехме кола под наем, минахме да напазаруваме (газова бутилчица за мини котлонче, батерии, както и разни полезни неща от магазин за 100 йени (нож, че аз патката му слънчасала го бях сложила в ръчния багаж и ми го взеха). Отседнахме на Yonehara плажа, къмпинга е голям, стари и захабени , но чисти тоалетни, душ само със студена вода, но безплатен (наблизо има платен с топла). Струваше ни 800 йени за четиримата - по 400 за възрастен и децата безплатно. Бяхме пролетта, преди дъждовния сезон и нямаше хора, казват че лятото било пълно. Много добре си изкарахме, много сме доволни. Следващата ми дестинация ще е Замами, където също има къмпинг, но с логистиката е малко по-сложно.

Този сайт за Ишигаки ми беше много полезен :

http://www.ishigaki-japan.com/beaches/yonehara

 

Иначе по принцип за страната - сайтовете на къмпингите са почти само на японски. Големи урбанни територии като Токио, разбираемо не изобилстват от къмпинги, най-близо значи 2 часа с влак до централно Токио. Има и доста скъпи къмпинги, с много удобства, но все пак не си заслужават ако идеята е да се спести от нощувки - airbnb и хорските диванчета често предлагат по-добри условия.

Но ако имате идея да прекарате повече време в Япония и бихте искали да отседнете за няколко дни някъде - къмпингите са чудесна идея.

В Нагано има много къмпинги, както и в Гифу, Такаяма - региона по пътя от Токио към Каназава. Откъм японско море също - най-хубавия къмпинг на който съм била е във Фукуи (от Каназава може да се пуснете по крайбрежието и да стигнете до Киото минавайки през крайморската част на префектурата, после езерото Biwa (също хубави къмпинги, но са скъпи) и така до Киото). Това е къмпинга в Уджи, в който съм отсядала, разглеждайки Киото *с кола.

http://www.town.ujitawara.kyoto.jp/sightseeing/walk/p03.html

Пише че има автобус от гара Уджи до там, но колко е редовен, не знам. Иначе е 1000 йени на палатка и не е лош като условия.

Друго хубаво място, за което се сещам е Ширахама - курортен център в южната част на Кансай. Има много какво да се гледа и прави там, не е дале от летището в Осака (така де, постижимо е) и има хубав къмпинг удобен и за плаж.

http://www.grampus.biz/

Има много хубаво ротенбуро! (открит онсен с гледка към океана)

 

И последно, насоки за къмпинг :

http://www.japan-cheap-travel.com/accommodation-camping.html

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.