Прескочи до съдържание

Допълнителен шофьор при кола под наем


Препоръчани мнения

Здравейте! Желая да наема кола под наем (за първи път) от Милано, но имам известни колебания относно шофирането й. Интересува ме дали притежателят на кредитната карта, с която е била заплатена колата, трябва да се регистрира като шофьора? Тъй като аз ще платя с моята КК, но приятелят ми ще шофира колата, има ли как да запиша него като основен шофьор или ще трябва да заплатя таксата за допълнителен шофьор?

 

Благодаря ви предаврително!

Връзка към мнение

Ако разбирам правилно въпроса ти, определено ще трябва да заплатиш таксата за допълнителен шофьор. На 90% съм сигурен, че картата трябва да е на името на водещия шофьор, не става да е на един от пътниците. 

Връзка към мнение

И да знаеш,че повечето компании ти стопират някаква сума от картата и ти я освобождават уж,като върнеш колата.Но аз имах случай в Малмьо да ми стопират 450€ и ми ги овободиха на 45 ден.И допълнителна застраховка на ден има,ако искаш е,но аз те съветвам да си я направиш.

Аз не съм имал никъде проблем с плащането с карта на един а шофьора да е друг,стига и двамата да са там

Връзка към мнение

Но всяка компания има различни условия,може аз да съм попадал на такива,които нямат такова изискване.

А ти имаш ли ш.книжка?

Връзка към мнение

В Италия и ние не сме плащали за допълнителен шофьор. КК беше на мое име, а записахме като основен шофьор друг човек от групата с неговата шофьорска книжка. Нямаше никакъв проблем. Но може би при различните компании да е различно.

Връзка към мнение

Кога ти блокират пари по картата - в момента, когато резервираш по интернет, или в момента, когато вземеш колата?

Връщането е ясно, тоест когато те решат...

Връзка към мнение

Да, наемът на колата може да се плати с чиято и да е карта, но ако се налага блокиране на сума, тя задължинелно е от кредитната карта на шофьора, т.е. той трябва да има КК с достатъчна наличност.

Връзка към мнение

Не е задължително да е на шофьора,но трябва да има достатъчна наличност.Поне аз които съм наемал,плащаме с картата на треньора и собственик на спортния клуб а шофьора съм аз.

Но може някои компании да имат и такова условие

Редактирано от Branko
Връзка към мнение

Беа, това е от тоя тип въпроси, които точен отговор може да даде само конкретния офис на конкретната фирма. При колите под наем често се случва така, един искат задължително кредитна, други може и с дебитна, едни имат едни условия за млад шофьор, други по-различни и накрая се получава, че дори 10 пъти да сме взимали кола по даден начин, на 11-тото място може да е друго. Различни места, на различни фирми имат различни клаузи и за това и противоречията в тази тема. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Наемали сме кола и в Испания, и в Италия. Условията бяха различни.В Испания платих аз с моята КК, а шофьор беше съпругът ми и не блокираха пари от картата.В Италия беше различно, резервирахме на името на ММ и искаха да блокират 700 евро само от негова карта, моята не вършеше работа. Той обаче нямаше такава, което наложи да се обаждам, за да ме впишат като основен шофьор и доплатихме 30 евро за него като втори такъв. Парите ги блокираха при вземането на колата и ни ги върнаха няколко дни след връщането и.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.