Георги Публикувано: 18 юни, 2013 Публикувано: 18 юни, 2013 Този уикенд имах честта да присъствам на авиошоуто по случай 100 годишнината на холандските ВВС. Много гъста програма, от която изпуснахме повече от 1/3, защото беше много път до там и задръствания и т.н. Преди това съм ходил в Граф Игнатиево, последната година когато идваха Thunderbirds и емоцията от такива шоута си заслужава, цял ден рев на двигатели и мирис на керосин. Тук шоуто беше доста по-наситено като имаше цели 4 демонстрационни групи, от които ние изпуснахме една. Времето беше приятно, макар че малко подухваше. Ето малко снимки. Това е самолет цистерна. Английските Red Arrows, хванахме ги на довиждане. Формация от F-16, мисля на холандските ВВС, правеха компания на един B737 на KLM. Един SAAB F-18 Hornet Това са машинките на италианските Frecce Tricolori. Ето ги и по време на демонстрацията. Последвани от SAAB Gripen на чешките ВВС После дойде ред на швейцарските Patrouille Suisse. Диктора обявяваше фигурите им с някакви странни имена, от рода на "Стол за доене", защото заемали формация като фермера, който си дои кравата... После двойка Mirage 2000 на френските ВВС. Малко ретро спомени с 2 Spitfire. Един белгийски F-16 Почти за десерт излезнаха и Patrouille de France. Най ми харесаха от всички, въпреки че ги наблюдавам за втори път, бях ги видял преди години на авиошоуто в Бурже. Холандски пехотинец в атака! Съвсем накрая шоуто закриха три машинки на холандските ВВС. F-16 и другите два не ги знам. Яко адреналин е цялото шоу, следващия път като има в България да знаете, че не е за изпускане! 10
Георги Публикувано: 18 юни, 2013 Автор Публикувано: 18 юни, 2013 С какъв апарат са правени снимките ? Panasonic GF2. Обектива е Olympus 45mm/1.8, почти всички снимки са 100% crop, че си бяха далечко самолетите, нямам по-дълъг обектив за съжаление...
Hayasko Публикувано: 18 юни, 2013 Публикувано: 18 юни, 2013 Браво Георги, искрено ти завиждам! И благодаря за снимките! 1
Фил Публикувано: 18 юни, 2013 Публикувано: 18 юни, 2013 Ихаааааа, страхотно! Съвсем накрая шоуто закриха три машинки на холандските ВВС. F-16 и другите два не ги знам. P1080800.jpg Този по-близкият - Hawker Hunter , по-далечният - Gloster Meteor . 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега