Витко Публикувано: 19 май, 2016 Сподели Публикувано: 19 май, 2016 (редактирано) ден 1 авеню ваграм ни е апартамента до порт майо катедрарала александър невски триумфална арка трокадеро айфеловата кула - като към колко ще ми препоръчате да е изкачването за да се види и на светло и по тъмно докато сме горе Марсково поле Площад Конкорд Малкият дворец Големият дворец Парк Монсо Шанз Елизе мост александър 3 ден 2 авеню ваграм пл " вер галан " пон ньоф консиержри сент шапел нотр дам музей роден музей орсе дом на ивалидите -- може би разходка с корабче по сена ден 3 версай ако може да ми дадете съвети с какво да го комбинирам този ден освен версай ден 4 авеню ваграм Църква „Сен Сюлпис“ Сен-Жермен-л'Оксеруа Лувъра Градините „Тюйлери“ опера гарниер дворец пале роял авеню ваграм ден 5 авеню ваграм пл тертр авеню жуно мелницата галет Сакре Кьор Катедрала „Сен-Есташ“ Халите Фонтанът на невинните ( Fountain Of The Innocents ) Център "Жорж Пампиду" Парижка община Площад Шатле площад бастилия хотел дьо сули площад вож ден 6 авеню ваграм Църква „Св. Северин“ Сорбоната пантеонът Църква „Сент Етиен дю Мон“ Ботаническата градина ( Jardin des Plantes ) църквата ст жермен Люксембургските градини - евентуален пикник Това е примерният ми план за 6 пълни дена в Париж като първият ден може би започва от около 11 часа защото тогава би трябвало вече да сме в Париж ,а другите дни предполагам от към 9 сутринта Искам да вашите съвети дали е добре съставен кое мога да махна или да добавя да преподредя да стане оптимален дали някъде има повечe неща от колкото трябва. Kато цяло искам съвети от хората, които знаят за какво иде реч :D Искам да питам Булонската гора дали си заслужава да се посети защото не съм я добавил и ако да къде е удачно да се вкара и Парк де Пренс също нямам идея в кой ден да го добавя . Ще се радвам на съветите, които ще ми дадете, защото досега никога не съм ходил в париж. Също така бих се радвал да ми препоръчате ресторанти , в които за не много пари може да опитаме типични френски ястия Редактирано 19 май, 2016 от Витко Връзка към коментар
Роца Публикувано: 19 май, 2016 Сподели Публикувано: 19 май, 2016 (редактирано) Програмата ми се вижда доста неравномерно разпределена - има по-спокойно дни и доста по-натоварени. След малко ще ти пусна няколко идеи за оптимизация. Няколко въпроса - предвиждаш ли влизане в музеи, или само отвън? Втори въпрос - какво искаш да видиш в Булонската гора - нощните труженици и труженички, или само разходка? Трети въпрос - Версай само замъка, или и градините? Интересуваш ли се от пеещите фонтани? Последно - кога е пътуването, за да изчислим най-точно качването на Айфеловата кула? И за парк де Пренс, понеже е затворен за посещения до края на юли (спореда сайта на ПСЖ) За ресторанти - може да погледнеш тази тема. Редактирано 19 май, 2016 от Роца 2 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 19 май, 2016 Сподели Публикувано: 19 май, 2016 (редактирано) ден 1 - авеню ваграм ни е апартамента до порт майо катедрарала александър невски - бих я комбинирала заедно с парка Монсо триумфална арка трокадеро айфеловата кула - като към колко ще ми препоръчате да е изкачването за да се види и на светло и по тъмно докато сме горе – ако ще се качвате по заник, най-добре е да я оставите за накрая. Марсково поле Площад Конкорд Малкият дворец – предвиждате ли влизане? Големият дворец Парк Монсо Шанз Елизе мост александър 3 ден 2 авеню ваграм пл " вер галан " пон ньоф консиержри сент шапел нотр дам музей роден – бих го комбинирала с разходката из Марe музей орсе дом на ивалидите -- може би разходка с корабче по сена ден 3 версай ако може да ми дадете съвети с какво да го комбинирам този ден освен версай – може с Парк де Пренс следобеда ден 4 – също бих поразместила авеню ваграм Църква „Сен Сюлпис“ – бих го оставила заедно със Сен Жермен Сен-Жермен-л'Оксеруа Лувъра Градините „Тюйлери“ опера гарниер дворец пале роял авеню ваграм ден 5 – денят е доста натоварен, затова бих оставила Шатле и Кметството за деня с Лувъра авеню ваграм пл тертр авеню жуно мелницата галет Сакре Кьор Катедрала „Сен-Есташ“ Халите – според мен не е много добра идея, в момента целият парк отгоре е в ремонт, единствено ако искате да се разходите из търговския център... Само уточнение – не очаквай нещо специално . Фонтанът на невинните ( Fountain Of The Innocents ) Център "Жорж Пампиду" Парижка община – тук бих обърнала малко реда Площад Шатле площад бастилия хотел дьо сули площад вож ден 6 - тук също бих поразместила малко авеню ваграм Църква „Св. Северин“ Сорбоната пантеонът Църква „Сент Етиен дю Мон“ Ботаническата градина ( Jardin des Plantes ) църквата ст жермен Люксембургските градини - евентуален пикник Което ни води до следното: ден 1 - авеню ваграм ни е апартамента до порт майо Катедрала александър невски Парк Монсо Триумфална арка Трокадеро (Айфеловата кула отдалече) Шанз Елизе Малкият дворец – предвиждате ли влизане? Големият дворец Площад Конкорд После покрай Сена до моста александър 3, пътьом минавате пред Инвалидите Марсово поле Айфеловата кула по залез ден 2 авеню ваграм пл " вер галан " пон ньоф консиержри сент шапел нотр дам музей орсе дом на ивалидите – ако искате да влезете вътре Музей на Роден разходка с корабче по сена ден 3 Версай Парк де Пренс следобеда? Или Булонския лес? Или разходка из Латинския квартал? ден 4 авеню ваграм Опера Гарние дворец Пале Роял (разгледайте и парка, хубав е) Градините „Тюйлери“ Лувъра – ако ще влизате, денят ще е запълнен, ако ли не, може да вместите още нещо Сен-Жермен-л'Оксероа Площад Шатле Парижка община авеню ваграм ден 5 авеню ваграм пл тертр авеню жуно мелницата галет Сакре Кьор После с метро до „Châtelet-Les Halles”- Църквата „Сен-Йосташ“ Паркът на Халите? Фонтанът на невинните ( Fountain Of The Innocents ) Център "Жорж Пампиду", оттам влизате в Маре и- хотел дьо сули площад Вож площад Бастилия ден 6 авеню ваграм Ботаническата градина (Jardin des Plantes ) Църква „Св. Северин“, после по булевард Сен Жермен до църквата Ст жермен, оттам до Църква „Сен Сюлпис“, оттам пресичате по малките улички и излизата на булевард Сен Мишел до църквата на- Сорбоната Пантеонът Църква „Сент Етиен дю Мон“ Люксембургските градини - евентуален пикник Ако се сетя още нещо, ще допълвам, но на първо четене това ми хрумна като оптимизация. Като дадеш повече жокери, ще може да напаснем допълнително. Редактирано 20 май, 2016 от Роца 4 Връзка към коментар
Витко Публикувано: 19 май, 2016 Автор Сподели Публикувано: 19 май, 2016 Здравей и мерси много за помощта. Първо ще започна с това ,че ще сме от 23 май пристигаме в 8:10 на летище бове и предполагам ,че до към 10:30 най- късно вече ще сме в Париж . Ще сме за 6 пълни дена като се прибираме в неделя със сутрешния полет в 8:40 пак от Бове . За влизането в музейте предвиждам Орсе , Роден и Лувъра . Само да отбележа ,че с приятелката ми сме под 26 години и на повечето места няма да се наложи да плащаме вход. За Булонската гора предполагам разходка просто нищо специално затова питам дали си струва .Във Версай всичко и замъка и градините и фонтаните биха били интересни. В Малкият дворец не предвиждаме влизане само отвънка ще го разгледаме , за Халите и аз така разбрах и затова се чудех може би само ще минем или ще го елиминираме като цяло на място може би ще решим . Надявам се и с транспорта да се оправим ще си вземем карнет билетите които са 10 билета за 13 евро мисля ,че бяха Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 20 май, 2016 Сподели Публикувано: 20 май, 2016 (редактирано) ден 1 авеню ваграм ни е апартамента до порт майо катедрарала александър невски триумфална арка трокадеро айфеловата кула - като към колко ще ми препоръчате да е изкачването за да се види и на светло и по тъмно докато сме горе Марсково поле Площад Конкорд Малкият дворец Големият дворец Парк Монсо Шанз Елизе мост александър 3 ден 2 авеню ваграм пл " вер галан " пон ньоф консиержри сент шапел нотр дам музей роден музей орсе дом на ивалидите -- може би разходка с корабче по сена ден 3 версай ако може да ми дадете съвети с какво да го комбинирам този ден освен версай ден 4 авеню ваграм Църква „Сен Сюлпис“ Сен-Жермен-л'Оксеруа Лувъра Градините „Тюйлери“ опера гарниер дворец пале роял авеню ваграм ден 5 авеню ваграм пл тертр авеню жуно мелницата галет Сакре Кьор Катедрала „Сен-Есташ“ Халите Фонтанът на невинните ( Fountain Of The Innocents ) Център "Жорж Пампиду" Парижка община Площад Шатле площад бастилия хотел дьо сули площад вож ден 6 авеню ваграм Църква „Св. Северин“ Сорбоната пантеонът Църква „Сент Етиен дю Мон“ Ботаническата градина ( Jardin des Plantes ) църквата ст жермен Люксембургските градини - евентуален пикник Това е примерният ми план за 6 пълни дена в Париж като първият ден може би започва от около 11 часа защото тогава би трябвало вече да сме в Париж ,а другите дни предполагам от към 9 сутринта Искам да вашите съвети дали е добре съставен кое мога да махна или да добавя да преподредя да стане оптимален дали някъде има повечe неща от колкото трябва. Kато цяло искам съвети от хората, които знаят за какво иде реч :D Искам да питам Булонската гора дали си заслужава да се посети защото не съм я добавил и ако да къде е удачно да се вкара и Парк де Пренс също нямам идея в кой ден да го добавя . Ще се радвам на съветите, които ще ми дадете, защото досега никога не съм ходил в париж. Също така бих се радвал да ми препоръчате ресторанти , в които за не много пари може да опитаме типични френски ястия Според мен програмата ти е много натъпкана и накрая освен, че ще останете без крака, в главите ви ще е огромна каша.. Шест дни в Париж е добре, но не бъди максималист, всичко няма да можеш да видиш, остави си и за друг път Бих препоръчала половин ден до Фонтенбло /Fontainebleau/ - има прекрасен дворец и градини, езеро, гора, както си се полага. И няма толкова много народ както във Версай. Как се стига до там, разписания, цени, че и друга информация за двореца >>> http://www.musee-chateau-fontainebleau.fr/How-to-Get-Here?lang=en А пък преди да отхвърлиш съвсем идеята, ако искаш прочети това >>> http://patepis.com/?p=17311 Редактирано 20 май, 2016 от iaia_mama Връзка към коментар
Роца Публикувано: 20 май, 2016 Сподели Публикувано: 20 май, 2016 (редактирано) Витко, за пристигането в Париж, понеделник сутрин към града, бих добавила още поне половин час, за всеки случай Вярно, че към 9 - 9 и нещо големият поток е минал, но не се знае знае ли се В момента започва да се стъмва към 20ч30, а залезът го дават за 23 май в 21ч37. Затова може би ще е добре да пробвате да се качите към 20- 20ч30 на кулата, за да имате време да хванете хем на светло, хем на тъмно. А към 21ч - 21ч30 ще е и "синият час", особено подходящ за снимки През Халите тъй или иначе ще минете, само дето няма да видите много. Но пък църквата Сен-Йосташ досами парка си заслужава напълно отбивката. По-добре се откажете от Булонската гора и постойте повече във Версай - дворец, паркове, фонтани. Пеещите фонтани са през уикенда, така че може би няма да успеете да ги хванете (а и се плащат допълнително). Следобеда и привечер може да се разходите из Латинския квартал. Фонтенбло за половин ден ми се вижда доста оптимистично, аз бих предвидила поне 3/4 ден - придвижване напред и назад, посещение на двореца (а той си е голям), разходка из градините... Два пъти съм правила упражнението, и двата пъти ми отидоха около 5-6 часа (като придвижването е с кола от южно от Париж). Редактирано 20 май, 2016 от Роца 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 20 май, 2016 Сподели Публикувано: 20 май, 2016 Да се изкажа и аз по програмата. За мен е абсолютно изпълнима за толкова дни, даже сте планирали малко неща за посещение. В деня с Версай, аз лично бих сложила корабчето по Сена, защото е доста изморителен ден, ако обикаляте двореца и градините. Така докато се возите ще отпочивате. Роца в Ден 5 - кой е този Музей на Роден? Връзка към коментар
Роца Публикувано: 20 май, 2016 Сподели Публикувано: 20 май, 2016 (редактирано) Mary, добре, че си ти та да забележиш, че съм пила, докато пиша Обърках го с музея на Пикасо, който е в Маре и който го отвориха наново за посещения след 100 години ремонт. Ми то като са 100 музея в този град, може ли на всички да им хванеш спатиите Редактирам програмата -музеят на Роден отива в ден 2, заедно с Инвалидите. Редактирано 20 май, 2016 от Роца 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 20 май, 2016 Сподели Публикувано: 20 май, 2016 Роца, аз обикновено не чета толкова подробно програмите, защото искам и аз да крача по парижките улици , но сега случайно се загледах. Връзка към коментар
Витко Публикувано: 25 май, 2016 Автор Сподели Публикувано: 25 май, 2016 Искам да питам само как най-лесно се стига до Версай от моята квартира която е на варгам авеню до триумфалната арка Връзка към коментар
Mary Публикувано: 25 май, 2016 Сподели Публикувано: 25 май, 2016 Искам да питам само как най-лесно се стига до Версай от моята квартира която е на варгам авеню до триумфалната арка С М6 до Bir-Hakeim и от там с RER C. 1 Връзка към коментар
gini Публикувано: 25 май, 2016 Сподели Публикувано: 25 май, 2016 С Искам да питам само как най-лесно се стига до Версай от моята квартира която е на варгам авеню до триумфалната аркаС RER... не си спомням дали това е най-близката спирка, мисля че 2 спирки вършеха работа...но влака се изпразва там .. http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/recherche-avancee?start=Arc+de+Triomphe%2C+Paris&end=Versailles+Ch%C3%A2teau-Rive+Gauche+%28RER%29%2C+Versailles&is_date_start=1&date=05%2F25%2F2016&time%5Bhour%5D=22&time%5Bminute%5D=45&mode=all&route_type=1&avoid= Връзка към коментар
Роца Публикувано: 26 май, 2016 Сподели Публикувано: 26 май, 2016 (редактирано) С М6 до Bir-Hakeim и от там с RER C. Ако не е много късно, да допълня Mary - От Bir Hakeim имаш малко ходене (2 мин) до гарата на RER C Champs de Mars-Tour Eiiffel и оттам търсиш табелките с RER C посока Versailles Rive Gauche/Château de Versailles. Влакът се казват VITY (на светлинните табла на перона пише името на следващия влак и са отбелязани спирките, на които спира. Chateau de Versailles е последната. Внимавай да не се заблудиш и да хванеш влак в посока Saint Quentin en Yvelives, по чието трасе има също спирка с име Версай (Versailles Chantiers). Това е друга гара във Версай, на около 30 мин пеша от замъка. Пак ще стигнеш, но е по-далече и по-объркващо. Затова - влак VITY и посока Versailles Rive Gauche/Château de Versailles Редактирано 26 май, 2016 от Роца 1 Връзка към коментар
gini Публикувано: 26 май, 2016 Сподели Публикувано: 26 май, 2016 (редактирано) ААА и един съвет, ако пристигнете около 10 часа и има голяма опашка, посетете първо градините, за там е по-малка, а после ще бъде значително по-добре опашката пред двореца.. Редактирано 26 май, 2016 от gini Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега