Прескочи до съдържание

Размазване на снимките при ъплоуд

Препоръчани мнения

Аз да разкритикувам шефовете за мазането при  автоматичното оразмеряването на снимките във форума .

ОК размера се намалява разбираемо  , но защо изглеждат толкова та направо размазани ?

В същия размер качени през външен сайт качеството е радикално различно.

Връзка към коментар

Да поясня, че не е за първи път да изскача тоя въпрос. 

Това, което се вижда като прикачите файловете са миниатюри, thumbnails. Просто за да не са малки, почти невидими кутийки както са на повечето места аз съм им вдигнал размера на 600 пиксела. Ако качиш снимка по-голяма от 600 пиксела ще се умали и ще се размаже леко, няма как да се избяга от това. Изхода от ситуацията е следния:

-предварително си оразмерявате снимките до 599 пиксела или по-малко, така сървъра няма да ги пипа. 

-примирявате се с размазването и цъкате върху снимката, която ще се отвори в оригинал (ако е по-малко от 1200 пиксела, ако е повече пак ще се оразмери) и ще е кристално ясна

-да намаля размера на thumbnail-овете, така че да са стандартните миниатюрни картинки 100х100 пиксела

последния вариант хич не ме кефи, аз като цяло се кефя да не кликвам допълнително а снимката да е видима още като се качи. Пък ако искам по-добро качество цъкам на нея да се отвори поп-ъп прозорчето и от там с напред и назад могат да се видят всички снимки. 

в крайна сметка въпроса е дали искате големи thumbnail-ове, които са леко размазани или миниатюрни, на които нищо не се вижда. Аз лично предпочитам първия вариант, но ако има голямо мнозинство за втория ще го направя. Имам предвид вместо големите размани снимки ей това да се вижда:

Долното езеро

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вдигнах качеството на оразмерените прикачени файлове, няма да реши проблема фундаментално, но би трябвало да го подпомогне. Дефект може да е качването на размера, което ще намали скоростта на зареждане. Баланс е работата, какво да се прави. Ще го следя тия дни как се държи. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.