Прескочи до съдържание

Кансай предложения


招き猫

Препоръчани мнения

Тъй като съм бил няколко пъти в Кансай региона, предложете еднодневни трипове от Киото различни от Нара и Осака. Гледам в Кобе има интересен лифт, и в Уджи не съм бил?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

С какво да са триповете? В смисъл ще имаш ли JR pass? И какви интереси имаш - има страшно много за обикаляне и гледане.

 

В Кобе не само лифта (Рокко сан ли?) а и крайморската част с разходките с корабче, чайнатаун са интересни. От Киото в посока Арашияма/Камеoка се намира Торокко влакчето с много красиви гледки из ждрелото, а по реката има и лодки. Ninja mura в Ига е доста интересна. На юг Уакаяма е живописна, но не самия град, а околностите - рибния пазар, Коя сан, Ширахама...макар за дей трип да се отдалечихме твърде от Киото. Каназава е постижима за еднодневна разходка. Уджи - определено, особенно ако обичаш зелен чай.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Без пасс ще съм. Интереси от храмове история, шопинг :) до до абе всичко, може би да изключвам разни сред природата трипове щто мога и тука да си ждрапам из Родопите :) Обичам разни сгради да гледам нови стари ...... и селски японски къщички с малки улички :)

 

Значи Кобе и Уджи ще са в списъка. Влакчето ще помисля ако ми остане време че искам пак да ида при маймуните горе.

 

Каназава ми е далечко не искам да пътувам повече от 2ч макс в посока.

 

Кажи някъде за онсен? 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Тъй като съм бил няколко пъти в Кансай региона, предложете еднодневни трипове от Киото различни от Нара и Осака. Гледам в Кобе има интересен лифт, и в Уджи не съм бил?

 

Привет, Манеки неко, с високо вдигната лява лапа! ;)

 

1. В Коясан ходил ли си? Голяма красота, тишина и спокойствие е - мястото на Кобо Дайши и шингон будизма в подножието, спи се в храм, начална и крайна точка е на "Поклонението на 88-те Шикоку храма". А природата е невероятна.

 

2. Едно онсенче за цвят - Киносаки Онсен - старомодно кипро градче, 2.5 часа на север на Японско море - всички са облечени в юката естествено.

 

3. Нагахама - в североизточния край на езерото Бива - не съм бил, но ми изглежда доста приятно за лятна почивка. Иначе като гледам са се специализирали в цветното стъкло - има разни интересни витражи на центъра, много изделия от стъкло, а вероятно можеш да си вземеш и стъклена манеки неко :). А и фестивал на сакурата и един на детското кабуки имат.

 

4. От западната страна на езерото пък правят някакви велосипедни маршрути от Такашима (черна пътека покрай езерото 6 часа и половина, гледат се и оризови тераси)

 

5. Можеш да видиш и Михо музея край Шигараки с въжения мост и тунела, ако не си ходил

 

Изключително много се радвам да видя нов участник във форума с познания и афинитет към японския език и култура! 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

В Коя-сан не съм ама ми се струва малко тегаво с 3 прекачвания от Киото. И киносаки ми е далечко за един ден, няма ли по-лизо някакви гейзерови старовремски онсени за посещаване :)

 
Нагахама и Бива ми звучи добре.
 
Сега като гледам ама то Нагоя е на час и половина, нещо интересно там?
 
 
ПП
смених си аватара на манекинекото от Тсукиджи :)
Връзка към мнение

 

 

Много хубав аватар!

 

Доколкото разбирам искаш бързи връзки и интересни траектории от Киото, освен Осака и Нара...

За онсен Бай Добри ти е дал добра идея. Също и Арима. Хрумна ми и друго - за Осака, но е много на сметка в твоя случай (без пасс) и има огромен избор от забавления -храмове, история, сгради, улички, онсени...Osaka Amazing Pass

Иначе старовремски гейзерови има, ама не са толкова близо до Киото, колкото ти се иска. Хиконе е интересно и близко градче.

 

Нагоя...освен замъка и няколко интересни сгради няма кой знае какво, включая и атмосфера. Най интересното е Тойота (там са заводите и седалището) и музеят, но той е извън града.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

Значи Нагоя може да пропусна. Ще ида до Кобе и около Бива (Нагахама, Хиконе), И като добавя и Уджи ето 3 дестинации за 3 дена другите 5 ще си остана в Киото.

 

Не искам далечни дстинации защото не обичам деня да ми минава по влакове и търчане и после нищо, предпочитам да се потопя в атмосферата и по-малко дестинации. Като гледам тука хората какви маршрути за седмица сумати градове от Токио до Хирошима, 2 дена в Киото един в Токио....леле майко?! Аз бях по работа един месец в Токио и за 30 дена не можах да го разгледам целия, тук хората го тарашат за 1-2 дена :))))

Редактирано от 招き猫
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Според мен, ако имаш време, определено си струва! Химеджи е на по-малко от 2 часа път от Киото, за съжаление нашата програма беше препълнена и остана за следващия път.

Връзка към мнение

Според мен също ходенето до там си заслужава. От Киото се стига за 1 час с Хикари шинкансен. Красотата на замъка (известен като Бялата чапла) е отвън,  вътре е празен и няма нищо интересно какво да се види. Препоръчително е да влезнете сред първите посетители за деня (ориентировъчно до 10-11 часа). Тогава ще имате възможност да си вземете билетче (безплатно) за посещение на Маin Keep. Поради големият интерес бройката им е ограничена до 15 000 на ден. Изкачването до върха на замъка през април, когато беше висок сезон, ни отне около 1 час редене по опашки. Цялото нещо си струва само заради гледката, която се открива от високо.

 

Освен замъка може да посетите Коко-ен градините. Има комбиниран билет за двете за 1,040 yen/възрастен. Около 1 час ще ви е достатъчен за разглеждането им. Заслужават си.

 

В нашата еднодневна екскурзия включихме Химеджи, Окаяма и Кобе. В Окаяма посетихме замъкът (известен като Черната врана) и градините Кораку-ен. Лично на нас там ни хареса много повече от Химеджи. Вътре в замъка има възможност да се нагодите като Гейша или Самурай (последните записвания са до около 15:30ч.). Коракуен е една от трите най-най градини в Япония и наистина е впечатляваща. Пред гарата в Окаяма има красива статуя с фонтан на Момотаро (подобна на тази в Пловдив ;) )

 

Вечерта направихме чудесна разходка по крайбрежната алея на Кобе. Там може да опитате истинско Кобе бийф. Прибрахме се около полунощ в Осака и със сигурност не съжаляваме, че точно така съчетахме обектите. :)

Редактирано от oli_mali
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Манеки неко, чувствай се поздравен с изложбата "Манеки неко Кокимото", на която бях вчера! Кокимото като разбра, че на български неко звучи като "котка", вече се подписва като "Коткимото". :) Това са неговите очи навсякъде! 

 

29802801312_7e3a103702_b.jpg

 

29802797072_b742496e98_b.jpg

 

29802803552_95239ac333_b.jpg

 

29881661376_0a66837326_b.jpg

 

29622258610_5932be44c9_b.jpg

 

29833438801_dce4caf8dc_b.jpg

 

29289399464_aac5fcb926_b.jpg

 

29622233070_8e23196247_b.jpg

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.