Георги Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Писал съм многократно колко съм фен на местата до прозореца в самолета. Но може би не е зле и нагледно да обясним на всички, които се притесняват да вдигат другите като ходят до тоалетната, и за това избират места до пътеката да видят какво изпускат Понеже съм в процес на сортиране на фотархива ми с цел, да напълня галерията тук, лека полека ще изскачат и други снимки, но искам да дам само начален старт на темата, после ще допълвам. Високите планини изглеждат толкова близо до самолета. Все едно не си няколко километра отгоре, а минаваш на панорамна обиколка с хеликоптер. Много е приятно и усещането, когато виждаш само снегове навън, а ти си на топло и (донякъде) комфортно и ръмженето на двигателя те успокоява. Това е снимка към Монблан, харесва ми ефекта, който създават ниските облаци. Самолета позволява и да видиш, да, сравнително бегло, неща за които само си чел. Може в истинска пустиня да не съм стъпвал все още, но ми беше интересно да видя пясъците на ОАЕ след излитане от Абу Даби. Естествено не говорим само за самолети! Феновете на влаковете също знаят, че половината удоволствие е да наблюдаваш сменящите се пейзажи през прозореца. Тези две снимки са от Норвегия по линията Осло - Берген, едно от топ железопътните изживявания в света. И така, вие сте на ход. Единственото условие - снимката да е правена през прозорец на превозно средство. 15 Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Веднага се включвам с една снимка, правена през прозореца на ICE-то от Хамбург до Карлсруе /около 5 часа и половина път/ в далечната вече 2008. Не е супер качество, но с наличната техника толкоз 3 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 И от мене няколко снимки. Планините на север от Пекин Някъде из Китай Над руската пустош-Сибир Над Виена-движихме се между два слоя облаци,много готино и друсащо от време на време. Пелина от облаци,в които има отвори.От самолета изглеждаше на голф игрище . 12 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Ох, болна тема любимите ми снимки от прозореца са сянката на самолета, обвита в дъга. Докато разбера, че се казва глори и защо се появява, ми трябваше доста време. 14 Връзка към коментар
eve Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 И аз харесвам да сядам до прозореца. Много обичам да снимам облаци. Понякога направо ми се иска да протегна ръка и да ги пипна. Това ми е любимата снимка, направена след излитане от Амстердам. Слънцето тъкмо изгрява. 13 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 (редактирано) Оказа се, че имам много малко снимки, някакси ми е неудобно да снимам при излитане и кацане, нали е забранено, а по средата на полета по-рядко има какво да се щракне. wizz някъде над Германия влак към Куранда, Австралия Victoria Falls от хеликоптер и две доста некачествени(май са от камера) от Малдивите от хидроплан Редактирано 15 юли, 2013 от Oshko 16 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 (редактирано) A, за дневни полети винаги до прозореца. За дълги нощни - до пътеката (щото почти не спя и обичам да се разтъпквам). Пък и са ми обикновено над океана и няма какво да се гледа. Снимки стават хубави само при излитане и кацане. Норвегия о-в Джърси Най-яката гледка е от градското летище на Рио де Жанейро - SDU. Обаче друг път такива мръсни прозорци не съм виждал. Полет специално за снимки - Игуасу A най-приятно е от балон От влак гледките са по-добри от самолета. Това е един от най-красивите маршрути, от Глазгоу до Mallaig. Времето беше лошо, скоро бях почнал да снимам с този фотоапарат и не станаха баш. Язък че на всяка гара слизах да чистя прозореца. Иначе гледката разбягващи се елени в пустошта е един път. Редактирано 15 юли, 2013 от neuromancer 27 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Eто няколко и от мен: Над Венеция: Някъде над Италия: И някъде над София : 9 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 (редактирано) Аз съм виден сторонник на седалките до прозорците, ще ти затлача темата с фотоси сега Някъде над Москва (или поне Русия): Поздрав специално за основателя: Някъде над Средиземно море, корабчетата изглеждат така, сякаш плуват между облаците: Една по-интересна гледна точка - крилото е над тялото на самальота: Някъде над Андите: Още една гледна точка - снимка към отсрещния прозорец (основател, не е ли "илюминатор"?): Над Атакама - долу се виждат открити медни мини, в долния десен ъгъл е най-дълбоката мина в света - Чукикамата, която аз нарекох "Чукито": Пак над Атакама: Пак над Андите - магия! Над Великденския остров (на първата снимка се вижда следата от "кемтрейлса" ): Над Андите, на юг: Над Патагония - много омърлушено място, на пръв поглед. На втори и следващи - прекрасно: Тук съм си играл с дългата експозиция на фотоапарата: Изгрев над Атлантическия океан: И една от Прага, леко "спотърска": Добавка: снимките на изгрева бяха правени с явното намерение да станат тапет на компютъра. Е, не станаха Редактирано 15 юли, 2013 от captain_oveur 15 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 (редактирано) Оказа се, че имам много малко снимки, някакси ми е неудобно да снимам при излитане и кацане, нали е забранено, а по средата на полета по-рядко има какво да се щракне. На мен рядко са ми забранявали изрично да снимам по време на излитане и кацане - веднъж при полет на Уиз и веднъж - на Луфти. Но винаги има първи път да те глобят за неспазване разпоредбите в самолета, например... A, за дневни полети винаги до прозореца. За дълги нощни - до пътеката (щото почти не спя и обичам да се разтъпквам). Пък и са ми обикновено над океана и няма какво да се гледа. Снимки стават хубави само при излитане и кацане. Не е така. Имаше в нета снимка на скучаещ пътник до прозореца - по време на нощен полет беше снимал звездите и Млечния път си личеше ясно, с две думи - уникална снимка. Ще я потърся. И за да не съм офф: Дубровник: Редактирано 15 юли, 2013 от Nine 8 Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 (редактирано) И аз съм от седящите до илюминатора, но рядко се вреждам от дъщеря ми Но при последните ни полети ѝ се спеше и успях да направя няколко кадъра Исландия на кацане Исландия на излитане Редактирано 15 юли, 2013 от danimarkova 10 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Ето я: Аз съм я виждал, както и една със северното сияние, ама за това си трябва сериозна техника, и вероятно статив (а статив трудно пускат в ръчния багаж вече). Но може да пробвам следващия път и да видим какво ще стане, все трябва да има къде да поставя апарата. И без това спането хич не ми се удава Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Ето и един залез, намираме се някъде над океана, всъщност изобщо не знам къде се намираме на път от Тенерифе към Лондон 8 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Аз до момента само един път и половина не съм седял до прозореца - половината е защото си бях запазил място до прозореца, но на половината път се направих, че отивам до WC, и след това учтиво помолих двете дами ако желаят да се преместят навътре, защото трябваше да гоня онзи трансфер на Виена за 25 мин. (за който писах в друга тема), за по-добра стартова позиция до пътеката. Другия ми беше с easyJet откакто си вкараха новата политика за местата Следователно имам десетки снимки на пейзажи и облаци от прозореца. Започвам с по-старите (с по-лошо качество), и ще гледам да подбирам, иначе темата ще стане голямо мазало. Постепенно като направя подбор на подходящи, ще допълвам. Средиземно море, туристически кораб между Валенсия и Ибиса над самата Валенсия Ниската земя през прозореца на А319 на FB Снижаване към Ел Прат и замазан панорамен изглед над Барселона Някъде над Мюнхен Баварска идилия (на път за Октоберфест '10) Някъде между Ротердам и Амстердам, от прозореца на влака Пейзаж от испанското крайбрежие по залез При връщане към София, винаги сядам на F, и при възможност си снимам квартала и блока ... но на видео. 8 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Капитане, това е идеята, да се задръстим със снимки Иначе да, сигурно е илюминатор, изядоха ми речта тия чужди езици, ей! Хайде ето още едно от мен, да не съм голословен в мнението. Първи досег със земя след пресичането на океана, винаги ми е интересно, дори да няма нищо забележително отдолу. Това беше над Нюфаундленд, Канада. А това първи поглед над Австралия, след 13 часа полет. Както казах, нищо интересно, но едно особено чувство ме наляга всеки пък като започваме снижение над нова дестинация, особено ако е някоя далечна. Като стана дума за особено чувство, едно и една от петролните кладенци над Ирак... Следващия път обещавам по-фотогенични снимки. 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Аз съм я виждал, както и една със северното сияние, ама за това си трябва сериозна техника, и вероятно статив (а статив трудно пускат в ръчния багаж вече). Но може да пробвам следващия път и да видим какво ще стане, все трябва да има къде да поставя апарата. И без това спането хич не ми се удава Аз последните два пъти си летях със статив без проблеми. Беше малко стативче де, сгънато влиза в размерите на ръчния багаж. Иначе тая снимка не знам статива как ще помогне, той самия самолет се движи, което би трябвало да размаже звездите, нямам идея как е направена... Ето и един залез, намираме се някъде над океана, всъщност изобщо не знам къде се намираме на път от Тенерифе към Лондон IMGP9048.JPG А пък тази снимка доказва, че не е задължително да летиш над нещо забележително за да е прекрасна гледката 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Самолета се движи, ама звездите са далече и не би трябвало да се движат толкова бързо. Статива е за да не ми трепери ръката, скороста ще е много ниска, няколко секунди. Де да знам, трябва да се пробва. Тази снимка няма EXIF за да видя точно как е направена, може да потърся други. А статив не позволяват ръчния багаж в Сао Пауло например, категорично. Добре че бях рано там и имах време да го чекна. Става въпрос за средно голям статив за огледален апарат, който влиза в ръчния багаж, ама на скенерите им изглежда като нещо страшно . 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 15 юли, 2013 Сподели Публикувано: 15 юли, 2013 Без претенции за изчерпателност... Люксембург: Алпите на борда на Helvetic: Италия на борда на същия полет: Tower bridge as seen from BA A32S: Някъде над Бразилия: Curitiba (Brasil): Христос Спасител: Залез и Т5 с двигател 4 на 744: 12 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 16 юли, 2013 Сподели Публикувано: 16 юли, 2013 При връщане към София, винаги сядам на F, и при възможност си снимам квартала и блока ... но на видео. И аз така. Много ми харесва София от високо. Тази снимка няма EXIF за да видя точно как е направена, може да потърся други. Всичко си пише, но не дадох линк към снимката (моя грешка): http://www.airliners.net/photo/Jetstar-Airways/Airbus-A330-202/1958087/L/ Ето: Nikon D3s; Nikon 14-24mm f/2.8; ISO 12,800; 5-second exposure 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 16 юли, 2013 Сподели Публикувано: 16 юли, 2013 (редактирано) Капитане, това е идеята, да се задръстим със снимки А, така кажи, щот аз малко се притесних, понеже не са ми много качествени снимките ;-) А иначе - обикновено ме гледат странно спътниците, след като първата ми работа като седна е да извадя салфетка и да почна да бърша стъклото на илюминатора Ето малко от Софето: Националния стадион Васил Левски, Университета, Библиотеката Стадион Академик , зала "Фестивална" Двете най-високи сгради в България - хотел "Родина" и сградата на профсъюзите: Редактирано 16 юли, 2013 от Фичо 9 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 16 юли, 2013 Сподели Публикувано: 16 юли, 2013 (редактирано) Mallorca Кацане в Палма Barcelona, El Prat Терминал 1 Терминал 2 Кула Редактирано 16 юли, 2013 от Фичо 6 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 16 юли, 2013 Сподели Публикувано: 16 юли, 2013 И още няколко минава-аа-а, големият кораб минавааа-а-а-а тук се разминаваме с колегите в обратната посока а тук нещо не ми е харесало как стърчи някаква изолация между гондолата и задкрилката 4 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 16 юли, 2013 Сподели Публикувано: 16 юли, 2013 Две от прозореца на автомобила, но пък на авиационна тематика: 3 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 16 юли, 2013 Сподели Публикувано: 16 юли, 2013 Като сте казали София... Не знам защо, но винаги когато облачността позволява, задължително снимам стадиона и Борисовата тук с Народното събрание, Княжеската градина, Лозенец, че и Южния парк и част от Югоизточна София Стадион Локомотив Панорамен изглед на северните квартали - пак Локомотив, част от Северен парк, Надежда и Свобода Гордостта на България - зелените ни планини и гори през пролетта. Прелест На влизане в София Ларгото с Президентството, МС, БНБ, Синода, Съдебната палата, Света Неделя, пл. Гарибалди в опит да си снимам работата (някъде там е и любимата кръчма на магеланци Rock'n'Rolla ) Отново Стадиона, Борисовата, СУ и НС този път от едно връщане от тази година пак любимия пейзаж - основната част на Борисовата с Националния стадион, този на ЦСКА, Колодрума, Иглата и Цариградско Метрото, Залата, Плиска и някъде там моя блок - Hello sweet home Има и още... 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега