Прескочи до съдържание

Усещане за общество в magelanci.com - анкета

112 магеланци са гласували

Нямаш права да гласуваш в анкетата или да видиш резултатите. Моля, влез или се регистрирай за да гласуваш в анкетата.

Препоръчани мнения

Публикувано:
Винаги ми е било интересно дали можем по някакъв начин да обощим субкетивните фактори, около съществуването на magelanci.com в някакви обективни мерки. Какво имам предвид? Ако се постараем сигурно може да извадим статистика колко хора пестят пари от самолетен билет, хотел, кола под наем. Но за мен е много по-важен друг аспект - колко хора чувстват регистрацията си тук като част от общество на хора със сходни интереси, колко се вдъхновяват от дискусиите, пътеписите, историите, колко са склонни да се хвърлят в някое приключение, само защото са прочели нещо тук, което преди им се е струвало недостижимо. Много отвеяно звучат тия мои примери и съм наясно, точно за това е трудно да им се направи точна категоризация.

Случайно попаднах на една интересна методология описана в един научен доклад, който се опитва да направи точно това - да измери усещането за общество на дадена онлайн общност. Който има желание може да погледне доклада тук. Методологията е въплатена в анкетата, която се надявам да е интересно да попълните. Далеч съм от мисълта да притежавам необходимите познания по социология за да проведем пълнокръвно проучване и да си извадим професионални изводи, но все си мисля, че резултатите биха били полезни, дори подложени на по-аматьорски анализ. А пък и самите автори на проучването отбелязват, че има какво да се желае все още от алгоритъма им. 

Анкетата е анонимна и ще бъде отворена за една седмица. После ще покажем резултатите и ще анализираме :)

• Харесвам 25
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.