Прескочи до съдържание

Програма Перу и Боливия, август 2017

Гост

Препоръчани мнения

Здравейте :)

Първо, да кажа – едно сериозно благодаря за детайлните програми по отношение за Перу, които намерих тук и които направиха гръбнака на този мой план – използвах основно програмата на Станимир, Еми и Гери, където прочетох чудни съвети и коментари. Този план е дообогатен с още някои отсечки. 

Датите са фиксирани, харесала съм си и конкретен директен полет – не е ежедневен, и защото е топ сезон, ако сколасам с финансирането, ще започна да наобикалям основните резервации. Затова моля за вашите коментари и препоръки. Много съм го мислила, преди да го пусна за разфасоване, но със сигурност на теория е едно, на практика – друго. 

Благодаря :)

11 Aug - British Airways 11:55 London Gatwick 18:30 Lima

11 Aug - London – Lima - нощувка Lima 

12 Aug - Lima – Cusco flight Star Peru 06:15 LIMA 08:15 Cuzco

12 Aug -  transfer to Cusco - around Cusco - нощувка Cusco 

13 Aug - taxi to Ollantaytambo – Saqsayhuaman, Q´enqo, Pukapukara и Tambomachay, Писак,  Марас и Морей - нощувка  Ollantaytambo 

14 Aug – Ollantaytambo, следобяд train to Aguas calientes – нощувка Aguas calientes 

15 Aug – bus to Machu Pichu -  Machu Pichu  – Ollantaytambo – нощувка Cusco 

16 Aug – Cusco – La Paz – flight Peruvian Airlines 07:40 - 09:40  - около La Paz, нощувка La Paz

17 Aug - тур La Paz - Valle de la Luna 

17 Aug – La Pas - Salar de Uyuni – НОЩЕН АВТОБУС 21.00 

18 Aug – tour – нощувка Salar de Uyuni 

19 Aug – tour нощувка Salar de Uyuni 

20 Aug – tour 

20 Aug - Salar de Uyuni – La Pas – НОЩЕН АВТОБУС 20.00 

21 Aug –TOURIST BUS LA PAZ TO COPACABANA TO PUNO, разходка около Пуно

21 Aug – Puno - Arequipa 22.00 НОЩЕН АВТОБУС 

22 Aug – скитане в Arequipa – нощувка Arequipa 

23 Aug - Colca Canyon,  Yanque Uyo Uyo (3525m), condors – нощувка Colca  

24 Aug – Colca Canyon – Arequipa

24 Aug - Arequipa – Nasca – НОЩЕН АВТОБУС 

25 Aug – Nasca – полети > трансфер до Huacachina (Sandbording), нощувка Huacachina 

26 Aug – тур до Ballestas island, Paracas – нощувка Huacachina 

27 Aug – Huacachina (Ica) – Lima – bus –  11:00 15:30 -> разходка около Лима с такси

27 Aug – Lima - Huaraz - НОЩЕН АВТОБУС 

28 Aug – тур Paron Lake  -  нощувка Huaraz 

29 Aug – тур Lake LLANGANUCO LAKE & 69 LAKE - нощувка Huaraz

30 Aug – тур CHURUP LAKE  

30 Aug – Huaraz – Lima – НОЩЕН АВТОБУС 

01 Sep – обикаляне около Лима с такси 

01 Sep - British Airways, 20:00 Lima - 14:20 (+1) LGW London Gatwick

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Програмата ти е добра. Не се сещам какво да добавя. Другата година и ние планирахме Перу, Боливия, но може би няма да успеем, затова ще се радвам на твоите планове. :)

Връзка към коментар

Програмата ти е добра. Не се сещам какво да добавя. Другата година и ние планирахме Перу, Боливия, но може би няма да успеем, затова ще се радвам на твоите планове. :)

Благодаря! До този момент успеваемостта ми не е 100% на планираното, по-скоро 50%, но това е защото съм лакома, а и вече не приемам за драма, ако се развалят нещата - ще останат за друга година :)

Ще се радвам на всякакви препоръки... Частта с Боливия изцяло сама съм сглобявала от международни сайтове. За Кордилера Бланка имам водач, информацията ми е от предишното планиране на Перу, така че тази част не я мисля особено - само време, здраве и пари да има. 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Aх, вече взех да завиждам... Малко коментари - 

13 Aug - Saqsayhuaman, Q´enqo, Pukapukara и Tambomachay са около Куско, Писак, Марас и Морей и Ollantaytambo са по-далеч, та групирай първите в предния ден. Всичко това в един ден вероятно няма да стане. Агенциите ги слагат в два, дори три тура, за три дена, с частен превоз сигурно става и с два. Не съм ги гледал всичките, та не знам кое си заслужава повече, ако ще режеш.

Тук може би е добре да се помисли за адаптация към височината, че ако те налегне първия ден програмата ще отиде у реката.

Около Ла Пас си помисли за Тиауанако, но аз съм фен на стари загадки и камъни, ти може и да търсиш друго. 

Ако минаваш през Ика, там имало един музей с гравирани камъни с динозаври, космически кораби, сложни операции и такива неща, пак към загадките. Камъните не могат да се датират, така че аргумента за автентичност е огромното количество. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Aх, вече взех да завиждам... 

Недей още  :lol: Чакай да взема билетите първо догодина...

13 Aug - Saqsayhuaman, Q´enqo, Pukapukara и Tambomachay са около Куско, Писак, Марас и Морей и Ollantaytambo са по-далеч, та групирай първите в предния ден. Всичко това в един ден вероятно няма да стане. Агенциите ги слагат в два, дори три тура, за три дена, с частен превоз сигурно става и с два. Не съм ги гледал всичките, та не знам кое си заслужава повече, ако ще режеш.

Съгласна съм - това беше copy-paste на един коментар. Реално час от тях ще отидат в първия ден - около Куско, а останалата част - на следващия ден, в посока Ollantaytambo. Дните за Куско са два. 

Тук може би е добре да се помисли за адаптация към височината, че ако те налегне първия ден програмата ще отиде у реката.

Да, това може да стане проблем - ще мислим за лекарства... 

Около Ла Пас си помисли за Тиауанако, но аз съм фен на стари загадки и камъни, ти може и да търсиш друго.

Непременно ще погледна! Изобщо не съм в час, ровя с международни сайтове... 

Ако минаваш през Ика, там имало един музей с гравирани камъни с динозаври, космически кораби, сложни операции и такива неща, пак към загадките. Камъните не могат да се датират, така че аргумента за автентичност е огромното количество. 

Запомних :) 

Благодаря!

Връзка към коментар

Рейни, програмата около Куско ти е много сгъстена и трябва да редуцираш, щеш, не щеш. Според мен ден само за Куско. На другия ден крепостта Саксайоман, другите ги пропусни. После Марай, Морас и едно селище там, не помня дали се казваше Чивас или нещо подобно. Има уникална църква и според мен е mast do. Градчето също изглежда добре, но нямаш време.

После е хубаво да видиш крепостта в Писак, но пак нямаш време, така че просто трябва да отпадне. Писак е известен с пазара и крепостта. Пазарът само през уикенд е нещо, което да се види, другото е туристически сергии. За мен крепостта е нещо, което да се види, но и с бързане пак няма да се получи.Изисква доста време и физически усилия, а ти няма да си аклиматизирана.

Личното ми еретично мнение е да разгледаш тази крепост вместо Саксайоман, обаче ако го направиш все ще те яде отвътре, дали си взела правилното решение, защото първата е по известна, така че пропусни изцяло Писак или намери още ден за Свещената долина.

Олайтентамбо с крепостта също трябва да се види, отнема час, два.

След като си в Паракас, вечерта пътувай за Лима и така ще имаш ден за там

Няма нужда да се връщаш в Ика, губиш ценно време за нищо. В Ика си купи туровете и билети за Лима. Ние така направихме и останахме доволни. От Лима ще имаш време за историческата част и вечер на фонтаните или Мирафлорес, а с много напъване и за двете.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Рейни, програмата около Куско ти е много сгъстена и трябва да редуцираш, щеш, не щеш. Според мен ден само за Куско. На другия ден крепостта Саксайоман, другите ги пропусни. После Марай, Морас и едно селище там, не помня дали се казваше Чивас или нещо подобно. Има уникална църква и според мен е mast do. Градчето също изглежда добре, но нямаш време.

После е хубаво да видиш крепостта в Писак, но пак нямаш време, така че просто трябва да отпадне. Писак е известен с пазара и крепостта. Пазарът само през уикенд е нещо, което да се види, другото е туристически сергии. За мен крепостта е нещо, което да се види, но и с бързане пак няма да се получи.Изисква доста време и физически усилия, а ти няма да си аклиматизирана.

Личното ми еретично мнение е да разгледаш тази крепост вместо Саксайоман, обаче ако го направиш все ще те яде отвътре, дали си взела правилното решение, защото първата е по известна, така че пропусни изцяло Писак или намери още ден за Свещената долина.

Олайтентамбо с крепостта също трябва да се види, отнема час, два.

Разбирам... Трябва да изровя още един ден тогава. Вариантите са или друг самолетен билет, или да отрежа един ден от Кордилера Бланка. 

След като си в Паракас, вечерта пътувай за Лима и така ще имаш ден за там. Няма нужда да се връщаш в Ика, губиш ценно време за нищо. В Ика си купи туровете и билети за Лима. Ние така направихме и останахме доволни. 

Абсолютно си права. Изобщо не съобразих. Вечерен автобус - чудесно. Това лесно мога да го натаманя. 

От Лима ще имаш време за историческата част и вечер на фонтаните или Мирафлорес, а с много напъване и за двете.

С горният вариант ще имам два пълни дни в Лима - един ден преди Кордилера Бланка - след това нощен автобус и един ден след Кордилера Бланка преди полета до Лондон. Вярвам е достатъчно.

P.S. Благодаря! Ще питам още нататък... 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Ами, ако не може иначе, виж дали става да вземеш един от тези два дни от Лима за Свещената долина. Ако изнамериш този ден копни нашата програма и ще имаш време за всичко, стига организма ти да понесе височината.

Завиждам ти за Боливия най-искрено...и ми се върти из спомените едно твое решение 2017 г да я посветиш на посещения на приятели.

Явно магеланския ти ген не е издържал. :-)

Връзка към коментар

Ами, ако не може иначе, виж дали става да вземеш един от тези два дни от Лима за Свещената долина. Ако изнамериш този ден копни нашата програма и ще имаш време за всичко, стига организма ти да понесе височината.

Завиждам ти за Боливия най-искрено...и ми се върти из спомените едно твое решение 2017 г да я посветиш на посещения на приятели.

Явно магеланския ти ген не е издържал. :-)

Как помниииш  :lol:

Така е. Финансирането е най-съществената част от този план. То още не е ясно, ще стане януари, но има друг момент - правих 'нискобюджетни планирания' и се оказа, че каквото и да предприема (от Англия), все е скъпо. Та дали Европа или извън... Освен това е много вероятно да си имам спътничка, което ще намали разходите :) Сега... ако трябва генерално да откажа пътуванията, със сигурност ще е по-евтино, но не знам колко е добре за менталното ми здраве  :lol: Банковата сметка ще каже... 

Ще погледна още веднъж програмата ви - за да копирам Куско. Аз я изкълвах буквално. Невероятно полезна. Много съм благодарна! 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Rainy, на 21. 08 си в Пуно. Предполагам си предвидила разходка до Титикака и плаващите острови на Урос. Четох из нета , че може да се спи там ...не вярвам да си го пропуснала предвид афинитета ти към спане на странни места :)( Имам предвид онова паметно спане на дърво , разбира се ).

Връзка към коментар

Готин план. Две важни според мен неща. 

Ла паз е много нависоко. Между другото има над 700 метра денивелация на самия град, при избор на настаняване, задължително съобразете да сте в най-ниската му част. 

Височината е много по-сериозен проблем, отколкото изглежда. През миналата година бяхме в Ла паз с мой колега от Австрия, който беше в отлично здраве и спортна форма, но се наложи да си тръгне преждевременно заради неприятни симптоми. Пиенето на чай от кока не е много добро решение. 

Островът на слънцето е насред езерото Титикака, около час с лодка от пристанището на Копакабана. Препоръчвам го. Но не знам дали и как би се вписал в програмата. 

Връзка към коментар

Rainy, на 21. 08 си в Пуно. Предполагам си предвидила разходка до Титикака и плаващите острови на Урос. Четох из нета , че може да се спи там ...не вярвам да си го пропуснала предвид афинитета ти към спане на странни места :)( Имам предвид онова паметно спане на дърво , разбира се ).

Тук се разхилих на глас, честно - сериозен комплимент :lol:  Да, предвидила съм го - макар че е оставено като отворена опция. Причината - пътуването от Ла Пас до Пуно има опция с автобус - която съм заложила, но има и с лодка.  При първия вариант не знам дали ще имаме време за островите, при втория - ако се пресече Титикака по вода, ще бъде достатъчно. 

Това, обаче, са само теории въз основа на проучвания и четене, не и лични препоръки, каквито много обичам...

Готин план. Две важни според мен неща. 

Ла паз е много нависоко. Между другото има над 700 метра денивелация на самия град, при избор на настаняване, задължително съобразете да сте в най-ниската му част. 

Височината е много по-сериозен проблем, отколкото изглежда. През миналата година бяхме в Ла паз с мой колега от Австрия, който беше в отлично здраве и спортна форма, но се наложи да си тръгне преждевременно заради неприятни симптоми. Пиенето на чай от кока не е много добро решение. 

Островът на слънцето е насред езерото Титикака, около час с лодка от пристанището на Копакабана. Препоръчвам го. Но не знам дали и как би се вписал в програмата. 

Благодаря ти - това с настаняването ми е мъгла. Много хубав коментар! 

Разбирам за височината - единственото, което ми хрумва, е да се снабдим с лекарства още от Европа и да ги започнем по-рано... Не го подценявам, благодаря ти.

Тъкмо Isla del Sol къдрех преди малко :) Вписва се, туристическият автобус от Ла Пас е предвиден за това пътуване, но после не е ясно как ще стане предвижването до Пуно. Може би си има частни трансфери, но и цената им е частна. Ще падне товене, но като цяло съм много за прецапуркване от Копакабана до Пуно по вода през цялата Титикака... 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Не съм сигурен, мисля, че няма такъв превоз (през цялото езеро).

А иначе ти докато стигнеш до Ла Пас ще имаш една седмица из планините, проблема с височините е в началото.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз търсих начин за прекосяване на цялото езеро и не открих, освен за много, много $$$

За височината пихме лекарства Диамокс(гръцки заместител) и децата вкл. и нищо ни нямаше, но дали заради това, не знам. Това с височинната болест било строго индивидуално. Добре е да се опиташ да нагласих поредността на местата по височина.

Например Мачу Пикчу(2300) и долината да е преди Куско(нощувката). След Куско(3500) - Пуно(3800) - Ла Паз(3800-4100) става идеално. За Колка ще си вече ок, там има изкачване по пъта до 4900м.

Редактирано от Oshko
Връзка към коментар

Няколко пъти съм писал как го направихме ние. Самолета към Куско, оттам такси до града, такси до Олантайтамбо, влак до Агуас Калиентес и нощувка там (не е високо, колкото Рила). Цял ден Мачу Пикчу и пак спане в АК (това може и да го съкратиш). После на другия ден Куско - т.е. постепенно изкачване и адаптация, а в началото след кацането ще ви возят. Ние проблеми нямахме, но Бело Оризонте е на 1000 м височина, може би има значение. Нищо не сме пили, освен чай от кока. Не е лош, защото слагат захар, коката за дъвчене е гадна. По летището имаше едни табели free oxygen (флакони с кислород), това НЕ значи безплатно  :mad: .

Така за МП ще си свежа, а после ако имаш проблеми в Куско може да си позволиш един ден почивка.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.