Прескочи до съдържание

Въпрос за Мианмар


Препоръчани мнения

Много ще съм благодарна на магеланци засъвет във връзка с пътуване в Бирма по следните въпроси:

   - Тъй като не искам да се мина и да се сдобия в местна валута повече от необходимото, колко долара да обменя за храна за 2 седмици за 2 души /с добър апетит/ + вода, безалкохолни,бира + сувенири /в по-голямо количество/

   - къде е на-доброто място за евентуална покупка на традиционни местни бижута /нямам предвид злато и скъпоценни камъни/ 

   - има ли някакъв местен специалитет /сладкиш или друг/, който да издържи превоз до Европа и да е с по-дълъг срок на годност

 

Ще питам и на място, но друго си е личният опит тук.

 

Предварително благодаря!

  

Връзка към мнение

Киати не съм сигурен дали изобщо са ти необходими. В Янгон се разплащахме само с долари. Добре е да имаш под ръка малки копюри.

Връзка към мнение

Не, в Баган седнахме в един ресторант, препоръча ни го гида, защото аз по принцип не ям по заведения на пътуване, но на този гид му се доверих, защото просто ми грабна сърцето и си платихме в киати. Аз обмених 100 долара, но не мога да ти отговоря на въпросите, защото всичко ни беше уговорно и платено предварително в долари, храна ядохме от едни магазини Руби, европейска храна, а и си носихме, аз винаги нося. Сувенири си купих от всякъде, също платих с киати, но не помня цените.

Редактирано от slujitel
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравей, ето моя отговор само по първия ти въпрос и то частично, защото при нас сметката включваше всичко, а не само храна и подаръци:

Нашата екскурзия до Миянмар беше през януари тази година, самостоятелно организирана за общо 6 дни в страната, следвайки класическия маршрут Мандалай - Баган - Янгон - отбивка за златистата скала в Киакто - връщане в Янгон (това се прави с 2 нощни прехода за пестене на време).

След проучване на този въпрос се доверихме на пътеводителите и обменихме 300 долара (на човек) при пристигане на летището в Мандалай. 300 щ.д напълно ми стигнаха за тези 6 дни. Накрая обмених обратно от киатове за 50 щ.д., защото хотела в Баган по разните му причини го платихме в щ.д.

Влакът от Мандалай за Баган е в само в щ.д. - $4. В Янгон околоградската железница също се таксува в щ.д. за чужденци $1. Предполагам, че това е някакво наследство от миналото и тези компании, бидейки държавни компании не са в крак с времето. Навсякъде иначе си вървят киатове.

Поради липсата на достатъчен контрол от тяхна страна не сме плащали вход за комплекса с храмове в Баган - няма кой да те проверява при влизане или да продава билети, но принципно на всеки по-основен храм има отговорник, който уж следва да прави тази проверка за чужденците. Това е поради факта, че пристигнахме с влак за местни - садистично по своя вид пътуване. Доколкото четох, пристигащите на местното летище или на пристанището с круизи им налагат да си купят такива билети. Не знам в каква валута е този билет. За будистките храмове билети мисля че няма - там е на принципа "дарение"  - с киатове. В Мандалай купихме комбиниран билет за историческите им атракции с киатове. На всяка атракция ти бият печат с дата, че си бил вече там.

 

За сувенири - в Мандалай част от атракцията е да те заведат в импровизирана работилници, където ти се показва нагледно как се прави златно фолио, с което се облепват статуите на Буда. Естествено може да си купиш такова златно фолио, но не помня цената. Обаче, при всеки храм мисля, че си има магазинчета за такива религиозни артикули (вкл. златно фолио), където си мисля че цените са много по-различни от тези за чужденци. Казвам мисля, защото надписи на английски и наши (арабски) числа няма.

 

Обратното купуване на долари бе в една банка - Kanbawza Bank Ltd., курс $1=988 киата. $50 = 49, 400 киата;

Курс на Мандалайското летище - обменно бюро на Myanmar Investment and Commercial bank $300=293,433 киата. За този курс трябва да дадеш банкноти от 50 или 100 долара. За по - малки деноминации на банкноти долари курсът бе по-неизгоден. Моите бяха леко надраскани, но минаха - все пак гледай да са в добро състояние.

 

Не знам доколко съм ти бил полезен - храната си е специфичен разход за всеки индивидуален човек. Аз мога да го карам с малко храна. Подаръците също - аз нямам голямо семейство.

 

Ако се присетиш нещо питай - пазя си разните му касови бележки, ама са в насипно състояние.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Много благодаря! Страшно ми помогнахте и вече започвам да се ориентирам. Така се набутах в Шри Ланка много да обменя и после се чудих какво да ги правя. Добре поне че в Бирма изкупуват обратно.  Valley, а случайно да си бърнал внимание дали има някакъв местен сладкиш. С приятели имаме обичай да дегустираме различни неща и затова ми се иска нещо местно? 

Връзка към мнение

Само да допълня, че доларовите банкноти трябва да са почти нови, на нас в Мандалай не ни взеха една банкнота. Не разбрах какво точно не им хареса, аз знех предварително и ги бях избрала. В Янгон не ги гледат толкова, но все пак... В Баган ние пристигнахме със самолет и на влизане платихме по 10$ на човек билет, задължително, който важи за всички храмове. Излязохме с нощен автобус за Янгон и на автогарата ни поискаха билета. За Мандалай 1 билет-10$ за всички забележителности. Аз ползвах услугите на местна агенция, бях март 2012. Ползвахме коли с местни гидове в Мандалай, Баган и Янгон, както и закупуването на автобусните билети предварително, защото свършват и на самолетните за вътрешните полети, защото тогава нямаше онлайн. Не знам дали сега има. За сувенири, има около храмовете, най-много имаше в един закрит пазар, тип Капала чарши в Янгон, викат им маркет, ние го открихме случайно докато се шляехме по улиците, голям е и има всичко, пазаренето разбира се задължително. Аз започнах пазарлъка още от тук с агенцията. А, и за визите, ние изпратихме сканирани копия и разни отговори на въпроси от рода на каква вяра изповядвате и какво работите и получихме 3 документа с аероглифи, с които ни пуснаха на самолета, а там на летището ни чакаше готова виза, това пак във въпросната агенция и всичко договорено платихме там, нищо предварително, защото в преговорите с много агенции имаше и такива, които искаха разни суми предварително.

Редактирано от slujitel
Връзка към мнение

1. За доларите - трябва да са нови - емисии след 2000 година и да няма по тях надписи, печати и пр. Ако са преди това, не ги искат. И да не са от 2003, че тогава било имало много фалшиви. Големите купюри ги сменят на по-висок курс. Най-добре е да се носят 100-доларови банкноти.

2. Трябват си местни пари, щото в супермаркетите не може с долари, а и не навсякъде може с карта. По-точно - с карта не може почти никъде. Във всеки хотел може да се сменя, на пазара в Янгон има няколко бюра за смяна. Евро също може, не е осособено  голяма разликата с долара.

3. Ние бяхме в октомври 2013, но навсякъде летяхме - Янгон-Баган, Баган-Мандалей, Мандалей-Хехо и Хехо-Янгон.

Като се кацне на съответното летище всички туристи плащат местна туристическа такса - 10 или 12-15 долара, за подпомагане на туризма в района. Според мен е по-добре да се лети, че пътната мрежа не е добра, с влак не зная как е. Ние имахме един по-дълъг преход от Хехо до планината Пиндая и впечатленията са ми оттам, с микробус, но автобуси там не видях, тоест - не срещнахме'

Много приятно съм изненадана от вътрешните им линии - малки, 70 местни самолетчета, лаченки, новички и чистички със страхотно обслужване. На практика са като аеротаксита, защото като за полети разстоянията не са големи, стига се много бързо и приятно. А и на билетите имам спомен, че не бяха скъпи.

4. Храната и пиенето /бира и вносни концентрати/ са по- евтини, отколкото у нас. По ресторантите също не е скъпо.

Така че, 200-300 долара за 6 дни за манджа са достатъчни, според мен.

5. Да, има сладкиш местен - това са по-скоро едни ръчно направени бонбони от тамаринд. На вкус са като едновремешния пестил от сливи, ако знаеш какво е. Леко киселки, има вариант и с мента - на нас много ни харесаха и домъкнахме една камара. Децата ни  също много ги харесаха. Навсякъде могат да се купят, в Баган има фабрика, идете да видите как се правят и си купете оттам. Трайни са и са леки - не тежат на багажа.

6. Най-много сувенири и каквото се сетиш, има на големия пазар в Янгон - Скот Маркет. Аз купих невероятни седефени лъжички от истински седеф, чашки от бамбук и от косми на конска опашка - рисувани и много красиви. Има много перли, най-разни, украшения с перли и полу-скъпоценни камъни, ахати, оникси, нефрит и пр. Има едни много симпатични картини - лице или пейзаж от мънички частички от скъпоценните камъни.

Има много скъпоценни камъни - рубин, изумруд, сапфири. В Бирма са находищата на най-скъпия рубин в света - "Гълъбова кръв".

Но в златарските магазини са много скъпи, а извън тях е опасно да се купува, щото са ментаци.

Злато не си струва да се купува, недобра изработка и няма гаранция за качество.

7. Златното фолио се продава на входа на всеки храм и цената се движи от 80 техни пари до 350. Поне аз така го накупих.

Мога да ти дам координатите на  местната туристическа агенция, която ни организира всичко.

Ако нещо друго се сетиш,  питай, с удоволствие отговарям! Това пътуване ми беше едно от хубавите в живота.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Една лека забележка, може и с автобус да се движиш, пътната мрежа не е толкова зле, от Баган до Янгон е магистрала, при това празна, защото нямат коли. И автобусите са хубави, модерни, широки, само се облечете добре, че климатиците бичат яко и не могат да се намалят. И цената естествено не е като да летиш. Ето една снимка на автобусите от автогарата в Баган.

post-169-0-73985800-1406373567_thumb.jpg

Връзка към мнение

Гледам, че добре са отговорили на въпросите, единственното, което аз бих препоръчал (без да е задаван въпрос за това) е ако се пътува от Мандалей до Баган или обратно да се вземе корабче по река Иравади (не е круизен кораб, просто гемия). Отнема около 9-10 часа но се виждат невероятни гледки по бреговете на реката - фермери, обработващи земята, пагоди, рибари, перящи жени, всякакви типове лодки, салове, junks и пр. Това беше топ преживяването ми от целият престой в Мианмар.

 

Аз се свързах с местна агенция, не съм се занимавал с визи изобщо, чакаха ни на летището преди паспортен контрол, взеха ни паспортите и ни ги върнаха вече подпечатани за влизане, даже не стояхме и на опашката (сега гледам, че нещо хората си вземат визи в Бангкок, не знам дали няма промяна на изискванията или просто не са пробвали с агенция в Мианмар). Във всеки град имахме шофьр с кола на разположение от тъмно до тъмно, м-у градовете транспорта беше със самолети, с изключение на гемията от Мандалей до Баган. Не си спомням цената, но беше изключително евтино, това през 2006 г. все пак.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Сега има визи, не само печати, те са едни големи лепенки, колкото почти цялата страница на паспорта, в нея са записани трите имена и точните дати на влизане и излизане от страната. Без нея или трите документа от министерството на туризма изобщо няма да те качат на самолета. Бяхме свидетели как една английска двойка на летището в Бангкок имаше само двата документа и не ги качиха.

Връзка към мнение

Сега има визи, не само печати, те са едни големи лепенки, колкото почти цялата страница на паспорта, в нея са записани трите имена и точните дати на влизане и излизане от страната. Без нея или трите документа от министерството на туризма изобщо няма да те качат на самолета. Бяхме свидетели как една английска двойка на летището в Бангкок имаше само двата документа и не ги качиха.

 

То и тогава имаше визи, просто местната агенция се занимаваше с тях, не ние. Бях им изпратил всички данни по мейл 2 седмици предварително. Като писах, че ни върнаха паспортите с готови печати за влизане мислех, че се подразбира, че и с готови визи, не само печати. Явно бяха връзкари, защото ни чакаха още преди паспортна проверка на летището в Янгон.

 

Не съм сигурен просто дали още става този номер, ако се наложи може да си потърся кореспонденцията с тях и да се провери дали още съществуват и дали това и сега е възможно. Може да погледна даже как изглеждат визата и да я снимам, аз си пазя старите паспорти от 1994 г. насам.

 

П. П. Сега видях, че си писала, че искат документите в Бангкок, не си спомням дали обяснявах или ги бяха предупредили там  (летях с техните международни авиолинии - MAI, не знам дали ги има още).

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много ви благодаря наистина! Много ми помогнахте! За визите местният агент каза, че са спрели да ги вадят на пристигане и можело от Банкок. Ние ге извадихме в посолството тук, става учудващо бързо. Непременно ще търся тези бонбони от тамаринд, ще са хубав подарък. До Янгун ще летим с Тай Еъруейз /с прекачване в Банкок/, а в страната е основно летене. И аз исках корабче от Мандалей до Баган, но щеше да се удължи програмата ни, която е 2 седмици, и не стана. Имаме някакава разходка цял ден с местна лодка из езерото Инле, не е същото, но все пак. За Бирма много се вдъхнових на времето от пътеписите на Николай Генов. Чашкете от косми на конска опашка много ме впечатлиха, ще търся да си купя такива. Записвам си всичко. Страшно ми помогнахте!   

Връзка към мнение

То и тогава имаше визи, просто местната агенция се занимаваше с тях, не ние. Бях им изпратил всички данни по мейл 2 седмици предварително. Като писах, че ни върнаха паспортите с готови печати за влизане мислех, че се подразбира, че и с готови визи, не само печати. Явно бяха връзкари, защото ни чакаха още преди паспортна проверка на летището в Янгон.

 

Не съм сигурен просто дали още става този номер, ако се наложи може да си потърся кореспонденцията с тях и да се провери дали още съществуват и дали това и сега е възможно. Може да погледна даже как изглеждат визата и да я снимам, аз си пазя старите паспорти от 1994 г. насам.

 

П. П. Сега видях, че си писала, че искат документите в Бангкок, не си спомням дали обяснявах или ги бяха предупредили там  (летях с техните международни авиолинии - MAI, не знам дали ги има още).

Същото е и сега. Местната агенция уреди всичко, изпрати ни тези 3 документа, за които говори slujitel и които трябват, за да се качиш на самолета за Янгон, от където и да е. Ние летяхме от Куала Лумпур  с Ер Азия и ни ги поискаха при чекирането в КЛ, А като кацнахме в Янгон ни посрещна офицер / рекох си, " леле, сега ни арестуваха/, ама той ни заведе на едно гише, където ни чакаха попълнените ВОА формуляри, / моят беше най-отгоре, та, явно по таз причина се отптрави директно към мен. Други чужденци, освен нас в този момент нямаше. Сложиха ни визите в паспорта, показаха ни къде ни чакат и адвенчърът започна. Като имам време ще напиша - голяма веселба си беше.

Виждам, че ще ходите на езерото Инле, а имате ли нощувки там? Невероятно е - като на Малдивите - всичко е наколно, ама друг вид красота - лилии, лотоси и мноооого усмивки. Там има фабрика, в която правят коприна от лотос - има невероятни шалове, пъстри, неимоверно фини и ефирни. Там можете да видите и жените от племето Падонг, или - жените Жирафи, с месингови пръстени на шията, китките и краката от коленете надолу. А самото езеро е феномен с начина на живот на хората в него, с плаващите зеленчукови градини, които снабдяват почти цяла Бирма с домати, с особеното положение на хората в лодките - гребат с крака, а не - с ръце. Мноооого, ама много интересно място

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Да, имаме 3 нощувки там. Ще пътуваме доста из района. Надявам се да видим тези интересни неща, които описваш.

Оооо, много хубаво! Сигурна съм, че ще ви е интересно и много ще ви хареса. Сложила съм албум със снимки от пещерата Пиндая, сигурно и там ще ходите, там също е интересно. Имайте предвид, че ако хотелът ви е в самото езеро, а не - на брега, си е голям адвенчър придвижването в езерото. Ние кацнахме в Хехо и ни заведоха на пещерата. Тя не е много близо, ядохме по пътя, в самата пещера се мотахме, пред нея има пазар с много интересни ръчно изработени шалове и дрешки. Когато стигнахме на езерото, от където да вземем лодка до хотела, стана 18 ч . А там  става тъмно изведнъж и точно в 6. Като видЕх с какво ще се придвижим до хотела, ми се изправи козината - точно с пирога. И кат се почна едно пътуване с таз пирога из тъмницата на езерото, взех на ум да си преговарям дали в Бг си оставих всичко в ред - сметки, дела и документи :blink: :blink: :blink: , че както сме си само ние, ако таз пирога се извърне, няма да ни намерят нивгаш :wacko:

И така, къде 45 минути, след което се видяха светлинки и стигнахме до пристана на хотела. Добре, че си имаха джин-тоник в ресторанта на хотела, че да преборим стреса :drinks: :drinks: :drinks: На другия ден по светло си беше друга работа. А какви залези, каква красУта :) Там, вътре в езерото е манастирът на скачащите котки - ама верно много дресирани тия котки :wacko: .

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

AlexandraKo, благодаря за идеите вкл. и сувенирни--впечатлих се да знаеш от лотосовите шалове и ще питам непременно за фабриката. Да, и Пиндая е включена в програмата.

Връзка към мнение

Много благодаря! Страшно ми помогнахте и вече започвам да се ориентирам. Така се набутах в Шри Ланка много да обменя и после се чудих какво да ги правя. Добре поне че в Бирма изкупуват обратно.  Valley, а случайно да си бърнал внимание дали има някакъв местен сладкиш. С приятели имаме обичай да дегустираме различни неща и затова ми се иска нещо местно? 

Кулинарният аспект при пътуванията при мен  не съществува. За сладкиши нищо не знам.

 

Местната валута - киат е моето произношение от английските изписвания на думата. На място като кажеш киат може да не те разберат. Чувал съм и я като чат, гжат и други производни. Подобно град Киакто се произнася нещо като Чаито.

 

За визата - bronco ходи до Белград с попълнени формуляри. Уговорката с посолството бе всичко да стане в един и същи ден. Друг магеланец - Stefan Rusev е описал подробно как се вади виза в посолството им в Бангкок.

 

Опитвам се да изолирам разходите за храна от всички разходи, но не се получава. Ако за по-лесни изчисления приемем, че $1 за 1000 киата, то за хотели сме дали 96 000 киата, за вътрешен транспорт 30 000 киат, за билети за техните т.нар. археологически зони (Мандалай - 10 000 киата, Кякто  - 6000, арх.музей в Баган 5000 киата). Тези цени не включват по принцип будистките храмове, които явно са самостоятелни при набирането на нужните им средства.  Археологическия музей в Баган е различно от таксата за целия комплекс от храмове,с която ние по стечение на обстоятелствата се разминахме. Швезигон пагода в Янгон - 8000 киата. Официално съм дал 29 000 киата само за администрираните от правителството културно - исторически забележителности. Общо 150 000 киата (150 долара) документирани разходи. Към $25 чисто си обмених обратно. Остават $ 125 за наемане на шофьори/каруцари, магнитчета и храна.

 

В Мандалай наехме кола за града и още 3 сателитни градчеата (най - вече Мингун!) оттатък Иравади, въпреки, че до тях си има речен транспорт. Отделно сме плащали на каруцарите за разглеждане на храмовете в Баган, които са разположени на много голяма площ. Алтернативата е да си наемеш моторче или колело, ама с тях внимавай - между храмовете пътищата са черни, а и да въртиш педалите по обяд си е доста изтощително. С колело или моторче пестиш някакви пари, ама не стигаш надалече поради умора и непознаване кой храм къде се намира в местността. Каруцарите си знаят основните храмове, но да ги накараш нещо допълнително вече е трудно - кои не знае английски, кой забравя и малкото английски, който е демонстрирал до момента. Каруцарите те офертират и за ресторантчета за обяд (това е техническа почивка и за конете) и обмяна на валута - винаги имай едно наум с тях!

 

 По мое мненеие грубо за храна на седмица ще даваш към 40 - 50-60 щ.д., за 2 седмици около стотина долара. Нормално. Цените по мое мнение по цял свят се изравняват. Аз само в Индия съм срещал драстично ниски цени.

 

Нещо практично - пране на дрехи в сравнително висок клас хотели за чужденци в Янгон (хотел M.G.M) за 4 700 киата. Брой се всяка дреха, а не на килограм. В провинцията може да са други цени.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Ushakal, кога пътувате за Бирма? Чакаме впечатления. :)

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към мнение

Относно визите -http://magelanci.com/topic/332-визови-режими-на-държавите-с-българия/?p=28455 - това е от януари 2014.

Доларите -трябва да са след 2006 , доколкото си спомням, защото дотогава е имало доста китайски ментета. Обменихме около 500 $ още на летището в Мандалай , там беше и най-добрия курс, които стигнаха за 11дни. Плащахме и с $, като в някои хотели ни връщаха и в $, но все пак трябва да имате и чатове за по дребните сметки.

Мандалай - За старите столици  Amarapura, Sagaing  и Inwa си наемете някое моторче, ако не ви стиска да карате може да си го наемете и със собственика. Предложения ще има много така че не е необходимо да е през агенция. За там мога да Ви предложа и местен английско говорящ гид - SoeSoe..  Mingun можете да разгледате и пеш - пресичате реката с кораб и на около 200-300м е втората по големина в света камбана, както и една пагода която е трябвало да бъде по-голяма и от Шведагон, но скалата върху която са започнали да я строят започнала да пропада и ....

Баган най-добре се разглежда с електрически моторчета. Наема е около 7-8 $ на ден. Най- добрия залез е от Shwesandau Paya.

Не пропускайте Kiaktyo и Златната скала! Не е необходимо да се спи горе. Ние спахме в едни бунгала долу на началната спирка на Track station ( спирка за камиони защото извозването нагоре е само в каросерията на едни "виетнамки" )

Подаръци, камъни и по-специални уникати има  и на Bogyoke market  в Yangun но най-красивите камъни и то на разумни цени купихме в Тайланд в Mae Sai -  граничен с Мианмар град където има и фабрика с огрооомен шоурум. Дори се плащаше с карта.

Там роуминга, поне на Мтел, не работи каквото и да ви обещават ...

Тук http://magelanci.com/patepisi/article/136-%D0%BC%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%BC%D0%B0%D1%80-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%85%D1%83%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD/ сме се опитали да нахвърлим някои подробности и впечатления. За мен Бирма си остава една уникална страна, но за съжаление не умея да разказвам като някои магеланци. 

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 4
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, приятели! След 15 дневно обикаляне на вчера сутринта се върнахме. Много ми е трудно да опиша как се чувствам: това е невероятна страна, толкова различна и усмихната, толкова магнетична. Обиколихме и доста селца. Ходихме на Голден Рок, но през този сезон си беше малко екстремно. Едвам стигнахме до базовия лагер, магистралата беше наводнена - деца плуваха и караха канута. Тъй като по това време там няма много туристи, чакахме час и половина докато се напълни камиона /иначе не тръгва/. След това 1 час по планинския път ни валя истински, непрестанен тропически дъжд. Цяла нощ сушихме мокрите документи и пари, които бяха подгизнали в уж непромокаемата ми чанта. Цяла нощ имаше стахотна буря и едвам се прибрахме. Беше незабравимо! Тъкмо когато мислех, че след толкова пагоди, нищо ни може да ме впечатли, останах без дъх пред комплекса в Интеин и класическата тикова колонада и не можех да се откъсна от невероятната пагода до манастира до манастира с овалните прозорци.

Много ми хареса храната, хранихме се само в местни ресторантчета, вкл. опитахме и снаковете на улицата. Да, и моя телефон нямаше покритие. После разбрах, че от летището межело да се купят сим карти за 28 дни за 30 дол. Останах приятно изненадана от местните авиолинии. В местния вестник на английски пишеше, че от 01.09 въвеждали електронни визи за 50 дол.          

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Добре дошла на родна земя :) !

След като починете би ли дала подробно описание за програма, начин на пътуване, вадене на визи и всичко необходимо, за посещение на тази малко позната страна. Ще е супер да имаме тази информация още докато всичко ти е в главата.

Аз бих искала да посетя Мианмар, но дори не знам откъде да започна с организацията за там.

Здравейте, приятели! След 15 дневно обикаляне на вчера сутринта се върнахме. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.