Яничка Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май Едно събитие, което ще се проведе на 30 и 31 май в бивша тютюнева фабрика в близост до Руски паметник - Фестивал Двора. Организаторите са събрали на едно място храна, музика, танци, работилници. Събитието е kids и dog friendly.😃 Идеята да се преобрази такова място в нещо с позитивна енергия е доста свежарска. Вход - свободен, а точният адрес е ул. “20 април” 13 Инфо - в клипчето долу: https://www.facebook.com/share/v/1KzG5xMQb3/ 7
Гост Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май преди 4 часа, jungfraujoch каза: Ние,позитивните,още от тази вечер сме по различни мероприятия.😊 А ти как ще прекараш празника? Ще наваксам с една или две от няколкото книги, които чета, както правя всеки ден, защото смятам че едно от най-великите постижения на България - Кирилицата - си заслужава да се празнува всеки ден ...
jungfraujoch Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май преди 43 минути , Брани каза: Ще наваксам с една или две от няколкото книги, които чета, както правя всеки ден, защото смятам че едно от най-великите постижения на България - Кирилицата - си заслужава да се празнува всеки ден ... Браво за четенето!🙂 И ние,момичетата четем. Ние,момичетата от града,ходим на всяко мероприятие,което ни харесва. Разбира се,че сме удовлетворени!За разлика от момчетата от тъмната страна. Защото сме благодарни. Тя,София ни е прекрасна. И предлага всичко,от което се интересуват столичани и гости на столицата. 3
iMari Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май Промотираме събитие, на което най-вероятно ще отидем - до утре включително Народният театър "Иван Вазов" пуска билети по 5 евро за всички постановки до края на сезона, 10 евро за гостуващи. Билети могат да се вземат само от касите на Народния. От Прилагам снимка на постановките за които още имаше билети в края на работното време днес. За Глембаеви 30.05 и Идеалният мъж за 9.06 докато стигнем до касата бяха свършили. А в момента активно участваме и в Нощта на Музеите. Досега сме на поетична вълна - къщите музеи на Яворов, Славейкови, Въпцаров. И София наистина е прекрасна през пролетта. 🥰 Чудесна съботна вечер на всички! 🙂 12 3
DryGuy Публикувано: 10 юни Публикувано: 10 юни В дните от 13 до 19 юни София ще бъде домакин на Световно първенство за спортисти със синдром на Даун. Състезанията ще се провеждат на различни места, като програмата може да видите на https://dsbulgaria.com/. Ще бъде чудесно да има повече публика и участниците да бъдат подкрепени! 14 1
Яничка Публикувано: 16 юни Публикувано: 16 юни За любителите на киното, които са свободни в работно време: 6
zon Публикувано: 25 юни Публикувано: 25 юни Umberto & Co. - Книги и кафене Днес открих това книжарница-кафене, много е приятно. Приятелка , бивша колежка ме заведе. Тя живее от години в САЩ, и не се бяхме сасичали от повече от 20 години в София. Много мило ми стана и я чувствам и на живо все така близка. :))) 17
traveler Публикувано: 25 юни Публикувано: 25 юни преди 19 минути , zon каза: Umberto & Co. - Книги и кафене Днес открих това книжарница-кафене, много е приятно. Приятелка , бивша колежка ме заведе. Тя живее от години в САЩ, и не се бяхме сасичали от повече от 20 години в София. Много мило ми стана и я чувствам и на живо все така близка. :))) Страхотно място, влиза в списъкът ми за посещения, но кога ли ще стигна до София. 2
Coo Публикувано: 23 юли Публикувано: 23 юли За мои познати търся идеи за аквапаркове около София или в западна България, ще са с кола. Знам, знам, че този уикенд ще е лошо времето, но за август проучвам така или иначе 🙂 Не искат места само с басейни и от това отпадат доста "препоръчвани" места. Изискванията им са да има пързалки и като за по-големи, а не само от онези бебешките и детските. Не се интересуват дали водата е минерална, екшън да има. Не е нужно да са в София дори, но да са на 1-2 часа път. Аз се сетих за: 1. Аквапарк София, Банкя 2. Аквапарка в Зона Б5 3. Вятърните мелници в Горна Малина Има ли други, които да прегледат? 1
Otnesen Публикувано: 23 юли Публикувано: 23 юли преди 48 минути , Coo каза: За мои познати търся идеи за аквапаркове около София или в западна България, ще са с кола. Знам, знам, че този уикенд ще е лошо времето, но за август проучвам така или иначе 🙂 Не искат места само с басейни и от това отпадат доста "препоръчвани" места. Изискванията им са да има пързалки и като за по-големи, а не само от онези бебешките и детските. Не се интересуват дали водата е минерална, екшън да има. Не е нужно да са в София дори, но да са на 1-2 часа път. Аз се сетих за: 1. Аквапарк София, Банкя 2. Аквапарка в Зона Б5 3. Вятърните мелници в Горна Малина Има ли други, които да прегледат? FUN SPORT Аквапарк "Конза" https://share.google/i1BHIRl0vfu1g4fDh Могат да съчетаят със забележителности в района. Сравнително близо е от София. 2
Coo Публикувано: 23 юли Публикувано: 23 юли Преди 1 час, Otnesen каза: FUN SPORT Аквапарк "Конза" https://share.google/i1BHIRl0vfu1g4fDh Могат да съчетаят със забележителности в района. Сравнително близо е от София. Супер! Благодаря за идеята ❤️ 1
Victoria Публикувано: 25 юли Публикувано: 25 юли В Пловдив знам, че има аквапарк. А на вятърните мелници не е ли само басейн или бъркам?
Coo Публикувано: 26 юли Публикувано: 26 юли На Вятърните са няколко басейна. Два са с много малки пързалчици, като за по-малки деца. @Victoria Има и две или три големи пързалки обаче. Розови. Да, като брой не са толкова много колкото са в Аквапарк София, но мястото компенсира с другите места - басейните и местата за разходка. Има еклетика в Мелниците, хаха. Аквапарк София има единствено преимуществото, че е близо до София и е нов. Обаче освен атракционите - кулата с пъразлки и едно пространство с вълни, няма какво да прави човек след като приключи със суркането по пързалките. Има един много голям басейн, но се води Релакс зона и е забранено всичко - без игра на топка, надуваеми неща, скачане, шум. Седи празен като прокажен и от време на време някой спасител свири на хората да се разкарат от него, защото вдигат шум. Не знам защо така е измислено, вероятно е удачно за някои. Друг басейн за пличкане обаче няма. Аз на шезлонг мога да седя мирно и на по-приятни места. Спасителите и част от българите служители не знам от къде са ги събирали, но са доволно неприятни хора. Докато компанията ми беше по пързалки, гледах и слушах "Ууу, уа, йе, излизай от там уа", "Чшшш, малкия, бегай!". В басейна с вълните - пълно със зарязани пояси. Аз ям сандвич там отстрани и слушам някакъв човек, може би управител, казва на двама спасители да ги извадят, няма място за хората вътре. Двамата принцеси с неохота извадиха точно три. Гледах ги. Имат и служители от чужбина. В края на деня двамца български служители от тези в сините униформи пред очите ми разместиха шезлонгите ни, за да са накриво и да отворят работа на един от служителите от друга държава да ги намества. Впечатленията ми за Аквапарк София са, че е по-добре всички служители да са от чужбина, дори да подвикат "Чшш уа!", няма да им разбирам. Конза ще го предложа на познатите ми. Чета отзиви от миналата и тази година, че е заносено. Ще се радвам, ако някой е ходил, да сподели пресни впечатления, защото аз няма да имам време да стига до там това лято. @Otnesen На 25.07.2026 г. в 16:38, Victoria каза: В Пловдив знам, че има аквапарк. А на вятърните мелници не е ли само басейн или бъркам? Ще предложа пловдивския, може би ще им е приемливо разстоянието. Имаш ли впечатления от тази година? 1
r_nikolov1 Публикувано: 27 юли Публикувано: 27 юли На 25.07.2026 г. в 16:38, Victoria каза: В Пловдив знам, че има аквапарк. Затвориха го преди години. Иначе си заслужаваше и на мен лично много ми харесваше. 3 1
Coo Публикувано: 27 юли Публикувано: 27 юли преди 1 час, r_nikolov1 каза: Затвориха го преди години. Иначе си заслужаваше и на мен лично много ми харесваше. Олеле, добре че писа, че да не ги пратя в августовския пек за нищо до Пловдив! 😎 4
Victoria Публикувано: 29 юли Публикувано: 29 юли Ох, съжалявам за подввждащата информация, не знаех, че е затворен. Даже бързо търсене в Гугъл ме подведе, че още го има. Добре че се намери някой да ме поправи.
lamerz1912 Публикувано: 30 юли Публикувано: 30 юли преди 10 часа, Victoria каза: Ох, съжалявам за подввждащата информация, не знаех, че е затворен. Даже бързо търсене в Гугъл ме подведе, че още го има. Добре че се намери някой да ме поправи. За съжаление, собствениците на земята, решиха да постоят жилищни сгради на мястото на Аквапарка 1
iMari Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август Някой друг има ли проблем с плащане с телефон (google wallet) в метрото? За втори път ми се случва, пробвах на няколко валидатора на различни станции. Изписва нещо от рода "Картата не може да бъде прочетена" 3
r_nikolov1 Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август преди 8 минути , iMari каза: Някой друг има ли проблем с плащане с телефон (google wallet) в метрото? За втори път ми се случва, пробвах на няколко валидатора на различни станции. Изписва нещо от рода "Картата не може да бъде прочетена" В четвъртък за първи път в автобуса ми изписа същата грешка когато доближих пластиката на месечната ми карта. Но след това не съм я ползвал и не знам дали проблемът продължава. 3
jorocontrola Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август преди 1 час, iMari каза: Някой друг има ли проблем с плащане с телефон (google wallet) в метрото? За втори път ми се случва, пробвах на няколко валидатора на различни станции. Изписва нещо от рода "Картата не може да бъде прочетена" Не препоръчвам плащане с телефон. Много често не минава и създава проблеми. Вади си пластиката и така. Имах разправия и дълги клетви, но накрая ме глобиха. В първият рейс платих с телефона, но в 84 вече не искаше да го приеме. Аз си викам, че така или иначе вече съм валидирал картата преди малко и трябва да е ОК, дори и да не може във вторият рейс. Да, ама не. Не можела контролата да провери, дали вече картата е валидирана преди малко, а само дали е валидирана в конкретният рейс. Не знам дали е така, платих си и им пожелах с парите ми трамвай за Орландовци да хващат... 1 2
Lyubina Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август Винаги ми отказва плащане през телефона в метрото. Мислех че на трамвая минава, но един ден си проверих разходите и се оказа, че изобщо не е отчел плащането (а имах няколко пътувания) За сметка на това, никъде другаде в Европа не съм имала проблем да си платя през телефона. 3
jorocontrola Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август преди 44 минути , Lyubina каза: За сметка на това, никъде другаде в Европа не съм имала проблем да си платя през телефона. Определено е така, просто имайте едно на ум на база неприятният ми опит. Добре, че си се разминала с контролата, че са като хиени-лешояди... 5
traveler Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август преди 11 минути , jorocontrola каза: Определено е така, просто имайте едно на ум на база неприятният ми опит. Добре, че си се разминала с контролата, че са като хиени-лешояди... Един малко тъп въпрос, много пъти съм плащал обществен транспорт с карта и последните години с телефона (пак с карта). За метрото е ясно, но в автобусите как проверяват? Никога не ми се случвало и сега се замислих.🤔
jorocontrola Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август Имат някакво електронно устройство, което уж допират и синхронизират с четците в превозното средство. После на него проверяват картите и твърдят, че може само да видят, дали картата е чекирана в текущото превозно средство, но не и дали е чекирана в друго. Силно се съмнявам в това, но кой ме пита и така… 3
домосед Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август Преди 1 час, traveler каза: но в автобусите как проверяват? С една машинка. Носят си я. Допираш същата карта и, ако е светнала зелено, като си я ползвал на влизане в рейса, светва зелено пак. 4 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега