Фил Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август Трите нови метростанции в София отварят за пътници след 12:00 часа в петък Новият участък по Линия 3 включва метростанциите „Стадион Георги Аспарухов“, „Бесарабия“ и „Ген. Владимир Вазов" 14 2
Ilian359 Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август преди 13 часа, stanimir каза: Да бе , ама като казах ,че София от туристическа гледна точка е за 3 дни - изнасилени , скачахте. Не мога да си представя какво може да прави турист в София цели 3 дни. По този критерий не можем да очакваме нови връзки. 2
stanimir Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август 39 minutes ago, Ilian359 said: Не мога да си представя какво може да прави турист в София цели 3 дни. По този критерий не можем да очакваме нови връзки. Засегнаха се няколко човека преди време , приемат нещата много лично.Истината е , че е дестинация за лоу кост забежки и междинна спирка на бакпекърите между Белград / Букурещ и Истанбул с Flixbus.Ако минете през Централна гара ще видите мнозина от тях 🙂 5
horus92 Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август Да си турист не е само да обикаляш някакви музеи и места за снимки. Сега лятото София е супер. Вечер се разхождам просто така по улиците и ми харесва колко е спокойно и прохладно. Даже преди малко се разхождах с приятел, живеещ в Барселона и му хареса много вечерната разходка. Каза, че в Барселона така няма да се разхожда по това време. Имали сме много хубави кафета и други малки места. Въобще не му дремеше за неравния тротоар, но се радваше на лампите в КвАРТал и хората седнали в градинките и ресторантите навън. Та зависи кой какво търси. 7 2 1
stanimir Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август Ти ме уби ! Барселона ? Испанската Барселона ? Възхищава се на вечерната разходка , кафенета и ...уличните лампи в София 🙄 1 13
Zaro Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август Явно не знаеш кое се нарича КвАРТал. Някои чужденци си намират как да си запълнят времето в София, колкото и да е странно на пръв поглед. 3
stanimir Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август Със сигурност, Георги Матеев си го запълва и в Могадишу.Обаче пък знам , че horus92 още не е бил в Барселона.Бързо да се поправи !!! 🙂Да беше казал който и да е по-голям американски град ок , но Барселона ? Прекалено е . 3
horus92 Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август 1 hour ago, stanimir said: Ти ме уби ! Барселона ? Испанската Барселона ? Възхищава се на вечерната разходка , кафенета и ...уличните лампи в София 🙄 Не са обикновени лампи, а едни висящи диагонално по дължината на улицата, създават атмосфера Да, каза че се чувства по безопасно да се разхожда тук вечер. Там напоследък дори някакви се стреляли в уж безопасни квартали. Отделно, че вечер било пълни с някакви странни хора. За мен Барселона също е пример за градоустройство, но на него и тук му харесва. Може би точно липсата на 500000000 туристи му харесва. Направихме една обиколка от банята през квартал до Раковски, после нагоре операта, Невски(където Соня Йончева репетираше за утре La vie en rose), библиотеката, докторската, Шишман, Седмочисленици и само накрая имаше хора. На север от Цар Освободител е пълно с малки зелени и тихи улици с по 2-3 ресторанта. Отделно беше изненадан колко зелено е тук и колко много паркове и градини имаме. Но аз съм на мнение, че летните вечери определено създават съвсем различна атмосфера, което афектира възприятието. А той дойде и работи две седмици от тук след като бил 2 дни през юни и му харесало. Тия пейки около Невски след работа често ги посещавам вече. 12
Coo Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август Аз също мисля, че годините бутане в тази посока доста подобриха както начина, по който изглежда КвАРТала, така и хората, които можеш да срещнеш по тъмно там. А за това, че Барселона не е дружелюбна към местните е писано много, нито сме първите, нито последните, които го откриват. Обаче тези мнения е удачно да се оберат към темата за София, защото не са свързани с летището. На Квартал ме кефи и как трасето на самолетите минава отгоре и преди, когато прекарвах малко повече време из района, умирах отгоре като мине някоя голяма машина тип самолетите на Атлас и закрие половината небе... образно казано. Или дребните частни самолети. Клюкарски район е там. 1
horus92 Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август 22 minutes ago, stanimir said: Със сигурност, Георги Матеев си го запълва и в Могадишу.Обаче пък знам , че horus92 още не е бил в Барселона.Бързо да се поправи !!! 🙂Да беше казал който и да е по-голям американски град ок , но Барселона ? Прекалено е . Бил съм в Барселона затова казах, че е пример за градоустройство. Даже се разболях като куче от нещо и за малко да припадна в метрото. Реално ми е най-малко любимият испански град. Лично нямам идеал за град, гледам да намирам хубави черти навсякъде. Аз съм изключително голям критик на София, но не значи, че не съм си намерил места, които споделям с приятели. До сега май само в Кайро не съм намерил подобни черти. Дали бедно или богато, все нещо може да те очарова. 6
Alexander Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август Това е друго. Както теб, други искат да видят хубавото в София, щом са дошли до тук. иначе половината център е супер красив и спокоен от Сердика до гарата…. Точно както голяма част от европейските градове. За сметка на това, инфраструктурата ни е потресаващо зле и не става по-добре 8
Георги Матеев Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август преди 9 часа, stanimir каза: Ти ме уби ! Барселона ? Испанската Барселона ? Възхищава се на вечерната разходка , кафенета и ...уличните лампи в София 🙄 Явно има предвид венецуелската Барселона 😁 2 4
horus92 Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август Не знам защо ви е толкова трудно да приемете, че български град може да бъде харесан. Много добре знаете, че възприятието на туриста е субективно, както ние ходим, влюбваме се в места, ама за местните нещата не седят точно така. А той даже не е казал, че харесва София повече от Барселона, а че харесва София или поне каквото е видял. На някой бидейки от голям туристически център може голям критерий да му е просто липсата на туристи, защото му е втръснало. Скоро пак покрай приятели се запознах с испанец живеещ във Виена, той също хареса София. Колегите ми от щатите идват по няколкоя пъти в годината, те също. От контактите ми с чужденци от запада, никой не се е изказал лошо, бих казал че най критични сме ние, разни други дошли от подобни нам държави или разни кифли, които искат да бъдат впечатлени или създадат впечатление било то и лошо. Ние сме най големите съдници на своето, защото ни е писнало от неуредици, с които те не се срещат, но това не променя тяхното възприятие. Но наистина тази дискусия не е за тук, ако може мненията да бъдат преместени в темата за София. 15 1
Topfly Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август преди 9 часа, stanimir каза: Ти ме уби ! Барселона ? Испанската Барселона ? Възхищава се на вечерната разходка , кафенета и ...уличните лампи в София 🙄 Барселона преди 30 години беше много приятен град, но в момента свръхтуризмът и огромните тълпи около всяка забележителност, заведения и т.н. толкова развалят удоволствието да посетиш града, че много добре разбирам испанеца защо му харесва София. София е много по спокоен и евтин град, където местните са мнозинство и има такава екзотика, която местните трудно могат да оценят. Православните църви, социалистическият каласицизъм и брутализъм и дори панелките могат да бъдат много интересни за човек който ги вижда за пръв път. 10
stanimir Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август Сега , ако искаш да опознаеш детайлно един град винаги ще намериш хубави неща.Дали обаче нормален турист ще направи точно това ? Разхождал съм се много нощи из центъра когато живеех за известно време на "Гладстон" , заглеждал съм се в детайли които в нормалното ежедневие подминаваш. Разхождал съм се и из Барселона по нощите и не е като да липсват спокойни места. 2
horus92 Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август Ама ти представяш нещата така все едно, ако едното се харесва, другото не може. Никой нито принизява Барселона, нито възхвалява София. Да не говорим, че градовете се развиват толкова бързо. Преди 10г София беше доста по "бяла", кой щеше да предположи, че азиатци ще идват да работят тук. Като завършат Саграда Фамилия съм се зарекъл да се върна в испанския град. 2
stanimir Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август Да , но наистина разводнихме много.Май модератор да поразчисти 🙂И аз след не знам колко ходения още не съм влизал в Саграда-та. Точно като теб съм си я зарекъл. Прав си и за туристите , българите харесват Кишинев за ден-два, а хората в Молдова може би не чак толкова. 2
Zaro Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август Преди 1 час, horus92 каза: Като завършат Саграда Фамилия съм се зарекъл да се върна в испанския град. Тогава ще има още повече хора, зарекли се да отидат, когато завършат саградата 😁 1 6
zon Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август преди 12 часа, horus92 каза: Въобще не му дремеше за неравния тротоар, О, ние с дъщеря ми имаме маршрути по кои улици в центъра на София да се мине за да се върви по ремонтиран тротоар, до където тя живее или до еди кое си кафене, магазин 😀 Даже тя се шегува с мен, че като вървя в София внимавам защото си гледам в краката, а в Дрезден се е случило на хубавите немски тротоари да се спъна, да си изкълча крака, падна и да си счупя рамото. Аз 'и отговярам, че поне съм го направила в най-правилното място с добри лекари, ей така даже без да се налага да карам колело, ски или да правя нещо специално 😅 3 1 2
master_of_germs Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август За да съм в спама. Разхождам се из София с една колежка ( специално за @zon - развеждам я 😄 ), с която доскоро не се бях виждал от студентските години. Беше ми комшийка в общежитието в Шчечин на един летен клиничен стаж по програма за международен обмен на студенти. После тя ме е развеждала из Истанбул, барабар с една група чужди студенти, за които аз отговарях в София. Та, жената е туркиня, от Истанбул; дълги години беше лекар в Берлин, а сега е в Дъблин от миналата година. И, понеже ѝ писна от бюрокрация в ЕС, реши да извърти един казус "а ла Матеев". Баба й е родена в Силистра и е успяла да избяга през границата през соца. Та по таз линия на баба си кандидатства за Бг гражданство и най-накрая успя. Днес отиваме да си вземе БГ лична карта и паспорт. Та, мисълта ми е. Много е набрала на Берлин и Дъблин, а пък София яко й харесва... Засега. 😉 6 2
zon Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август В София има много приятни кафенета. Ето сега дъщеря ми ме заведе в Manchini Coffee House на ул. Солунска На връщане открих графит от белгийски автор. Дъщеря ми твърди, че е там отдавна преди 6 часа, master_of_germs каза: За да съм в спама. Разхождам се из София с една колежка ( специално за @zon - развеждам я 😄 ), с която доскоро не се бях виждал от студентските години. Беше ми комшийка в общежитието в Мастър, то ето така се почва 🤣 Аз по спомен само двама мъже съм 'развела' и 'оженила' за себе си 🙃😅 те така в бгмама ги развеждат и женят мъжете 😂 Та стига ми толкова! По скоро любовник ще си хвана 🤣 ама се чудя пък тогава за какво ли ще ми е 🙃 те мъжете само създават проблеми на жените, които да разрешават след това 😅 преди 6 часа, lyube каза: Този графит е много символичен. Но за жалост в снимката не е уловен разбития и превзет от коли тротоар под него. Дя, много точен коментар. Нарочно го изрязах от кадъра. :)) 11 1
lyube Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август Този графит е много символичен. Но за жалост в снимката не е уловен разбития и превзет от коли тротоар под него. 3 1
traveler Публикувано: 27 август Публикувано: 27 август преди 30 минути , lyube каза: Този графит е много символичен. Но за жалост в снимката не е уловен разбития и превзет от коли тротоар под него. Е как да не е уловен разбития тротоар. Представям си как съм се загледал в графита и следващия момент усещам всички ръбчета на потрошените плочки по коленете си. Ето линк да се разгледа детайлно и да се преброят парчетата плочки. 2
Граф Вронски Публикувано: 14 септември Публикувано: 14 септември Да напомня за Wizz Air Sofia Marathon: 10ти октомври (събота): 10км и 5км 11ти октомври (неделя): 21км и 42км Аз се записах на 21км и за първи път ще бягам толкова много (градско/непланинско). И да ми стискате палци :D отбелязам специално @ven62, за да знае за двете дати. 9 1 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега