Прескочи до съдържание

Уикенд с Основателя 08.11-10.11.2013

Polina

Препоръчани мнения

но исках да е ясно, че се действа леко нечестно спрямо живеещите извън София. :)

Направо да си го кажем - тоталитарно. :)

Един вид "Ето на, дава ви се възможност да избирате между няколко варианта".

Но накрая резултатът е: "Пленумът на ЦК на БКП, като обсъди и взе под внимание изборните резултати Реши: "

И това е. Няма проценти, гласове и т.н. дреболии.  :lol:

Връзка към коментар

Ами, Жоро, имаше обаждане и от друг, че би искал да присъства, но това, разбира се не се взе под внимание.

Не желая да променям плановете ви, но исках да е ясно, че се действа леко нечестно спрямо живеещите извън София. :)

А моето предложение за Асеновград пък изобщо не влезе в анкетата. Признавам, че отначало малко се спекох, но после се замислих и си дадох сметка, че все пак Поля се занимава с организирането на срещата и е приемливо да и се даде право на малко субективизъм. От друга страна, с изключение на мен никой нищо не губи от това, че няма да е в/около Асеновград и няма да мога да присъствам. Тази загуба всеки би я възприел за себе си различно, но аз реших, че не е фатална :) От трета страна, ако Поля беше решила да не ми троши хатъра и беше натиснала срещата да стане където аз искам, колко души НЯМАШЕ да дойдат поради някакви неудобства за тях?

Като се замисли човек, организирането на подобно мероприятие не е чак толкова лесна работа, когато се разчита на доброволно посещение от страна на хората, а не на задължителна мобилизация например :) Поля хвърля много усилия и не бих се почувствал добре, ако взема, че нарека действията и „нечестни“ - по-скоро бих се спрял на „неморални“...шегувам се :) По-скоро се радвам, че все пак Поля успява да събере доста хора на срещите, та дори и аз да не съм сред тях по една или друга причина. Все някога и аз ще се поява на някоя среща, когато имам възможност. Междувременно никой не ни пречи да си организираме локални срещи с теб и с другите от „Ийст коуст“ :) на места, които са ни удобни на нас. Само че... не зная кой ще се заеме да организира. Аз викам Хаяско да е  :)

Тоест 44,45 % е по-малко от 22,22 %, както е и по-малко от 11,11 %

Ами като погледнеш политическия живот в България напоследък, отговорът е еднозначен - ДА :)

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Тоест аз никъде не виждам 44.45%.
Това, че ти ги виждаш, или ги приравняваш, не го прави факт, нали ;)

И ако са близо едно до друго двете места, това не ви ли беше известно преди да пуснете анкетата, та трябваше да са две различни и отделни възможности, които после да си ги сглобите удобно?

Само отчитам действителните факти, нищо повече. :)

Връзка към коментар

Ем така е, но тогава да не се говори предварително, че се търси нещо разумно като разстояние. Директно се казва- ми така и така, ние се събрахме и решихме. Алабализми няма нужда. :)

Връзка към коментар

Да, мисля че в крайна сметка това ще е за урок, че няма как да се угоди на всички и следващия път дестинацията не се подлага на обсъждане. Щото иначе оплакванията в никакъв случай не са конструктивни, а само деструктивни. Ще кажем Асеновград на трети ще му стане далече, ще кажем Панагюрище, на четвърти няма да му е удобно. Настрана от всякакви проценти, това което показва анкетата е, че единодушие няма и недоволни ще има. Въпроса е недоволните да са достатъчно зрели да го приемат, че не е че някой им прави напук, а решение което да удовлетвори всички наистина няма. 

И това на мен ми беше пределно ясно и за това не исках да се намесвам...в крайна сметка се оказа, че пак едва ли не аз съм го взел решението. 

А Поли между другото отбеляза, че е ходила в кедъра няколко пъти, и ако зависи от нея би разнообразила и не би отишла там. Това поне дано покаже, че не е имало някакви помисли от нейна страна да дърпа чергата към себе си. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Така. Да резюмирам - отиваме в кедровите къщи. Следващата среща ще видим да е на друго място, но за тази вече е късно да почваме от кота нула, освен ако някой не иска да се хване с организацията (Поли я няма идните 2 седмици), само за да се убеди, че пак ще стигнем до същия резултат - сиреч, ще има недоволни. Приемете го като авторитарно решение, с цялата тежест върху мен. Ако някой има против това решение нека му пусне лично съобщение и ще се аргументирам по-подробно. 

Който ще идва и не е в списъка, нека ми прати съобщение на лично за да го добавя.

Темата я заключвам за ден-два, да поутихне, мисля че споровете които поражда са излишни. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

След двуседмичното ми отсъствие съм отново на линия.

Виждам тук, че нещата са се поуспокоили та е редно да попитам

- Остава ли ходенето ни в Кедрите?

- актуален ли е списъка в началото на темата, поддържан от Основателя?

И ако е така нека моля да добави и krasen_denev +1 :).

До сряда да уточним точната бройка, до петък да сме събрали капарото и в понеделник всичко вече да е резервирано,м? Добре звучи, нали?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Добре звучи, всичко е на линия, списъка е обновен, добавям красен ей сега :)

Може ли с допълнителна задача да те натоваря, да видиш по колко ще ни искат за развлекателните полети на летище Долна Баня? :)

Връзка към коментар

След двуседмичното ми отсъствие съм отново на линия.

Виждам тук, че нещата са се поуспокоили та е редно да попитам

- Остава ли ходенето ни в Кедрите?

- актуален ли е списъка в началото на темата, поддържан от Основателя?

И ако е така нека моля да добави и krasen_denev +1 :).

До сряда да уточним точната бройка, до петък да сме събрали капарото и в понеделник всичко вече да е резервирано,м? Добре звучи, нали?

Много оптимистично :) :) :) .

Връзка към коментар

Поли, на мен май лееееекинко ми се появява възможност да дойда. Още е хипотетична но я има. Ще има ли опция да си платя отделно след като са минали официалните срокове?

Връзка към коментар

Поли, на мен май лееееекинко ми се появява възможност да дойда. Още е хипотетична но я има. Ще има ли опция да си платя отделно след като са минали официалните срокове?

Що пък да не може.. нека уточним бройката, ще им се обадя и ще ти пиша допълнително.

Връзка към коментар

Може ли с допълнителна задача да те натоваря, да видиш по колко ще ни искат за развлекателните полети на летище Долна Баня? :)

Говорих с управителя на летището и той каза следното:

15 минути полет-120лв

10минути полет - 100лв

Беше в среща и не беше особено разговорлив, като например не ми каза колко човека се качват в самолета въпреки,че попитах, само каза, че бил с инструктор и това е.. , но докато едните се возели - другите ги чакали и пиели кафенца долу..

Връзка към коментар

Ако случайно съм в района в събота ще се самоорганизирам за нощуването и ще се присъединя. Няма да натоварвам никой, тъй като не знам накъде ще ме завее.

Връзка към коментар

Ако не е късно пишете ме и мен в групата на Шаро. ;)

P.S.

Говорих с управителя на летището и той каза следното:

15 минути полет-120лв

за сравнение само - 10 мин. кръгче с Ферари в Маранело  започва от 80Е :biggrin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Скъпичко ми се струва за полетите, аз ще съм от наблюдаващите с кафенце отдолу, пък някой ден ако като си взема лиценза ще ви возя само на цената на горивото и амортизацията :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Скъпичко ми се струва за полетите, аз ще съм от наблюдаващите с кафенце отдолу, пък някой ден ако като си взема лиценза ще ви возя само на цената на горивото и амортизацията :)

Няма "ако", като си вземеш лиценза!!!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Горивото как да е, но това с амортизацията ми звучи като написано със "ситни буквички" и отсега ти заявявам, че ще се разправяме за приложената методика... :P

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ако не е късно пишете ме и мен в групата на Шаро. ;)

P.S.

за сравнение само - 10 мин. кръгче с Ферари в Маранело  започва от 80Е :biggrin:

Айде бе, Фичо! Де е Ферари, де е Долна Баня!

Ако не знаеш как се изчислява амортизация ( сигурна съм, че не знаеш), мога да ти помогна! ;)

Връзка към коментар

Ами при самолетите грубо се изчислява по фиксирана формула, сега ме мързи да я ровя каква е, но не е някаква тъмна наука, влиза си в счетоводството на всички авиокомпании :)

Връзка към коментар

Ами при самолетите грубо се изчислява по фиксирана формула, сега ме мързи да я ровя каква е, но не е някаква тъмна наука, влиза си в счетоводството на всички авиокомпании :)

то счетоводството не е за всеки, особено италианското, ма, айде, щом се оправяш сам! :P

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.