svetlif Публикувано: 14 септември, 2017 Сподели Публикувано: 14 септември, 2017 И ние ще се наредим за Март 2018 в списъка Престоя в Маафуши е ясен, обаче не можах да се спра на резорт с морска вила и поносима цена. Препоръки? Връзка към коментар
Individuala Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 (редактирано) Ние сме края на Ноември месец на Маафуши. Резервирах Velana Beach Maafushi надявам се да съм направил добър избор. Само се колебая кой резорт да избера, имам няколко резервирани резорта с право на анулиране но е много трудно да реша кой от тях да остава. @svetlif Holiday Inn Kandooma разполагат с такива вили над водата и са близо до Маафуши. Може да видиш и Thulhagiri island resort, Ellaidhoo , Paradise Island Resort, Meeru island resort, Gangehi island resort и Cinnamon Dhonveli тези са с най-нормални цени на трансферите и със сравнително добри цени за вилите. Редактирано 15 септември, 2017 от Individuala 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 преди 11 часа, svetlif каза: И ние ще се наредим за Март 2018 в списъка Престоя в Маафуши е ясен, обаче не можах да се спра на резорт с морска вила и поносима цена. Препоръки? Категорично - Embudu. Виж назад в темата, както и пътеписа ми. 1 1 Връзка към коментар
svetlif Публикувано: 15 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 Embudu го разгледах, обаче нещо не ми допадна по снимки, има в момента оферта в Олхувели 281$ за водно бунгало, обаче само със закуска. И не знам за две нощувки колко биха стрували напитки, два обяда и вечери. Ол инклузива е двойно. Също се чудя дали не е по-добре да запазя целия престой от 9 нощувки в Арена на Маафуши и няколко дневни резорта, вместо 2-3 дни престой в резорт. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 В момента, svetlif каза: Embudu го разгледах, обаче нещо не ми допадна по снимки, има в момента оферта в Олхувели 281$ за водно бунгало, обаче само със закуска. И не знам за две нощувки колко биха стрували напитки, два обяда и вечери. Ол инклузива е двойно. Също се чудя дали не е по-добре да запазя целия престой от 9 нощувки в Арена на Маафуши и няколко дневни резорта, вместо 2-3 дни престой в резорт. За мен престоя на Маафуши и прескачане до резорт през деня но може да се сравнява с отсядане в самия резорт. Няма нищо общо ... и като цена де. Май бях писал и преди - ако сега трябва да избирам между три дни в резорт и 6 дни на Маафуши - без колебание бих избрал трите дни в резорт. По отношение на цените в ресторантите на резортите - прецени си, разгледай дали няма някое снимано меню в Интернет, но като цяло е изключително скъпо. 5 2 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 преди 28 минути , svetlif каза: Също се чудя дали не е по-добре да запазя целия престой от 9 нощувки в Арена на Маафуши и няколко дневни резорта, вместо 2-3 дни престой в резорт. Малдивите като категория като начин на преживяване като усещане винаги се е асоциирало с резорт . Както ксерокс с копирна машина . От няколко години има Малдиви на местен остров като например Маафуши , които се казват Малдиви . Само че да си купиш принтер и на него да пише ксерокс е едно , а да си купиш ксерокс който си е копирна машина друго . Съгласен с @ven62 . Девет дни в резорт и нула в Маафуши . Моите глупости са на стр.24. 7 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 Без да съм била на Маафуши, аз също съм за ризорт! Когато аз имах първоначалните си колебания, започнах да правя просто сметки, ако искам да посетя поне два ризорта за по една нощувка и в останалите дни да отседна на Маафуши(примерно), то цената се доближаваше до тази, която платих за седем нощувки в избран от мен ризорт, където наистина видях и разбрах защо Малдивите са предпочитана дестинация! Толкова много ми хареса, че планирам ново посещение, но ми остава само да намеря свободно време. Предполагам, че ако всеки ден се отива някъде за гмуркане, риболов или някаква друга активност, то и отсядането на местен остров ще се превърне в чудесно пътуване. Ще пусна и няколко снимки, с които ще се опитам да покажа моят поглед към ризорт и местен остров - знам, че са несъпоставими по принцип, но неходилите ще могат да добият представа. На следващата снимка се виждат двата острова - дели ги съвсем малко разстояние. Улички на различните места: Плажовете са почти еднакви - не съм ходила на плажа на местния остров и не мога да дам повече информация. Две къщички: И две заведения: В никакъв случай не казвам - не отсядайте там, още повече, че това, което показвам не е Маафуши. На местния остров на който ние ходихме, имаше доста предложения за всякакви активности и няколко хотела. Плажа не знам как е, но от първата снимка се вижда, че и там има риф, значи и там има какво да се гледа под водата. И накрая ... черпя по един коктейл: 9 1 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 (редактирано) преди 1 час, Mary каза: ... И накрая ... черпя по един коктейл: Мерси за виртуалния коктейл. Връщам жеста е едно плодче: Редактирано 15 септември, 2017 от ven62 6 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 преди 2 часа, Mary каза: Без да съм била на Маафуши, аз също съм за ризорт! Когато аз имах първоначалните си колебания, започнах да правя просто сметки, ако искам да посетя поне два ризорта за по една нощувка и в останалите дни да отседна на Маафуши(примерно), то цената се доближаваше до тази, която платих за седем нощувки в избран от мен ризорт, където наистина видях и разбрах защо Малдивите са предпочитана дестинация! Толкова много ми хареса, че планирам ново посещение, но ми остава само да намеря свободно време. Предполагам, че ако всеки ден се отива някъде за гмуркане, риболов или някаква друга активност, то и отсядането на местен остров ще се превърне в чудесно пътуване. Ще пусна и няколко снимки, с които ще се опитам да покажа моят поглед към ризорт и местен остров - знам, че са несъпоставими по принцип, но неходилите ще могат да добият представа. На следващата снимка се виждат двата острова - дели ги съвсем малко разстояние. Улички на различните места: Плажовете са почти еднакви - не съм ходила на плажа на местния остров и не мога да дам повече информация. Две къщички: И две заведения: В никакъв случай не казвам - не отсядайте там, още повече, че това, което показвам не е Маафуши. На местния остров на който ние ходихме, имаше доста предложения за всякакви активности и няколко хотела. Плажа не знам как е, но от първата снимка се вижда, че и там има риф, значи и там има какво да се гледа под водата. И накрая ... черпя по един коктейл: Абсолютно съм съгласна! Остава да кажеш кой е местният остров на твоите снимки. Има доста растителност, което липсва на Маафуши, където има само малко палми. 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 преди 22 минути , Dani Magelan каза: Абсолютно съм съгласна! Остава да кажеш кой е местният остров на твоите снимки. Има доста растителност, което липсва на Маафуши, където има само малко палми. Rasdhoo. Сега погледнах, че има и бикини плаж. Но за съжаление имахме много малко време там и не го посетихме. Ето и едно видео от островчето, което е малко, но има всички необходимо. https://www.youtube.com/watch?v=hCpynyZefV8 1 1 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 Преди 1 час, Mary каза: Rasdhoo. Сега погледнах, че има и бикини плаж. Но за съжаление имахме много малко време там и не го посетихме. Ето и едно видео от островчето, което е малко, но има всички необходимо. https://www.youtube.com/watch?v=hCpynyZefV8 Благодаря! Май последните постове са за нова тема - Какво да изберем - ризорт или местен остров. 2 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 (редактирано) преди 6 часа, Mary каза: Предполагам, че ако всеки ден се отива някъде за гмуркане, риболов или някаква друга активност, то и отсядането на местен остров ще се превърне в чудесно пътуване. Изцяло подкрепям,но това пак трябва да е комбинираано и с резорт(нощувки или поне посещение).Ако се ограничите само с местен остров въпреки всички възможни активности ,няма да усетите духа на Малдивите по правилния начин.Бяхме и на Маафуши и прескочихме до близкия Гули - няма никакво място за сравнение с резортите.На Гули плажът ми хареса малко повече(може би защото нямаше хора) от Маафуши,но и на двете места не е нещо без което да не може да минете. Иначе всичко зависи от бюджета.При неограничен такъв няма място за двоумене.При мен въпреки ограничените фианаси,само бунгало над водата не беше достатъчно ,а исках да е такова с басейн и в близост до Маафуши и Мале.Изборът не е голям ,но пък цените са високи. Всъщност винаги в представите ми Малдивите са били страхотни плажове и вили над водата с басейн. Така че ние избрахме една нощувка в такова бунагало и след това от Маафуши да посетим други резорти с дневно посещение.За мен това се оказа най-правилното решение. После от Маафуши по препоръка на Аметист посетихме най-хубавия резорт в района-Anantara.Всъщност там има достъп до три острова.Това е мястото,ако обичате инфинити басейни,люлки,хамаци,водни легла и всякакви такива.Скъпо беше,но за мен бяха добре изхарчеи пари и си струваше. След бунгалото първата нощ и посещението на Анантара вторият ден решихме ,че няма смисъл да посещаваме други резорти.Нямаше да видим нещо по-красиво от това,на което се бяхме насладили вече.Така че се отдадохме на водни забавления и шнорхелинг 5-6 дни.Всичко свърши точно когато взе да ми омръзва. Единственото за което съжалявам е че не успяхме да съберем група за китовите акули,но там така или иначе няма гаранция ,че ще срещнете.Дебна за билети до Филипини и предполагам,че там ще запълня тази липса. Ако трябва да ходим пак на Малдивите бих го направил по същия начин само бих сменил резортите.Така го усещам аз и според финасите ми това беше най-добрия избор. Ето малко снимки: Тук ни беше нощувката-Adaaran Prestige Vadoo A това е Анатара Редактирано 15 септември, 2017 от christuff 18 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 Моето мнение е по-различно от това на @christuff . Плажните бунгала на самия бряг са много по-удобни нищо че са по-евтини . В средата на острова не взимайте бунгало независимо от ниската цена или пък в многоетажна къща . Просто не се усеща атмосферата .От друга страна за мен колкото по далеч е от Мале толкова по-добре . Също така не си взимаме с басейн защото почти през цялото време сме в океана. Всъщност ако не се гмуркате и не си падате по шнорхел би било едно много голямо и безсмислено харчене на пари. Изхождайки от това най-важното нещо е домашния риф. Колко е запазен . За рифа може да се попрочете в интернет . Храната по добре да е на пълен пансион или полупансион . Винаги са на блок маса. Освен че е по-евтино така поне е сигурно че ще си намерите нещо което става за ядене. Даже и на ол инклузива водата за пиене обикновено се плаща и не е евтина . А цените почти винаги следват принципа . Колкото по скъп ресорт по-високи цени. 8 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 преди 3 минути , ivooo каза: Също така не си взимаме с басейн защото почти през цялото време сме в океана. Това си е моя може би фикс идея. Релно почити не сме го ползвали,но пък много се кефих на целия облик и атмосферата във вилата.Затова писах,че това си е мое усещане.За много хора ще изглежда като излишен разход,но аз никога не съм съжалявал за дадените пари. 6 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 16 септември, 2017 Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 Аз бях на местен остров и ми хареса. Но при мен обстоятелствата баха по-различни, така или иначе ризорта отпадна като опция. Маафуши само от прочетеното ми се стори, че няма да ми хареса. Бяхме на Тулусду. Хреса ми острова, има много хубав бикини плаж, много мили местни хора и удобен транспорт до летището (имат бърза лодка, която те стоварва пред самия вход на летището за по 30$ на човек). Снимките ми са на другия компютър, но ето линк за ориентир. Имат много хубав риф, има манти - ние не само шноркелинг правихме, но гмуркачите казаха, че са видели много. Има див остров съвсем наблизо, пясъчни дюни, има изобилие от безплатна и много вкусна вода - завода на Кока-Кола е на острова и те обезсоляват и продават вода на целите Малдиви, а за местните е безплатна. Имаше зеленина и досега с местните бит и хора ми хареса (но аз съм малко особена в това отношение - обичам да общувам с местните). Бикини плажа беше красив и всяка къща за гости си беше оформила хубаво кътче - имаше си хамаци, люлки, осветление, лежанки, зеленина и беше някакси етно-уютно. Мисълта ми е - не бива да се отписват местните острови нацяло. Според мен ако бюджета не стига за хубав и наистина луксозен ризорт - по-добре на хубав остров в луксозна къща за гости или хотел, отколкото в претрупан ризорт с поувяхнал бласък, тълпи китайци и надути цени за храна и екскурзии. 15 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 септември, 2017 Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 (редактирано) Много зависи от интересите на пътуващия. Ние бяхме с база Маафуши и всеки ден на различен резорт.Като не сме гмуркачи, нито плувци, една седмица на едно и също място ми е скучно.Щото, при това положение в резорта, само плюскане, пиене и лежане на плажа:( Не е и като да има нет на корем, че поне в нетЯ да виси човек. На мен Арената на Маафуши ми хареса, чудна гледка от прозореца,плажът е пред нея, близко има и рифче, гледам, че народът зяпаше.Вечер има къде да се разходиш. Личното ми мнение е, че за меден месец водното бунгало в 5 звезден резорт е точното място.:))))) За когото е пристрастен към подводния свят и гмуркането, Малдивите също са идеалното място. Но за когото иска да види нещо ново, интересно,история, култура - там няма какво.Да отиде веднъж , за обща култура - става. На Бали и на Боракай се връщаме с удоволствие пак и пак, ама Малдиви не бихме повторили.:( Нито на местен остров, нито на резорт.:((( П.П. Относно рИзорт или рЕзорт: Според езиковедите, това са дублетни форми и са правилни и двете, /до колкото може да е правилна такава транскрипция на английската дума/, с малък превес на първата. Редактирано 16 септември, 2017 от AlexandraKo 6 Връзка към коментар
svetlif Публикувано: 18 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 18 септември, 2017 christuff, ние клоним точно към същото нещо, 1-2 нощувки в резорт, посещение на Anantara, подводницата, скуба дайвинг, трипове. Не, че не можем да лежим 5-10 дена на плажа и да четем книги, но още на втория ден се отегчаваме Връзка към коментар
christuff Публикувано: 18 септември, 2017 Сподели Публикувано: 18 септември, 2017 преди 41 минути , svetlif каза: christuff, ние клоним точно към същото нещо, 1-2 нощувки в резорт, посещение на Anantara, подводницата, скуба дайвинг, трипове. Не, че не можем да лежим 5-10 дена на плажа и да четем книги, но още на втория ден се отегчаваме И аз не мога да си представя да лежа 1 час на плажа.Ако все пак това е целта на пътуването ,тогава местните острови не са най-добрия избор.Плажовете там определено не могат да се сравняват с тези в резортите.Всичко е въпрос на предпочитания. Връзка към коментар
svetlif Публикувано: 18 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 18 септември, 2017 christuff, a трипа до Anantara през къде го букнахте? И трансфера от/до Маафуши и резорта? Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 18 септември, 2017 Сподели Публикувано: 18 септември, 2017 Всеки хотел изнася табло с дневните трипове. Ще ги обиколите и ще изберете. От летището с ферибота отивате до остров Мале и на същият порт вземате бърза лодка за 20$ до Маафуши. Може да резервирате чрез Аметист. Някои хотели също имат трасферни лодки. Пишете им за цени, място и час на тргване. По нагоре има снимка с координати на фирма за трансфери. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 18 септември, 2017 Сподели Публикувано: 18 септември, 2017 преди 3 часа, svetlif каза: christuff, ние клоним точно към същото нещо, 1-2 нощувки в резорт, посещение на Anantara, подводницата, скуба дайвинг, трипове. Не, че не можем да лежим 5-10 дена на плажа и да четем книги, но още на втория ден се отегчаваме Бях на същото мнение и аз преди да се настаним в ризорт ( Бандос ) на Малдивите. Дори се чудех как ще издържа на нищоправене цели 8 дни и чертаех планове как ще ходя всеки ден на фитнес сутрин и играя тенис привечер, ще ходим на трипове и т.н....Е ,реалността се оказа друга - няма такова удоволствие от плажуване ,плуване, гмуркане и слънцепечене .Осемте дни минаха неусетно, а всеки ден (без изключение) от 10.00 до 19.00 висяхме на плажа и в морето, пихме коктейли, ядяхме сладолед и дремвахме , и така докато отмине залеза. Нито посетих фитнес, нито играх тенис, нито ходих на дневен трип. Такъв релакс не мислех , а и не знаех , че е възможен. 11 4 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 18 септември, 2017 Сподели Публикувано: 18 септември, 2017 преди 2 часа, svetlif каза: christuff, a трипа до Anantara през къде го букнахте? И трансфера от/до Маафуши и резорта? Аметист уговори нещата с ризорта, а после си договорихме и транспорт до там през хотела. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 септември, 2017 Сподели Публикувано: 19 септември, 2017 преди 17 часа, svetlif каза: christuff, a трипа до Anantara през къде го букнахте? И трансфера от/до Маафуши и резорта? На нас триповете ни ги уреди на добра воля Аметист+транспорта с Маафуши турс. Само че, ние искахме транспорт само за нас, ако е с други хора, не мога да кажа. Връзка към коментар
Пътувко Публикувано: 14 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2017 Ето и моето мнение - зависи Местен отров - виждаш и живота на местните хора; цените са значително по-ниски и има възможност за екскурзии, които отново са в пъти по-евтини от тези в ризорт (дори 10-20 пъти). Може би обаче се губи малко от онова хубавото чувство, че не ти пука за нищо друго. Това може да постигнеш само частично на местен остров. Ризорт - изключително скъпо, по мое скормно мнение постижимо удоволствие за много малък брой българи. Спокойно може да се отиде на хубав ризорт, но не на Малдивите, за много по-поносима и разумна сума. От друга страна е много красиво и приятно, чувстваш се все едно си в Рая Ако отидеш само на ризорт е най-добре да се купи пакет. Това беше и моята причина да отседна на местен остров, но да ходя на трипове. Това за мен е оптимален вариант, защото успях да видя различните лица на Малдивите. Всеки има право на избор, но от финансова гледна точка нещата варират значително. Затова преценете внимателно какво искате, за да не останете разочаровани. Успех! 4 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 14 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2017 преди 46 минути , Пътувко каза: Това беше и моята причина да отседна на местен остров, но да ходя на трипове. Ако имаш време и възможност, разкажи ни - къде беше, какво прави, къде беше на екскурзии. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега