Прескочи до съдържание

Австралия, Нова Зеландия, Океания и Антарктида - бързи въпроси

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Австралия, Нова Зеландия, Океания и Антарктика. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия.

Примери:

- Има ли метро в Сидни?

- Може ли да шофираме в Австралия с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - Мелбърн или Сидни?

- Заслужава ли си да се отдели време за о-в Тасмания?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

и в Австралия е същото със семената

батерии никога не съм чувал да се конфискуват и не виждам логика

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

и в Австралия е същото със семената

батерии никога не съм чувал да се конфискуват и не виждам логика

В Китай през 2018та ни конфискуваха външна батерия, тъй като била с по-голяма мощност от допустимата за пренасяне в самолет (20000 mAh)....Пълна тъпотия, ама трудно да се разправяш с китайци на летище 🙂 

• Благодаря 1
  • 7 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте 🙂 Не вярвах, че ще пиша някога в този подфорум, но... явно и това се случи (дано и с пътуването да е така) 😄 Напоследък ни се върти една щура идея за Нова Зеландия (около 20 дена) в края на Декември (15-25) до началото на Януари (5-15) и започнахме да се ослушваме за полети и искам малко да сверя часовника си. Цените, които изглеждат най-примамливи са през Turkish Airlaines и са около ~€1200-1300 на човек двупосочен (от Истанбул до Сингапур/Шанхай и Окленд). Дали има някой, който е планувал такова пътуване по това време (или пък планува като нас) и би желал да сподели повече опит. Знам, че Септвември идват и промоциите на Turkish Airlines, ама пък времето намалява. И голямото чудене започна...

Огромни благодарности на всеки, който се отзове! Поздрави и страхотен уикенд 🙂 

Публикувано:

2600 лева за този период май е добра цена, че по принцип по празниците винаги са високи цените на билетите. 

Аз гледам за Февруари 2025, но още не сме купили нищо, видях че с Луфтханза пак са толкова - 2400-2600 , в икономи, там е София до Франкфурт/ Мюнхен после до Сингапур или Хонг Конг и от там до Окланд. Връщането от Окланд до Лос Анджелис и от ЛА до Германия и от там - София, изморително ама ...

Иначе по ниски цени от това, на един билет , едва ли. Има разни промота на Еър Чайна по 1000 лева до Окланд, ама не знам дали ще има за датите дето ти искаш, другото е че имат дълги прекачвания и ако си с ограничени дни е кофти, а и трябва някъде из Европа нощувка, че тези полети не са от София. Накрая излиза някъде 500 лева по малко отколкото да си вземеш полет на 1 билет от София и допълнителни загубени дни а пътя и без това е много, та не си заслужава според мен 

• Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 20.07.2024 г. в 22:26, infectedmushroom каза:

2600 лева за този период май е добра цена, че по принцип по празниците винаги са високи цените на билетите. 

Аз гледам за Февруари 2025, но още не сме купили нищо, видях че с Луфтханза пак са толкова - 2400-2600 , в икономи, там е София до Франкфурт/ Мюнхен после до Сингапур или Хонг Конг и от там до Окланд. Връщането от Окланд до Лос Анджелис и от ЛА до Германия и от там - София, изморително ама ...

Иначе по ниски цени от това, на един билет , едва ли. Има разни промота на Еър Чайна по 1000 лева до Окланд, ама не знам дали ще има за датите дето ти искаш, другото е че имат дълги прекачвания и ако си с ограничени дни е кофти, а и трябва някъде из Европа нощувка, че тези полети не са от София. Накрая излиза някъде 500 лева по малко отколкото да си вземеш полет на 1 билет от София и допълнителни загубени дни а пътя и без това е много, та не си заслужава според мен 

@infectedmushroom - изчетох доста по темата и сравних някакви оферти в последната година, които са се появявали и цени около 2200-2600 са напълно нормални за този период, така че... освен ако не излезе някаква уникална промоция, трудно цената ще е по-ниска, което е и напълно нормално, съдейки дестинацията. Най-изгодната оферта е

• Отиване: от Истанбул през Сингапур до Окланд
  • Връщане (хубавото е, че не трябва виза тук според сайта на БГ): от Окланд през Шанхай до Истанбул

Полетите са интересни като продължителност в дни:

• На отиване се излита на 23.12 следобяд (17:15 часа), а се пристига на 25.12 (09:25 часа), но пък тръгваме късния следобяд и пристигаме рано сутринта
  • На връщане е доста по-добре - тръгваме сутринта рано на 12.01 (10:10 часа) и се прибираме сутринта рано на 13.01 (06:20 часа).

Времето за отиване и връщане е с продължителност от около 30 часа:

• 1-ви полет с продължителност от 10 часа
  • След това между 7 и 10 часа престой
  • 2-ри полет с продължителност пак от 10 часа

Това донякъде е доста приемливо (не е малък престоят, но... някак си да сме по-спокойни, въпреки че всички полети се обслужват от Turkish Airlines.

Не знам дали е плюс или минус, но престоят е:

• Отиване: сутринта от 08:25 часа до вечерта към 18:30 часа
  • Връщане: следобед от 16:20 часа до вечерта към 23:20 часа

Поне няма да имаме нощувка на летището, което донякъде е приемливо.

Като цяло наистина няма много опции и най-големият минус със сигурност е отиването, но... няма перфектен вариант 🙂 

Ще се радвам на всякакви мнения по темата относно полетите и изобщо неща, които със сигурност пропускам.

Поздрави и страхотна нова седмица!

Публикувано:

Отиване само до Нова Зеландия си е разхищение.Винаги трябва да се комбинира с Австралия.А защо не и Вануату и Айтутаки(което си ми е мечта) ама още не му е дошъл реда.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 24 минути , swimmer каза:

Отиване само до Нова Зеландия си е разхищение.Винаги трябва да се комбинира с Австралия.А защо не и Вануату и Айтутаки(което си ми е мечта) ама още не му е дошъл реда.

@swimmer - абсолютно си прав и затова се чудим да комбинираме последната седмица да отидем и до Австралия или някое от местенцата, които описа. За жалост времето е само 3 седмици и още обмисляме как да го комбинираме 🙂 Но... напълно съм съгласен - все пак това са си 20 часа полети и е хубаво да се възползваме от това, че ще сме там!

Иначе ето това са полетите за момента (дори и да отидем до някое от местата по-горе, пак излиза по-изгодно да се приберем през Окланд):

image.png.f988c717cc381a3779952461c5dd1a0c.png

Публикувано:

Имай предвид, че включването на Австралия ще усложни цялото пътуване. Допълнителни разходи за самолетни билети, кандидатстване за виза и т.н. Отделно държавата е огромна и зачетеш ли се какво има за посещение там, 20 дни ще започнат да ти се струват малко само за нея, камо ли за съчетаване с Нова Зеландия.

Ако целта е да се разпише още някоя държава, със сигурност може добре да се оползотворят по 10 дни на двете места. Просто човек трябва да прецени как и колко иска да види дадено място и да направи съответните компромиси.

П.С. Цените на билетите ми се струват добри предвид периода, полетите също са удобни. Ще имате и време за разхода в Сингапур на отиване 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 25 минути , П.Кръстев каза:

Имай предвид, че включването на Австралия ще усложни цялото пътуване. Допълнителни разходи за самолетни билети, кандидатстване за виза и т.н. Отделно държавата е огромна и зачетеш ли се какво има за посещение там, 20 дни ще започнат да ти се струват малко само за нея, камо ли за съчетаване с Нова Зеландия.

Ако целта е да се разпише още някоя държава, със сигурност може добре да се оползотворят по 10 дни на двете места. Просто човек трябва да прецени как и колко иска да види дадено място и да направи съответните компромиси.

П.С. Цените на билетите ми се струват добри предвид периода, полетите също са удобни. Ще имате и време за разхода в Сингапур на отиване 🙂

@П.Кръстев - абсолютно съм съгласен с теб! Целта е със сигурност Нова Зеландия и това ни е най-важното. Запазим ли полетите, започваме с организацията на цялото пътуване и мисля, че само тогава ще разберем всичко и дали ... или 😄 Точно такива мнения като твоето, като на на @swimmer и @infectedmushroom са ми безкрайно важни и ценни, защото успявам да си подредя нещата в главата и да се надъхам още повече!!!

П.С. Много, много благодаря за информацията (и най-вече относно цените) - продължавам да се надъхвам още повече!!!

• Харесвам 1
Публикувано:
52 minutes ago, П.Кръстев said:

Зависи от стила на пътуване.Някои(като моя милост)предпочитат да виждат най-значимите места на дадена страна.Ако тръгна да се размотавам по месец във всяка държава няма да ми стигне живота.Не че не съм го правил в Китай и Филипините но имах друг бизнес и свободно време.Сега 20 дена ми е и на мен максимума и няма как да ги отделям само за едно място.Както гледам и питащия е в това положение.

• Благодаря 1
Публикувано:

Двете държави са коренно различни и аз лично не бих ги смесвал, камоли пък с полинезийски острови.За мен става манджа с грозде и накрая всички впечатления биха се слели убивайки уникалното изживяване от дадена държава.Животът не свършва , след време отново може да се посети региона.Тук има хора с по 3-4 и повече пътувания  до Океания и пътят не ги е убил.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, swimmer каза:

Зависи от стила на пътуване.Някои(като моя милост)предпочитат да виждат най-значимите места на дадена страна.Ако тръгна да се размотавам по месец във всяка държава няма да ми стигне живота.Не че не съм го правил в Китай и Филипините но имах друг бизнес и свободно време.Сега 20 дена ми е и на мен максимума и няма как да ги отделям само за едно място.Както гледам и питащия е в това положение.

@swimmer - тук си напълно прав. За жалост не е толкова лесно да взема повече от 20 дена наведнъж и поради тази причина се опитвам да организирам пътуването най-оптимално. Но го има и другото - не обичам и да препускам прекалено много и искам да мога да се насладя на мястото (не, че стила ни на обикаляне не е колкото се може повече, за по-малко време, но все пак за Нова Зеландия ми се стува, че е нужно време - има какво да се види). Така че тепърва ще започваме с плануването и според мен лек-полек ще разберем как ще ни пасне най-добре на нашия стил. А и Нова Зеландия си ни е мерак, така че... нека да видим.

преди 5 часа, stanimir каза:

Двете държави са коренно различни и аз лично не бих ги смесвал, камоли пък с полинезийски острови.За мен става манджа с грозде и накрая всички впечатления биха се слели убивайки уникалното изживяване от дадена държава.Животът не свършва , след време отново може да се посети региона.Тук има хора с по 3-4 и повече пътувания  до Океания и пътят не ги е убил.

@stanimir - дай боже и ние да сме от тях 🙂 Живи и здрави, и да имаме още много пъти да си пишем в тези теми! От всичко изчетено във форума и Интернет, период от 3 до 4 седмици е сравнително достатъчен да обиколиш целия остров и да разгледаш доста от тази държава. И повече време да има човек, ще се намери какво да се прави, но... засега разполагаме с толкова време 😄 

Благодаря ви, хора! Много полезна информация. Ако имате нещо, което не се сещам да попитам, смело споделяйте, защото всичко ми е безкрайно полезно.

Поздрави и страхотен Вторник!

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

@Zdravko Nestorov,тази година пътувах до Нова Зеландия с дълги престои. Не беше с Тъкиш, но нещата са идентични. Имах престои в Сеул на отиване и Сингапур на връщане. Престоите бяха около 7-8 ч. На отиване бях прегледала сайта на летището в Сеул и си букнах безплатен тур. Така си уплатних времето в Сеул. Не усетих пътя, защото спах в самолетите, а имах и разходка за краката. 
 На връщане в Сингапур поради огромната умора от трипа в НЗ реших да си почина на летището. Но в Сингапур придвижването до града е супер лесно и винаги може да се разгледа Марина бей. Има и Фрий турове, но трябва да ги букнеш от много рано, че бързо свършват.

Така, че ако цената те устройва просто купувай. Има как да уплътниш времето.

• Благодаря 1
Публикувано:

Аз съм пътувала от Доха до Сидни, над 16 часа полет , не беше толкова зле, колкото си мислех първоначално. Самолета обаче беше А380, то не се усеща самолет. Иначе, както Еми е казала, може да се почине по свързващи летища, специално за Сингапур даже човек и на летището може да си прекара прекрасно - водопади, джунгли, градини, пеперуди, просто и 8 часа може да си ги изкараш в забавления. 

Страхотно да си изкарате в НЗ, невероятна страна, жалко, че е толкова далече, ама те пък сигурно същото си мислят за Европа.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Доха- Сидни е 14 часа.

Иначе няма какво толкова да се плаши човек от полети, връзки и тн. Ние понеже всяка година се прибираме до Европа си спим по полетите, но или взимаме супер къси престои, или възможно най-дълги. Предимството ни е че никога не бързаме, обикновено имаме 3 месеца за пътуване, така че и да останем ден-два някъде  между полети ни е все тая.

Реши си кое ще ти  по добре, като Сингапур, Кула Лумпур и подобни са винаги прекрасна опция за една бърза разходка.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, Тони каза:

Доха- Сидни е 14 часа.

То зависи и от посоката. Когато се лети на запад, полетът е по-дълъг, защото земята се върти в същата посока и му "бяга".. на самолета :D А на изток самолетите летят срещу движението на земята и така разстоянието се взима по-бързо. 

• Замислям се 1
Публикувано: (редактирано)
преди 10 часа, Hakkâri Spor каза:

То зависи и от посоката. Когато се лети на запад, полетът е по-дълъг, защото земята се върти в същата посока и му "бяга".. на самолета :D А на изток самолетите летят срещу движението на земята и така разстоянието се взима по-бързо. 

Земята като начало се върти на изток.

Причината е описана още от Лили Иванова в една нейна песен 😉

https://simpleflying.com/why-its-quicker-to-fly-east-than-west/

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Доха-Сидни е бил 14.30 часа по разписание,  Сидни-Доха 15.40ч . В спомените ни са останали над 16 часа полети, тези 20 минути правят разликата наистина. Да пътуваш 15.40 часа в голям самолет няма проблем, но виж, над 16  часа вече е нещо друго и не може да даваме съвети щото нямаме опит.

А иначе, най-неприятно ми е било пътуването с Луфтханза от Франкфурт до Буенос Айрес. За да не се заяде някой, не помня дали беше 10 или 12 часа ,но беше най-дългото и отвратително пътуване в живота ми. Така че, ако купувате билети, гледайте да не е с Луфти или поне да не са икономичните билети с тях. Аз съм 150см и нямаше къде да си сложа краката.

• Замислям се 1
Публикувано:

Хм , каква да е била тази машина ? Летял съм с Луфтханза до Мексико в Джъмбо Джет и други дълги техни полети с Ербъс А350 и А340. Не ми е направило впечатление да е някаква теснотия.Не повече от останалите европейски превозвачи.

Ако критерият ти е Qatar , разбира се цялостното усещане от Луфтханза е за осезаемо по-нискокачествена авиокомпания.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 15.08.2024 г. в 9:28, mililia каза:

@Zdravko Nestorov,тази година пътувах до Нова Зеландия с дълги престои. Не беше с Тъкиш, но нещата са идентични. Имах престои в Сеул на отиване и Сингапур на връщане. Престоите бяха около 7-8 ч. На отиване бях прегледала сайта на летището в Сеул и си букнах безплатен тур. Така си уплатних времето в Сеул. Не усетих пътя, защото спах в самолетите, а имах и разходка за краката. 
 На връщане в Сингапур поради огромната умора от трипа в НЗ реших да си почина на летището. Но в Сингапур придвижването до града е супер лесно и винаги може да се разгледа Марина бей. Има и Фрий турове, но трябва да ги букнеш от много рано, че бързо свършват.

Така, че ако цената те устройва просто купувай. Има как да уплътниш времето.

@mililia - надявам се, че сте си изкарали НЕВЕРОЯТНО!!!

Много ти благодаря за страхотните съвети. Проверих всички възможни полети и престои, които да паснат, както на дните, с които разполагаме, така и с бюджета. Най-добрият вариант си остава описаният по-горе:

image.png.f988c717cc381a3779952461c5dd1a0c.png

Тъй като на отиване полета е през Сингапур, мислим да си букнем от безплатните турове, с които да уплътним половината време, а другата част - мислим да прекараме на летището - там определено има какво да се види!

За момента цената изглежда приемлива и все още се чудя дали Търкиш ще пуснат тази дестинация в септемврийското намаление или не, но... тогава и времето ще е много по-малко до самото пътуване. Ако не е тайна, колко излязоха вашите полети като цена и с коя компания?

На 15.08.2024 г. в 12:45, luba_rizova каза:

Аз съм пътувала от Доха до Сидни, над 16 часа полет , не беше толкова зле, колкото си мислех първоначално. Самолета обаче беше А380, то не се усеща самолет. Иначе, както Еми е казала, може да се почине по свързващи летища, специално за Сингапур даже човек и на летището може да си прекара прекрасно - водопади, джунгли, градини, пеперуди, просто и 8 часа може да си ги изкараш в забавления. 

Страхотно да си изкарате в НЗ, невероятна страна, жалко, че е толкова далече, ама те пък сигурно същото си мислят за Европа.

@luba_rizova - много ти благодаря за информацията. Определено след като попрочетох в Интернет за Сингапур, вече времето от 10 часа ми се струва по-скоро малко, отколкото много. Така че... определено е страхотна дестинация за прикачване, дори и да имаш повече време.

Благодаря ти много за пожеланията. Събирам още малко информация по темата НЗ и продължавам да се оглеждам за полетите и да видим... дано да се сбъдне 🙂 

П.С. Наистина е много далеч НЗ... ама не изглежда скоро да се приближи 😄 

На 15.08.2024 г. в 13:03, Тони каза:

Доха- Сидни е 14 часа.

Иначе няма какво толкова да се плаши човек от полети, връзки и тн. Ние понеже всяка година се прибираме до Европа си спим по полетите, но или взимаме супер къси престои, или възможно най-дълги. Предимството ни е че никога не бързаме, обикновено имаме 3 месеца за пътуване, така че и да останем ден-два някъде  между полети ни е все тая.

Реши си кое ще ти  по добре, като Сингапур, Кула Лумпур и подобни са винаги прекрасна опция за една бърза разходка.

@Тони - много ти благодаря за информацията и ти пожелавам тези 3 месеца да си ги запълваш все с невероятни пътувания. Спрямо бюджета и датите, вариантите са ни, както описах по-горе - престой от 10 часа в Сингапур на отиване и 7 часа в Хонг Конг на връщане. Изглежда, че има с какво да се запълни времето на тези места, като тепърва ще разгледам в повече детайли относно Хонг Конг.

На 16.08.2024 г. в 23:28, Hakkâri Spor каза:

На 16.08.2024 г. в 23:53, jorocontrola каза:

Земята като начало се върти на изток.

Причината е описана още от Лили Иванова в една нейна песен 😉

https://simpleflying.com/why-its-quicker-to-fly-east-than-west/

@Hakkâri Spor, @jorocontrola Ще летим само в едната посока 😄 

преди 15 часа, luba_rizova каза:

Доха-Сидни е бил 14.30 часа по разписание,  Сидни-Доха 15.40ч . В спомените ни са останали над 16 часа полети, тези 20 минути правят разликата наистина. Да пътуваш 15.40 часа в голям самолет няма проблем, но виж, над 16  часа вече е нещо друго и не може да даваме съвети щото нямаме опит.

А иначе, най-неприятно ми е било пътуването с Луфтханза от Франкфурт до Буенос Айрес. За да не се заяде някой, не помня дали беше 10 или 12 часа ,но беше най-дългото и отвратително пътуване в живота ми. Така че, ако купувате билети, гледайте да не е с Луфти или поне да не са икономичните билети с тях. Аз съм 150см и нямаше къде да си сложа краката.

преди 14 часа, stanimir каза:

Хм , каква да е била тази машина ? Летял съм с Луфтханза до Мексико в Джъмбо Джет и други дълги техни полети с Ербъс А350 и А340. Не ми е направило впечатление да е някаква теснотия.Не повече от останалите европейски превозвачи.

Ако критерият ти е Qatar , разбира се цялостното усещане от Луфтханза е за осезаемо по-нискокачествена авиокомпания.

@luba_rizova, @stanimir - имаше някакви полети с Луфтханза, ама бяха много неудобни и затова изобщо не ги разгледах като вариант. Тези с Qatart бяха страхотни, ама на почти 2 пъти по-висока цена. Толкова ли е огромна разликата между Qatar и останалите?

• Харесвам 1
Публикувано:

Търкиш са първокласна авиокомпания и ако условията те устройват купувай.За дати около Коледа цената наистина е доста прилична.

Действително нямам спомен НЗ да е включвана в промо кампаниите им , но и не съм следил целенасочено.

• Благодаря 1
Публикувано:

Сингапур е супер достъпен, не знам защо са ви турове. От летището лесно се хваща и юбер. А имаш ли метро, всички известни места са достъпни. Катар с най новите си самолети са ужасно тесни. А съм 174 и на Нарита-Доха ми беше тясно в А350. На отиване със 777 беше по добре.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, stanimir каза:

Търкиш са първокласна авиокомпания и ако условията те устройват купувай.За дати около Коледа цената наистина е доста прилична.

Действително нямам спомен НЗ да е включвана в промо кампаниите им , но и не съм следил целенасочено.

@stanimir - даааа - това е другият фактор - датите са около Коледа и Нова Година, което също доста влияе на цената. Иначе и аз съм по същия начин, всеки път им гледам промо кампанията, ама никога не е било целенасочено за НЗ, та... изобщо нямам спомен дали тази дестинация е била включена или не... Но от всичко написано досега, изглежда, че това са си напълно нормални цени. Благодаря за инфото.

преди 8 часа, horus92 каза:

Сингапур е супер достъпен, не знам защо са ви турове. От летището лесно се хваща и юбер. А имаш ли метро, всички известни места са достъпни. Катар с най новите си самолети са ужасно тесни. А съм 174 и на Нарита-Доха ми беше тясно в А350. На отиване със 777 беше по добре.

@horus92 - относно Сингапур - туровете изглеждаха супер интересни като места, които ще се посетят (а и са безплатни) и това е причината да се насоча към тях. Все още разглеждам какво би било най-подходящо 🙂 

Хммм - това доста ме учуди за Qatar... винаги съм мислил, че там няма от тесните самолети 😄 

• Харесвам 1
Публикувано:

@stanimir, не помня изобщо каква беше машината, просто мястото ми беше такова, че там, където трябваше да си сложа краката, имаше някаква желязна кутия. Нещо конструктивно на самолета беше , предполагам, бяха сгъстили седалките, не би следвало да има такова нещо в краката ти. Все едно имаше място само за 1 крак. И за това беше кошмар цялата  работа. Но пък, 500 евро от Европа до БА и то директно си е цена, която вече почти не може и да се сънува,  за съжаление. 

• Шок 1
Публикувано:
преди 35 минути , luba_rizova каза:

@stanimir, не помня изобщо каква беше машината, просто мястото ми беше такова, че там, където трябваше да си сложа краката, имаше някаква желязна кутия. Нещо конструктивно на самолета беше , предполагам, бяха сгъстили седалките, не би следвало да има такова нещо в краката ти. Все едно имаше място само за 1 крак. И за това беше кошмар цялата  работа. Но пък, 500 евро от Европа до БА и то директно си е цена, която вече почти не може и да се сънува,  за съжаление. 

В тази кутия на по-старите самолети се съхранява хардуера, свързан с мултимедията. Има я почти на всяко място до прозореца и е доста кофти.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.