Прескочи до съдържание

Австралия, Нова Зеландия, Океания и Антарктида - бързи въпроси

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Австралия, Нова Зеландия, Океания и Антарктика. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия.

Примери:

- Има ли метро в Сидни?

- Може ли да шофираме в Австралия с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - Мелбърн или Сидни?

- Заслужава ли си да се отдели време за о-в Тасмания?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ние летяхме с китайците. Имахме 72 часа visa free stopover (престоя не беше толкова много), и на отиване ходихме до Китайската стена, а на връщане до Забранения град. Единствения проблем е, че храната в самолета е 90% от готовите спагети в кутии 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ако не се тръгва от София, а от Истанбул или някъде от Европа, предполагам в момента някоя китайска компания има по-добри цени от турците. Плюс безплатен стоповър в Китай. Ама не ми се търси.

Кутията в краката е за enterteinment-a, някои по-стари самолети бяха така.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 18.08.2024 г. в 0:44, horus92 каза:

Сингапур е супер достъпен, не знам защо са ви турове. От летището лесно се хваща и юбер. А имаш ли метро, всички известни места са достъпни. Катар с най новите си самолети са ужасно тесни. А съм 174 и на Нарита-Доха ми беше тясно в А350. На отиване със 777 беше по добре.

На Катарците действително а350 са тесни, но до Сидни пътува а380 което е изключително широко и удобно в икономична класа.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 часа, luba_rizova каза:

@stanimir, не помня изобщо каква беше машината, просто мястото ми беше такова, че там, където трябваше да си сложа краката, имаше някаква желязна кутия. Нещо конструктивно на самолета беше , предполагам, бяха сгъстили седалките, не би следвало да има такова нещо в краката ти. Все едно имаше място само за 1 крак. И за това беше кошмар цялата  работа. Но пък, 500 евро от Европа до БА и то директно си е цена, която вече почти не може и да се сънува,  за съжаление. 

@luba_rizova - за толкова дълъг полет това си е огромен проблем, ама пък за 500 евро... това вече е просто нереално като цена 😄 

преди 8 часа, мая каза:

Ние летяхме с китайците. Имахме 72 часа visa free stopover (престоя не беше толкова много), и на отиване ходихме до Китайската стена, а на връщане до Забранения град. Единствения проблем е, че храната в самолета е 90% от готовите спагети в кутии 🙂

@мая - а с коя компания пътувахте? China Southern?

преди 7 часа, neuromancer каза:

Ако не се тръгва от София, а от Истанбул или някъде от Европа, предполагам в момента някоя китайска компания има по-добри цени от турците. Плюс безплатен стоповър в Китай. Ама не ми се търси.

Кутията в краката е за enterteinment-a, някои по-стари самолети бяха така.

@neuromancer - със сигурност тръгването ще е от Истанбул, защото ще е доста по-лесно и цената на полетите е в пъти по-добра. Дано само да няма проблеми със стигането до Истанбул точно преди празниците.

Иначе от всичко, което проверих точно преди 2-3 дена излязоха едни полети с China Southern за около 2200 лева на човек, което си е с 200 лева по-евтино, но за тях няма много отзиви и по-скоро съм малко скептично настроен. Но пък разликата си е 200 лева... Та все още проверявам и да видим какво ще излезе.

преди 7 часа, Snail5930 каза:

На Катарците действително а350 са тесни, но до Сидни пътува а380 което е изключително широко и удобно в икономична класа.

@Snail5930 - Изглежда, че Turkish летят с Airbus A350/Boeing 777, а Air New Zealand с Boeing 777. Така че... тепърва ще разберем дали е толкова тясно или не... Явно с Airbus-a ще е тясно, но пък е само един болет. Всички останали са с Boing.

• Харесвам 1
Публикувано:

Трудно ще намериш по-достъпна отправна точка от Истанбул с многото автобуси , влак , та дори в краен случай някой приятел да те откара до летището.Празниците не играят роля в достъпа точно до Истанбул.

Куала Лумпур и Сингапур със сигурност са по-интересни от Гуанджоу за убиване на няколко часа ( ако времето изобщо позволява да се отиде до града).

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

А, аз уточнявах, не знам защо се приема като заяждане. 

Беше посочено Доха- Сидни конкретно, не обратен полет. 

Иначе ако имате избор, а с турците винаги има, си изберете Сингапур. Много по-впечатляващ е при няколко часа престой от КЛ.

А в Гуанджу хич да не ви е дошло на ума да прикачвате.  Въпреки че транспорта от летището до центъра е добре уреден и метрото е бързо и приятно, бих го оставила като последен избор.  През Пекин правихме връзка ние до Мелбърн преди няма и месец, та останахме ден и малко и  по си струва според мен. Но при наличие само на 20 ина дни, поне 3 от които ще минат в път няма смисъл наистина.

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 19.08.2024 г. в 21:18, stanimir каза:

Трудно ще намериш по-достъпна отправна точка от Истанбул с многото автобуси , влак , та дори в краен случай някой приятел да те откара до летището.Празниците не играят роля в достъпа точно до Истанбул.

Куала Лумпур и Сингапур със сигурност са по-интересни от Гуанджоу за убиване на няколко часа ( ако времето изобщо позволява да се отиде до града).

@stanimir - абсолютно съм съгласен с теб и това беше и една от основните причини да се откажа от допълнителен полет, а да комбинираме цялото пътешествие с малко разходка и в Истанбул 🙂 Много благодаря за потвърждението!

Относно местата за прикачване - Сингапур и Хонг Конг са опциите, които все повече се убеждавам, че са много добри места за дълги престои.

На 22.08.2024 г. в 13:30, Тони каза:

А, аз уточнявах, не знам защо се приема като заяждане. 

Беше посочено Доха- Сидни конкретно, не обратен полет. 

Иначе ако имате избор, а с турците винаги има, си изберете Сингапур. Много по-впечатляващ е при няколко часа престой от КЛ.

А в Гуанджу хич да не ви е дошло на ума да прикачвате.  Въпреки че транспорта от летището до центъра е добре уреден и метрото е бързо и приятно, бих го оставила като последен избор.  През Пекин правихме връзка ние до Мелбърн преди няма и месец, та останахме ден и малко и  по си струва според мен. Но при наличие само на 20 ина дни, поне 3 от които ще минат в път няма смисъл наистина.

@Тони - за момента и като цена на полетите и като дати, най-добре ни пасват Сингапур (на отиване) и Хонг Конг (на връщане) като точки за прикачване с по около 10 часа престой на всяко от местата. Появяват се едни малко по-евтини полети с китайските авиокомпании, които са с прикачване в Гуанджу (за около 7 часа), но нещо не мога да се надъхам за тях. Много ти благодаря за супер полезната информация - супер полезна ми е 🙂 

Публикувано:
20 minutes ago, Zdravko Nestorov said:

@stanimir - абсолютно съм съгласен с теб и това беше и една от основните причини да се откажа от допълнителен полет, а да комбинираме цялото пътешествие с малко разходка и в Истанбул 🙂 Много благодаря за потвърждението!

Относно местата за прикачване - Сингапур и Хонг Конг са опциите, които все повече се убеждавам, че са много добри места за дълги престои.

@Тони - за момента и като цена на полетите и като дати, най-добре ни пасват Сингапур (на отиване) и Хонг Конг (на връщане) като точки за прикачване с по около 10 часа престой на всяко от местата. Появяват се едни малко по-евтини полети с китайските авиокомпании, които са с прикачване в Гуанджу (за около 7 часа), но нещо не мога да се надъхам за тях. Много ти благодаря за супер полезната информация - супер полезна ми е 🙂 

Гуанджоу е интересен град.За разлика от Сингапур,който ми е най-скучния град в Азия.Да добре организиран ама скучен.Митове са и пословичната му чистота.Последният път спах в индийския квартал.Доста боклук имаше по улиците и решетки на първите етажи.Повечето туристи се разхождат по Орчард Роуд,Сентоса и не виждат мизерията в кварталите.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 минути , swimmer каза:

Гуанджоу е интересен град.За разлика от Сингапур,който ми е най-скучния град в Азия.Да добре организиран ама скучен.Митове са и пословичната му чистота.Последният път спах в индийския квартал.Доста боклук имаше по улиците и решетки на първите етажи.Повечето туристи се разхождат по Орчард Роуд,Сентоса и не виждат мизерията в кварталите.

@swimmer - много интересно мнение. Тъй като не съм бил на нито едно от тези места, със сигурност ще ми бъде интересно като за първи път. Наистина съм доста благодарен за този коментар за Сингапур, защото всичко написано за това място е повече от впечатляващо 🙂 

Публикувано:

При 7 часа престой в Гуанджоу няма много възможности.Като отметнеш имиграционните формалности + времето до центъра и обратно + времето за паспортен контрол и секюрити преди бординг и ще останат най-много два часа в града.

Аз не бих излизал изобщо от летището.

Или взимаш нещо с приличен престой,  или просто няма смисъл да се занимаваш с подобни разходки.

Относно индийците ...те са друга Вселена.Почти сигурен съм , че в Сингапур само в техните обиталища може да се види нещо подобно и не става дума единствено за Сентоса или Орчард Роуд.Фаворит в тая част на света ми е Хонконг и при наличие на избор винаги бих го предпочел пред всички останали.

• Замислям се 1
Публикувано:
27 minutes ago, stanimir said:

При 7 часа престой в Гуанджоу няма много възможности.Като отметнеш имиграционните формалности + времето до центъра и обратно + времето за паспортен контрол и секюрити преди бординг и ще останат най-много два часа в града.

Или взимаш нещо с приличен престой,  или просто няма смисъл да се занимаваш с подобни разходки.

Относно индийците ...те са друга Вселена.Почти сигурен съм , че в Сингапур само в техните обиталища може да се види нещо подобно и не става дума единствено за Сентоса или Орчард Роуд.Фаворит в тая част на света ми е Хонконг и при наличие на избор винаги бих го предпочел пред всички останали.

За Хонг Конг няма спор.Любимият ми град досега.

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

@stanimir - много благодаря за коментара отново!!! Относно Hong Kong - там престоят е около 7-8 часа - не е много, ама четох, че все пак могат да стигнат за малко разходка напред-назад, така че поне малко да усетим това място.

• 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Моля някой да подскаже от къде да почна да търся за патуване до Бора Бора като тръгването е от Саудитска Арабия. Експедия и Каяк не ми дават полети, по някаква логика. 

Говоря за догодина септември месец. 

Благодаря. 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 28 минути , fxtrader каза:

Моля някой да подскаже от къде да почна да търся за патуване до Бора Бора като тръгването е от Саудитска Арабия. Експедия и Каяк не ми дават полети, по някаква логика. 

Благодаря. 

@fxtrader - напоследък да бъда честен съм най-доволен от GoogleFlights като търсачка и поне най-лесно се ориентирам какво да търся в другите сайтове (но това си е лично предпочитание). За Бора Бора от това, което съм чел, е най-лесно да се мине през Хаити като основен хъб, а до там е пълно с полети от всяка точка на света. Ако използваш Хаити като ориентир, може да летиш през Азия, през Америка или през Европа. Ето и един пример от Google Fligts - цък.

Можеш да си поиграеш с всякакви варианти и вече да се разровиш от къде би ти било най-изгодно да си вземеш самите билети.

Страхотна нова седмица 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , fxtrader каза:

Благодаря. 

Само съм проучвала, но най-удобно от Европа е през Сан Франциско. Полет до там или до ЛА и от там до Папеете. Между островите си вземате Таити пас. Излизат оферти от Париж през Сан Франциско / ЛА с French Bee, но ръчният багаж е само 4 кг. За малко да купя преди 2 месеца, но добре, че разбрах в последния момент.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , Zdravko Nestorov каза:

@fxtrader - напоследък да бъда честен съм най-доволен от GoogleFlights като търсачка и поне най-лесно се ориентирам какво да търся в другите сайтове (но това си е лично предпочитание). За Бора Бора от това, което съм чел, е най-лесно да се мине през Хаити като основен хъб, а до там е пълно с полети от всяка точка на света. Ако използваш Хаити като ориентир, може да летиш през Азия, през Америка или през Европа. Ето и един пример от Google Fligts - цък.

Можеш да си поиграеш с всякакви варианти и вече да се разровиш от къде би ти било най-изгодно да си вземеш самите билети.

Страхотна нова седмица 🙂 

преди 23 минути , lesy каза:

Само съм проучвала, но най-удобно от Европа е през Сан Франциско. Полет до там или до ЛА и от там до Папеете. Между островите си вземате Таити пас. Излизат оферти от Париж през Сан Франциско / ЛА с French Bee, но ръчният багаж е само 4 кг. За малко да купя преди 2 месеца, но добре, че разбрах в последния момент.

Благодаря ви! 

Публикувано:

Като се има предвид, че тръгваш от СА, едва ли ще ти се ходи до САЩ. 

Има полети до Папеете от Хонг Конг, Сингапур и от Нова Зеландия, а до там сигурно ще намериш полети от СА.

Не съм била на Бора Бора, но горещо препоръчвам Мареа, достъпен с ферибот от Папеете.

Публикувано:
преди 5 часа, fxtrader каза:

Благодаря. 

От няколко дни съм в процес на организиране на пътуване към Бора Бора.

Проучването ми до момента показва, че най-изгодни са полетите на FrenchBee през Сан Франциско. Има полети на тази АК и от Париж Орли. От Сан Франциско двупосочен с чекиран багаж е около 650 евро(за февруари 2024)

Air Tahiti Nui пък летят от Лос Анджелис и Сиатъл на цени от 811 евро двупосочен с чекиран багаж. Свалят се малко като цена (50 евро) чрез edreams/bravofly и т.н

Иначе полети се намират и с Air France,  Delta Airlines, United Airlines, но всичките са като че ли по-скъпия вариант.

През Нова Зеландия, Токио също е вариант, но цените са високи също.

Всички кацат на Таити (Папеете) след това с AirTahiti или AirMoana, като Moana са по-изгодни.

• Харесвам 3
Публикувано:

Разбий го на части, примерно до Папеете вече Гугъл флайтс дава резултати. Сега, ако искаш и хубава цена не знам как ще стане...

Публикувано:
преди 23 часа, fxtrader каза:

Благодаря. 

Дотогава може много неща да се променят, но към сегашния момент - това са най-кратките маршрути:

image.png.0839445e26b23c976ce2c5ba1b684d9a.png

Доста неточна информация се изписа, затова най-добре се запознай лично къде и какво е Бора-Бора (микроскопичен остров без международно летище)  и че се ходи само през Папеете, на остров Таити (или с частен полет). До Папеете се лети комерсиално само от следните места и авиокомпании:

image.png.0a815acebe6d0ddb01b338119db87e11.png

https://en.wikipedia.org/wiki/Faaʻa_International_Airport

До Бора Air Tahiti / Air Moorea са с почти еднакви цени, които са най-оптимални ако се ползват местните версии на сайтовете им:

https://webproxy.lumiproxy.com/request?area=PF&u=https://airtahiti.pf

https://webproxy.lumiproxy.com/request?area=PF&u=https://airmoana.pf

• Харесвам 5
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Искам да посетя Бора Бора от Лондон тръгване. Има ли начин да се избегне прекачването в Америка? Лесно ли дават транзитна виза за Америка?

Публикувано:
преди 35 минути , VeniVidiVici каза:

Искам да посетя Бора Бора от Лондон тръгване. Има ли начин да се избегне прекачването в Америка? Лесно ли дават транзитна виза за Америка?

От Нова Зеландия или от Сингапур опитай да стигнеш до Папеете. От там с вътрешен.

Публикувано:

Транзитна виза за Америка е същата, като обикновена виза за Америка. Иначе ето полетите до Папеете

Screenshot_20250106-054614.png

Публикувано:
преди 4 часа, Дани Магелани каза:

От Нова Зеландия или от Сингапур опитай да стигнеш до Папеете. От там с вътрешен.

Чудесно! През май ще бъда 2 дни в Сингапур. Много благодаря Дани!

Публикувано:
преди 1 минута , VeniVidiVici каза:

Чудесно! През май ще бъда 2 дни в Сингапур. Много благодаря Дани!

От там мисля, че не са директни полети. Дори да се сменя някъде, ще е или без виза (напр. Фиджи) или с ЕТА (напр. НЗ).

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.