Прескочи до съдържание

Югоизточна Азия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Югоизточна Азия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До къде отиват BTS влаковете в Банкок?

- Кога е фестивала Loy Krathong?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Краби или Пукет?

- Колко дни са нужни за Ангкор?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

В първите 2 седмици на март сме планирали 3 дни в Камбоджа и 10 във Виетнам,като мислим да се лети с катарците до Банкок и връщане от Ханой,

Може ли някой да сподели мнение за Thai и Bangkok Airlines - коя е по-добрата опция за полет Банкок-Сием Реап. Air Asia летят от другото летище и ми се иска да избегнем това прехвърляне из града. 

Доколкото виждам,за директен полет Сием Реап-Да Нанг опциите са Cambodia или Vietnam Airlines- коя от двете е по-удачна според вас.

За вътрешни полети из Виетнам чета из форума,че повечето мнения са за Vietnam Airlines спрямо другите опции като предвидимост/надеждност.

Публикувано:
преди 5 часа, aduv каза:

В първите 2 седмици на март сме планирали 3 дни в Камбоджа и 10 във Виетнам,като мислим да се лети с катарците до Банкок и връщане от Ханой,

Може ли някой да сподели мнение за Thai и Bangkok Airlines - коя е по-добрата опция за полет Банкок-Сием Реап. Air Asia летят от другото летище и ми се иска да избегнем това прехвърляне из града. 

Доколкото виждам,за директен полет Сием Реап-Да Нанг опциите са Cambodia или Vietnam Airlines- коя от двете е по-удачна според вас.

За вътрешни полети из Виетнам чета из форума,че повечето мнения са за Vietnam Airlines спрямо другите опции като предвидимост/надеждност.

Мога да споделя само за Виетнам Еърлайнс - правихме същата комбинация и ние, 3 дни Камбоджа, 12 Виетнам. Бяхме взели всички полети на един билет 10 месеца по-рано (дали не бяха и 11) - и до Виетнам от Франкфурт, и вътрешните и отиване и връщане до Камбоджа. За 10-те месеца промениха само единия вътрешен с около час и нещо. Ама може и късмет да е било просто.

• Харесвам 1
Публикувано:

Bangkok  и Thai са двата топ избора. Bangkok е номер едно. Безспорен номер едно за мен в региона. Имам ли избор с тях, изобщо чудене нямам. 

За другото летете  с виетнамските, избягвайте камбоджанските авиокомпании.

• Харесвам 2
Публикувано:

Следя полети до Бали между Февруари и Април и вчера ми изпадна цена, която мисля, че е добра. Париж - Денпасар за около 460€ с China Southern. 

Понеже не съм летял с тях, а и не съм пътувал към тази част на света, имам няколко въпроса.

Тази цена е през Mytrip / Trip.com. И двете са сериозни платформи, но има ли нещо от което да се притеснявам ако резервирам полетите през тях?

И на отиване и на връщане има около 11 часа прекачване в Гуанджоу, това не ме притеснява особено, като идеята ми е да се излезе за малко от летището и да се разгледа града. Реалистично ли е това и има ли някакви особености, с които е добре да съм наясно?

Като цяло ще съм благодарен да споделите мнение за авиокомпанията, маршрута, цената и въобще ако имате някакви съвети, които смятате за полезни. 🙂

Публикувано:
На 24.11.2024 г. в 11:40, aduv каза:

Летял съм с Банкок Еъруейз и нямам никакви забележки, тъкмо напротив имат добро обслужване на борда и лоудж на Суварнабуми, където можете да пиете кафе, да хапнете дребни неща и да ползвате компютър с интернет.

Летял съм и с Виетнам Еъруейз като единствената забележка ми е, че промениха полета от 13.00 часа на 21.00 часа и се настанихме в хотела в Ханой през нощта. Резервацията беше през посредник, та може и от там да е бил проблема. Като цяло отзивите за авиокомпанията са добри.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами тогава си направих труда и проверих, че авиокомпанията има полети на всеки час Хошимин - Ханой. Т.е. можех да си купя билет за моя си полет.

Пробвах през посредника да ми променят полета за друг по-удобен час, но и това не направи. Затова си мисля, че е заради посредника. От тогава гледам да запазвам само през АК.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.