Прескочи до съдържание

Индия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Индия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли метро в Делхи?

- Какво е работното време за посещения на Тадж Махал?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой квартал е най-подходящ за нощувка в Делхи?

- Каква класа да купуваме при пътуване с влак в Индия?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, планувам пътуване до Индия с съпругата ми  към индия в края на годината, един от основните въпроси които задават агенциите за туристически обиколки е дали бихме желали да ползваме четири или пет звездни хотели, предполагам категоризцията в Индия не е точно като тази в България 🙂 някои има ли идея дали си струва да се заложи на по-високия клас. Претенциите ни при ползване на  хотелите са спане и закуска, ако хигиената  е прилична и закуската годна за консумация всичко е ОК. Малко се притеснявам да не се окаже че четири зведните са някакви хостели в които по цяла нощ ще гоним хлебарки.

Публикувано:
преди 1 час, David Moiseev каза:

Здравейте, планувам пътуване до Индия с съпругата ми  към индия в края на годината, един от основните въпроси които задават агенциите за туристически обиколки е дали бихме желали да ползваме четири или пет звездни хотели, предполагам категоризцията в Индия не е точно като тази в България 🙂 някои има ли идея дали си струва да се заложи на по-високия клас. Претенциите ни при ползване на  хотелите са спане и закуска, ако хигиената  е прилична и закуската годна за консумация всичко е ОК. Малко се притеснявам да не се окаже че четири зведните са някакви хостели в които по цяла нощ ще гоним хлебарки.

Хотелите, които се предлагат за европейци за по правило луксозни и оградени в отделен двор. Разликата между 4 и 5* не е голяма. Закуската е разнообразна и богата, на блок маса, интернационална кухня.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, David Moiseev каза:

А не ви ли казват кои са хотелите? Иначе аз съм бил в почти всички категории в Индия и разлика определено има голяма между 4 и 5 звезди, но хубав 4-звезден е напълно достатъчен. За мен дори и хубав 3-звезден беше достатъчен.

Иначе ако искаш да сравниш, ето ти два хубави хотела в 4 и 5 звезди:

Ajit Bhawan - 5 звезди и един от най-хубавите хотели, в които изобщо съм нощувал. Ама това може и да се дължи на факта, че не нощувам в скъпи хотели (освен служебно)

Umaid Mahal Jaipur - 4

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, ivailo_radev каза:

А не ви ли казват кои са хотелите? Иначе аз съм бил в почти всички категории в Индия и разлика определено има голяма между 4 и 5 звезди, но хубав 4-звезден е напълно достатъчен. За мен дори и хубав 3-звезден беше достатъчен.

Иначе ако искаш да сравниш, ето ти два хубави хотела в 4 и 5 звезди:

Ajit Bhawan - 5 звезди и един от най-хубавите хотели, в които изобщо съм нощувал. Ама това може и да се дължи на факта, че не нощувам в скъпи хотели (освен служебно)

Umaid Mahal Jaipur - 4

Дали са списък с хотели:

На картинка всички са прекрасни, предполагам ако има хлебарки не ги снимат 🙂 

CITY

4 * HOTELS

NIGHTS

DELHI

DEVENTURE SAROVAR PATEL NAGAR

03

MANDAWA

SARA VILLAS

01

BIKANER

GANGA MAHAL

01

JODHPUR

PAL GARH

01

PUSHKAR

JAGAT PALACE

01

JAIPUR

V SAROVAR

02

AGRA

GOLDEN TULIP

01

VARANASI

THE AMAYA

02

това са петзвездните:

CITY

5 * HOTELS

NIGHTS

DELHI

VIVANTA

03

MANDAWA

THE LEGACY

01

BIKANER

NARENDAR BHAWAN

01

JODHPUR

INDANA PALACE

01

PUSHKAR

ANNAT SPA AND RESORT

01

JAIPUR

INDANA PALACE

02

AGRA

GRAND MERCURE

01

VARANASI

RIVATAS BY IDEAL

02

Публикувано:

Аз погледнах Pal Garh, който е сред 4-звездните - във всички сайтове го водят 3-звезден, иначе има само хубави оценки. В Agoda цената му е 41 евро за двойна стая на вечер. Но поне тези, които разгледах, всичките изглеждат прилично и със сигурност не са хостели, в които да гоните хлебарки. Като човек не забравя, че и в най-скъпия хотел може да намери хлебарка, гаранция няма. Гледай ревютата и би трябвало да си ОК.

• Харесвам 2
Публикувано:

В Делхи нощувахме във Vivanta, близо е до летището. Беше добър с богати вечеря и закуска.

• Харесвам 1
Публикувано:

On 2/8/2025 at 6:03 PM, stanimir said:

Ами нормално , индийската (както и непалската рупия) са затворени валути и изнасянето им от страната е незаконно.Както се вижда все има някой на когото са хартисали и се появяват по чейндж бюра и у нас.

Плащанато в долари / евро рядко  е добра идея , винаги ще ти ги сметнат по неизгоден курс.Най-добре на място от АТМ на летището малка сума или обмяна на дребни колкото да има човек за първия ден , а после се сменят пари в града.

Ако е само 5% пак ще е добре , виждал съм дори по 20% и нагоре за разни валути и то в Никар.

В случая под "редки" не визирам само рупията, като почнем от батове, донги, всякакви песота и т.н.
Като цяло не е ли някоя от световните стабилни валути, си почва едно "дране". Ако е имало и случай с 20%.. леле майко.

Пък аз като ходих спяхме на места за по 7-8евро на вечер за човек, хлебарки не сме гонили.
Топ кандидата ни беше малко семейно хотелче, 2евро на човек. Никакви ядове нямаше. Само за тия пари нямаше климатик, а само вентилатори. Всеки друг хотел беше с климатик.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нощувала съм и в скъпи, и в евтини хотели в Индия и не съм имала проблеми с хлебарки. Дори до националните паркове в лоджиите е имало насекоми само навън около светлините вечер. И то не са хапали. разбира се за комарите, когато си навън вечер, се напръскваш и дори е по-малко настървението от някои области в БГ.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 8.02.2025 г. в 23:17, David Moiseev каза:

Определено! За тази част на света давайте само 5 звезди. Ако е от качествена верига, ще имате незабравимо изживяване! 

• Харесвам 1
Публикувано:

В Индия всяка малка разлика е от значение. Заложете на принципа на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече! Особено за Делхи - там не бива да правите абсолютно никакъв компромис с качеството.

Публикувано:
На 7.02.2025 г. в 17:10, Suunto каза:

Някой от вас взимал ли е индийски рупии от тук, преди да иде в Индия? Прочетох на няколко места, че има ограничение, даже, че е забранено внасянето на индийски рупии в страната?

Аз миналата година по това време тръгнах оттук с 45000 рупии, никакъв проблем не съм имал. Даже исках да купя още, но в деня преди заминаването вече се бяха изчерпали навсякъде и приемаха заявки за след два-три дни, което не ми вършеше работа. Впоследствие обменях на място на места с много добри курсове. В крайна сметка ми останаха около 5000, които върнах в България.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Влизам в темата за да споделя моите наблюдения. Върнах се преди 2-3 дена. Всичко прочетено от последните 2 години не кореспондира с действителността в момента. Явно Индия се развива с бясна скорост към една нормална държава. Никъде не видях у.риниращи по улиците хора, нито пък неприятни миризми, нито трупове на животни. Самите индийци са изключително добронамерени хора, готови да помогнат във всеки един момент. Веднага отговарят на уатсап на всички поставени въпроси. Считам, че Индия е все още много евтина страна, която няма начин скоро да не се промени. Бях и мога да помагам, ако имате въпроси в Мумбай, Варанаси, Амритсар, Удайпур, Джайпур, Агра и Делхи. 6 полета и две влакчета😀.

И последно, никъде в никакъв момент не съм се чувствал несигурен.

• Харесвам 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.