Stilianchito Публикувано: 25 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2018 Привет пътешествененици! Бих помолила за мнение. С половинката гледаме за почивка на Малдивите. Тъй като той е силно запален по шнорхелинга, бихте ли споделили вашия опит, къде е най- подходящо.Четох, че някой резорти, нямат достъп до рифовете. Някой би ли споделил мнение за Sun Island, Meeru Island, също заглеждаме и Vilamendhoo Island, но той естествено попада в малко по-висок ценови диапазон, та се чудим заслужава ли си? И кой атол е подходящ за максимално наслаждаване на подводния живот? Имам впредвид, достъпност до рифа и красота. Благодаря предварително! Връзка към коментар
Mary Публикувано: 25 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2018 Meeru няма риф наблизо, а возят до него с лодка два пъти на ден. Vilamendhoo има риф, но лично мен не ме впечатли. За другия ризорт не знам нищо. 1 Връзка към коментар
Stilianchito Публикувано: 25 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2018 Преди 1 час, Mary каза: Meeru няма риф наблизо, а возят до него с лодка два пъти на ден. Vilamendhoo има риф, но лично мен не ме впечатли. За другия ризорт не знам нищо. Предполагам возенето до рифа се заплаща?! А вие от кой резорт/ риф сте впечатлени? Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 25 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2018 Vilamendhoo Поне преди 2-3 години беше във повечето класации за най добри рифове. 2 Връзка към коментар
Velyana Публикувано: 25 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2018 Ние бяхме преди две години на Курамати. Бяхме резервирали всичко през Туи и летяхме с Оман еър. Останахме много довлни. Острова е малък,но си има всичко, храната е супер. За гмуркане също беше също много добре, а и един от четирите острова с барокамера, ако някой има проблеми след гмуркане 🙂 3 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 25 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2018 преди 7 часа, ivooo каза: Vilamendhoo Поне преди 2-3 години беше във повечето класации за най добри рифове. Може би за гмуркане, защото за шнорхелинг наистина не ме впечатли. преди 6 часа, Velyana каза: Ние бяхме преди две години на Курамати. Бяхме резервирали всичко през Туи и летяхме с Оман еър. Останахме много довлни. Острова е малък,но си има всичко, храната е супер. За гмуркане също беше също много добре, а и един от четирите острова с барокамера, ако някой има проблеми след гмуркане 🙂 Всъщност Курамати изобщо не е малък остров. Даже транспорт има на него. преди 12 часа, Stilianchito каза: Предполагам возенето до рифа се заплаща?! А вие от кой резорт/ риф сте впечатлени? Не се заплаща возенето до рифа. Не мога да дам препоръка, защото нямам престава от бюджета. Избора е наистина труден, но после удоволствието е незабравимо! 3 Връзка към коментар
Stilianchito Публикувано: 26 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2018 преди 13 часа, Mary каза: Може би за гмуркане, защото за шнорхелинг наистина не ме впечатли. Всъщност Курамати изобщо не е малък остров. Даже транспорт има на него. Не се заплаща возенето до рифа. Не мога да дам препоръка, защото нямам престава от бюджета. Избора е наистина труден, но после удоволствието е незабравимо! Наистина е доста труден избора! И колкото повече информация четеш се оплиташ в мисли, кое да избереш. А вие били ли сте на Meeru? И ако да, какви са Ви отзивите риф, база?! Изгледах доста снимки от там, плажа наистина е уникален, но все пак го казвам от гледна точка на човек, който не в плувец и не се вълнува от другата страна- подводен живот. Но все пак се вълнувам и от удовлетворението на половинката. А всъщност, ако не си плувец, можеш ли да правиш шнорхелинг с жилетка на Малдивите?! Връзка към коментар
Mary Публикувано: 26 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2018 преди 23 минути , Stilianchito каза: Наистина е доста труден избора! И колкото повече информация четеш се оплиташ в мисли, кое да избереш. А вие били ли сте на Meeru? И ако да, какви са Ви отзивите риф, база?! Изгледах доста снимки от там, плажа наистина е уникален, но все пак го казвам от гледна точка на човек, който не в плувец и не се вълнува от другата страна- подводен живот. Но все пак се вълнувам и от удовлетворението на половинката. А всъщност, ако не си плувец, можеш ли да правиш шнорхелинг с жилетка на Малдивите?! Лично аз не съм била, но имам отзиви от били там. Има и магеланци били там, но не пишат активно във форума. Дано да видят темата и да се включат с личен опит. Риф до острова - няма. Както вече казах - возят до близък риф. Спокойно можеш да правиш шнорхелинг дори и да не си плувец, но със съответните уговорки - да си подбереш риф, който е разположен та плитко. Да, жилетката ще те пази над водата, но около някои острови има течения и нямам представа как ще се отразят на не плуващ и с жилетка. Все пак според мен Курамати е по-добър от Меру. Има красив риф с доста риби близо до брега и при отлив коралите са съвсем достъпни и за не плуващ. Сигурно има и други такива ризорти - просто трябва да ги намерите. 1 Връзка към коментар
ACM Публикувано: 2 януари, 2019 Сподели Публикувано: 2 януари, 2019 На 5.10.2016 г. в 15:13, Марти каза: Немските туроператори имат добри цени за тези дестинации, сверявай цената винаги и там. Имат сайт и на български /всъщност той е на представителя им за България/ цените са едно към едно с немския сайт, но може би ще е по удобен за много хора и по лесно с плащането. Може ли някой да ми сподели на лично съобщение коя е въпросната фирма български представител? Питам понеже @Марти според сайта не е влизал/а от повече от година и едва ли ще ми отговори. Опитвам се да си харесам ризорт (бунгало над водата) и нещо тотално се оплетох. Все пак става въпрос за меден месец и ще се глезим. Все пак ще е добре да се намери нещо, което не е разоряващо, че повече цени са мамата си джаса... Връзка към коментар
Fenia Публикувано: 10 януари, 2019 Сподели Публикувано: 10 януари, 2019 Само веднъж съм била на Малдивите. https://www.oblu-sangeli.com/ Препоръчвам го. Връзка към коментар
viorne Публикувано: 25 април, 2019 Сподели Публикувано: 25 април, 2019 Здравейте, Имаме билети за февруари 2020. Според вас рано ли е сега да буквам ризорт или да изчакам още няколко месеца? В момента няма добри оферти за това, което търсим.. Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 25 април, 2019 Сподели Публикувано: 25 април, 2019 преди 33 минути , viorne каза: Здравейте, Имаме билети за февруари 2020. Според вас рано ли е сега да буквам ризорт или да изчакам още няколко месеца? В момента няма добри оферти за това, което търсим.. Здравейте, Февруари е висок сезон, съответно и цените са високи. Според мен цената няма да падне, защото голяма част от Резортите са пълни тези месеци. Все пак се поразровете. Може и да изпадне нещо по-изгодно. 2 Връзка към коментар
viorne Публикувано: 25 април, 2019 Сподели Публикувано: 25 април, 2019 преди 4 часа, Ametist каза: Здравейте, Февруари е висок сезон, съответно и цените са високи. Според мен цената няма да падне, защото голяма част от Резортите са пълни тези месеци. Все пак се поразровете. Може и да изпадне нещо по-изгодно. Аметист, благодаря, че се включваш толкова бързо. Голямо чудене пада как да организираме престоя си... Дали 4 дни Маафуши с няколко дневни екскурзии до ризорти, риболов, шнорхелинг и няколко дни престой на ризорт?? Или пък два престоя на различни бюджетни ризорти?? Или 3 дни Маафуши, и по 2-3 дни на още 2 ризорта в близост до Мале? Все си мислим, че ще ни доскучае, ако сме през цялото време на един остров и само почиваме.. Иска ни се да е по-динамично и разнообразно.. 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 25 април, 2019 Сподели Публикувано: 25 април, 2019 Със сигурност няма да ви доскучае в ризорт, освен ако не сте поне 2-3 седмици на едно място. В Рая не доскучава толкова бързо, иначе въпрос на бюджет и възможности. 3 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 25 април, 2019 Сподели Публикувано: 25 април, 2019 преди 31 минути , viorne каза: Или пък два престоя на различни бюджетни ризорти?? Когато преи време проучвах такава възможност, се оказа доста скъпо, защото трансферите са си цифра и не си струва за по два дни и да се местите. Ако изберете Маафуши и от там дневни посещения, то Америст ще е от помощ. Ако се спрете само на един ризорт - резервирайте, че цените май само се покачват. Ако е с безплатна анулция, ще можете да следите и за други оферти. 1 Връзка към коментар
само Рени Публикувано: 26 април, 2019 Сподели Публикувано: 26 април, 2019 преди 18 часа, viorne каза: Дали 4 дни Маафуши с няколко дневни екскурзии до ризорти, риболов, шнорхелинг и няколко дни престой на ризорт?? Или пък два престоя на различни бюджетни ризорти?? Или 3 дни Маафуши, и по 2-3 дни на още 2 ризорта в близост до Мале? Все си мислим, че ще ни доскучае, ако сме през цялото време на един остров и само почиваме.. Иска ни се да е по-динамично и разнообразно.. Ако обичате динамиката, можете да разпределите. Ние бяхме 7 дена на Маафуши и всеки ден правихме различни екскурзии със шнорхелинг и обяд на пясъчен или друг остров, риболов, гмуркане, дневно посещение на резорт веднъж. Следобедите завършвахме на местния плаж наслаждавайки се на залезите. След Маафуши (където можете да се допитате за съвет и организация на някои неща до Аметист) имахме 5 дена на Расду, пак с местни, но него го препоръчвам предимно заради гмуркане или шнорхелинг с манти и рифови акули, а също имахме и един цял ден на самотен пикник остров в близост. Това са бюджетни варианти в сравнение с резортите, но приказката е не по-малка, уверявам ви 🙂 3 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 26 април, 2019 Сподели Публикувано: 26 април, 2019 преди 20 часа, viorne каза: Аметист, благодаря, че се включваш толкова бързо. Голямо чудене пада как да организираме престоя си... Дали 4 дни Маафуши с няколко дневни екскурзии до ризорти, риболов, шнорхелинг и няколко дни престой на ризорт?? Или пък два престоя на различни бюджетни ризорти?? Или 3 дни Маафуши, и по 2-3 дни на още 2 ризорта в близост до Мале? Все си мислим, че ще ни доскучае, ако сме през цялото време на един остров и само почиваме.. Иска ни се да е по-динамично и разнообразно.. Варианта Маафуши + Резорт не е лош, но ще изгубите цял 1 ден в местене. 2 престоя на бюджетни резорти - няма смисъл. Ако е само 1 Резорт то тогава търсете кой ще бъде резорта. До колкото разбирам имате 7 нощувки. За престой на Резорт бюджета ви ще е минимум (пиша без да съм проверявала цени) 5000 $ ако сте на полупансион. Вие трябва да си прецените кой вариант е най-изгоден. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега