FlyTraveler Публикувано: 25 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 преди 21 минути , feel_the_rush каза: Сега ще поразпитам около мен за желаещи. Досега само я гледах тази програма и се чудих, честно казано. Но то с чудене не става. Вие двама ли сте? Ооо, и да кажа, че съм жена, все пак. Виждам, че има колебание Аз за момента съм сам, евентуално една приятелка може да дойде, но не се знае. При мен колебанието по принцип беше дали да правя това пътуване, но като виждам, че има навити (и един с жена си сигурни) магеланци, ми идва повече мерака. Става въпрос за програмата 01.11 с BH Air от София - 3 вечери круиз / 4 вечери Хургадa ( @master_of_germs са с нея). Аз съм по-склонен за нея също, като, че ли. Така ще има 3 дни круиз, 1 ден Кайро (ако се организира) и ден и половина шнорхелинг в Хургада. Поразпитай и да видим дали още някой няма да се включи от тук. Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 откъде се купува тази програма/екскурзия? ако трябва на лично ми изпратете повече инфо Връзка към коментар
hristov.hb Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 Когато правите програмата за Кайро имайте предвид, че там през този сезон мръква около 17 ч. Но ако хванете ранен полет от Хургада до Кайро ще имате достатъчно време. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 преди 37 минути , cybersimo каза: откъде се купува тази програма/екскурзия? ако трябва на лично ми изпратете повече инфо Таньо непрекъснато пуска оферти за Египет.Някои са направо без пари, доста по-евтино от на нашенските фирми. Поразрови, че не мога да дам линк. А иначе, почти всички български тур - оператори имат оферти за Хургада, чичко Гугъл ще ти ги покаже.Ако не са едни и същи, са подобни. 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 И ние ще сме в Хургада от 2 до 13 ноември, но самостоятелно. Ще летим от Истанбул с Пегасус. Хотела е резервиран през индийците почти за без пари. Програма засега нямаме. Ще действаме на място. Има много местни агенции, където могат се резервират екскурзии, и групови и индивидуални. Ще отделим 3-4 деня за шнорхелинг и излежаване на плажа. През останалото време ще видим какво ще правим. 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 преди 45 минути , Marisha каза: И ние ще сме в Хургада от 2 до 13 ноември, но самостоятелно. Ще летим от Истанбул с Пегасус. Хотела е резервиран през индийците почти за без пари. Програма засега нямаме. Ще действаме на място. Има много местни агенции, където могат се резервират екскурзии, и групови и индивидуални. Ще отделим 3-4 деня за шнорхелинг и излежаване на плажа. През останалото време ще видим какво ще правим. Колко ви излязоха билетите от Истанбул с Пегасус? До Хургада ли е полета? Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 преди 1 час, AlexandraKo каза: Таньо непрекъснато пуска оферти за Египет.Някои са направо без пари, доста по-евтино от на нашенските фирми. Поразрови, че не мога да дам линк. А иначе, почти всички български тур - оператори имат оферти за Хургада, чичко Гугъл ще ти ги покаже.Ако не са едни и същи, са подобни. Аз неговите оферти ги следя. Мислех си че трябва отнякъде специално да си букна 3 дневния круиз + 4 дни Хургада + чартърите. За да съм с останалите магеланци. За това конкретно питам Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 Полета е до Хургада, излезе около 300 лева с чекиран багаж. 1 Връзка към коментар
mon4ita Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 преди 4 часа, feel_the_rush каза: И аз я загледах тази програма. Първата половина на октомври съм в Кения, но 4.11 ме устройва като дата, ако се съберат хора. Здравейте! Включвам се ударно в темата, тъй като днес резервирах за 04.11. с една приятелка. Смятам, че цената е наистина много приемлива за това, което предлагат. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 26 септември, 2017 Сподели Публикувано: 26 септември, 2017 @FlyTraveler, вече мога да отговарям на въпроси. Нашият кораб се движеше и през нощта. Понякога не цяла нощ, но със сигурност е било и през нощта. Не е задължително, но при нас се случи така, че от трите дни на кораба изкарахме почти два дни в Луксор и тогава си наехме гид+шофьор, който ни заведе на по-непопулярни места. Корабът не беше нов, но нямаше и някаква голяма разлика с останалите, които виждахме по реката. Неприятното е, че се усещат вибрациите от двигателя и е дразнещо. Прозорците се отваряха и то доста широко. По спомен и като гледам снимките, ми се струва че движението е било по-скоро в лявата част на реката по посока на движение. Круиза ни беше от Луксор до Асуан. Може и да не съм точна, защото нашата каюта гледаше в тази посока. При посещението на един от градовете - Едфу, до храма се отива с файтони, та имаш възможност да разгледаш от близо местното население. За целта трябва да седнеш отпред при кочияша. Ако ползваш техен(тук имам предвид на която и да е организирана агенция, дори и предлаганите със самолет) превоз, то няма да имаш възможност не само да отидеш самостоятелно някъде и да снимаш нещо, но почти няма и да видиш местни жители(освен продавачите на всякакви чудеса). Моето мнение е, че абсолютно си струва такъв вид пътуване, но все пак трябва и да се интересуваш от храмове, иначе ще ти се стори мноооого дълго се лашкаш първо с транспорт до Луксор, после на кораба, а накрая връщането от Асуан е още по-дълго... И понеже разбираш от снимки, ще ти покажа няколко от моите: От първите може горе-долу да видиш как се движи корабът: Транспортът в Едфу: Интересни хора се срещат понякога и в храмовете: Прозорецът на каютата: И гледка от горната палуба: 16 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 26 септември, 2017 преди 19 минути , Mary каза: @FlyTraveler, вече мога да отговарям на въпроси. Нашият кораб се движеше и през нощта. Понякога не... Благодаря за подробната информация. На някои кораби прозорците се отварят, на други не. Не е съвсем да не се интересувам от храмове де... Дочувал съм това-онова за древен Египет, просто не ми е мания, както е при някои други хора. Ти май не беше ходила до Абу Симбел, но предполагам си разучавала. Ако трябваше да избираш между там и Кайро, какво би избрала? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 26 септември, 2017 Сподели Публикувано: 26 септември, 2017 преди 15 минути , FlyTraveler каза: Ти май не беше ходила до Абу Симбел, но предполагам си разучавала. Ако трябваше да избираш между там и Кайро, какво би избрала? Кайро! Защото и аз като теб не съм разбирачка на Египет и храмовете му. След като видиш храмовете от круиза, дори ще има известно пренасищане, а Кайро е доста по-различен от останалото видяно, та дори и само пирамидите + Сфинкса да погледнеш. За прозорците сигурно си прав, но не е ли възможно все пак да има и отварящи се прозорци на всеки кораб? По-добра каюта се получава в началото на настаняването, когато все още има свободни каюти. Начина е като навсякъде по света... Не съм ходила до Абу Симбел, въпреки че исках, но тогава все още се ходеше с конвой и трябваше предварителна порверка. Сега доколкото разбрах, вече не е необходим конвой. След няколко дни ще имаме магеланец по тези места и ще разкаже, стига да има време. 6 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 26 септември, 2017 Сподели Публикувано: 26 септември, 2017 Ех...разтупка ми се сърчицето като видях темата . Правила съм подобно нещо и въпреки че беше преди години ще споделя. Организирана екскурзия, полет София-Хургада, оттам трансфер до Луксор и същия ден се качихме на кораба. Каютата беше с прозорец, не се отваря. Интересно е качването и слизането -корабите се редят един до друг и минаваш през всичките кораби(вътрешността им) за да стигнеш до брега или после обратно до твоя си кораб. Нямат нищо общо с круизните кораби като лукс и удобства, но са приятни, малки, нашия даже имаше малко басейнче на покрива. Пътуват през нощта, сутринта са стигнали до някъде си, слизаш-ако има организирани посещения, развеждат те насам-натам и после пак в кораба. Ако пропуснете някое ядене заради екскурзията, приготвят сух пакет . Единия ден пътуваха и през деня-много лежерно, дремеш на палубите. Така до Асуан. От там съм ходила до Абу Симбел-много ми хареса, но е уникална лудница. Тръгва се в 3ч през нощта, за да сте там сутринта -десетки автобуси с туристи. Аз като ходих, автобуса не можеше да излезе от града без полицейски(или военен) ескорт и това реално ни бавеше допълнително. От Асуан отидохме в Кайро с нощен влак-има спални купета, но и първата класа ставаше-разпъват се седалките. Цял ден в Кайро и вечерта обратен полет до София. За мен това си остава най-добрата програма за посещение на Египет, защото не се гмуркам и море точно в тази държава не ме привлича. Единствено съжалявах, че не стигнах до Александрия и се надявам следващия път да мина и оттам 10 Връзка към коментар
Ann Публикувано: 26 септември, 2017 Сподели Публикувано: 26 септември, 2017 (редактирано) Мярнах преди 2-3 седмици във Фейсбук оферти за Египет, Хургада+круиз, на две агенции - при едните цената в момента е 1100 евро за двама, при другите е 1310 лв / за един/ , тръгване 04.10. Разликата е около 200 лв, не е малко според мен. Програмите им са еднакви по повечето дестинации, включително Египет. За мен тази разлика е учудваща, защото случайно разбрах, че работят заедно / или са посредници на един и същи туроператор - не съм се интересувала как и с кого работят, та не знам/. Ако някой се интересува, да пише ЛС, ще му кажа кои са агенциите. Редактирано 26 септември, 2017 от Ann Връзка към коментар
само Рени Публикувано: 28 септември, 2017 Сподели Публикувано: 28 септември, 2017 Здравейте, ние ще пътуваме на 11 октомври с 3 нощувки по Нил от Асуан към Луксор и 4 на Хургада. Имам няколко фирми за дайвинг (мога да дам координати), но все още ги проучвам. Чудя се дали да са местни, защото не можело много да се разчита на тях или датчани. Връзка към коментар
Radena Nenova Публикувано: 23 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2017 Kaka Reni върнахте ли се? Разкажете как си изкарахте.Ние ще пътуваме от 04.11 по същата програма Връзка към коментар
само Рени Публикувано: 23 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2017 (редактирано) преди 15 часа, Radena Nenova каза: Kaka Reni върнахте ли се? Разкажете как си изкарахте.Ние ще пътуваме от 04.11 по същата програма Да, върнахме се живи и здрави след една чудесна разходка по Нил без нито един крокодил :). Всичко ни хареса: като започнем от екскурзоводи, настаняване, храната на кораба и в хотела (за всеки вкус и по много), екскурзиите и богатството на Червено море. Единствено дългото целодневно пътуване от Асуан до Хургада е малко неприятно и можете да го облекчите с надуваема възглавничка за врата. Интернет очаквайте само по малко на кораба и в хотела. За любителите на българското национално питие ракия можете да си внесете в чекирания багаж и да си я ползвате въпреки забраната в ресторантите на вечеря. Ние правихме два дни гмуркане с New Son Bijou (много добра цена и организация), а на третия малко Аквапарк и трансфер в 14 часа. Наши приятели посетиха екскурзията до Кайро и Гиза и са много доволни, макар и малко изморително. Други от групата направиха сафари програмата и също са останали впечатлени и емоционално заредени. Добре е да имате дребни банкноти за бакшиши или точни за пазар. Ако нещо друго конкретно ви интересува питайте. Редактирано 23 октомври, 2017 от kaka reni 29 4 Връзка към коментар
mon4ita Публикувано: 24 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2017 преди 11 часа, kaka reni каза: Да, върнахме се живи и здрави след една чудесна разходка по Нил без нито един крокодил :). Всичко ни хареса: като започнем от екскурзоводи, настаняване, храната на кораба и в хотела (за всеки вкус и по много), екскурзиите и богатството на Червено море. Единствено дългото целодневно пътуване от Асуан до Хургада е малко неприятно и можете да го облекчите с надуваема възглавничка за врата. Интернет очаквайте само по малко на кораба и в хотела. За любителите на българското национално питие ракия можете да си внесете в чекирания багаж и да си я ползвате въпреки забраната в ресторантите на вечеря. Ние правихме два дни гмуркане с New Son Bijou (много добра цена и организация), а на третия малко Аквапарк и трансфер в 14 часа. Наши приятели посетиха екскурзията до Кайро и Гиза и са много доволни, макар и малко изморително. Други от групата направиха сафари програмата и също са останали впечатлени и емоционално заредени. Добре е да имате дребни банкноти за бакшиши или точни за пазар. Ако нещо друго конкретно ви интересува питайте. Здравейте, аз също пътувам на 4-ти, искам да ви попитам как стои въпросът с валутата? Оттук си носехте долари и там обменяхте в местна валута или само в долари разплащахте? И какви са цените на сувенирите? Връзка към коментар
Radena Nenova Публикувано: 24 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2017 Много благодаря за отговора.Искам да питам трябват ли обувки за морето- много ли е каменисто дъното и с коя фирма пътувахте? Връзка към коментар
само Рени Публикувано: 24 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2017 преди 5 часа, mon4ita каза: Здравейте, аз също пътувам на 4-ти, искам да ви попитам как стои въпросът с валутата? Оттук си носехте долари и там обменяхте в местна валута или само в долари разплащахте? И какви са цените на сувенирите? Здравейте, аз си обмених 50 лева в Тавекс, но курса винаги е неизгоден тук. Още като кацнете има две гишета, на едното си плащате визата 25 долара, а на другото можете да обмените на по-добър курс от България и от египетския гид, който също обменя. Но имайте предвид, че освен за сувенири и вода за кораба (в хотела оставят всеки ден), аз лично не съм харчила. Почти навсякъде можете да пазарите с долари или евро. Магнитите са на долар, два, три; папируси от улични търговци на долар (уж били от бананово листо, а не от растението папирус); малки фигури също на долар. А иначе ще ви заведат и в местни производства за същите неща, но на много по-висока цена и друго качество. 1 Връзка към коментар
само Рени Публикувано: 24 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2017 (редактирано) преди 38 минути , Radena Nenova каза: Много благодаря за отговора.Искам да питам трябват ли обувки за морето- много ли е каменисто дъното и с коя фирма пътувахте? ние пътувахме с лодка, не сме влизали на плиткото и не зная как е. Според мен обувки ви трябват не заради камъните, а заради морските таралежи. Пътувахме с агенция и в морето пред нашия хотел Hawai Le Jardin другите влизаха без обувки, но там плажа не е добър. Имахме и басейн и аквапарк, които бяха чисти и хубави. Моят съвет е да планирате и шнорхелинг, ще ви вземат от хотела с бус и после с лодка до красиви рифове. По-горе съм писала фирмата която ползвах и цената за шнорхелинг е 20 евро, а за гмуркане е 33 евро с оборудването и превоза, връщат ви около 15-16 часа. Организаторите също предлагат тези неща, но на по-висока цена. Редактирано 24 октомври, 2017 от Mary Премахнато име на агенция 5 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 29 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2017 @kaka reni, a как стои въпроса с ползването на телефон и интернет? Има ли откъде да се купят някакви карти за телефоните при пристигане, понеже самолетът каца късно, още по-късно е настаняването в хотела, а на другия ден веднага се тръгва за круиза. Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 29 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2017 (редактирано) преди 1 час, master_of_germs каза: @kaka reni, a как стои въпроса с ползването на телефон и интернет? Има ли откъде да се купят някакви карти за телефоните при пристигане, понеже самолетът каца късно, още по-късно е настаняването в хотела, а на другия ден веднага се тръгва за круиза. На излизане от летището има будки на Водафон и Орандж, продават местни сим карти, работят почти денонощно, тарифи можеш да видиш на техните сайтове. Не са скъпи тарифите. Да допълня, скайп е блокиран почти в цялата страна, четох, че водафон има по добро покритие. Редактирано 29 октомври, 2017 от Marisha 3 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 29 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2017 (редактирано) Актуални цени на летище Хургада Редактирано 29 октомври, 2017 от Mary Завъртане на снимка 9 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 13 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 13 ноември, 2017 Някой от ходилите в Египет спомня ли си дали в банките и обменните бюра приемат щатски долари от по-старите емисии или както в доста други африкански държави вземат само от банкнотите с по-новия дизайн (вече забравих коя година ги смениха)? На летището в Кайро добър ли е курса? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега