veseliache Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 тъкмо се връщам от този невероятен круиз. Трябва да кажа, че съм много впечатлена и изненадана от организацията на място. Бих искала да допълня малко информацията относно разходите на място, тъй като аз се оказах почти без пари. За хората, които се интересуват от фотография - трябва да си предвидят 300 лири за Долината на царете, 300 лири за Абу Симбел и 50 за музея в Кайро. Добра опция е да се комбинирате с някой и да си споделите после снимките. Допълнително гробницата на Сети 1 струва 1000 лири ( уникална е) и Тутанкамон 200 лири, стаята с мумиите в музея в Кайро - 150 лири. Казват, че от другата година цените ще скачат и имайки предвид, че гробницата на Сети 1 преди е била без пари, направо не ми се мисли с колко ще скочат! 2 1 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 преди 10 минути , veseliache каза: 300 лири за Абу Симбел Тази такса за снимане я нямаше миналата година. И всъщност беше забранено правенето на снимки вътре, освен ако не спечелите благоразположението на пазачите с бакшиш, които пък пазачи се водят за едни от най-напористите в бранша. Тъй като ние ходихме самостоятелно, всъщност се озовахме в комплекса след като всички организирани групи си бяха тръгнали вече и единственият пазач се отегчи от явното ни равнодушие към неговата особа и никаквите видими опити за снимки, та отиде на заслужен отдих с дрямка нейде по-конфортно, при което останахме сам сами вътре. Огромен късмет. Нещата в Египет се променят към сериозно ускорение на туристическия поток, от което страната има нужда. 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 Като ги удари кризата малко се бяха освестили, ама явно на бързи обороти наваксват. Връзка към коментар
veseliache Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 (редактирано) да, казаха ни, че от миналата година туризмът се е увеличил 3 пъти. Редактирано 2 ноември, 2018 от veseliache Връзка към коментар
veseliache Публикувано: 9 януари, 2019 Сподели Публикувано: 9 януари, 2019 ето и от мен малко информация за круиза ни в Египет: https://wp.me/p7OdjI-tl (част 1) 5 1 Връзка към коментар
veseliache Публикувано: 22 януари, 2019 Сподели Публикувано: 22 януари, 2019 (редактирано) https://wp.me/p7OdjI-tR и втора част, която е посветена на Долината на царете, Хатшепсут, река Нил, Едфу и Ком Омбо Редактирано 22 януари, 2019 от veseliache 5 Връзка към коментар
veseliache Публикувано: 29 януари, 2019 Сподели Публикувано: 29 януари, 2019 https://wp.me/p7OdjI-uD 3 част е посветена на Абу Симбел, язовирът Асуан и недовършеният обелик. 5 Връзка към коментар
veseliache Публикувано: 13 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2019 https://wp.me/p7OdjI-va 4 част - посветена на Кайро и Египетските пирамиди 3 Връзка към коментар
Vyara Публикувано: 14 август, 2019 Сподели Публикувано: 14 август, 2019 Здравейте, знам че преди време тук се препоръчваха компании, които да се ползват при чартърни екскурзии в Египет и за да не е реклама се препоръчваха на лични съобщения. Може ли някой да ми изпрати имената на тези агенции. Благодаря ви. Връзка към коментар
Pepi Публикувано: 22 август, 2019 Сподели Публикувано: 22 август, 2019 Може ли и аз да получа такава информация? Благодаря предварително. Връзка към коментар
Raya Vladova Публикувано: 26 септември, 2019 Сподели Публикувано: 26 септември, 2019 On 8/14/2019 at 1:46 PM, Vyara said: Здравейте, знам че преди време тук се препоръчваха компании, които да се ползват при чартърни екскурзии в Египет и за да не е реклама се препоръчваха на лични съобщения. Може ли някой да ми изпрати имената на тези агенции. Благодаря ви. Здравейте, Ще съм благодарна, ако някой ви е препоръчал някакви агенции да ги споделите. Благодаря предварително. Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 6 януари, 2020 Сподели Публикувано: 6 януари, 2020 (редактирано) Здравейте ,някой знае ли все пак как се различават истинските от фалшивите папируси ,ние март месец ще ходим на круиз по Нил ,но от Кайро за Хургада и къде могат да се купят истински ? Редактирано 6 януари, 2020 от Galii Връзка към коментар
SPQR89 Публикувано: 12 януари, 2020 Сподели Публикувано: 12 януари, 2020 Не мога да кажа със сигурност как точно се различават, но ако ходите с организираните екскурзии по програмата Кайро - круиз по Нил - Хургада, то мисля че в Асуан ще имате задължително посещение на магазин за папируси. Там ще е един от малкото случаи в Египет, когато ще видите етикети с цени в подобни магазини, като ще ви посрещнат със специална😂 отстъпка 30 или 40%. Всъщност, можете да смъкнете поне около 60% от тази на етикета😀. Естествено тези, които ще ви бутат в ръцете при забележителностите, по долар за 10 "папируса" са менте. 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 12 януари, 2020 Сподели Публикувано: 12 януари, 2020 При нас магазинът за папируси беше в Луксор. 1 Връзка към коментар
SPQR89 Публикувано: 12 януари, 2020 Сподели Публикувано: 12 януари, 2020 Може и там да беше - не си спомням точно къде беше😀 Връзка към коментар
veseliache Публикувано: 13 януари, 2020 Сподели Публикувано: 13 януари, 2020 На 6.01.2020 г. в 16:28, Galii каза: Здравейте ,някой знае ли все пак как се различават истинските от фалшивите папируси ,ние март месец ще ходим на круиз по Нил ,но от Кайро за Хургада и къде могат да се купят истински ? Истинските папируси се познават по това, че когато сложим хартията на директна светлина в нея се виждат вертикални и хоризонтални линии и черни точици – остатък от захар. 1 Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 Здравейте ,споделете от личен опит за пътуване в спален вагон от Кайро до Асуан или до Луксор .Какво трябва да очакваме ? Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 преди 36 минути , Galii каза: Здравейте ,споделете от личен опит за пътуване в спален вагон от Кайро до Асуан или до Луксор .Какво трябва да очакваме ? Здравейте. В спален вагон не съм се возила, но във влак в първокласен вагон от Луксор до Асуан съм. Не препоръчвам от хигиенна гледна точка. Влаковете са най-евтиният обществен транспорт в Египет. Разписанията са условни и трябваше да питаме т.нар. "мастер" на гарата кога ще дойде влака. Той отвори една тетрадка и ни каза някакво закъснение. Реално влакът дойде по-рано, но ако не питахме хората на перона нямаше да разберем, че е точно той. За спалния вагон бях чела по-добри работи, но накрая летяхме все пак със самолет от Асуан до Кайро. Тук може да прочетете детайлна информация за влаковете, резервациите и т.н. 2 Връзка към коментар
SPQR89 Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 Преди 1 час, Galii каза: Здравейте ,споделете от личен опит за пътуване в спален вагон от Кайро до Асуан или до Луксор .Какво трябва да очакваме ? Това са моите снимки от пътуването ми през ноември 2019: Хигиената е прилична, всяко купе има собствена мивка, но тоалетните са само 2 за целия вагон и не са приятни за по-изнежените😁От храната не препоръчвам да ядете готвеното телешко и салатата, но хлябът и варените зеленчуци и ориз са ОК. При нужда от допълнително инфо или снимки съм на разположение. 4 Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 преди 2 часа, SPQR89 каза: Това са моите снимки от пътуването ми през ноември 2019: Хигиената е прилична, всяко купе има собствена мивка, но тоалетните са само 2 за целия вагон и не са приятни за по-изнежените😁От храната не препоръчвам да ядете готвеното телешко и салатата, но хлябът и варените зеленчуци и ориз са ОК. При нужда от допълнително инфо или снимки съм на разположение. Благодаря ,че то по- добре от БДЖ🙂 А има ли нещо като вагон -ресторант ,където можеш да отседнеш за час, два ?Купето заключвали се от вън ,имали опастност за багажа ,ако те няма вътре ? Връзка към коментар
SPQR89 Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 Вагон-ресторант няма, но си има нещо като иконом/сервитьор, на който можеш да си поръчаш нещо за пиене. Купетата се заключват само отвътре, но достъп до вагона не се дава на външни хора. Най-вероятно групата ви ще заеме около 2 цели вагона😁 Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 преди 2 минути , SPQR89 каза: Вагон-ресторант няма, но си има нещо като иконом/сервитьор, на който можеш да си поръчаш нещо за пиене. Купетата се заключват само отвътре, но достъп до вагона не се дава на външни хора. Най-вероятно групата ви ще заеме около 2 цели вагона😁 А всъщност тези снимки от луксозен спален вагон ли са ,защото четох ,че имало и такива ,които ги взела частна компания ,или просто спален вагон? Връзка към коментар
SPQR89 Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 В договора ми не е упоменато и нямам представа дали се водят луксозни. Доколкото знам са единствената опция, която се предлага за нашия пазар от туроператорите😀 1 Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 22 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2020 Здравейте ,по принцип съм голям фен на парфюмите ,на круиза ,на който ще ходим има посещение на магазин на ароматни масла ,готови парфюми ли продават ,или само ароматни масла и после сам трябва да си ги разреждаш ?Някакви примерни цени и насоки ? Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 9 декември, 2023 Сподели Публикувано: 9 декември, 2023 Не намирам по-подходяща тема, в която да си пусна питането. Планираме да отидем компания от 5 човека на круиз по Нил. Четирима сме англоговорящи, а един от компанията говори немски. И не знам как да направя с екскурзиите. Ако купя круизната програма от българска ТА, тогава ще има ли екскурзовод на български? Или под "български" разбират руски гид, както ми се се случи на последната екскурзия от българска ТА? Ако имате линк към наистина българска програма, моля линк на лично съобщение! Ако местните екскурзии са на език, различен от български, тогава е по-добре да резервирам круиза от чуждестранните сайтове, тъй като цените обикновено са по-ниски. На място трудно ли е организирането на самостоятелни екскурзии в отделните дни, ако все пак намерим български екскурзоводи? Благодарен съм за всякакви съвети, тъй като на круиз никога досега не сме били, а същевременно и досег с арабската култура не съм имал. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега