master_of_germs Публикувано: 9 декември, 2023 Публикувано: 9 декември, 2023 Преди 5 години всички наши туроператори практически препродаваха една и съща програма, на една фирма. Всъщност две програми. Едната за пакетна почивка, а останалите - с круиза. Хората с круиза бяха колкото за три автобуса. Като всеки от тях имаше български екскурзовод и местен екскурзовод - египтянин, с висше историческо образование и със сертификат от тамошната асоциация. Аз лично бях много впечатлен. Отговори на всичките ми въпроси, а те не бяха никак малко (и моят баща беше историк и много ме е запалил по древен Египет). Египтянинът говореше на английски, а нашият екскурзовод превеждаше, за който не разбира. От тая гледна точка ви съветвам да не избирате дати в началото на сезона, защото ако пратят някой новобранец от БГ, в началото може още и той да не се е ориентирал добре, но като мине програмата два-три пъти, си научава домашното 🙂 А те обичайно, като отидат в Египет екскурзоводите, там стоят примерно по два месеца. Аз лично съм доволен, защото ни съдействаха да намерим аптека и медицинска помощ и то не на завишени като за туристи цени. египетският ни екскурзовод беше единственият човек в тая държава, който никога и за нищо не поиска бакшиш, даже напротив, отказваше всеки опит да му бъде даден такъв. Другият автобус пък имаше за екскурзовод египтянин, учил у нас и говореше перфектен български. Абсолютно никъде не сме се мешали с рускоговорящи туристи и гидове. 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега