Прескочи до съдържание

Схема за измама със самолетни билети


Topfly

Препоръчани мнения

Реших да пусна тема за следващата новина, защото потенциално много магеланци могат да станат жертва. Ако някои има подробности как точно е ставала измамата, нека да сподели.

 

ГДБОП разследва човека зад профила "Александър Николов" за измами

 

ГДБОП разследва човека зад профила "Александър Николов" от социалните мрежи за измами. Това съобщи в отговор на въпрос в студиото на Би Ти Ви директорът на службата Ивайло Спиридонов и каза, че вече са установили кой стои зад фалшивия потребител.

 

От два дни в "Туитър" се разпространява информация, че "Николов" е фалшив профил и е измамил хора основно с продажба на самолетни билети. Някои от потърпевшите вече разказват и публично за проблемите, които им е създал.

 

"Николов" - обикновен измамник или схема

 

 

Спиридонов отказа всякаква конкретна информация - за истинското име на разследвания и за местоживеенето му. Той обясни, че текат оперативни мероприятия по установяване на свидетели и разпитите им и вероятно ще се наложи национално издирване.

 

Отказа да коментира дали лицето е същото като от снимките в профила във "Фейсбук", нито пък дали е този от друг кадър, разпространяван в интернет, за който се твърди, че е истинският. Без отговор остана и въпросът изяснили ли са на кого са снимките в профила "Александър Николов".

 

Според Спридонов става дума за класически измамник. "Очевидно си е изградил легенда, с която е подвел хората, има подход към измамите", каза шефът на дирекцията. Той не каза от кога тече разследването и колко сигнала от потърпевши има подадени в полицията, освен че са няколко и че сред тях има и на журналисти.

 

За "Дневник" от ГДБОП казаха, че разследването продължава и предстои през следващите седмици да предаде материалите на прокуратурата, която да прецени дали да образува досъдебно производство. От вътрешното ведомство обясниха още, че явно става дума за човек, който е "особено ловък и чрез продажбата на евтини билети се е добирал до личните данни на хора.

 

Предстои да се установи дали има източване на сметки или теглене на кредити от тяхно име.

 

Според Спиридонов разследването показва, че "Николов" е действал сам, а не става въпрос за организирана група. "Не са малко хората, които са измамени с различни суми", каза още директорът на ГДБОП.

 

Накратко - какво се знае за "Александър Николов" от дигиталната му самоличност

 

"Александър Николов" е познат в "Туитър" от години, като повече популярност придоби покрай протестите през 2013 година, когато беше активен коментатор на събитията. В тази социална мрежа той сменяше потребителското си име обикновено с такова, което съдържа име на телевизия, а профилът му беше регистриран като @tourbg - не съществува от поне месец и половина.

 

Във "Фейсбук" вече е само Александър Николов и има стотици приятели, но е скрил информацията за точния им брой. Сред тях са много журналисти и други публични личности.

 

Друга информация в социалната мрежа, която е дал е, че живее в Париж, но е от Благоевград. За себе си твърди, че говори няколко езика и е роден през юни 1982 г. Твърди, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, работил последователно във France 2, Maxus Global media, като бизнес анализатор в WPP, служил в "Еърбъс" и е съосновател на Espaces.

 

Последната му публикация във "Фейсбук" е от 2 август тази година с един от най-честите му коментари, че лети за поредното летище и няма време за почивка.

 

Истории от потърпевши

 

Според Би Ти Ви сред жертвите са и банкер, и адвокат.

 

В запис пред телевизията, двама от потърпевшите разказаха как са били измамени и че се притесняват най-много от факта, че той има достъп до личните им данни.

 

Габриела и Александър Стоименови разказаха пред телевизията, че са "изгорели" с 4 000 лв за билети до Мексико. "Проверявайки впоследствие, се оказа, че въобще билети не е имало, не е имало резервация, абсолютно нищо", казва жената. Според нея схемата действа от над 5 години, излъганите са над 40 души и има измамени освен със самолетни билети, с източване на кредитни карти, продаване на мобилни телефони и на лаптопи.


"Досега никой не го е виждал, той е продавал сайтове, работи с десетки хора и никой няма никакъв контакт с него, освен по телефона. Това е абсурдно", смята тя. Допълва, че дори е давал интервюта по БНР.

 

 

"Не се казва Александър Николов, а Спас Василев. Не живее в Париж, имаме два варианта за местоживеенето му, не сме много сигурни", разказа Стоименова, но не посочи къде.

 

"Той се оправдава по какъв ли не начин - че е в операция, че има затруднения, проблеми с банката, че вече е пуснал парите, че преводът още не е пристигнал, и в един момент спря да се обажда...Толкова умело си играе със съзнанието ти, че те кара да му вярваш и да му имаш доверие", обяснява още тя. Това по думите ѝ е причината много хора да му се доверят, а според нея някои са му помагали и с пари.

 

Сред измамените е и Кирил Иванов, който живее във Великобритания. Загубил е около 300 паунда. "Това, което най-много ме притеснява, е, че този човек или организация, защото аз не съм сигурен, че става въпрос за един човек, притежават личните ми данни", заяви той. "Поддържа един брилянтен образ в интернет пространството. Изградил си е чудесен имидж и страшно много хора му вярват, включително и аз, за съжаление", допълни той. Според Иванов в началото идеята за профила е била извличане на информация и впоследствие се е превърнал в дребно печалбарство чрез схемата за самолетни билети.

 

Според блога Varnasummer продажбата на евтини самолетни билети е параван, благодарение на който Александър Николов се сдобива с лични данни на хората, а в действителност става дума за теглене на кредити с чужда самоличност, източване на кредитни карти на българи в чужбина, онлайн измами и др. В блога се казва, че през миналата година група хора в "Туитър" усещат, че има нещо нередно и оттогава постепенно започват да излизат наяве част от лъжите.


Ако имате информация за "Александър Николов" или сте сред измамените от него - моля, свържете се с нас на lilyana.shapkadjieva@dnevnik.bg. При желание анонимността ви ще бъде гарантирана.
Връзка към мнение

Яка схема е направил. Във фейсбук профилът му имаме много общи познати известни журналисти цък

 

Параванът е продажба на самолетни билети, а там той разполага с личните данни на всеки: ЕГН, копие на лична карта и пр. А всъщност става въпрос за теглене на кредити посредством чужди самоличности, услуги от познати, злоупотреба с лични данни, посредничество в най-различни сделки с препоръки от авторитетни хора, онлайн измами, източване на кредитни карти на българи в чужбина и лъгане, лъгане, лъгане и през цялото време никой никога не е виждал Александър наживо.

В крайна сметка през 2016 група хора от Туитър започват да се усещат лека-полека, че намирисва на измама и влизат в контакт един с друг. Точно тогава се чупи основният инструмент на Александър – да държи хората в неведение за работата му с тях поотделно и точно тогава част от лъжите му започват да изплуват. Колкото повече хора си говорят за него по телефон или в чат, толкова повече парчета от мозайката се нареждат и истината лъсва.“

 

http://varnasummer.com/?p=9373&preview=true

 

 

Връзка към мнение

Не, че нещо, ама колко ли трябва да ти е акъла за да си дадеш данните на някой напълно непознат, че да си купиш "евтин" билет за самолет. Това през 21-ви век, когато цялата ти нужна информация е на няколко клика разстояние... Иначе 4'000 лева за 2-ма човека билети до Мексико никак не ми звучи евтино... Обаче явно си имаме и страшни банкери, адвокати, журналисти, известни личности, щом се връзват на такива елементарни схеми. 

  • Харесвам 8
Връзка към мнение
преди 7 минути , logist13 каза:

Не, че нещо, ама колко ли трябва да ти е акъла за да си дадеш данните на някой напълно непознат, че да си купиш "евтин" билет за самолет. Това през 21-ви век, когато цялата ти нужна информация е на няколко клика разстояние... Иначе 4'000 лева за 2-ма човека билети до Мексико никак не ми звучи евтино... Обаче явно си имаме и страшни банкери, адвокати, журналисти, известни личности, щом се връзват на такива елементарни схеми. 

Не е ясно точно какво е обещавал. Аз като видях какви мои познати го “познават“ във фейсбук ми падна шапката. Сега гледм, че масово го ънфрендват..

 

Ако непознат или по точно познат на много известни личности ти каже, че има билет до Мексико, но не може да го изпозва и ще ти го продаде със сериозна отстъпка ти не били се съблазнил и не били му пратил личните си данни за да промени името в резервацията? Ако ти изпрати фалшивата резервация на твое име не би ли му превел парите? 1000 евро за билет до Мексико не е малко, но ако става дума за билет на Коледа може и цената да е изгодна!

Връзка към мнение
преди 1 час, Topfly каза:

Реших да пусна тема за следващата новина, защото потенциално много магеланци могат да станат жертва.

 

Според мен сериозно подценяваш магеланското общество. Мисля, че точно тук са хората, които мноого трудно ще се хванат на подобна измама. :) 

 

Иначе доста интересно как е успял да завлече толкова хора, ще се запозная по-подробно със случая.

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 8 минути , П.Кръстев каза:

Според мен сериозно подценяваш магеланското общество. Мисля, че точно тук са хората, които мноого трудно ще се хванат на подобна измама. :) 

 

Иначе доста интересно как е успял да завлече толкова хора, ще се запозная по-подробно със случая.

И сред Магеланци има доста новобранци, а и сред измамниците винаги има иноватори. Не подценявай възможността един ден и ти да си сред измамените на някаква нова схема.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Ще си позволя да копирам тук мнението на Красимира Хадживанова във Фейсбук, защото го е пуснала като публичен статус

 

“Колкото повече канали за комуникация има, толкова повече шансове за измама има, хора. Искам да кажа, че откак човекът се е научил да говори, се е научил и да мами. Не е толкова страшно, че някакъв очевидно супер умен, подготвен, аналитичен и упорит индивид е подвел други индивиди - по един или друг начин - да му дадат пари, сметки, лични данни. Просто Alexander Nikolov НАИСТИНА се е постарал и е бил мега добър. В края на краищата, писал е в сайтове, включвали са го по БНТ? Работи в Еърбъс, има три деца! Как да не му вярваш и как, когато ти предложи да ти купи билети през неговата фирма, да го заподозреш? Нали? Защото я си спомнете дали ПОНЕ един път не сте си пускали ЕГН-то на някого по мейла, или дали не сте си снимали личната карта и не сте писали 'Вярно с оригинала', и не сте го пращали на някого, "за да не се разкарвате". Може да е брат ви, жена ви, счетоводителката ви, се тая. И аз съм го правила - вярно, не с абсолютно непознати хора, но съм го правила. А не се прави така, всички го знаем. Както всички знаем, че не се хвърлят 20 бона във вестник през прозореца, ама на - правят го, хвърлят. С най-елементарна телефонна комуникация, от най-долнопробен и елементарен вид, едни хора карат други хора да мятат стотачки през балкона. А сега си помислете за онлайн общуването - ма то си е втори живот!! Може да си ВСЯКАКЪВ!! В Австралия имаше една пача, която я осъдиха наскоро - години наред заблуждаваше стотици хиляди хора, че е болна от рак. ПУБЛИЧНО. С Инстаграм каламбури, снимки и каквото си трябва. Знаете ли колко пари е събрала? МНОГО. Александър не е някакъв феномен, просто за нашите ширини е явление. Навремето, като бяха много оборотни сайтовете за запознанства, се случваше същото - много хора се представяха за други, и всичко беше много романтично и яко, до момента, в който се видите - много по-малка по мащаб измама, но много разпространена. Аз също съм имала 2-3 разговора с Александър. Предлагал ми е да пиша за ChronicleBG, срещу заплащане, естествено. Нали се сещате, че щеше да ми иска копие от личната карта, за да подпишем договор за авторските? Добре че съм тъпанар и не пиша за пари, цял живот така си карам, с две или три изключения, в които са намесени хора, които познавам лично. Сега по-интересните въпроси са: Кой е той и ще го намерят ли? Ще го чуем ли някога нещо от него като обяснение, мотиви, някакъв разказ, защото това, хора, е човек, от който могат да се научат НЕЩА! Иначе на другото майната му - да, изгорели са някакви хора, повярвали са му, случило се е. Ще ни е обица на всички. Но мисля че е задължително Александър стане case study по култура на дигитално общуване, надеждност на информация, как да избираме на кого да се доверяваме и тн. Както се вижда - наложително е.“

 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 2 часа, Topfly каза:

Реших да пусна тема за следващата новина, защото потенциално много магеланци могат да станат жертва. Ако някои има подробности как точно е ставала измамата, нека да сподели.

Благодаря. Двама мои fb френдове си признаха, че не го познават и тутакски го ънфренднаха

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 1 час, Topfly каза:

Ако непознат или по точно познат на много известни личности ти каже, че има билет до Мексико, но не може да го изпозва и ще ти го продаде със сериозна отстъпка ти не били се съблазнил и не били му пратил личните си данни за да промени името в резервацията?

Ако ти изпрати фалшивата резервация на твое име не би ли му превел парите?

Не.
Не.
При това аз съм доста доверчив, до степен наивен понякога, но горното направо граничи с хвърляне на увити във вестник пачки през балкона. ;) 

А девойките, предполагам му се доверяват, понеже леко мяза на Киану  Рийвс :biggrin: 


655-402-aleksandyr-nikolov-falshiv-profi


 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 12
  • Смея се 8
Връзка към мнение

Без да искам да обидя никого, защото абсолютно никой (включително и аз) не знае каква кука ще клъвне "утре", но четейки историята за този сладур, веднага се сещам за поговорката: Докато има балъци - ще има и тарикати :)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
преди 22 минути , Фил каза:

А девойките, предполагам му се доверяват, понеже леко мяза на Киану  Рийвс

Тц. С този крив хоризонт - никакво доверие :mad:

 

  • Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 7
Връзка към мнение
преди 32 минути , Фил каза:

Не.
Не.
При това аз съм доста доверчив, до степен наивен понякога, но горното направо граничи с хвърляне на увити във вестник пачки през балкона. ;) 

 

На какви критерии трябва да отговори един магеланец за да си склонен да купиш от него билет за самолет със смяна на името? Трябва да се видите лично и да ти покаже паспорта и личната карта? Само лично ли би му предал личните си данни зад да смени данните в резервацията? Не би купил никога от частно лице билет за да не дадеш възможност да те измами или да се възползва от лините ти данни?

Връзка към мнение
преди 1 час, П.Кръстев каза:

Според мен сериозно подценяваш магеланското общество. Мисля, че точно тук са хората, които мноого трудно ще се хванат на подобна измама. :) 

 

Иначе доста интересно как е успял да завлече толкова хора, ще се запозная по-подробно със случая.


Според  мен ти  подценяваш  ситуацията.

Преди много години този човек се подвизаваше в друг форум и по чиста случайност/късмет мен не успя да ме завлече. 

Има магаленец, които е завлечен от това лице. Ако желае да сподели нека сам си разкаже.

 

 

 

 

 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
преди 13 минути , bulpa каза:

Тц. С този крив хоризонт - никакво доверие :mad:

 

На фалшив профил, какво значение има как гледа? :lol:

преди 2 минути , makler каза:

Преди много години този човек се подвизаваше в друг форум и по чиста случайност/късмет мен не успя да ме завлече.

 

Може ли да споделиш каква точно е била офертата и с какво ти е станал съмнителен и какво те е накарало все пак да се замислиш над предложението?

Връзка към мнение

Като се замисля и аз на няколко пъти съм бил на близко до купуване на билет от служител на авиокомпания, но не ми е минавало през ум, че офертите може да са от измамник, защото са идвали през познати. С тези билети в повечето случаи дори не можеш да се чекираш предварително, защото чак на летището разбираш ще можеш ли да се качиш на самолета или няма да можеш. Ако измамник реши да предлага такива билети за дати 6-8 месеца предварително, би могъл да продаде доста “билети“ преди да му се разкрие схемата. Надявам се да не съм дал идея на някого!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 


 

преди 16 минути , Topfly каза:

На фалшив профил, какво значение има как гледа? :lol:

Може ли да споделиш каква точно е била офертата и с какво ти е станал съмнителен и какво те е накарало все пак да се замислиш над предложението?

 

 

Действието се развиваше през 2009 г.,  Той твърдеше, че работи за Easyjet, носеше някакви документи насам натам. Пишеше блогове за пътувания. Хората от онзи форум сме го виждали на живо и даже  10 души сме пътували заедно. И предлагал да купува билети  и т.н. така го и хванахме, че е мошеник. Аз съм 0 на 0, но  други двама ги завлече със сериозни пари и изчезна. 

 

 

 

P.S. Наистина мина много време и ми е трудно да опиша неговата схема. 

 

 

 

Редактирано от makler
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Аз не съм бил завлечен от въпросното лице, но попаднах на друг вид измама, на която се вързах.  Не ставаше дума за самолетен билет, идеята беше че ще се осигури безплатно пътуване и настаняване за участие в семинари. Ужилиха ме с дребна сума - колкото за вадене на виза "с отстъпка" и за застраховка за пътуване.  Идеята беше, че въпросната измамница работи в съответното посолство и може да съдейства  за визите, както и че е в структурите на една партия, дето има тесни връзки с държавата на провеждане на "семинарите". Не познавах лично жената, но тя беше доста близка приятелка на моя колежка и магеланка, която първа беше захапала въдицата. Нашата грешка беше, че не проверихме, че въпросната личност вече не е на работа в съответното посолство и че вече е била изхвърлена от съответната партия. Нейната грешка беше, че за разлика от "Александър Николов" използваше истинския си профил в социалните мрежи. Та вече е спипана и няма да се отърве. Но междувременно е успяла да измами почти двеста души с тая схема. С малко суми, но пък масово... Тия дни ще ходя да давам показания... Радвам се, че жалбата ни даде резултат и то бърз. Но пък и съм наясно, че в случая си имахме работа с аматьор или в най-добрия случай с полупрофесионална измамница...

  • Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към мнение
преди 35 минути , Topfly каза:

На какви критерии трябва да отговори един магеланец за да си склонен да купиш от него билет за самолет със смяна на името?

Като начало - мисля че, както е добре известно точно в нашия форум, има достатъчно голям избор от възможности за намиране на самолетни билети на добри цени, та да се налага да се купуват от частни лица, били те и магеланци. 
 

Цитат

Трябва да се видите лично и да ти покаже паспорта и личната карта?

Да, добре е да  го познавам лично - с много магеланци вече се познаваме лично. :smile3:  (Надявам се и с теб да се видим лично в обозримо бъдеще, че и без това ти вися с една бира, а хич не обичам да съм в положение на неизпълнено обещание ;)
Паспорт и лична карта няма нужда да ми се показват. 

 

Цитат

Само лично ли би му предал личните си данни зад да смени данните в резервацията?

Не, не само лично.
А и за едната резервация не са необходими толкова чувствителни лични данни
 

Цитат


Не би купил никога от частно лице билет за да не дадеш възможност да те измами или да се възползва от лините ти данни?

Never say never, но да - не виждам причина да пращам пари на непознат човек. 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение
преди 38 минути , makler каза:

 


 

 

 

Действието се развиваше през 2009 г.,  Той твърдеше, че работи за Easyjet, носеше някакви документи насам натам. Пишеше блогове за пътувания. Хората от онзи форум сме го виждали на живо и даже  10 души сме пътували заедно. И предлагал да купува билети  и т.н. така го и хванахме, че е мошеник. Аз съм 0 на 0, но  други двама ги завлече със сериозни пари и изчезна. 

 

 

 

P.S. Наистина мина много време и ми е трудно да опиша неговата схема. 

 

 

 

Хехе сещам се за кого говориш.

Изобщо не будеше подозрение :)

Когато ти  после ми каза , защо изведнъж е изчезнал бях доста изненадан.

EasyJet , Ница ...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 44 минути , makler каза:

 

Действието се развиваше през 2009 г.,

Днес сме края на 2017-та година. Явно е бил добър за да има толкова дълга измамническа кариера.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 15 минути , Фил каза:

Да, добре е да  го познавам лично - с много магеланци вече се познаваме лично. :smile3:  (Надявам се и с теб да се видим лично в обозримо бъдеще, че и без това ти вися с една бира, а хич не обичам да съм в положение на неизпълнено обещание ;) )

Трябва да си я взема тази бира, че ще вземе да ме замъкнеш и след това трябва да се гоним с ГДБОП :lol: Все се каня да отида на някоя магеланска среща, но винаги има много малко време между обявяване на датата и срещата и ми е трудно да си я планирам. Ще гледам на някоя от следващите срещи да се появя ;)

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Прочетох темата с... да го наречем интерес, защото винаги съм се чудел как хората влизат в капан на измамници, но на мен ми казват, че съм и леко мнителен и съответно винаги премислям подобни неща. Все пак искам да кажа, че вижданията ми по въпроса се промениха преди някоя и друга година, когато прочетох една много интересна за мен статия, от родна журналистка, която описваше как са подходили телефонни измамници към нея, и макар да знае, че това е измама, все пак е била адски притеснена, защото все пак са напипали някой верен детайл, който дава цвят и усещане на историята им, а последващата невъзможност веднага да се свърже с близкия човек, вече я вкарват в онова състояние на автопилот. Да, ставаше въпрос за друг тип измама, но добрите измамници са изкусни манипулатори и психолози, които си играят със страховете и притесненията на хората.

 

Затова и аз ВЕЧЕ избягвам да казвам, че не може да ми се случи да бъдат измамен и да се чудя на другите, ами по-скоро чета и се информирам за начините, които използват и да имам едно наум.

  • Харесвам 11
Връзка към мнение
Дани Магелани

Аз съм доста доверчива. Все се мисля, че хората не биха ми причинили нещо, което те самите не биха искали да им се случи. 

Силно се надявам, че въпросният измамник няма регистрация като магеланец! Това би ме накарало да премислям всяка своя дума.

Дано не се налага на Коледното парти всеки да се легитимира пред Поли с лична карта и да се подписва декларация за администриране на данни!:)

  • Харесвам 2
  • Смея се 3
Връзка към мнение

Отвън винаги изглежда като нереално как минават подобни схеми, но хич не е толкова трудно. Тук също хората чат-пат ходят заедно, съмнявам се че при полетите на Уиз не се купуват накуп за да се използва отстъпката и парите се пращат след това по банков път. Че и за сбирките сред природата сме превеждали пари предварително на Поли, само на доверие. Не всички, които идваха се знаехме на живо от преди това. 

 

Ето, аз работех в Луфтханза Техник и имах достъп до билети с намаление. Нищо не пречи да пусна тема, че ще ходя еди къде си и си търся спътници, супер билети, по 250 евро до Бразилия. Мога даже да вкарам и бизнес класа за 500 евро. Е, с дребната забележка, че понеже е служебен билет, не е потвърден до абсолютно последния момент, в което няма лъжа. Не е проблем да събера парите на 5-6 човека, дори да им дам връзки към валидни waiting list резервации. Естествено, малко преди полета да ги отменя и да им кажа, че полетите са били пълни, после да почна да се оправдавам как парите ми ги няма по картата, как не искам да тегля кеш от кредитна карта за да ги върна и не искат ли парите да останат като кредит да им купя други полети, как ще сменям банката, как ще отложим пътуването за след 2 месеца, когато полетите пак ще се окажат пълни...абе истории бол, буквално няколко месеца мога да мотая хората. И то само на базата на някакво онлайн присъствие тук. Айде, на мен ще ми е малко по-трудно, но служителя на авиокомпания, който има достъп до евтини билети е доста често срещан и бих казал напълно достоверен профил, защото наистина има служители на авиокомпании с достъп до евтини билети. 

 

Сега, сложете в цялата история човек, на който му идват отръки оправданията и си е създал много доверчиво онлайн присъствие. Докато аз ще мога да предложа схемата само еднократно, защото втори път няма да мине тук, той може индивидуално да мотае хората, докато в профила му е пълно с известни личности, има участия по радиа и телевизии, които сигурно също по фейсбук профила го търсят като авиационен "експерт".

 

Ми хич не ми се струва нереалистично. 

  • Харесвам 13
  • Браво 1
Връзка към мнение
Ваня Креймър си купила билети от измамника, после той източил 13 000 долара от сметката ѝ
 
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.