Прескочи до съдържание

Магеланска инвазия - Сакура 2018


Alexander

Препоръчани мнения

От продължилата доста дълго промоция до Фукуока, доста хора се възползваха и за това пускам тази тема. Може да напишем кой кога лети и да заимстваме евентуални идеи.

 

Аз лично не купих билетите точно от тази промоция и ще кацам и излитам в Токио, но минавам през Сеул с дълъг стоп на отиване.

Моите дати са:

 

 

26.03.18 сутринта София-Париж-Сеул

27.03.18 разходка  в Сеул от 7 до 17 и нещо часа, резервирам съм си два от безплатните  турове, които организира  летището.

27.03.18 до 06.04.18 Япония, където ще бъда с  още 2 групи хора.

Обратния път е същия, но с много малка дупка в Сеул, като полета ще е с А380 до Париж.

 

Пътуващите в този период са:

 

Light и cybersimo

13-ти до 26-ти април

 

patilana

1.04 до 9.04

 

lyusi

28.03 до 7.04

 

Dani Magelan

 

04.04 - 12.04

Редактирано от Mary
Списък пътуващи
  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Моят полет започва на 1.04. и е с голям престой в Амстердам.Следва Сеул и приключва във Фукуока на 2.04.Отлитам от Япония на 9.04. в 21.05 местно време.

Стискам палци да си имам другарче.

Планът ми е на 3.04. да се види Хирошима и да се стигне до Осака.Смятам да купя JR WEST PASS ,който е за тази част на страната.Последната нощувка ще е във Фукуока - хем да пробвам уличната им храна,хем някакви темпъли да видя - 2 броя,хем да се застраховам от изпускане на самолет.

Ще съм благодарна на помощ как да разбера кой хотел е най - близо да въпросната гара Шин-Осака или както се произнася гарата с пасовете.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

И аз смятам на 3-и да съм в Хирошима. Ще посетим и острова, който е в близост - Ицукушима.

За сега моя план е 27-30.03 Токио, 30.03-03.94 Осака, последните свободни 2 дни не са ясни, най-вероятно ще са в Хирошима или 1 ден там и още един някъде в полуосторва  под Осака и по-точно ходене до Йосино.

Последната нощувка ще е до летището в Нарита.

Връзка към коментар

Еми хайде и аз да се разкрия :) Летим на 28.03 за Токио, пристигаме на 29 -ти сутринта. Планът е 29 и 30 -ти март Токио, 31 март - Никко, 01 април Каназава попътно към Киото /може и да отпадне/, от 01-06 април Киото, като в самия град мисля да сме на 2 и 3 април, другите дни са за Химеджи /с попътна Осака/ и Нара, 6 април - Йокохама, 7-ми -полет към Лондон.

Ако с някого някъде се засичаме ще ми е драго да пием по едно саке :)

  • Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 3 минути , lyusi каза:

Еми хайде и аз да се разкрия

Ако с някого някъде се засичаме ще ми е драго да пием по едно саке :)

Да,инвазия е!

Ще пием колко му е

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние сме 12.04-26.04

София-Амстердам-Осака-Фукуока

Фукуока-Сеул-Амстердам-София

 

План все още лиспва :)

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Аз ще си задавам въпросите тук,защото три дни преди "Големите 3"-Осака,Киото и Нара,смятам да се разходя из Южна(Западна) Япония.

Кацам на 2.04 вечерта около 20.00.Предполагам,че ще ми трябва около 1 час да изляза от летището.Мога ли да се добера след 21.00 до някое друго хубаво градче същата вечер?

Връзка към коментар

Не ти разбрах въпроса @patilana. Искаш да отседнеш в друг град, не Фукуока първата вечер ли? С кой от JR Pass ще пътуваш, би ли сложила линк, че са много.

Фукуока си е много хубав град и според мен не ти трябва да се добираш никъде, остани си там и се разходи по крайбрежната, хапни улична храна, ей такива работи. За след Фукуока, ако искаш да видиш още нещо от остров Кюшу, преди да потеглиш към основния остров Хоншу, ти предлагам Беппу, особенно ако харесваш горещи минерални извори (имай предвид, че в японските бани се влиза гол). Може да видиш Хирошима и Окаяма преди Големите 3., но те са постижими като дневни трипове от Осака, доколкото рабирам си се насочила към Шин-Осака като база. Така че след като разгледаш Кюшу колкото време си прецениш, направо се настани в Осака и си обикаляй от там.

 

Връзка към коментар

@samuraika просто опитвам да видя повече варианти.

До тук ми се поизбистри следният план

0 ден - кацане на Фукуока около 20.00,настаняване,връщане на гарата за разглеждане.След като последните влакове тръгват към 22.30, значи ще мога да се образовам докато ми стане близко.Или пък ше се поразходя.Никак не подценявам града, от който Япония се е отворила към света.

Още не съм избрала хотел.

1 ден - Хирошима и острова.Връщане във Фукуока.Нощувка.

Въпросът ми е свързан с това да избегна втора нощувка във Ф. и да се настаня на друго място за да разгледам.

Искам да се възползвам максимално от това,че кацам и излитам далеч от стандартното.

Това Беппу със сигурност ще го посетя!Харесаха ми снимките.Голотата за мен не е проблем.Да му мислят другите:lol:Значи това ще е 2 ден.

Или обратното 1-2;2-1ден.Няма значение.

Всъщност, моля те да изровиш още нещо като Беппу,и да си остана на острова и два дни.

После започвам с Хирошима.Не мога да допусна,че ще ида в Япония и няма да сложа някое и друго хартиено жеравче на Мемориала.

 

Редактирано от patilana
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Цяло Кюшу е много интересно, има много хубави места за посещение. За съжаление замъкът в Кумамото пострада при земетресение миналата година, но въпреки това има много какво да предложи. Виж сама.

Според мен си набележи точки по трасето Фукуока-Киото и се придвижвай по тях. Може да си направиш една нощувка някъде из провинциалните райони в местно семейство.

Вътрешно японско море е също много живописно, може да видиш Сакураджима - димящия остров, спирайки попътно в Кагошима...примерно.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря ти samurajka!

Оставам си два дни на Кюшу.Много ми стана интересно.

От japan-guide.com си харесах още Асо,Такачино и Кагошима.Видях, че може да се отиде от Беппу до Асо,минавайки през Курокава.Асо го дават 5-6 часа, а и има само 8 автобуса на ден между него и Беппу.Нещо не разбрах колко време се пътува с с тях.

Такачино ще отнеме може би 3 часа.Това прави възможна комбинация с още нещо.

Значи и Кагошима заради гледката.

Второто сигурно нещо от днес е,че ще купя JR Pass.Мога ли с него да направя пълен кръг около острова покрай брега?

 

 

 

Връзка към коментар

Да си кажа до къде докарах нещата и да викам неволята.

1ден -пътуване до Асо- национален парк,разходки с гледки към димящи вулкани.. Не мога да ходя дълго по пресечен терен,така че ще използвам патерички под формата на лифтове,рейсове,лодки и т.н.Пише,че 5-6 часа са достатъчни на първо четене.

Връщането ще е с автобус през планината и нови красоти до Оита.От там към Фукуока.Времето на прибиране е без значение.

2ден - Влак до Беппу.Този град изглежда невероятно на снимките.japan-guide.com го нарича "Деветте Ада".Ще си избера някой от тях,ще се потопя,че те май не знаят що е то плицикане и не е уместно да им го демонстрирам;)Връщане рано през деня.Влакът минава по брега и няма да ми омръзне да повторя гледките.

От Фукуока към Химеджи.Колкото и да е странно тук вече съм букнала хубав хотел.

Хирошома остава за 9.04.Тогава летя в 21.05 и имам цял ден да гледам и да пътувам и да стигна.

Още нямам хотел във Фукуока за 2.04. и 3.04.Не се притеснявам.

До тук съм докарала нещата.

Сега -Помощ!Не мога да проумея цената на нощувките в Киото!:no2:Дали пък да не спя в Химеджи и да пътувам от там?До Осака,Киото и Нара.

Връзка към коментар

Киото наистина е неприятно скъп за този период, особено ако искаш да си на добра локация. Освен стандартните booking, agoda, airbnb пробвай и homeaway и travelmob. Аз след дълго ровене открих прилична оферта на много добра локация в travelmob, докато се чудех там изчезна, но я открих в сингапурската версия на homeaway /homeaway.com.sg/ . Същият апартамент в Airbnb беше на почти двойна цена. 

Връзка към коментар

@patilana ако не ти е проблем да пътуваш малко повечко - според мен си букни нощувки където ти хареса извън Киото - щом ще си с пас пътя дефакто ти е платен. С разликата в цените ще можеш да си избиеш парите за паса :) Просто гледай да има JR гара наблизо.

Киото и околностите са безумно скъпи по врем на сакура и през ноември (заради алените кленове). И Нара е същата история. Виж в Осака, Кобе, Окаяма е също хубаво. Химеджи също е добра опция, ако си си харесала хотел вече.

А от пълен пас отказа ли се?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@lyusi хич не ми е вече до локацията,че цените в букинг започват от 1200 лева за 4 нощувки в двойна стая.Много ти благодаря за сайтовете.

@samuraika нямам проблем да попътувам.Ще купя пълния пас.Другият изключва остров Кюшу,а ти си съвсем права да ми обръщаш внимание на него.Там харесах неща за поне 4 дни,но и на два ще съм доволна.

Би ми се искало само да съм малко по-близо да забележителностите около Киото и затова търсех там хотели,но.......от споменатата по-горе цифра - та до 9 800 за същото време.Благодаря.Оставям ги на хората с пари.Днес не ми е много добре,но след сбирката ще се разтърся из сайтовете на Люси и ако и там и същото,ще запазя хотелът в Химеджи.Хем ще пътувам като японците-след пълен работен ден - на крак 2 часа във влака.

  • Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 10 часа, samuraika каза:

@patilana С разликата в цените ще можеш да си избиеш парите за паса :) Просто гледай да има JR гара наблизо.

 Химеджи също е добра опция, ако си си харесала хотел вече.

А от пълен пас отказа ли се?

Кацане и излитане от Фукуока. Престой 8-9 дни.

Достатъчно ли е удобно да бъдеш 4 нощувки в Химеджи и 4 нощувки в Токио, за да видиш основното? Кой 7 дневен пас - JR или пълен, трябва да се купи? Как да се комбинира, и с коя, друга карта за оставащите 2 дни?

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, Dani Magelan каза:

Кацане и излитане от Фукуока. Престой 8-9 дни.

Достатъчно ли е удобно да бъдеш 4 нощувки в Химеджи и 4 нощувки в Токио, за да видиш основното? Кой 7 дневен пас - JR или пълен, трябва да се купи? Как да се комбинира, и с коя, друга карта за оставащите 2 дни?

ХммммB)

Ако за това пътешествие остане само Западна Япония - харесваш някой от JR West пасовете и нощувките са Фукуока-Химеджи.

Ако ще разширяваме нещата до Токио, тогава пълният едноседмичен пас, с първа и последна нощувки във Фукуока и билетчета за тези дни (или поне последната нощувка да е Фукуока заради излитането от там). С пълният пас е достатъчно удобно да се спи 4 нощи в ззападна и 4 нощи в източна Япония и да се види основното - трябва  само гара наблизо, ако е голяма и на линията на шинкансена - още по-добре.

Google maps е твой съюзник в таз нелека задача - разгледай картата на Япония "отвисоко" и ще видиш къде са транспортните хъбове извън големите градове. Линиите на държавната железница JR са отбелязани с пунктирна черна линия, а шинкансена е с пунктирна синя - с един поглед се вижда къде е удобно да се настаниш.

Успех в планирането!

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 19/10/2017 в 18:09, Dani Magelan каза:

Кацане и излитане от Фукуока. Престой 8-9 дни.

Достатъчно ли е удобно да бъдеш 4 нощувки в Химеджи и 4 нощувки в Токио, за да видиш основното? Кой 7 дневен пас - JR или пълен, трябва да се купи? Как да се комбинира, и с коя, друга карта за оставащите 2 дни?

Ти купи ли си билети?

Ако да, можеш да напишеш на кои дати ще летиш, за да ги вкараме в първото мнение, както се направи с другите хора.

Връзка към коментар
преди 2 минути , Alexander каза:

Ти купи ли си билети?

Ако да, можеш да напишеш на кои дати ще летиш, за да ги вкараме в първото мнение, както се направи с другите хора.

Още не съм решила да се ходи ли в Токио или само до Осака и Киото.

От 4.04 вечерта до 12.04 вечерта.

Връзка към коментар

@Alexander  и други има,ама се крият:rofl:Мислят си,че не знаем:dancing:

Тяхна си работа.

Аз да си кажа,че приключих с нощувките:

2.04-3.04 -Фукуока -New Gaea Hakata-Eki Minami. - 191лева, единична стая.До входа на гарата.Предвид кацането вечерта и двете замислени пътувания от това по-добро - здраве му кажи!

4.04.-6.04 -Химеджи - Himeji Green Hotel Tatamachi - 126 евро - единична стая.Баня на последния етаж!!!:yahoo:Очаквайте снимки на моя бос крак на фона на града:)Самурайка каза, че в японските бани се ходи гол.;)За разлика от будапещенските.

7.04.-8.04. - Нара -Oak Hostel Nara - 75 евро -двойна стая- ще се пробват "японските легла".

Не ми се смята,че ми е лошо, но постижението с цените го оценявам на 8 от 10.

Всичко е от букинг без предварително плащане(Виза Електрон дебитна я взеха за кредитна,ама тяхна си работа) и право на смяна до 2 дни преди нощувките.Това е. Повече нито ще търся,нито ще го мисля!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@patilana Честито за нощувките, но все пак хвърли едно око януари месец пак. Много неща излизат по-късно, особенно в airbnb и booking където малките къщи за гости отварят календарите си за по 3-4 месеца напред.

Пример - ето този хотел Лохас е много по-добър от хостела който си букнала, има много добра закуска и онсен (гола баня ;) ) и е съвсем на гарата - има топла връзка, няма и да се намокриш даже, но календара му е до Март. След месец ще има дати и за април. И ще можеш да си гледаш Киото от там на спокойствие - 40 минути с влака имаш, попътно минаваш през Уджи (препоръчвам го, особенно ако обичаш зелен чай) и Фушими Инари.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

@samuraika твоето мнение е закон за мен!Щом трябва да следя,ще следя.

Написах,че няма да ги мисля повече,защото наистина бях шокирана от цените и вече се виждах под звездите.То верно, че няма да са какви да е звезди,а японски,ама все пак няма да е лято.

Май моята Япония,ще е доста онсенска:yahoo:

Започвам да си правя програма и после ще я представя за проверка.Тази част от пътуванията ми е любима.Благодаря на @lesy за нейните идеи, които ми изпрати!

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.