angel tomov Публикувано: 6 септември Сподели Публикувано: 6 септември Жалко, и моите полети през октомври са отменени. Цитирам отговора на съпорта: Hello. dear passenger, Unfortunately, your flight has been cancelled. We kindly ask you to contact your agency for full refund operation Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 7 септември Сподели Публикувано: 7 септември преди 10 часа, Guinness каза: То нямам друг избор, макар че моето желание е да отида. 😄 Дори съм склонен да дръпна датите със седмица по-рано, ама тогава ще трябва да вадя виза експресно. То, разбира се, не се знае дали ще може да ми преместят и полетите до Тбилиси. Ако ги дръпнеш седмица по-рано, само да ти кажа, че от 11 септ. започва Формула 1 цените на хотелите са умножени не по 5, а по 10 в продължение на седмица. В момента всички централни улици са с големи огради и пресичането е невъзможно, трябва само през подлезите. Така е направено, че по време на Ф1 да не може да пресича никой. И са сложили метални трибуни с места, за зрителите. Преди няколко години беше същата работа. Наближи ли формулата, Баку се превръща в строителна площадка. Първо виж цени на хотели, съвет. Полетът ни вчера закъсня с 2 часа и половина, кацнахме по тъмно ... и така. Автобусът попадна в трафика и чак след 21 ч. беше в центъра. Първи ден - загубен. Последният също (заради супер ранния полет), хахаха. 5 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември Десет дни преди полета все още нямам е-майл за анулиране. Според вас възможно ли е да летя поне в едната посока (навръщане е ясно, че няма да стане), че се чудя да вадя ли виза или не? Много неприятна ситуация особено след като няма никакви индикации от AZAL. Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември Недей да вадиш виза, докато не ти отговорят. Тя за 2 дни става визата. Не е като преди години, да чакаш месец и да ходиш лично до посолството, с банков превод преди това и т.н. Пиши им на АЗАЛ, звънни им, знам ли. Днес пътувах с тях, излетяха навреме от Баку, в София кацнахме и после.... на ръкав. Обаче директно по едни стълбички надолу и право в един автобус, та пак излязохме навън... и този автобус ни отведе до не-шенгенски вход към Т2, тоест... право към паспортната проверка. Явно сме влезли през ръкав на един от шенгенските гейтове (които се ползват от Луфтханза, Австрийските, ЛОТ и т.н). Хората бяха в потрес, всеки коментираше това, каква е тази организация... хем на ръкав, хем с автобус после. И при THY правят същата простотия. Ако ще пътуваш преди 20-и, примерно 17-20 септ, виж цените на хотелите. Формула 1 е само 3 дни (13, 14, 15 май), но при хотелите цяла седмица цените са на космически цени. Целият център е като строителна площадка. Всичко е блокирано, има огромни задръствания, защото повечето улици са затворени. И като свърши формулата, докато демонтират тези огради... ще отнеме време. Това се случва май на всеки 2 години, с тази Ф1 1 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември преди 5 минути , Hakkâri Spor каза: Недей да вадиш виза, докато не ти отговорят. Тя за 2 дни става визата. Не е като преди години, да чакаш месец и да ходиш лично до посолството, с банков превод преди това и т.н. Пиши им на АЗАЛ, звънни им, знам ли. Днес пътувах с тях, излетяха навреме от Баку, в София кацнахме и после.... на ръкав. Обаче директно по едни стълбички надолу и право в един автобус, та пак излязохме навън... и този автобус ни отведе до не-шенгенски вход към Т2, тоест... право към паспортната проверка. Явно сме влезли през ръкав на един от шенгенските гейтове (които се ползват от Луфтханза, Австрийските, ЛОТ и т.н). Хората бяха в потрес, всеки коментираше това, каква е тази организация... хем на ръкав, хем с автобус после. И при THY правят същата простотия. Ако ще пътуваш преди 20-и, примерно 17-20 септ, виж цените на хотелите. Формула 1 е само 3 дни (13, 14, 15 май), но при хотелите цяла седмица цените са на космически цени. Целият център е като строителна площадка. Всичко е блокирано, има огромни задръствания, защото повечето улици са затворени. И като свърши формулата, докато демонтират тези огради... ще отнеме време. Това се случва май на всеки 2 години, с тази Ф1 По принцип трябва да летя на 20.09, т.е. последния активен полет. Иначе писах им от два различни мейла на английски и руски, като и в двата ми отговориха, че полетите са налични и ще ги има. Друг е въпросът, че обратният липсва. 😄 А за виза четох, че става за 5 работни дни. Един приятел беше през юни и точно на петия ден му беше готова. Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември Не знам, аз няколко пъти съм вадил електронна и до 48 часа ми я пращат. Но... по-добре да имаш предвид по-дългия срок, разбира се. 5 дни. А ти като им писа, че обратният полет липсва, какво ти отговарят? Поне да променят отсечката... от Баку до Истанбул примерно, ако няма до София. Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември преди 27 минути , Hakkâri Spor каза: Не знам, аз няколко пъти съм вадил електронна и до 48 часа ми я пращат. Но... по-добре да имаш предвид по-дългия срок, разбира се. 5 дни. А ти като им писа, че обратният полет липсва, какво ти отговарят? Поне да променят отсечката... от Баку до Истанбул примерно, ако няма до София. Сложна е комуникацията с тях. Писаха, че полетите са активни. Аз им пратих и снимки, обяснения, но те пак стандартно си казват, че ще има полет. Ще изчакам още 1-2 дни пък ще пускам за виза и каквото стане. 1 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември А хотелски резервации? Много неприятно така, в последния момент всичко. Пиши им и във ФБ страницата на ЛС в месинджъра. https://www.facebook.com/AzerbaijanAirlines https://www.facebook.com/milesazal Връзка към коментар
Branko Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември Можеш и на уатзап да ги подкараш Аз си мисля, че щом е под 14дни вече, на 95% ще те прехвърлят с друга компания и ще те приберат. И ако ти отговорят ги тормози за това Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември И аз имам билети за 20.9 София/Баку - 24.9 Баку/София . В профила в АZAL полетите си стоят. Нямам мейл за отменен полет - иначе и аз мислех за връщане през Истанбул ,ако ни изненадат в последния момент. Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември Значи явно полети ще си има, просто са спрели да продават билети за тях. Днес самолетът беше пълен (Баку-София). Имаше и руснаци на борда. @Branko, а с коя друга компания да го приберат? Те към кой алианс са? Връзка към коментар
Branko Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември преди 1 час, Hakkâri Spor каза: Значи явно полети ще си има, просто са спрели да продават билети за тях. Днес самолетът беше пълен (Баку-София). Имаше и руснаци на борда. @Branko, а с коя друга компания да го приберат? Те към кой алианс са? При положение, че срока е под 14 дни и е летял едната посока, би трябвало да го приберат по всякакъв начин, без значение алианса. Компанията ще плати, предполагам с турците . Иначе са само с Етихад мисля партньори. Моите полети за 1.10 ги канселираха в посока София и съпорта хич не е сговорчив, даже и ми се скараха, че по мейл и по уатзап съм писал едновременно. Дори полета Актау - Баку , който беше на един билет заедно с Баку-София не ми оставиха да ползвам и се наложи да го купувам отново @Guinness бих те посъветвал да се презастраховаш с полети на уиз през някъде, които да са с флекс Аз така го отиграх, Баку-Рим-София бях взел с флекс за всеки случай и ето, че потрябва 2 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември Преди 1 час, Otnesen каза: И аз имам билети за 20.9 София/Баку - 24.9 Баку/София . В профила в АZAL полетите си стоят. Нямам мейл за отменен полет - иначе и аз мислех за връщане през Истанбул ,ако ни изненадат в последния момент. А ти виза ще вадиш ли? преди 37 минути , Branko каза: При положение, че срока е под 14 дни и е летял едната посока, би трябвало да го приберат по всякакъв начин, без значение алианса. Компанията ще плати, предполагам с турците . Иначе са само с Етихад мисля партньори. Моите полети за 1.10 ги канселираха в посока София и съпорта хич не е сговорчив, даже и ми се скараха, че по мейл и по уатзап съм писал едновременно. Дори полета Актау - Баку , който беше на един билет заедно с Баку-София не ми оставиха да ползвам и се наложи да го купувам отново Еее, аз също ги тормозих във Facebook, WhatsApp, че и по мейла. И на мен ми се скараха, че съм писал на 2-3 места. 😄 преди 31 минути , Branko каза: @Guinness бих те посъветвал да се презастраховаш с полети на уиз през някъде, които да са с флекс Аз така го отиграх, Баку-Рим-София бях взел с флекс за всеки случай и ето, че потрябва Ще помисля и върху този вариант, макар че не изгарям от желание да правя още една отсечка до някъде в Западна Европа, защото съм за кратко време, а и Грузия имам да правя. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември Не искат да са руснаци , ама и никакви турци не са с това отношение към клиента.Как така ще ви се карат ?!! 1 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември преди 6 минути , Guinness каза: А ти виза ще вадиш ли? Еее, аз също ги тормозих във Facebook, WhatsApp, че и по мейла. И на мен ми се скараха, че съм писал на 2-3 места. 😄 Ще помисля и върху този вариант, макар че не изгарям от желание да правя още една отсечка до някъде в Западна Европа, защото съм за кратко време, а и Грузия имам да правя. Днес пуснах и чакам да излезе за мен. Ние сме 4 ма души.Другите ще вадят тези дни. Сега видях и варианта през Рим - 200 $ ми дава цена и е с късно кацане в Рим. Очертава се интересно пътуване... 2 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 10 септември Сподели Публикувано: 10 септември преди 21 минути , stanimir каза: Как така ще ви се карат ?!! Защото като пише на няколко места, очевидно няколко души са се занимавали едновременно с един и същи казус. И на мен ми се е случвало (макар и не с авиокомпания, а с книжно издателство и некоректно изпълнена поръчка), ама какво ме интересува? Газ до дупка, да оправят проблема и тогава ще млъкна и аз, щом нещата са в мой ущърб. Тъй де 😄 1 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 13 септември Сподели Публикувано: 13 септември @Otnesen, какво стана? Азал са потвърдили, че полетите са канселирани след 20 септември. Днес се чух с една приятелка от азерб. култ. център и тя търси спешно билети за връщане за около 27 септ. за две студентки, които вече са в Баку, но връщането им е на 27 септ. Говорили са с колцентъра, писали са... Азал са казали, че ще върнат част от сумата за двупосочния билет, тъй като полетът Баку-София е отменен за тази дата. Не предлагат алтернативи. Само връщане на пари. Но поне признават, че полет няма да има. Идеята беше да има полети до края на октомври, по разписание, но като цяло лято летят полупразни самолети и.. е взето решението да спрат полетите месец по-рано. Моят полет на 10 септ. Баку-София беше пълен, нямаше свободни места. Преди това София-Баку беше на 2/3 пълен. 1 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 13 септември Сподели Публикувано: 13 септември Все още нямам мейл за отменен полет. Доста неадекватно поведение от тяхна страна при положение,че спират полетите. Ще търся варианти за прибиране,ако въобще останалите от групата се съгласят да пътуваме на 20.9 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 13 септември Сподели Публикувано: 13 септември Преди 1 час, Hakkâri Spor каза: @Otnesen, какво стана? Азал са потвърдили, че полетите са канселирани след 20 септември. Днес се чух с една приятелка от азерб. култ. център и тя търси спешно билети за връщане за около 27 септ. за две студентки, които вече са в Баку, но връщането им е на 27 септ. Говорили са с колцентъра, писали са... Азал са казали, че ще върнат част от сумата за двупосочния билет, тъй като полетът Баку-София е отменен за тази дата. Не предлагат алтернативи. Само връщане на пари. Но поне признават, че полет няма да има. Идеята беше да има полети до края на октомври, по разписание, но като цяло лято летят полупразни самолети и.. е взето решението да спрат полетите месец по-рано. Моят полет на 10 септ. Баку-София беше пълен, нямаше свободни места. Преди това София-Баку беше на 2/3 пълен. Бях в същия полет, в предната част беше празен. Ние бяхме 4 човека и при бординг на двамата им смениха местата като написаха с химикал 18 ред вместо 39. След излитане се преместихме да сме заедно. Последните 2 реда, където седяхме също бяха празни. Бих определила полета като пълен малко повече от половината. 1 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 13 септември Сподели Публикувано: 13 септември преди 2 часа, Hakkâri Spor каза: @Otnesen, какво стана? Азал са потвърдили, че полетите са канселирани след 20 септември. Днес се чух с една приятелка от азерб. култ. център и тя търси спешно билети за връщане за около 27 септ. за две студентки, които вече са в Баку, но връщането им е на 27 септ. Говорили са с колцентъра, писали са... Азал са казали, че ще върнат част от сумата за двупосочния билет, тъй като полетът Баку-София е отменен за тази дата. Не предлагат алтернативи. Само връщане на пари. Но поне признават, че полет няма да има. Идеята беше да има полети до края на октомври, по разписание, но като цяло лято летят полупразни самолети и.. е взето решението да спрат полетите месец по-рано. Моят полет на 10 септ. Баку-София беше пълен, нямаше свободни места. Преди това София-Баку беше на 2/3 пълен. Какво значи част от сумата? Моето прибиране също би трябвало да е на 27.09 и знам, че полет няма да има, но също както @Otnesen не съм получил никакъв мейл. Те поне да кажат дали ще летим на 20.09, че то не остана.. 1 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 13 септември Сподели Публикувано: 13 септември преди 9 минути , Guinness каза: Какво значи част от сумата? Моето прибиране също би трябвало да е на 27.09 и знам, че полет няма да има, но също както @Otnesen не съм получил никакъв мейл. Те поне да кажат дали ще летим на 20.09, че то не остана.. Ти къде ги пита относно полетите? Намерих What's up номер на който мога само да пиша, но не да се обадя. Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 13 септември Сподели Публикувано: 13 септември @Guinness На 20 септ. полети има и можеш да отидеш до Баку с последния полет. В случая говорех за хора, които вече са там (летяхме заедно на 6 септ., но аз се върнах) и са усвоили едната отсечка. Другата е канселирана за тяхната дата. На твое място, аз бих се отказал, щом връщането увисва. На 20 септ. ще имаш отиване. Ако не си плащал виза, по-добре канселирай всичко. Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 13 септември Сподели Публикувано: 13 септември преди 1 час, Otnesen каза: Ти къде ги пита относно полетите? Намерих What's up номер на който мога само да пиша, но не да се обадя. Ами никъде, ама то е ясно. Не излизат в търсачките, няма ги на техния сайт. А и щом колегата казва, че връщат пари, а не те премаршрутират. Преди 1 час, Hakkâri Spor каза: @Guinness На 20 септ. полети има и можеш да отидеш до Баку с последния полет. В случая говорех за хора, които вече са там (летяхме заедно на 6 септ., но аз се върнах) и са усвоили едната отсечка. Другата е канселирана за тяхната дата. На твое място, аз бих се отказал, щом връщането увисва. На 20 септ. ще имаш отиване. Ако не си плащал виза, по-добре канселирай всичко. Еее, по принцип е така, ама това означава да загубя не малко пари, защото имам полети до Грузия. Сега ще проверя какви са вариантите за връщане наобратно. То реално полета на отиване дори да е активен няма да ме компенсират за него, а само за обратния. Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 13 септември Сподели Публикувано: 13 септември преди 21 минути , Guinness каза: Ами никъде, ама то е ясно. Не излизат в търсачките, няма ги на техния сайт. А и щом колегата казва, че връщат пари, а не те премаршрутират. Еее, по принцип е така, ама това означава да загубя не малко пари, защото имам полети до Грузия. Сега ще проверя какви са вариантите за връщане наобратно. То реално полета на отиване дори да е активен няма да ме компенсират за него, а само за обратния. Лошото в случая е,че не мога да открия официално кой да даде информация,нямам мейл за отменен полет и в профила полетите стоят. Надали полетите до Истанбул са пълни на 100 % и можеше да премаршрутират, но няма от кой да получа информация. Двата полета отиване и връщане са на една резервация - не дължат ли компенсация и за двата в случая? Билетите до Истанбул са 400 маната еднопосочни. От Грузия виж полет до Ереван и от там с Wizzair до София......Има варианти за прибиране,но цените не ми харесват и са с едно или две прекачвания....За мен не е проблем ,но другите хора не са толкова авантюристично настроени и на 25.9 трябва да са в София. 1 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 13 септември Сподели Публикувано: 13 септември Да, в такъв случай, алтернативата е ... да се купуват самолетни билети на други авиокомпании, за на връщане. Пък АЗАЛ когато върнат пари, тогава. Още от пандемията са спрели влаковете и автобусите между Азербайджан и Грузия, има само полети... между Баку и Тбилиси, за по 30 евро и нагоре. Ето полетите Баку-Истанбул: 1. AZAL 339 ₼- 27 септ, 302 ₼ - 28 септ, 274 ₼ - 29 септ, 246 ₼ - 30 септ. до летище Истанбул 2.Turkish Airlines - 316 ₼ 27 септ. до Сабиха Гьокчен, 307 ₼ на 28 септ. до летище Истанбул 645 ₼ до София, на 26, 27, 28 септ. 3. PEGASUS - 147€ на 26 септ, 180 € на 27 и 28 септ. до Сабиха Гьокчен, без вкл. багаж 221 € до София на 23 и 30 септ. без вкл. багаж 4. AJET - 300 ₼ на 26 и 27 септ. до Сабиха Гьокчен, с ръчен багаж до 8 кг 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега