Topfly Публикувано: 1 ноември, 2017 Автор Публикувано: 1 ноември, 2017 Още въпроси: @master_of_germs Би ли ни препоръчал някаква здравословна превенция за горния маршрут? Единствено опасност от Вируса Зика виждам, че има, но жена ми не е бременна и ще се пазим от комари. Децата имат всички задължителни ваксини, но за сега не намирам да има задължителна или препоръчителна ваксина за нашия маршрут. Круизните компании осигуряват ли туристическа карта за Куба или ние трябва да си вземем от кубинското посолство? В Куба може ли да се плаща с долари или евро или е абсолютно задължителна обмяната на CUC? Трябва ли да пазя бележката за обмяната за да ми сменят обратно CUC в долари или евро?
venceremos Публикувано: 1 ноември, 2017 Публикувано: 1 ноември, 2017 преди 13 часа, Topfly каза: Въпрос за Малта. Селото на Попай или акваруима в Малта? Целта е 5 годишните повече да се кефят Бил съм в Малта, но и двете места са ми непознати. И двете атракции съм ги виждала отвън само, така че мнението ми няма да е съвсем меродавно. Аквариумът изглежда малък и със сигурност има по-достойни за посещение събратя в Европа, докато селцето на Попай е само в Малта. Като гледам цените, няма да има особена разлика, така че ги игнорираме като фактор за вземане на решението. И двете са в северната част на острова, т.е. трябва си време, за да се стигне до тях от круизното-пристанище във Валета. Аз бих се съобразила най-вече с атмосферните условия, защото аквариумът е на закрито и е по-подходящ за лошо време. Селцето на мен ми беше доста симпатично и най-вече фотогенично, но не знам при лошо време какво може да се прави там, като основното му достойнство е плажът. И последни размисли - около селцето няма нищо друго, докато аквариумът е на края на Буджиба и винаги може да се комбинира с един тигел по крайбрежната. 1
cck Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 На 10/31/2017 в 23:15, Topfly каза: Въпрос за Малта. Селото на Попай или акваруима в Малта? Целта е 5 годишните повече да се кефят Бил съм в Малта, но и двете места са ми непознати. Особено подходящо за момчета е Grandmaster's Palace (wiki) - мечове, брони, средновековни истории 2
ruwenzogy Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 преди 2 часа, cck каза: Особено подходящо за момчета е Grandmaster's Palace (wiki) - мечове, брони, средновековни истории Абсолютна измама. Не се лъжи. Бях там. И за големи момчета не става. 1
luba_rizova Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 (редактирано) @Topfly, за картата, нашия агент каза, че круизната компания осигурява такава, на цена 25 Евро. Дали е така, ще видя. Аз си взех две карти предварително, за да няма изненади. Тъй като не живеем в София, нямаме време да се разкарваме, и с пътните цената щеше да ни дойде на същата цена, си я бях поръчала он лайн през бг туроператор. По-скъпо е, сравнено с посолството, но за хора ИЗВЪН София си е ок. Сряда вечер качих документите, четвъртък сутринта ходих да си взема картата от офиса на фирмата в Пловдив. Редактирано 3 ноември, 2017 от luba_rizova
Topfly Публикувано: 3 ноември, 2017 Автор Публикувано: 3 ноември, 2017 Преди 1 час, luba_rizova каза: @Topfly, за картата, нашия агент каза, че круизната компания осигурява такава, на цена 25 Евро. Дали е така, ще видя. Аз си взех две карти предварително, за да няма изненади. Тъй като не живеем в София, нямаме време да се разкарваме, и с пътните цената щеше да ни дойде на същата цена, си я бях поръчала он лайн през бг туроператор. По-скъпо е, сравнено с посолството, но за хора ИЗВЪН София си е ок. Сряда вечер качих документите, четвъртък сутринта ходих да си взема картата от офиса на фирмата в Пловдив. Сега чета, че MSC осигурявали туристическа карта за 15 евро на пътниците, които са купили само круиз, а за тези които са купили пакет самолетен билет и круиз туристическата карта е безплатна. цък В Кубинското посолство ми казаха, че сега картата е 22 евро, но мисля да си я взема предварително за всеки случай. Конкретно за нашия круиз не открих информация, че ще ни осигурят туристическа карта. Важна информация от Кубинското посолство е, че всеки трябва да си има документ за сключена медицинска застраховка при неамерикански застраховател. Специално ми обърнаха внимание да питаме застраховката ще бъде ли валидна в Куба. Аз имам застраховка към банкова карта, но трябваше да ходя до банката да искам документ на английски, че имам валидна застраховка. 1
Topfly Публикувано: 3 ноември, 2017 Автор Публикувано: 3 ноември, 2017 Някой може ли да ми препоръча програма за Малага?
AlexandraKo Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 За плащанията - на летището от едно магазинче пазарувахме с евро. Но в Хавана навсякъде си искаха кук-ове, трябва да си смениш. Застраховка ние си бяхме направили допълнително, извън кредитните карти за по 30 000 евро при български застраховател. Кубинската виза и аз мислех да я извадя оттук, ама , като прочетох в Трипадвайзор, че се продава на летището, хич не се разправях.На нас тая карта ни я продадоха по 50 долара на човек. Вие къде се качвате на кораба?И програма за Малта или за Малага ти трябва? 1
Topfly Публикувано: 3 ноември, 2017 Автор Публикувано: 3 ноември, 2017 преди 3 минути , AlexandraKo каза: За плащанията - на летището от едно магазинче пазарувахме с евро. Но в Хавана навсякъде си искаха кук-ове, трябва да си смениш. Застраховка ние си бяхме направили допълнително, извън кредитните карти за по 30 000 евро при български застраховател. Кубинската виза и аз мислех да я извадя оттук, ама , като прочетох в Трипадвайзор, че се продава на летището, хич не се разправях.На нас тая карта ни я продадоха по 50 долара на човек. Вие къде се качвате на кораба?И програма за Малта или за Малага ти трябва? Явно туристическата карта я продават на различни места и на доста различни цени... И за Малта и За Малага ни трябва програма. Във Венеция се качваме на кораба и до Хавана ще пътуваме 1
Георги Публикувано: 4 ноември, 2017 Публикувано: 4 ноември, 2017 На 11/3/2017 в 19:50, Topfly каза: Някой може ли да ми препоръча програма за Малага? От 10 до 18 ли имаш? Нищо конкретно не мисля, че може да се препоръча, убий време в центъра - катедрали отвън, ако искаш отвътре и т.н. Може и плажа да видиш, ама тия дни сигурно ще ти писне от море, а и сезона не е най-добрия 2
akair Публикувано: 5 ноември, 2017 Публикувано: 5 ноември, 2017 Няколко вметки за Барбадос - изключително безопасен остров с доста приличен градски транспорт. Имат едни маршрутки, които са must do - те са експириънс сами по себе си. От Bridgetown до St Lawrence Gap е около 20 минути на посока. В Гап-а има нелоши ресторантчета и много приятни плажове, които са на Карибско море - пясък, спокойна вода и невероятни цветове. Малко след Гап-а е Dover Beach и Oistins - там е рибарското пристанище и ресторантчето за риба на скара на Uncle George. Храната е вкусна. От 2-те марки местен ром, на мен лично този с петела повече ми харесва на вкус. Може би и преди е ставало дума, че и 2-те марки ром са с имена, които имат сериозно негативна конотация 3
luba_rizova Публикувано: 5 ноември, 2017 Публикувано: 5 ноември, 2017 Ние сме били в Малага от круиз. Исках да ходим до Ронда, но времето ми се видя недостатъчно. Бяхме със сина ми, пристанището е на много удобно място, качихме се на тази крепост, която е точно до началото на центъра , ходихме до Арената за бикове, ама само отвън, че беше затворена, разходихме се из центъра, кафенца и т. Н. Много ми хареса Малага, страхотна атмосфера има. Бяхме януари, беше 22 градуса и слънце. Може да идете до Марбея, ако искате, не е далеч, също е приятно, но за мен не си заслужава, предвид малкото време на пристанището. 1
shnuky Публикувано: 5 ноември, 2017 Публикувано: 5 ноември, 2017 (редактирано) Ронда и Марбея са доста далеч от Малага, за са е види нещо за 8 часа. Слагам 8 часа, защото докато станете, закусите, и слезете от кораба изисква време. Малага е приятен град. Може да направите обиколка с хопоф хопон, ако работи по това време на годнината/сигурно да, защото е Коста дел сол- брегът на слънцето/В центъра е супер приятно- препоръчва се пазара, който е баш в центъра и няма как да се пропусне- там има хапване пийване и пълно с чужденци/през юни/, които ядат и пият вино, надвикават се е забавно- местна атмосфера.Из тесните улички на стария град в центъра, има отлични ресторанти и кафенета и местни сувенири- евтино е. Наблизо е морската градина. Препоръчвам оставане в Малага. Марбея е курорт, създаден продукт с помоща на световно известни испанци и правителството. Звезди като Хулио Иглесиас работят за неговия имидж на светоно известен курорт. Някои звезди имат вили тук, улиците са с имена на кино и поп звезди, но е известен и популярен и сред богатите араби- много имения са на богати араби. Марбея е разтегната на няколко киометра/не си спомням колко но над 18 мисля/ по брега и центърът му е нищо особено. Има две пристанища и едното е Пуерто Банус- където са закотвени хиляди яхти и някои от тях може да ес наемат за пътешествие из морето. В околните кафенета и ресторанти е скъпо, но не чак толкова. Ронда е градче на едно плато. Известна туристическа дестинация. Освен моста, който е живописен има и бикоборна арена, която е действаща и към нея има музей. Старият град е приятен, като всеки стар град в Испания. Поради височината на платото, може да се видят хубави гледки към околността. Туристи, не особено добри ресторанти, и т.н. Нищо особено. Сигурно някои не са съгласни, но след като четох какво или не прехласвания по Ронда в трипадвайзър, като го разгледах, не съм толкова силно впечатлена. Сигурно някой, който вижда Испания/Андалусия/ за пръв път ще се очарова от Ронда и с право. Но ако вече си бил тук там, или си за кратко, може да се пропусне. нимки от Малага, Ронда. Втази част на Испания е популярен- Чурос/пържени мекици.../ сервирани с течен шоколад. Препърчвам с две ръце- непремнно да се опита- божествено е. Редактирано 5 ноември, 2017 от shnuky 3
Topfly Публикувано: 5 ноември, 2017 Автор Публикувано: 5 ноември, 2017 В Ронда съм бил и съм гледал корида на която не убиват на края бика, а сред публиката имаше много деца на които видимо им харесваше. Много приятно градче е, но предпочитам програма в Малага, където още не съм бил. Сега гледам, че на летището в Малага има безплатен музей на авиацията в стария терминал на летището. Някой бил ли е в този музей? Летището е на 20 минути път с автобус от центъра на града. Търсех корида около Барселона, Валенсия или Малага, но нищо не намерих. Декември извън сезона ли е? 1
shnuky Публикувано: 5 ноември, 2017 Публикувано: 5 ноември, 2017 (редактирано) Не съм била в този музей, но летището е много близо и ако толкова искаш, може да вземеш от центъра влак, който се движи като метро, за Фуенгирола, третата спирка от центъра е Аеропорто. Влакът тръгва от подземна спирка точно до реката, в центъра. Влаците са на 20 минути. В Малага е роден Пикасо и къщата е музей, също може да се посети, ако представлява интерес. За бикоборството, несъм се интересувала, защото считам че е варварско. И мисля, че декемри е извън сезона. В Ронда боеве на арената има едни път в годината, през останалото време събират пари от турситите. Редактирано 5 ноември, 2017 от shnuky 1
Sun4o Публикувано: 5 ноември, 2017 Публикувано: 5 ноември, 2017 (редактирано) В Малага се пускаш по центъра и уличките, приятно е. Ако не те свърта на едно място обаче, с две ръце съм за Ронда. Час път в посока. Ренталките са супер евтини, но не знам за 1 ден дали ще е евтино. За “любимата” ми Куба - приемат само Кук, застраховка ние не правихме, не са ни и искали (кацнахме във Варадеро) и личния ми съвет за Варадеро е хотел с ол инклузив, от 150 долара нагоре. За 4 човека каса+храна няма да ти легне по-евтино, а най-важното е, че на плажовете чадъри и шезлонги (разбирай сянка) има само на резортите. А това е много важно. Ще се изпържите на слънце. И големите очаквания от екзотична Куба си ги остави в България. Инак ще се разочароваш. Макар че на мен във Варадеро определено ми хареса. Еле пък плажа...убийствен беше. Нямаше вятър и вълни по наше време и си изкарахме екстра. Горенаписаното е лично виждане, неангажиращо никой. Сега видях, че си бил в Ронда. Та ако ти се мърда, Марбея и старата и част също е ок. Редактирано 5 ноември, 2017 от Sun4o 2
Topfly Публикувано: 5 ноември, 2017 Автор Публикувано: 5 ноември, 2017 преди 1 минута , shnuky каза: Влакът тръгва от подземна спирка точно до реката, в центъра. Влаците са на 20 минути. В Малага е роден Пикасо и къщата е музей, също може да се посети, ако представлява интерес. С две 5 годишни деца ще сме и ни трябват програми, които ще са интересни и за тях. Мисля, че им е рано още за Пикасо
shnuky Публикувано: 5 ноември, 2017 Публикувано: 5 ноември, 2017 Е, по какво ще е интересно за децата не съм специалист...
Nevena Публикувано: 5 ноември, 2017 Публикувано: 5 ноември, 2017 преди 27 минути , Topfly каза: С две 5 годишни деца ще сме и ни трябват програми, които ще са интересни и за тях. Мисля, че им е рано още за Пикасо Щом сте с две малки деца няма да им се иска да се разхождат много .Не ми е позната Малага но ако има детски музей можеби ще им допадне, ще трябва и да потърсите някоя площатка за децата. Аз лично не бих ги юрнала за тези 8 часа които имате да пътувате с бус за по един час във всяка една посока.Пиша го от опит преди години юрнах дъщеря ми(тогава на 5 г) пак там в Андалусия до един град, да си начесам крастата за снимки и съжалих сто пъти ,но и бях сама. Според мен разходете се само из Малага за спокойствието на всички. 1
Topfly Публикувано: 5 ноември, 2017 Автор Публикувано: 5 ноември, 2017 @Oshko @ruwenzogy @feel_the_rush Oт Тортола колко е времето за трансфер до Vigin Gorda и оптималното време за прекарване в The Baths? Колко е лесно с две малки деца да се минава през тези камъни? Има ли обособени пътеки или трябва някъде да се катерим и плуваме в дълбока вода? Ровя се в интернет, но ми е много трудно да разбера какво е актуалното положение на Британските Вирджински острови. Преди 2 месеца положението на Тортола беше ужасно: Преди няколко дни обаче обявиха, че са готови да приемат круизни кораби и местни бизнесмени пуснаха това оптимистично видео: Не знам какво е реалното положение което ще ни очаква, но освен The Baths ще търся и други алтернативи на самата Тортола. Надявам се поне пясъкът да си е на мястото на повечето плажове или да се възстанови до декември. Сега четох една препоръка, че най-добрият начин да помогнем на пострадалите от ураганите Ирма и Мария Кариби е да ги посетим. Така ще направим и ние 1
Oshko Публикувано: 5 ноември, 2017 Публикувано: 5 ноември, 2017 (редактирано) Няма да ти помогна с решението май, като ти отговоря. За да се стигне се взима бус/ такси едни такива открити, друг вариант няма, после фери и после пак бус, т.е. не е много лесно, но пък си заслужава. Губиш примерно по час и половина в посока. Там стигаш на един голям хубав плаж, но това не е всичко. Основната атракция е да минеш по пътечка между камъните със стълбички тук там, дано си спомням правилно. Може да се мине и с деца, но моите предпочетоха да останат на плажа с жената и минах сам. После си спомням, че им предлагах да минем и заедно, т.е. преценил съм, че става. Редактирано 5 ноември, 2017 от Oshko 2
Topfly Публикувано: 5 ноември, 2017 Автор Публикувано: 5 ноември, 2017 преди 31 минути , Oshko каза: Няма да ти помогна с решението май, като ти отговоря. За да се стигне се взима бус/ такси едни такива открити, друг вариант няма, после фери и после пак бус, т.е. не е много лесно, но пък си заслужава. Губиш примерно по час и половина в посока. Там стигаш на един голям хубав плаж, но това не е всичко. Основната атракция е да минеш по пътечка между камъните със стълбички тук там, дано си спомням правилно. Може да се мине и с деца, но моите предпочетоха да останат на плажа с жената и минах сам. После си спомням, че им предлагах да минем и заедно, т.е. преценил съм, че става. Напротив много ми помогна! Ако добре те разбирам това е целодневна програма и за друго нямаш време? По снимки гледам, че е доста диво мястото, но предполагам, че на близо има барчета, тоалетни и т.н.?
Kris Публикувано: 5 ноември, 2017 Публикувано: 5 ноември, 2017 На 3.11.2017 г. в 19:50, Topfly каза: Някой може ли да ми препоръча програма за Малага? Децата ще бъдат доволни в района на Малага съвсем близо до пристанището в парка. Ако се качат на Алкасаба и се разходят. А за вас ще остане гледката. Съвсем близо в Benalmadena е парка http://www.tivoli.es/. Разхождайки ги до Mijas също много близо ще се забавляват с изобилието на магарета в селото за атракция. Ще е интересно и за вас, има какво. Не тръгвайте надалеч, няма смисъл от круиз. Аз харесвам много Малага и един ден там и наоколо ми е много приятно. В самата Малага има много за разглеждане както музеи така и друго. Забавлявайте се без препускане. 1
Oshko Публикувано: 5 ноември, 2017 Публикувано: 5 ноември, 2017 Преди 1 час, Topfly каза: Напротив много ми помогна! Ако добре те разбирам това е целодневна програма и за друго нямаш време? По снимки гледам, че е доста диво мястото, но предполагам, че на близо има барчета, тоалетни и т.н.? Да, ако отидете няма да има време за друго. Имаше барче и тоалетни, но бяха "горе", там където спира буса и оттам се слиза пеша до плажа, не беше много. 1
feel_the_rush Публикувано: 6 ноември, 2017 Публикувано: 6 ноември, 2017 преди 23 часа, Oshko каза: Няма да ти помогна с решението май, като ти отговоря. За да се стигне се взима бус/ такси едни такива открити, друг вариант няма, после фери и после пак бус, т.е. не е много лесно, но пък си заслужава. Губиш примерно по час и половина в посока. Там стигаш на един голям хубав плаж, но това не е всичко. Основната атракция е да минеш по пътечка между камъните със стълбички тук там, дано си спомням правилно. Може да се мине и с деца, но моите предпочетоха да останат на плажа с жената и минах сам. После си спомням, че им предлагах да минем и заедно, т.е. преценил съм, че става. Ние не ходихме до там, отидохме на Cane Garden Bay. Други познати от кораба обаче посетиха The Baths и описаха точно същото. Само дето добавиха, че е било и лудница от хора и едвам са намерили място изобщо да влязат във водата. Но мисля, че стигнаха до ферибота пеша, беше някъде много близо до кея на круизния кораб. Иначе, екскурзията е целодневна, време за друго няма да имате. Относно Cane Garden Bay, качвам малко снимки на пътя до там, на бусчетата и на него самият. Ние си бяхме намислили и друг плаж -0 Long Bay beach, от другата страна на острова, но нямахме време. Доста по-спокоен ми изглеждаше, може да е по-подходящ за семейство с деца. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега