Иван Попов Публикувано: 15 март Публикувано: 15 март Благодаря Ви и се извинявам за което! Не се съобразих с шаблона за ревюто. Ето и отговори по въпросите. 1. Летище и име на салона Amsterdam Airport Schiphol – aspire lounge (no. 41), Terminal 2 2. Местоположение на салона – особености салонът се намира в schengen зоната на терминала, след проверките за сигурност. разположен е на по-високо ниво и има големи панорамни прозорци с гледка към пистите и самолетите. 3. Наличие на бърза връзка към гейтовете да, връзката е удобна. След излизане от салона се попада директно в зоната с гейтовете, без допълнителни проверки. 4. Време за достигане до гейтовете до повечето гейтове в schengen зоната се стига за около 5–10 минути пеша, в зависимост от конкретния гейт. Нашият беше D14 на около 9/10 мин. 5. Разрешен престой в салона обикновено престоят е до 3 часа преди полета, когато се влиза чрез програми като priority pass, loungekey или dragonpass. 6. Интернет – особености, наличие на контакти има безплатен wi-fi, който работи стабилно. Също така има много контакти и usb портове около местата за сядане, което е удобно за зареждане на телефон или лаптоп. 7. Описание на салона, храна и напитки салонът е просторен и спокоен, с различни зони за сядане и работа. атмосферата е комфортна и е приятно място да се изчака полетът. Има богат избор от храни и напитки – топли и студени ястия, салати, сладки неща, кафе, безалкохолни и алкохолни напитки. през големите прозорци има приятна гледка към самолетите, докато се хапва. В самия салон няма зона за пушене. на летището има отделни обозначени места извън него. 8 1
Дани Магелани Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март Не виждам в таблицата ревюта за летищата на Букурещ. Някаква информация за OTP?
bibi Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март Писала съм накратко за Отопени преди година може би. Има 2 салона - 1 в зона Шенген и един в зона не-Шенген. Била съм само в първия с румънска корпоративна карта МС gold на УниКредит. Голяма лудница, претъпкано, шумно. Салонът не е в отделна зала, а е нещо като тераса над гейтовете. Време за стигате до гейтовете 3-6 мин. Храната е като на нашия Aspire + разни шарени кисели млека и йогурти, топли полуфабрикати тип форнети и пилешки/кашкавалени хапки. Алкохол - по разнообразно от нашия. Може би най-неуютният салон, в който съм била и ако Таром не закъсняваха яко на всеки 3-4 полет към БГ, не бих и стъпила. 2 1
Дани Магелани Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март преди 42 минути , bibi каза: Писала съм накратко за Отопени преди година може би. Има 2 салона - 1 в зона Шенген и един в зона не-Шенген. Била съм само в първия с румънска корпоративна карта МС gold на УниКредит. Голяма лудница, претъпкано, шумно. Салонът не е в отделна зала, а е нещо като тераса над гейтовете. Време за стигате до гейтовете 3-6 мин. Храната е като на нашия Aspire + разни шарени кисели млека и йогурти, топли полуфабрикати тип форнети и пилешки/кашкавалени хапки. Алкохол - по разнообразно от нашия. Може би най-неуютният салон, в който съм била и ако Таром не закъсняваха яко на всеки 3-4 полет към БГ, не бих и стъпила. Ще имам голям престой и се надявам да убия там времето. Ще кацна с Таром и ще излетя с Уиз. Ще се наложи да мина през чек ин, заради куфара. Дано ме пуснат да вляза навреме и да го ползвам. Благодаря!
Asenster Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март Al Mourjan Business Lounge в Доха Летище и име на салона Hamad International Airport (DOH), Al Mourjan Business Lounge Местоположение на салона – особености Airside, основно в South Terminal (има и версия „The Garden“ в North Terminal). Достъпът е чрез ескалатори/асансьори, като проверката става още при входа. Наличие на бърза връзка към гейтовете Да – има вътрешен влак (airport train), който свързва терминалите и зоните с гейтовете. Време за достигане до гейтовете Обикновено 5–15 минути в зависимост от гейта (пеша или с влак), като летището е голямо и трябва да се предвиди време. Разрешен престой в салона Няма строг лимит за престой при валиден билет, но някои зони (напр. quiet rooms) са ограничени до около 4 часа. Интернет – особености, наличие на контакти Безплатен Wi-Fi с добра скорост + почти всяко място има контакт и зарядни. Описание на салона, храна и напитки Много голям lounge различни зони – работа, почивка, хранене, стая за пушене Има бюфет + а-ла-карт ресторант, бар, станции за напитки, сладкиши и кафе из целия салон. Предлага се богат избор от храни (международна и близкоизточна кухня), десерти и алкохол, включително вина и спиртни напитки. Al Mourjan Business Lounge в Доха ме впечатли още с първото ми влизане преди години – огромно пространство, високи тавани и характерните водни елементи с фонтани, които създават спокойна атмосфера, въпреки че реално си в един от най-натоварените хъбове Достъпът е за пътници в бизнес класа на Qatar Airways, което държи нивото сравнително високо. Въпреки това, при пикови часове може да стане доста пълно, но заради мащаба винаги съм успявал да намеря по-тихо място – просто трябва малко да походиш. Като транзитен пътник най-много оцених именно пространството. Има различни зони – за работа, хранене и почивка. След дълъг полет спокойно можеш да се „събереш“ в някой по-тих ъгъл или да седнеш в dining зоната и да хапнеш като в нормален ресторант. Храната е на много добро ниво – има както бюфет, така и а-ла-карт меню, като качеството е над стандартното за lounge. Сладките са особено силни – богат избор и добре представени. Селекцията от вина също ми направи впечатление – добър баланс между европейски и новосветски предложения, напълно достатъчен за lounge ниво. Един детайл, който не е очевиден от първо посещение, е стаята за пушене – малко скрита, но добре изолирана, с мека мебел, кристални пепелници и постоянно почистване, така че не влияе на останалите зони. Фонтаните и водните елементи не са просто за ефект – реално създават усещане за пространство и спокойствие. 7
bibi Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март преди 2 часа, Дани Магелани каза: Ще имам голям престой и се надявам да убия там времето. Ще кацна с Таром и ще излетя с Уиз. Ще се наложи да мина през чек ин, заради куфара. Дано ме пуснат да вляза навреме и да го ползвам. Благодаря! Има и други приятни кафенца.Има заведение за азиатска храна - поразгледай. На чекина на Таром постоянно има служител и може да се чекираш и доста рано. Не знам как е на Уиз гишетата, обаче, че доста Уиз дестинации ги изместиха на Банеаса. От скоро разрешават по 2 л. течности в ръчния багаж. Не съм го изпробвала с бутилки, но с един скраб за тяло 300 мл мина. 2
Дани Магелани Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март преди 4 минути , bibi каза: Има и други приятни кафенца.Има заведение за азиатска храна - поразгледай. На чекина на Таром постоянно има служител и може да се чекираш и доста рано. Не знам как е на Уиз гишетата, обаче, че доста Уиз дестинации ги изместиха на Банеаса. От скоро разрешават по 2 л. течности в ръчния багаж. Не съм го изпробвала с бутилки, но с един скраб за тяло 300 мл мина. Ще пътувам с Уиз до Фаро по Великден. Веднъж само съм летяла от OTP. Ще пиша, ако ми вземат багажа и стигна навреме до лоундж. 2
Argentique Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март 1. Летище и име на салона - Goldair Handling CIP Lounge, Athens airport, зона B, шенгенски полети. Единственият денонощен салон с Loungekey в зона В. 2. Местоположение на салона - намира се до гейт 13 на нивото на секюрити. 3. Наличие на бърза връзка към гейтовете - няма. 4. Време за достигане до гейтовете - 1-5 минути. 5. Разрешен престой в салона - 3 часа, бях през нощта, дойдоха и ме попитаха дали искам да задействам още един пас, или да си ходя. 🙂 6. Интернет - особености, наличие на контакти - да. 7. Описание на салона, наличие на храна и напитки, снимки. Наличие на място за пушене? - за пушене има закрити павилиони съвсем близо извън салона. Влязох след 23 часа. Напитки - два кафе автомата, бутилирана вода, безалкохолно в кенчета, бира в кен 2-3 вида, по 3-4 вида местни вина, спиртните от по-нисък клас - Dewars и още едно незнайно уиски, бейлис, кампари и т.н. на самообслужване. Храна - готови сандвичи няколко вида, гръцка салата, сарми, фава (нещо като хумус), кюфтета с доматен сос, ориз, много видове банички, една крем супа. Спанакопитата е топ. След полунощ махнаха салатите и извадиха хубави гръцки кисели млека и повече варианти банички. Сухи сладки за кафе, гризини, ядки и ябълки. Абсолютно същата храна беше и в едноименния салон извън Шенген зона А, където бяхме септември. Има просторни тоалетни по две на пол. Чисто е и се отсервирва всичко бързо. Минус на салона - за през нощта е много силно осветлението навсякъде, явно за да не се спи, но всички спяха. 🙂 В другия салон е по-задушевно. 🙂 14
Asenster Публикувано: 30 март Публикувано: 30 март Летище и име на салона: Milan Linate Airport (LIN) – ITA Airways Lounge Местоположение на салона – особености: След security, в шенгенската зона, лесен за намиране Наличие на бърза връзка към гейтовете: Да Време за достигане до гейтовете: 3–7 минути пеша Разрешен престой в салона: Стандартен достъп преди полет, без строго ограничение Интернет – особености, наличие на контакти: Бърз Wi-Fi, достатъчно контакти и USB Описание на салона, храна и напитки: Модерен салон с италиански дизайн; добра храна с италиански акцент; отличен бар с Campari и прясно приготвено кафе от барман Салонът на ITA Airways на летище Милано Линате е приятно решение за кратък престой преди полет, особено предвид компактния размер на самото летище. Намира се веднага след проверките за сигурност в шенгенската зона и се достига бързо и без излишно обикаляне. Това го прави удобен, ако не разполагаш с много време. Още при влизане прави впечатление модерният интериор в характерния син стил на ITA Airways. Пространството не е голямо, но е добре организирано и предлага както зони за релакс, така и удобни места за работа. При по-слаб трафик атмосферата е спокойна. Wi-Fi връзката е стабилна и достатъчно бърза за работа, а контактите са разположени удобно до повечето места, което е голям плюс за пътуващи с лаптоп или повече устройства. По отношение на храната и напитките, изборът не е огромен, но качеството е добро. Има ясно изразен италиански акцент – паста, салати, сандвичи и десерти. Кафето е на много добро ниво, както се очаква в Италия. Предлагат се също безалкохолни напитки, вино и базови спиртни напитки. Това, което наистина отличава този салон, е барът. Освен стандартния избор от напитки, прави впечатление наличието на Campari и типичната италианска аперитивна атмосфера. Най-силният акцент обаче е кафето – еспресото и капучиното се приготвят от барман и са на изключително високо ниво, далеч над стандартното за летищни салони. Като цяло салонът не е сред най-големите или най-луксозните в Европа, но компенсира с атмосфера, удобна локация и отлични напитки. Най-вече кафето и барът го правят запомнящ се и го отличават от много други салони в този клас. Салонът е достъпен за пътници, пътуващи в бизнес класа на ITA Airways и авиокомпаниите от Star Alliance, както и за притежатели на статус в програмата за лоялност на авиокомпанията и партньорите ѝ от алианса Star Alliance Gold. Възможен е достъп и чрез някои програми като Priority Pass. 7
Яничка Публикувано: 13 април Публикувано: 13 април Летище и име на салона - Кишинев, Молдова, Golden Jet Business Lounge Местоположение на салона - След Паспортен контрол и Security се завива на ляво след Duty Free. Взима се ескалатора или стълбите до ет. 2 и се завива на ляво. Наличие на бърза връзка към гейтовете - няма Време за достигане до гейтовете - 5-10 мин. Достъп - приемат Lounge Key Pass, но вероятно не от български банки - показахме им 2 QR кода от 2 различни карти на Пощенска банка, но ги отчете като невалидни. Влязохме с Dragon Pass, който имаме от по-високо членство на Revolut. Възможно е някой да влезе с друг Lounge Key Pass, ще бъде интересно какво признава системата им. Описание на салона, наличие на храна и напитки, снимки - Салонът е малък, но реално е прилично зареден. Вътре има може би 20-тина места и понеже салонът бързо се запълва, отпред имаше опашка. Не сме чакали повече от 2-3 мин., защото се освободиха места. Периодично персоналът минава и преглежда какви места се освобождават, когато е час пик. Има безалкохолни напитки в стъклени и пластмасови бутилки, млекца, сандвичи, поке бол, тестени изделия, ядки, плодове, кафе машина. Има тоалетни с баня, а аз случайно открих, че може да се влезе без да се минава през централния вход - в дъното в ляво lounge-ът има врата, която води до тоалетни извън него, намиращи се в терминала. За връщане в салона се влиза през врата с табела Staff only. Трудно се правят снимки на бюфета, постоянно има трафик на хора: Има гледка към входа на терминала: 11
Alexander Публикувано: 21 април Публикувано: 21 април Странно, но не видях да има писано за Прага нищо, мислех че е посещаван многократно и не направих снимки. Erste Premier Lounge Прага Летище и име на салона PRG Erste Premier Lounge Местоположение на салона – особености T2 има стълби и асансьор лесно се стига и намира. Наличие на бърза връзка към гейтовете не Време за достигане до гейтовете Обикновено 5–15 минути в зависимост от гейта (пеша или с влак), като летището е голямо и трябва да се предвиди време. Разрешен престой в салона Не съм гледал, стояхме 1 час Интернет – особености, наличие на контакти Безплатен Wi-Fi с добра скорост + почти всяко място има контакт и зарядни. Описание на салона, храна и напитки Не е голям, има само 1-2 големи маси, другото е двойни кресла и между всеки две малки масички, квото е доста неудобно. Доста добре е храната, гулаш с много месо, 2-3 вида хубави наденици на скара, доста разядки с яйца, сьомга, сирена, мезета, салати и др. 3-4 вина, твърд алкохол стандартен, само от към бира куцаха, само един вид Будвар в бутилка и една безалкохолна. Като цяло доста добър лаундж. 6 1
EmoKrastev Публикувано: 12 май Публикувано: 12 май Варна VIP lounge - до гейт 1 - мисля че да, летището е малко - Не знам, може би 2-3 часа, ако издържите. Тъжно е. - има wifi с добра скорост, контакти няма, едно безжично зарядно в целия салон - салона е достатъчно голям за летище Варна. Нямаше никой. От храната /🤬/ - солети, халва, локум и вафли от Лидъл. Два вида вино, един вид бира и безалкохолни. Кафето става! Вода от автомат. И ябълки. Има място за пушене 6 1
Eva eva Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май Варшава Модлин (WMI) - Mazovia Premium Lounge. Толкова се възмутих от този лондж, че не направих нито една снимка. Мъничък, мръсен, груби и невъзпитани женици - персонал, трагедия пълна. За храна - няколко саламчета и кашкавалчета, доста изсъхнали, няколко ябълки, стари фъстъци, мюсли, някакъв конфитюр и май това беше. Имаше празни стелажи, на тях може някога да е имало нещо. Най-много се ядосах за пиенето - в хладилника имаше разни безалкохолни, сокове и 2 безалкохолни бири. Имаше и други алкохоли, но аз се фиксирах на бирата 🙂 Помолих да дадат нормална бира, служителката отвори един шкаф, пълен с най-различни видове бира /аз бях до нея и ги видях/, при което се обърна към мен е каза - няма друга бира, това е 🙂 И аз - шах 😄 След това започнаха да качват някакви чували на една количка, така ги качиха, че чувалите се изсипаха и се изпочупиха разни стъклени неща вътре. И през цялото време едни груби, гледат на криво..... Тъпо бешe. Май този салон би по тъпост салона в Катания 🙂 4
Asenster Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май На 12.05.2026 г. в 17:25, EmoKrastev каза: Варна VIP lounge - до гейт 1 - мисля че да, летището е малко - Не знам, може би 2-3 часа, ако издържите. Тъжно е. - има wifi с добра скорост, контакти няма, едно безжично зарядно в целия салон - салона е достатъчно голям за летище Варна. Нямаше никой. От храната /🤬/ - солети, халва, локум и вафли от Лидъл. Два вида вино, един вид бира и безалкохолни. Кафето става! Вода от автомат. И ябълки. Има място за пушене Да, доста е базов. По-добре да седиш на откритата тераса, там е приятно, а и се пуши.
Asenster Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май преди 8 минути , Eva eva каза: Варшава Модлин (WMI) - Mazovia Premium Lounge. Толкова се възмутих от този лондж, че не направих нито една снимка. Мъничък, мръсен, груби и невъзпитани женици - персонал, трагедия пълна. За храна - няколко саламчета и кашкавалчета, доста изсъхнали, няколко ябълки, стари фъстъци, мюсли, някакъв конфитюр и май това беше. Имаше празни стелажи, на тях може някога да е имало нещо. Най-много се ядосах за пиенето - в хладилника имаше разни безалкохолни, сокове и 2 безалкохолни бири. Помолих да дадат нормална бира, служителката отвори един шкаф, пълен с най-различни видове бира /аз бях до нея и ги видях/, при което се обърна към мен е каза - няма друга бира, това е 🙂 И аз - шах 😄 След това започнаха да качват някакви чували на една количка, така ги качиха, че чувалите се изсипаха и се изпочупиха разни стъклени неща вътре. И през цялото време едни груби, гледат на криво..... Тъпо бешe. Ужас, аз го номинирам като най-лошото летище в Европа (поне където съм бил, а съм бил на много)... 4
dafigg Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май Аз като бях си беше ОК зареден, бири доволно, безалкохолни ама никаква водя нямаше товага... Но нали малко летище ала бала, горе долу бива. Но преди няколко седмици бях в Панама на т1 Lounge Panama - ми доста скромен беше (малко домати, краставици, маслини, сандвичи тип руло хапки, една супа). Бира и вино на бара+ безалкохолни, но нямаше топла храна. Трябваше да пробвам някой от другите. Друг път ако се ходи пак, ще се пробваме. 1
Asya Assenova Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май (редактирано) преди 15 часа, dafigg каза: Аз като бях си беше ОК зареден, бири доволно, безалкохолни ама никаква водя нямаше товага... Но нали малко летище ала бала, горе долу бива. Но преди няколко седмици бях в Панама на т1 Lounge Panama - ми доста скромен беше (малко домати, краставици, маслини, сандвичи тип руло хапки, една супа). Бира и вино на бара+ безалкохолни, но нямаше топла храна. Трябваше да пробвам някой от другите. Друг път ако се ходи пак, ще се пробваме. В този салон за топла храна освен супа трябва да си поръчаш. Не е налична без заявка. Явно не си знаел. Сканираш QR кода и си избираш от менюто. Имаше добро телешко. Ние посетихме салона в края на февруари. Редактирано 19 май от Asya Assenova 3 1
makler Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май На 12.05.2026 г. в 17:25, EmoKrastev каза: Варна VIP lounge - до гейт 1 - мисля че да, летището е малко - Не знам, може би 2-3 часа, ако издържите. Тъжно е. - има wifi с добра скорост, контакти няма, едно безжично зарядно в целия салон - салона е достатъчно голям за летище Варна. Нямаше никой. От храната /🤬/ - солети, халва, локум и вафли от Лидъл. Два вида вино, един вид бира и безалкохолни. Кафето става! Вода от автомат. И ябълки. Има място за пушене Сутрин май има сандвичи, но е нива на този в Бургас. И двата Фрапорт салона на са уау, но пак по добре, че ги има. защото при много полети даже няма къде да се седи.
dafigg Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май 3 hours ago, Asya Assenova said: В този салон за топла храна освен супа трябва да си поръчаш. Не е налична без заявка. Явно не си знаел. Сканираш QR кода и си избираш от менюто. Имаше добро телешко. Ние посетихме салона в края на февруари. Честно казано не видях дали има QR код, но и не видях по масите да има нещо друго освен това което беше сложено, не че много съм се оглеждал. Салона беше пълен. Както и да е, аз пак си хапнах салатки и сандвичи по няколко пъти. 1
Eva eva Публикувано: 27 май Публикувано: 27 май 1. Летище и име на салона - Дъблин, Терминал 1, салон няма, но може да се посети заведение - Garden terrace. Всъщност, салони има, но с Lounge key e само това 🙂 2. Местоположение на салона - особености - след проверка на багажа се продължава към зоната за хранене в терминала, заведението е на втория етаж 3. Наличие на бърза връзка към гейтовете - не 4. Време за достигане до гейтовете - 5-10-15 минути 5. Разрешен престой в салона - не мисля, че има ограничение 6. Интернет - особености, наличие на контакти - не видях 7. Описание на салона, наличие на храна и напитки, снимки. Наличие на място за пушене - получаваме 23 евро отстъпка от сметката, независимо какво си поръчаме от менюто. Има тераса за пушене. Ето това си поръчах за 23 Е, вкусно беше. 12
Oshko Публикувано: 31 август Публикувано: 31 август На 26.10.2025 г. в 1:46, Яничка каза: Летище и име на салона - летище Alghero, Сардиния, Club Lounge Местоположение на салона - Level 4D, до Gate A6 Наличие на бърза връзка към гейтовете - няма Време за достигане до гейтовете - летището не е голямо. В случая гейтът за БГ беше точно пред лаунджа. Разрешен престой в салона - 3 часа Описание на салона - целият салон представлява една стаичка. Зареден е с вино, сокове и безалкохолни в пластмасови бутилки, чипс, бисквити, сандвичи, десерти. Тоалетната се намира извън салона, веднага след като се излезе от него. За всякакви магелански шмекерии зорко следи девойката на рецепцията на лаунджа. Мъничък изглежда, дали има нужда от резервация, пълно ли беше? Искат 6Е за резервацията.
Яничка Публикувано: 31 август Публикувано: 31 август Преди 1 час, Oshko каза: Мъничък изглежда, дали има нужда от резервация, пълно ли беше? Искат 6Е за резервацията. Да, много е малък. Миналата година не изискваше резервация, но бяхме извън сезон - през октомври. Бяхме само ние двамата и още една двойка. Слабичък е салонът. 2
Assya Публикувано: 31 август Публикувано: 31 август 1 hour ago, Oshko said: Мъничък изглежда, дали има нужда от резервация, пълно ли беше? Искат 6Е за резервацията. Ние бяхме април тази година - също слаб сезон, но на летището имаше хора. В салона имаше един човек, когато отидохме. Той си тръгна, влезе за малко една двойка, хапнаха за 15-тина минути и тръгнаха, през останалото време бяхме сами. 1
lyubo21 Публикувано: 31 август Публикувано: 31 август Ние бяхме там в ТОП сезона края на юли, но все пак хванахме свободна маса без резервация. Не е драматично зле, има прилични сандвичи и напитки. 1
Ilian359 Публикувано: 3 септември Публикувано: 3 септември Абсолютна пародия е този салон. Ние чакахме да се освободи маса към 21:30. Имаше няколко закъсняващи полета и жената излезе да каже, че няма изгледи да се освободи място преди да затворят в 22:00. Предложи да ни таксува за посещение и да си изнесем закуски и напитки. Ние се съгласихме, разбира се 🙂 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега