Прескочи до съдържание

Новини и бързи въпроси за Испания

edbloom

Препоръчани мнения

📢 От 1 януари 2020 г. вдигат цената на Т-10 в Барселона (и го прекръщават на T-Casual), като от 10,20 евро за 10 пътувания по 85 минути става 11,35 евро, но всъщност най-лошото е, че вече ще може да се използва само от един човек! 

Единичният билет от 2,20 евро става 2,40, а този до летището от 4,60 евро - 5,15. 

В същото време намаляват цената на месечните карти с 25%, т.е. туристите... сещате се...

Повече информация на испански

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Ако се закупи билет за влак през сайта на Renfe трябва ли после на гарата да се търси гише и да се издава билет или може да се принтира само и да го покажеш във влака?

Връзка към коментар
преди 15 минути , mary_shery каза:

Ако се закупи билет за влак през сайта на Renfe трябва ли после на гарата да се търси гише и да се издава билет или може да се принтира само и да го покажеш във влака?

Не е необходимо да търсиш гише, принтирай си билета или  дръпни PDF-а на телефона и нямаш никакви проблеми.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

аз това намерих по въпроса - https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/faq/transport/train/how-to-use-renfe-train-tickets-purchased-online.html

а Renfe имат ли някакви периодични промоции, че съм неприятно впечатлена от цените им в Андалусия?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , antea каза:

а Renfe имат ли някакви периодични промоции, че съм неприятно впечатлена от цените им в Андалусия?

Колко по-рано човек вземе билет по-добре.Най-ниска е цената когато пускат билетите за даден период, обикновенно 2-3 месеца преди датата за пътуване. Също така периодично пускат и промоции за определени направления, но там трябва да се следи, не съм засякъл някяква логика.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Който смята да пътува из страната с бързите влакове между 06/04 и 31/08 днес след 20:00 часа испанско време, отново ще има ограничено количество билети по 5 евро. 

https://avlorenfe.com/promocion.html

Вероятно и от тук, макар да не пишат в колко часа ще ги пуснат както в първия сайт.

http://www.renfe.com

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искам да взема билети за Royal Alcázar of Seville за средата на Март. Сайтът https://www.alcazarsevilla.org/en/ им не дава (или поне аз не мога) да се купят билети освен за този месец:

image.png.5e5d98732bbc6dc9053cabf32e39cacc.png

Някой да се е борил с този казус?

Не мисля, че е чак толкова рано ...

Връзка към коментар
преди 23 минути , jorocontrola каза:

Искам да взема билети за Royal Alcázar of Seville за средата на Март. Сайтът https://www.alcazarsevilla.org/en/ им не дава (или поне аз не мога) да се купят билети освен за този месец:

image.png.5e5d98732bbc6dc9053cabf32e39cacc.png

Някой да се е борил с този казус?

Не мисля, че е чак толкова рано ...

Не ти е нужно толкова рано. Ние бяхме 3 дни в Севиля, единият ден нямаше опашка, на другия имаше, но взех от телефона, когато отидохме на опашката, и влязохме директно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Просто хванах едни от последните билети за Алхамбра (освен ако не пускат периодично) и реших да се презастраховам и за Севиля. Благодаря за информацията! 

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

144 полета са канселирани днес от и към канарските летища, а момента летищата са затворени. Много идващи полети са отпратени да кацат в Мароко и Мавритания.

897840309_Capure.JPG.d74030541e87f7673c91a9dc6bda0ef9.JPG

Пристанищата също са затворени, два кораба са се ударили леко.

Всичко е заради калима и много силен вятър. Вятърът  е причинил и много пожари. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 6 часа, Alexander каза:

144 полета са канселирани днес от и към канарските летища, а момента летищата са затворени. Много идващи полети са отпратени да кацат в Мароко и Мавритания.

897840309_Capure.JPG.d74030541e87f7673c91a9dc6bda0ef9.JPG

Пристанищата също са затворени, два кораба са се ударили леко.

Всичко е заради калима и много силен вятър. Вятърът  е причинил и много пожари. 

Питайте ме , ако ви трябва инфо . Летището е затворено от събота.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В Мадрид са пуснали вчера първата  от засега две планувани безплатни автобусни линии с цел намаляване на автомобилите в централната част.

Номер 001 е с начална спирка Аточа и стига до Монклоа. Втората линия 002 ще тръгне на 3 март и ще свързва Аргуеиес с Пуерто де Толедо.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ако летите с Korean Air имайте предвид, че започват да отменят полетите от Мадрид до Сеул. Пратиха ми съобщение от Korean Air днес, за да ми съобщят, че полетите ми на 26 март от Мадрид за Сеул, както и Сеул-Мадрид на 31 март са отменени.
Предложиха ми алтернатива Мадрид-Париж с Air France и Париж-Сеул с Korean Air, както и Сеул-Париж, Париж-Мадрид на връщане. Приех предложенията с радост.

Друго любопитно е, че в IE University, където имам честта да работя имаме вече 3 случая с коронавирус, 2 в Сеговия и 1 в Мадрид и по този повод, днес затворихме кампуса в Сеговия и минаваме на онлайн обучение. Това е първият университет, който затваря заради коронавирус в Испания. С други думи и да пътуваме и да не пътуваме, коронавирусът е на една ръка разстояние, затова, по-добре да пътуваме.🌍🏝️🚄
https://www.telecinco.es/informativos/salud/coronavirus-cierra-primera-universidad-espana_18_2909295332.html

• Харесвам 4
Връзка към коментар

От 11 март, сряда, всички образователни институции, от детски градини до университети, ще бъдат затворени в Мадрид за 14 дни. Местните власти започват да вземат по-сериозни мерки във връзка с разпространението на коронавирус. Вече има 1169 активни случая и 30 починали в цяла Испания, като само в Мадрид активните случаи са 578.
В гр. Витория, Страна на баските също затварят училищата за две седмици.
Ако затворят някакви музеи, ще съобщя, но засега не се прилагат мерките, които взеха в Италия.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

В някоя от темите беше публикуван испански сайт за отдаване на апартаменти и вили под наем. Моля, ако някой се сеща да публикува отново. Интересувам се от крайбрежието в зоната от около Барселона до Аликанте.

@Alexander

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте! Не знам дали въпроса ми е за тук, но... 

И тъй, не мога да намеря сигурна информация дали към днешна дата има карантина за пристигащите от Испания. Звънях в Министерството на здравеопазването, но телефоните им за инфо не работят! 😠

Връзка към коментар
13 minutes ago, Tisho said:

Здравейте! Не знам дали въпроса ми е за тук, но... 

И тъй, не мога да намеря сигурна информация дали към днешна дата има карантина за пристигащите от Испания. Звънях в Министерството на здравеопазването, но телефоните им за инфо не работят! 😠

Няма карантина при пристигане в България от Испания.

Ето последната заповед от 30.06., важаща за периода 1-15.07. - т.5

Карантина има за пристигане от Швеция, Великобритания, Северна Ирландия, Португалия и от всички трети страни, с изключение на Сърбия, Босна и Херциговина, Черна гора и други.

zapoved__rd-01-372-30062020_g.pdf

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 5 часа, ДиянаВ каза:

Няма карантина при пристигане в България от Испания.

Ето последната заповед от 30.06., важаща за периода 1-15.07. - т.5

Карантина има за пристигане от Швеция, Великобритания, Северна Ирландия, Португалия и от всички трети страни, с изключение на Сърбия, Босна и Херциговина, Черна гора и други.

zapoved__rd-01-372-30062020_g.pdf 178 kB · 5 изтегляния

Само акцент:

Вчера по телевизията обявиха, че Каталуния слага карантина на много вътрешни зони за 14 дни. Крайбрежните курорти остават незасегнати, Барселона също.

Добре е да се следи и споделя информацията още повече, че преди два часа извънредните мерки в България се удължиха до края на юли и ситуацията отново стана непредвидима и изменяща се ...

• Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.