Прескочи до съдържание

Новини и бързи въпроси за Испания

edbloom

Препоръчани мнения

До Палма се лети по-бързо и по-евтино. В момента водата на Фуертевентура е 25 градуса и има страхотни плажове но е доста по-дълъг полета и не се лети директно от София.

Връзка към коментар
преди 4 часа, Captain45 каза:

До Палма се лети по-бързо и по-евтино. В момента водата на Фуертевентура е 25 градуса и има страхотни плажове но е доста по-дълъг полета и не се лети директно от София.

@Captain45ако поста ти се отнася за мен , живеем в Лондон и полетите са от там ,  не от София. Благодаря ти за информацията, ще започнем от някъде и така, сигурен съм, че Испания (островите) мн ще ни харесат

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да от Лондон лесно ще можете да стигнете и до балеарските и до канарските острови. След като се решили първо да е Майорка ви препоръчвам също така и Менорка. И там има хубави плажове и красиви места. А канарските острови може да посещавате целогодишно, като водата за плаж е най-топла от септември до ноември. Тази седмица даже има гореща вълна и температурите на въздуха стигаха стойности над 30-32 градуса. Водата много топла и приятна за плуване.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може ли някой да препоръча места за хапване в Барселона, които са актуални? От фаст фуд, през традиционна храна в малки кръчми/ресторантчета/кафенета, та до ресторанти, където местните биха отишли.

Целта е да се избегнат туристическите капани.

Връзка към коментар

Фаст фууд мога да препоръчам една страхотна италианска пицария в готическият квартал близо до катедрала де Барселона: https://maps.app.goo.gl/y1ynaM4SZTVB6Ent6 Da Nanni Pizzeria. Много вкусна неаполитанска пица. Срещу нея хапнахме в един тапас бар който много ми хареса. Минавайки по улицата ни привлече аромата на храна. В момента го издирвам на картата за да се сетя за името но не го намирам. А най -вкусният сладолед който можете да хапнете в Барселона е тук:  https://maps.app.goo.gl/4MtEJKmD7YPs2tGV6 Un gelato per te

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, lio каза:

Може ли някой да препоръча места за хапване в Барселона, които са актуални? От фаст фуд, през традиционна храна в малки кръчми/ресторантчета/кафенета, та до ресторанти, където местните биха отишли.

Целта е да се избегнат туристическите капани.

Casa Amalia, доста ресторанти сме пробвали в Барселона и този ми е любим. 

BODEGA OLIVA за тапаси.

La Quesadilla by Fernando Sanz този е мексикански тип фаст-фуд, вкусни касадии, гуакамоле, маргарити. 

Трябва да пробвате и Mercat de la Boqueria, има много вкусни неща, но си е и доста туристическо. 

El Nacional този е доста известен и туристически, но е приятно място а храната един път ми хареса, един път не. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 2.10.2023 г. в 9:32, ABoneva каза:

Здравейте пътешественици!

Планираме едно новогодишно пътуване до Андалусия. Кацане и излитане - Малага. Разглеждах сайтове за коли под наем и попаднах на този, който ми изглежда доста добре откъм цени https://www.carmalagahire.com .

Дали някой има впечатления от него? 

Приемам и други идеи , защото опита ми в колите под наем е доста малък. ☺️

Здравей

Ползвай  https://www.malagacar.com/  с пълна застраховка и няма да имаш никакви проблеми. Опитът ми с тях е от септември.

Плащаш на място цената на която резервираш. Препоръчвам ги.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 3.10.2023 г. в 19:31, Madelin каза:

Може ли бързо питане за купуване на билети от Renfe? Упорито ме плюе с "La longitud del documento es menor de la permitida" и не ме пуска да платя. Предполагам става въпрос за номера на личната карта. Въведох го на "Pasaporte/Doc. comunitario". Другите 2 опции са DNI и NIE. Доколкото съм наясно първото е за испанци, второто за емигранти.

Някой имал ли е подобен проблем или сайта на Renfe е нещо бъгав?

Не става въпрос за номера на личната карта, то си пише какъв е проблемът: срокът на документа е по-къс от позволеното, тоест, предполагам, че скоро изтича. Ако вече сте се справили- приятно пътуване. Ако не, и имате още затруднения, пишете. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 4.10.2023 г. в 20:58, VASILEV каза:

@Captain45ако поста ти се отнася за мен , живеем в Лондон и полетите са от там ,  не от София. Благодаря ти за информацията, ще започнем от някъде и така, сигурен съм, че Испания (островите) мн ще ни харесат

Щом летите от УК, вижте за билети до Аликанте, има директни на Ryanair, мисля. Имаме страхотни пясъчни плажове, включително най-дългият плаж е тук, а водата е чиста и топла като чай. Където и да решите - приятно изкарване Ви желая. 🙂

Връзка към коментар

Здравейте, плануваме пътуване до Валенсия и от там с влак до Мадрид.

Бих искала да попитам дали някой има опит с купуването онлайн на билет? Също така след покупката на онлайн билет от някоя от компаниите влаковете от едно и също място ли тръгват? 

BBF0BDB2-E3AF-4FFB-B5A6-1B4C44380DAA.png

Връзка към коментар

Здравейте, от къде на Т1 в Барселона може да се закупи карта за градския транспорт T-familiar, видях че може от някакъв магазин за цигари Estanco, но незнам точно къде се намира в терминала и имали друго място 

Връзка към коментар
преди 10 минути , don каза:

Здравейте, от къде на Т1 в Барселона може да се закупи карта за градския транспорт T-familiar, видях че може от някакъв магазин за цигари Estanco, но незнам точно къде се намира в терминала и имали друго място 

От автомат на ж.п. гарата R2 Nord линия на Rodalies

736258145_.png.119e346c8ea7fb52b777945d4ad96c96.png

Връзка към коментар
преди 3 часа, Sofia Mitreva каза:

Бих искала да попитам дали някой има опит с купуването онлайн на билет? Също така след покупката на онлайн билет от някоя от компаниите влаковете от едно и също място ли тръгват? 

В тази тема по-нагоре можеш да намериш информация, със сигурност има хора купували билети онлайн.

На по-долния скрийншот пише Valencia Joaquin Sorolla, това е точно гарата, от която тръгва. На таблото намирате кой коловоз.

Връзка към коментар
преди 42 минути , The Doctor каза:

От автомат на ж.п. гарата R2 Nord линия на Rodalies

736258145_.png.119e346c8ea7fb52b777945d4ad96c96.png

Може ли онлайн да си я закупя, пускат нова система t mobilitat, но не ми става ясно дали работи

Връзка към коментар
преди 30 минути , don каза:

Може ли онлайн да си я закупя, пускат нова система t mobilitat, но не ми става ясно дали работи

Ползвал съм само хартиен билет - издаден от машина.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Djulka каза:

Щом летите от УК, вижте за билети до Аликанте, има директни на Ryanair, мисля. Имаме страхотни пясъчни плажове, включително най-дългият плаж е тук, а водата е чиста и топла като чай. Където и да решите - приятно изкарване Ви желая. 🙂

@Djulkaблагодаря!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, Sofia Mitreva каза:

Купувал съм билети от https://www.renfe.com/es/en и използвах тяхното мобилно приложение. Това е основния жп-превозвач в Испания. Колкото по-рано се купят билетите толкова са по-ниски цените. Във Валенсия има 2 големи гари, но само от гара "València Joaquín Sorolla" тръгват влаковете за Мадрид. На гарите има много табла, мисля че е и в мобилното приложение имаше информация от кой коловоз тръгва даден влак. За това има информация и тук: https://www.adif.es/-/03216-valència-j.-sorolla?pageFromPlid=335 - това  е сайта на управляващата жп инфраструктура компания.

Връзка към коментар
преди 21 часа, Sofia Mitreva каза:

По тази линия има и нискотарифни влакове - вижте дали ви устройват като часове. 

https://www.ouigo.com/es/en

Връзка към коментар
На 9.10.2023 г. в 10:31, Argentique каза:

По тази линия има и нискотарифни влакове - вижте дали ви устройват като часове. 

https://www.ouigo.com/es/en

Благодаря ви, аз се чудех за този сайт, който явно включва различни превозвачи от и до различни гари.

Забелязвам също, че цените всеки ден се покачват и се замислям дали да не купя билети от сега

https://www.omio.com/app/search-frontend/results/LE6A003AEE1C342B79F6CB577953090E9/train?locale=en&_gl=1*lshrc1*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjw7JOpBhCfARIsAL3bobc9OufsUvSFP49WkYZ_Je9br9gHrvIsNMkMIqAbsOGC7WuM692j4RQaAjV2EALw_wcB

46261413-EDB8-45A6-8AF5-7CD3963E12C4.png

Връзка към коментар
преди 10 минути , Sofia Mitreva каза:

Благодаря ви, аз се чудех за този сайт, който явно включва различни превозвачи от и до различни гари.

Забелязвам също, че цените всеки ден се покачват и се замислям дали да не купя билети от сега

https://www.omio.com/app/search-frontend/results/LE6A003AEE1C342B79F6CB577953090E9/train?locale=en&_gl=1*lshrc1*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjw7JOpBhCfARIsAL3bobc9OufsUvSFP49WkYZ_Je9br9gHrvIsNMkMIqAbsOGC7WuM692j4RQaAjV2EALw_wcB

46261413-EDB8-45A6-8AF5-7CD3963E12C4.png

Кога ви е пътуването? Ако е на 4 ноември, вече е трябвало да си купите билетите. Цената само ще се качва. За испанските бързи влакове на дълги разстояния предварителната ранна покупка на билети е задължителна, ако целите ниска цена.

Тук съм писала нещо по повод проблем с директното плащане на сайта на Ouigo с българска карта.

На 1.02.2022 г. в 15:07, ДиянаВ каза:

Готви се, ако прибегнеш до покупка на билети за влак от ouigo и там да има борба с плащането 😀 Поне аз днес се борих, че не ми приемаха трите възможни карти Mastercard на ДСК, ОББ и ПИБ. После почнах да търся информация в интернет защо не мога да платя. Открих това от 2013 г. https://www.seat61.com/trains-and-routes/ouigo.htm. Не знам, доколко е актуално, че картите, издадени в България не се приемат и в момента или при моите така се е случило, но решението му се получи. През сайта на trainline направих покупката без никаква комисионна, а плащането мина през PayPal. Веднага получих и билетите от Ouigo.

Payment cards accepted:  Cards issued in Andorra, Australia, Austria, Belgium, Brazil, Canada, China, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, French Guiana, French Polynesia, French Southern Territories, Germany, Greece, Guadeloupe, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Kosovo, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Martinique, Mayotte, Monaco, Netherlands, New Caledonia, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, St Pierre & Miquelon, Sweden, Switzerland, United States, United Kingdom.

How to get around this problem if you live elsewhere:  Buy Ouigo tickets at www.thetrainline.com, then select the option to pay with PayPal.  If you use PayPal, you can book Ouigo wherever you live, no problem.

Връзка към коментар
преди 49 минути , ДиянаВ каза:

Кога ви е пътуването? Ако е на 4 ноември, вече е трябвало да си купите билетите. Цената само ще се качва. За испанските бързи влакове на дълги разстояния предварителната ранна покупка на билети е задължителна, ако целите ниска цена.

Тук съм писала нещо по повод проблем с директното плащане на сайта на Ouigo с българска карта.

От Валенсия до Мадрид искаме за 04.11, а относно сайта аз съм качила скрийншот от Omio не Ouigo 

Връзка към коментар
На 8.10.2023 г. в 15:46, don каза:

На входа на метростанцията има машини от които може да се закупят билети. Приложението вече работи и може да се изтегли за андроид. За айос още не е направено или поне такава беше информацията преди 2 седмици. Заплаща се 1 евро и след това може да си купувате и зареждате билети. Нужно е само телефонът да има NFC. Скоро ще спрат хартиените билети и ще ги заменят с пластика.

Връзка към коментар
преди 19 часа, Captain45 каза:

На входа на метростанцията има машини от които може да се закупят билети. Приложението вече работи и може да се изтегли за андроид. За айос още не е направено или поне такава беше информацията преди 2 седмици. Заплаща се 1 евро и след това може да си купувате и зареждате билети. Нужно е само телефонът да има NFC. Скоро ще спрат хартиените билети и ще ги заменят с пластика.

За автобусите които са на други компании, понеже ще съм отседнал в Castelldefels и автобусите с номера L99 и E95, важи ли за тях t-familiar и дали като си изтегля приложението на телефона ще мога да плащам чрез него в автобуса 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.