Прескочи до съдържание

Новини и бързи въпроси за Испания

edbloom

Препоръчани мнения

Публикувано:

Час и половина достатъчни ли са за Алхамбра при стегнато ходене и без размотаване? Нямам повече време. Като градините са задължителни.

Публикувано:

Е то само Насрид е толкова. А там вървиш с тълпата, трудно ще се движиш стегнато.

После градините и другите части.

Стегнато и без никакво размотаване му давам 3 часа.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, jul каза:

Е то само Насрид е толкова. А там вървиш с тълпата, трудно ще се движиш стегнато.

@kakadu , Аз също бих заложил за поне 3 часа. Аз бях с гид и го направихме тура за около 4 часа/4ч30мин.

p.s. грешно цитирах jul, имах предвид kakadu.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, jul каза:

Nasrid  не ми е толкова важен, градините ме интересуват. Разбирам, че ще заложа само на зеленото, Насрид друг път. Значи взимам билет само за градините. Тенкю.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:

На 13.01.2024 г. в 15:43, kakadu каза:

Значи взимам билет само за градините.

Целият комплекс го обиколихме за около 4,5-5 часа преди 10-ина дни. Хем, че беше студено, валеше и не сме засядали на кафенца и почивки.

Но за градините около 1,5 ще стигнат, стига да не се препъвате в много групи.

За тях най-добре е да влезете от от входа, означен като "Pabellion de Acceso" на картата, която се тегли от сайта на Алхамбра, проверяват не билетите, а личните карти.

• Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Бързо питане за Барселона. Пуснах отделна тема, но няма коментари, затова си задавам най-спешния въпрос тук - пътуваме с Rayn air.на бордната карта не пише на кой терминал кацаме. От къде да си купим билети за Аеробус - автомати или в автобуса? И за картите за транспорта, преди 3-ма души ползвахме една карта Т-10 (доста отдавна) .сега има ли такава или трябва всеки да има отделна карта?

Публикувано:

Здравейте,

Как се стига най-бързо и удобно от Малага до Гранада?

Имам билети за АЛхамбра за 10ч.

Предвид това, къде е удобно да се настаня за нощувка в Малага?

Благодаря предварително!

Публикувано:
преди 10 минути , Larena каза:

Здравейте,

Как се стига най-бързо и удобно от Малага до Гранада?

Имам билети за АЛхамбра за 10ч.

Предвид това, къде е удобно да се настаня за нощувка в Малага?

Благодаря предварително!

Водещото е в колко часа е влизането в двореца на Насридите. С кола е около час и половина пътят. Най-добре е нощувката на предната вечер да е в Гранада.

• Харесвам 3
Публикувано:

Нощувки в Малага до Estación de Málaga-María Zambrano, където е и автогарата. Може да видите автобусите на alsa.es.

В Гранада ще трябва да ползвате и градски автобус, защото автогарата е далече.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой магеланец тея дни в Малага да има? Или да му престои? Или да има приятел, който  живее там. Имам една молба, пък после ще има почерпка. Нека да е на лично съобщение да кажа за какво ми е молбата.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, някой да се е сблъсквал със следния проблем: опитвам се да купя билети за влак Мадрид-Валенсия в сайта trenes, но ми отказва тъй като нямало намерен такъв DNI номер, а аз въвеждам номерата на личните ни български карти? Това е техен номер да личните им карти, който има и буква.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 3 часа, Larena каза:

Бързи въпроси за Севиля:

1. За Транспорта: https://www.tussam.es/es/titulos-de-viajes

Може ли да ми обясните условията на картата от 7 евро?

2. Светлинното шоу на Гъбите всеки ден ли е?

Информация от Гугъл с превод за 30 секунди:

Screenshot_20240224_200107_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Попаднах на снимка на рисунка на местна жителка - аборигенка от Канарските острови.

Рисувана е през 1602 година 

IMG_3543.png

• Харесвам 7
Публикувано:

Някой пък дали не познава лично Анна Николова Арабаджиева Дамянова да удари едно рамо за личен контакт ? Учила е в Пловдивският университет, а сега е сомелиер в  ресторант номер две в света :

IMG_2653.jpeg.9dd7ba350241e1356af6239836d6c1d0.jpeg

Публикувано:

Здравейте, мислим да посетим за първи път Барселона, кога е най подходящото време да го направим? Защото мислехме юни месец, но като гледаме цените на хотелите са много високи.

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой знае ли с какъв транспорт се стига от летище Севийа до центъра на града? Имам кацане след 18.00. На сайта на летището пише просто BUS, нито пише номер, нито разписание, нито докъде в града стига. https://www.aena.es/es/sevilla/como-llegar/autobus.html

В Rome2Rio пише пак само Bus .. и че пътува 55 мин.

Съответно ще ми трябва и пътуване в обратната посока и нямам представа откъде да хвана градски транспорт от града до летището (не такси)

Публикувано:
преди 40 минути , Hakkâri Spor каза:

Някой знае ли с какъв транспорт се стига от летище Севийа до центъра на града? Имам кацане след 18.00. На сайта на летището пише просто BUS, нито пише номер, нито разписание, нито докъде в града стига. https://www.aena.es/es/sevilla/como-llegar/autobus.html

Съответно ще ми трябва и пътуване в обратната посока и нямам представа откъде да хвана градски транспорт от града до летището (не такси)

linea EA. Можеш да провериш разписанието в tussam.es

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 46 минути , Hakkâri Spor каза:

EA автобус. Това съм го гледала преди време в гугъл мапс. Там можеш да се ориентираш и за спирките.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря много. Сега ще проверя. В rome2rio пише, че автобусът отива до  Paseo de las delícias, после имам към 1.2 км до хотела, тамън ще разгледам пътьом.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.