Прескочи до съдържание

Новини и бързи въпроси за Испания

edbloom

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ами не помня. Това беше в ерата на ковид-оподо-манията. В рамките на месец и половина овършахме първо три дни сръбска Стара планина, после три дни Майорка, три дни Люксембург с допълнение още два по езерата Комо и Изео, два пъти по 4-5 дни Бавария с 9 евровия билет на дойче бан.  

В тоя маратон и в жегата в средата на юни Майорка ми се стори като едно от най-незабележителните места, които съм посещавал. Люксембург трябваше да го опиша, защото във форума беше празно пространство. А билетите на дойче бан бяха гореща тема и писането там си имаше смисъл и полза. 

@Kristian Desev имаше тема за Майорка. Може пък там да добавя нещо... Знаеш, че тази есен си промених мнението за острова 🙂

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

Да докладвам от относно новите правила и данни, които се писаха нагоре, че ще се събират от хотели и други.

Поне в доста големия апартхотел в Тенерифе, не искат нито едно от многото изброени неща.
Дори резервацията ми е правена по телефон,  демек нямат и малкото данни от букинг или някоя платформа.

Само снимаха личните карти и им дадох един телефон, нищо повече.

За колата също, плащане с ДК както винаги и до там.

• Харесвам 7
Публикувано:

В интерес на истината в Палма настаняването ми в хотела продължи по- дълго от обичайното, а вече минаваше 1:00ч сутринта. Рецепциониста сканира ЛК с някаква програма, която виждаше документа триизмерен, не знам колко време разглеждаше данните. Накара ме да попълнят регистрационна карта, което е стандартна процедура. Но по едно време виждам, че търси в интернет пощенския код на адреса ми в София, вместо да ме попита. Чак толкова подробна проверка не ми се беше случвала.

• Харесвам 2
  • Замислям се 3
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Качваме се на кораб в Барселона и предвидихме 4 дни преди това за разглеждане. на града.  Моля да препоръчате къде да гледам за настаняване - най-вероятно ще вземем апартамент. 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Наши приятели ще ходят в Андалусия и искат ако е възможно за градски тур на Севиля и Гранада после да имат някакъв български гид. Може ли някой да препоръча български екскурзовод в Андалусия и по-конкретно в Севиля или Гранада?

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте някой ходил ли е в Испания след наводненията и в частност Барселона.Дали всичко е наред и са си стъпили на краката.

Публикувано:
преди 5 минути , Павел Генчев каза:

Здравейте някой ходил ли е в Испания след наводненията и в частност Барселона.Дали всичко е наред и са си стъпили на краката.

Бях в Барселона края на януари. Няма следа от наводнения. Те там не бяха ли значително по-малки от Валенсия? А и в самите градове не са такива пораженията като в селата и извънградската инфраструктура. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Моля за препоръка за интересни места за хранене в Барселона и уютно място за фламенко в града.  Пристигнахме снощи и имаме 4 дни преди да се качим на кораб. 

Публикувано:
Преди 1 час, Madonna каза:

Моля за препоръка за интересни места за хранене в Барселона и уютно място за фламенко в града.  Пристигнахме снощи и имаме 4 дни преди да се качим на кораб. 

За храна бих препоръчала Casa Amàlia. А за много интересно място и уникални напитки бар Paradiso. 
На снимката е входа за бара, от другата страна на вратата е друг свят. IMG_0919.jpeg.b3038522ce8456a6a31bb3c91ab96b79.jpeg

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз препоръчвам ресторант ARUME: https://www.arumerestaurant.com/. В менюто има интересни, свежи, нетрадиционни предложения, наред с някои традиционни. Заведението е уютно, обслужването е бързо и професионално, храната е вкусна, мястото има собствен характер и почерк, така че да се запомни. Ядохме севиче, паеля, миди и отлични десерти - пушен чийз кейк и  "Torrija de Manuel" - страхотен десерт, запазете си място за него задължително. 

И много хубави бели вина пихме: Javier Asensio и Via Arxentea, и двете много добро съотношение качество-цена

Необходима е резервация.

Като отида отново в Барселона, пак ще го посетя. 

Няма налично описание на снимката.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 15.02.2025 г. в 17:50, Jenbel каза:

Аз препоръчвам ресторант ARUME: https://www.arumerestaurant.com/. В менюто има интересни, свежи, нетрадиционни предложения, наред с някои традиционни. Заведението е уютно, обслужването е бързо и професионално, храната е вкусна, мястото има собствен характер и почерк, така че да се запомни. Ядохме севиче, паеля, миди и отлични десерти - пушен чийз кейк и  "Torrija de Manuel" - страхотен десерт, запазете си място за него задължително. 

И много хубави бели вина пихме: Javier Asensio и Via Arxentea, и двете много добро съотношение качество-цена

Необходима е резервация.

Като отида отново в Барселона, пак ще го посетя. 

Няма налично описание на снимката.

Направихме резервация за утре вечер.

опитваме се да купим билето за лифта до Монджуик , но не успяваме. Разбрахме , че има 2 линии, но едната е в ремонт….и не успяваме да намерим от къде да купим билети за работещия лифт. 

Публикувано:
Преди 1 час, muffytoz каза:

Някой има ли представа колко ще ми излезе да си хвана такси от летището в Мадрид до стадион "Сантяго Бернабеу"?

Около 34 евро. Свали си приложението freenow за такситата, по-евтини са от убер. Ако си в работното време на метрото с него ще ти е удобно също. Слизаш на последната спирка и или ходиш 1 спирка пеша или хващаш линията до него за 1 спирка.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, muffytoz каза:

Някой има ли представа колко ще ми излезе да си хвана такси от летището в Мадрид до стадион "Сантяго Бернабеу"?

От летището хващаш автобус 200 до Madrid Avenida America за 1,5 евро. От там имаш 25-30 минути пеша до "Сантяго Бернабеу" . Не знам с какво време разполагаш.

• Харесвам 4
Публикувано:

Имам един въпрос, малко е встрани от магеланските теми обаче.

Някой знае ли някаква тънкост или особеност за вадене на така нареченото NIE - нещо като ЕГН за чужденец в Испания.

Дъщеря ми от няколко месеца е в Барселона и е влязла в един затворен кръг и не знае как да го извади въпросното нещо - ако кандидатства за работа ѝ го изискват, а за да го извади, трябва или договор за работа или нещо като документ за намерение на работодателя да те вземе на работа…

Само че работодателите не им се занимавало да дават такъв документ, искали тя вече да си го има…и ѝ казват - като го извадиш, ела пак…

Та ако някой нещо може да ме светне, ще съм благодарен.

Публикувано:

Тук мисля, че е описано много подробно как се вади NIE в Барселона цък. С откриване на банкова сметка като мотив за искането пробвала ли е?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Sun4o каза:

Имам един въпрос, малко е встрани от магеланските теми обаче.

Някой знае ли някаква тънкост или особеност за вадене на така нареченото NIE - нещо като ЕГН за чужденец в Испания.

Мога да дам кординати на българка, която живее в Барселона и съдейства за документи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, venceremos каза:

Тук мисля, че е описано много подробно как се вади NIE в Барселона цък. С откриване на банкова сметка като мотив за искането пробвала ли е?

Ами май били 2 вида NIE-тата - за пребиваване и за работа. На нея ѝ трябва второто, а за него изисквали въпросната бележка от работодател. Ако знаете нещо повече, приемам съвети.

преди 6 часа, Ivko каза:

Мога да дам кординати на българка, която живее в Барселона и съдейства за документи.

Супер би било, това е най-бързия начин - някой ако има фирма или познат с фирма.

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Днес бяхме в Интер експо на туристическото изложение. Снимам оферта за кемпери под наем. Българи държат фирмата, базирани са в Малага, Андалусия.  Спокойно може да се лети до там и да се спретне няколкодневен купон в Южна  Испания и Португалия. Дано е в полза някому.

IMG_20250309_200802.jpg

• Харесвам 10
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.