Прескочи до съдържание

Azerbaijan Airlines (AZAL) - кратки новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Днес ли пътуваш, Ванка? Кажи после с 2 думи как мина?

Иначе на летището в Баку всеки път има по 2-3 проверки, ей така, за спорта, като във всяка държава от Средна Азия 😄 (не, че е по-различно в Турция).  А дори и на летището в Истанбул, при прекачване, айде не половината, ама 1/3 от транзитните ми преминавания ми са били през Паспортен контрол и наново скенери... Не знам на какъв принцип е. Зависи на кой гейт излезеш и в каква пътека тръгва целият поток пътници.  Няма някакво златно правило явно. Та не биx се учудил и в Баку да си минеш паспортна проверка, въпреки транзита. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, днес тръгнах. 🙂 Първият етап е София – Истанбул, а утре продължавам от Истанбул за Баку и след това за Екатеринбург.

На летище София всичко мина много бързо – проверката беше направо експресна и не съм чакал почти никак. 😄 В момента вече съм в lounge салона и си чакам спокойно полета. Язък взех си вода преди да влезна в салона...  Тази грешка не я правете като мен.

Утре ще видя вече как ще е в Баку и дали наистина ще има тези 2–3 проверки „за спорта“. 😂 Като мина транзита, ще пиша с две думи как е минало и дали се е наложило да минавам паспортен контрол.

• Харесвам 5
Публикувано:

Ще напиша една кратка обратна връзка за транзита през Баку с AZAL. Понеже аз предварително се чудех как точно ще бъде и какво ли ще става.

При мен маршрутът беше Истанбул – Баку – Екатеринбург. След кацането в Баку имах проверка на летището, но всичко мина много бързо и без никакво забавяне, представих си и визата за Русия. Не съм влизал в Азербайджан — следвах транзитните табели и процедурата беше нормална.

Имаше служители, проверка и насочване, но нищо драматично. Не съм чакал дълго и не съм имал проблем с връзката. Багажът ми беше чекиран до крайната дестинация, така че в Баку не съм влизал. Живи и здрави като те прибирам, защото вече имам виза и за Азербайджан. 

Като цяло летището в Баку ми направи страхотно впечатление — чисто, подредено и сравнително спокойно за транзит. Разбира се, всеки полет и всяка ситуация може да са различни, но при мен конкретно прекачването мина нормално и бързо.

Така че за транзит през Баку не бих се притеснявал излишно — просто следвайте Transfer / Transit / International departures и гледайте таблата за следващия полет.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 7.09.2026 г. в 23:29, neuromancer каза:

В смисъл няма да влиза в Азербайджан, паспортния контрол е другаде.

Ее... видя ли? Не знам колко пъти си кацал там, ама аз имам десетина, и на двата им терминала.  В тия държави е така. "За всеки случай" всички се проверяват по няколко пъти.

На 7.09.2026 г. в 17:15, Иван Попов каза:

не напускам транзитната зона и не минавам паспортен контрол.

Та друг път слушай какво ти пее радиото 😄

преди 58 минути , Иван Попов каза:

След кацането в Баку имах проверка на летището, но всичко мина много бързо

Важното е, че всичко е минало благополучно  и не си имал закъснение на полети, не си изпуснал връзките. Да си изкараш хубаво в Империята на злото (РФ) и да разправяш после 😉  Доколкото знам Екатеринбург има много красив център. 

И леки полети наобратно 🙂

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.