stanimir Публикувано: 10 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2013 E в случая е близо наистина. Извинявай - просто в тоя форум както казва stefan сме се събрали доста "адвенчър" фенове на самостоятелно организираните пътувания и понякога прекаляваме със съветите гледайки единствено от собствените си предпочитания. Та разбира се Гоа сигурно си заслужава и зависи какво искаш да видиш от Индия. От моята кмбанария плажни дестинации много , но ако съм веднъж в Индия ще търся други неща. Както казах в темата с томболата за енциклопедията това му е хубавото , че хората сме различни и светът шарен Тъй-като различни хора ще прочетат темата ето няколко съвета : В Индия има няколко low cost , които дават страхотни цени. Eто една отправна точка : http://www.evtinipol...ngalore_airport http://www.evtinipol...ngalore_airport За търсене вътрешни полети в Индия : http://www.yatra.com/ http://www.ixigo.com/ http://www.cleartrip.com/flights За влакове - cleartrip. stefanrusev каква тънкост имаше при регистрацията в www.cleartrip.com , че вече забравих как съм я направил тогава ? Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 10 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2013 (редактирано) една седмица си играх докато се сетя да си активирам и профила в железниците за да сработи. Иначе после беше много полезно и удобно. Дори ми връщаха пари за отменени влакове!!! Както и да е, след като Kikiriki има излишни пари за манга...сорииии, за индийците, няма смисъл да я притискаме.А съм за Air Arabia!!!! ( и против Мумбай ) ..п.с. искам да ни разкаже за впечатленията си от тоя град като се върне.. Редактирано 10 октомври, 2013 от stefanrusev Връзка към коментар
Kikiriki Публикувано: 10 октомври, 2013 Автор Сподели Публикувано: 10 октомври, 2013 Stefan, нямам излишни и затова май ще започна да разцъквам влаковете и въобще ще се пробвам да направя програмата сама пък да видим какво ще излезе 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2013 (редактирано) И аз променях маршрути и ми връщаха пари за влакове Един единствен път се возихме в първа класа и разбрах , че не си заслужава парите ... колосалните 30-ина евро за 1100 км. от Джайсалмер до Делхи Редактирано 10 октомври, 2013 от stenk 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 21 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2013 Айде да видим дали и на теб не ти излезе късмета от промоцията на Катарците. На отиване е гърч обаче, 22 часа в Доха. Не предлагаха ли нощувка при тия условия? 1 Връзка към коментар
Kikiriki Публикувано: 24 октомври, 2013 Автор Сподели Публикувано: 24 октомври, 2013 Благодаря ти Георги, но за съжаление този огромен престой много набърква нещата.Като се изчисли разхода за виза, хотел и трансфери а и времето, което ще се загуби - специално за Мумбай билетът не си заслужава.Проучихме и се отказахме от този вариант.Не знам дали ти направи впечатление, че за Мумбай е един от най-кофти престоите в сравнение с останалите промоционални полети, където са не повече от 2-3 часа. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 24 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2013 Нищо де, ти нали беше взел билети вече, така че по-малко ще съжаляваш Убеден съм, че има и друг полет до Мумбай, който е бил с по-малко чакане, но не излизаше ниската цена...карай, здраве да е. Връзка към коментар
Kikiriki Публикувано: 25 октомври, 2013 Автор Сподели Публикувано: 25 октомври, 2013 (редактирано) Аз съм взела, ама част от групата все още не е.И колкото и да ти е странно наистина на отиване абсолютно всички полети на Катар бяха с този престой.Така че моето търсене продължава Редактирано 25 октомври, 2013 от Kikiriki Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2013 Катар не даваха ли хотел безплатно при по-голям престой? То те май бяха едни от малкото (стига да не бъркам с някоя друга арабска компания или да не са го отменили това напоследък) Връзка към коментар
Kikiriki Публикувано: 25 октомври, 2013 Автор Сподели Публикувано: 25 октомври, 2013 Не дават безплатно.Само при закъснение на полета.Има някакъв пакет хотел+транзитна виза+трансфер за 125 долара. Връзка към коментар
royak Публикувано: 25 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2013 Сега се чудим дали да не включим и Гоа в програмата.Кое ще е по-добре?Round trip Sofia- Mumbai или съответно Istanbul-Mumbai и после вътрешен полет Мумбай-Гоа или еднопосочни Истанбул-Гоа или София-Гоа и след товаГоа-Мумбай и накрая Мумбай-София.Кое ще е най-добър вариант според вас?Евентуалните дати за Гоа са 7ми-13ти феврури.Останалото време до 22ри сме предвидили разглеждане на Мумбай, Агра, Делхи и Джайпур. Kikiriki, проучвам индия доста време и малко се чудя защо за толкова кратко време сте си избрали ултратуристическия "златен триъгълник" Делхи-Агра-Джайпур? Само да вметна, че в Аурангабад /източно от Мумбай/ е репликата на Тадж Махал, а пък наоколо са и уникалните рисувани пещери - Аджанта и пр. В южната част на Раджастан има много привлекателни места, които са не по-малко добри от Джайпур - Удайпур, Джодпур, Читор и др. Не се намесвам в плана ви, само се интересувам за причините да се ориентирате към туристическата класика? Както казах, аз съм в процес на подготовка от доста дълго време и по тази причина също събирам информация. Успех. Връзка към коментар
Kikiriki Публикувано: 25 октомври, 2013 Автор Сподели Публикувано: 25 октомври, 2013 Здравей royak.Причината е че ще сме доста хора и общо взето ако искаме всички да са доволни ще трябва да се придържаме към класиката А междувременно се оказа , че аз ще съм за още по-кратко време /около 13 дни - 2 дни в път/,та да видим накрая - дано не стане само препускане. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2013 Катар не даваха ли хотел безплатно при по-голям престой? То те май бяха едни от малкото (стига да не бъркам с някоя друга арабска компания или да не са го отменили това напоследък) Това е само ако нямаш наличен свързващ полет в рамките на 8 часа и то не е безплатен ами ти уреждат визата. Полетите са им така структурирани , че в 90% от случаите имаш полет по-ранен от тези 8 часа ... примерно до Банкок и Длейи имат четири полета дневно . Мисля някой беше писал , че полета София-Йоханесбург е с дълъг престой без възможност за по-ранен полет и се вместваш в условията за виза и хотел. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2013 Kikiriki, проучвам индия доста време и малко се чудя защо за толкова кратко време сте си избрали ултратуристическия "златен триъгълник" Делхи-Агра-Джайпур? Айде пак стигаме до това дали да избегнем ултратуристическата Айфелова Кула в Париж , Биг Бен в Лондон , Пирамидите в Гиза или Колизеума в Рим... Това не са ултратуристически места , а места които е непростимо да пропуснеш. Както и преди съм писал за мен Удайпур беше най-релаксиращото място в Индия ... то дори все едно не си в Индия. 1 Връзка към коментар
royak Публикувано: 25 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2013 Здравей royak.Причината е че ще сме доста хора и общо взето ако искаме всички да са доволни ще трябва да се придържаме към класиката А междувременно се оказа , че аз ще съм за още по-кратко време /около 13 дни - 2 дни в път/,та да видим накрая - дано не стане само препускане. Разбирам проблема с времето и компанията отлично! Успех на всички! 1 Връзка към коментар
Kikiriki Публикувано: 26 октомври, 2013 Автор Сподели Публикувано: 26 октомври, 2013 (редактирано) Това не са ултратуристически места , а места които е непростимо да пропуснеш. Както и преди съм писал за мен Удайпур беше най-релаксиращото място в Индия ... то дори все едно не си в Индия. stenk, много бихме искали да отидем и дотам /Удайпур/ , но не е реалистично имайки в предвид разстоянията, скоростта, с която се шофира и най-вече времето, с което разполагаме.Ще се ходи пак то се е видяло ... Редактирано 26 октомври, 2013 от Kikiriki Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 26 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2013 Да , няма как да сместите всичко в толкова кратко време и затова правилно сте се насочили към есенцията !!! Връзка към коментар
Георги Публикувано: 26 октомври, 2013 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2013 Малко по темата, София - Мумбай с прекачвания в Атина и Абу Даби за 606 евро: http://www.orbitz.com/shop/home?type=air&ar.type=roundTrip&strm=true&ar.rt.leaveSlice.orig.key=Sofia%2C+Bulgaria+-+Sofia+Airport+%28SOF%29&_ar.rt.leaveSlice.originRadius=0&ar.rt.leaveSlice.dest.key=Mumbai%2C+India+-+Chhatrapati+Shivaji+%28BOM%29&_ar.rt.leaveSlice.destinationRadius=0&ar.rt.leaveSlice.date=02%2F05%2F14&ar.rt.leaveSlice.time=Anytime&ar.rt.returnSlice.date=02%2F19%2F14&ar.rt.returnSlice.time=Anytime&_ar.rt.flexAirSearch=0&ar.rt.numAdult=1&ar.rt.numSenior=0&ar.rt.numChild=0&ar.rt.child%5B0%5D=&ar.rt.child%5B1%5D=&ar.rt.child%5B2%5D=&ar.rt.child%5B3%5D=&ar.rt.child%5B4%5D=&ar.rt.child%5B5%5D=&ar.rt.child%5B6%5D=&ar.rt.child%5B7%5D=&search=Search+Flights&_ar.rt.nonStop=0&_ar.rt.narrowSel=0&ar.rt.narrow=airlines&ar.rt.carriers%5B0%5D=&ar.rt.carriers%5B1%5D=&ar.rt.carriers%5B2%5D=&ar.rt.cabin=C Макар и с два стопа, чакането не е голямо. Иначе от Истанбул си седи предложението на йорданците, само е малко по-скъпо май. Връзка към коментар
Препоръчани мнения