Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Ще пътувам до Генуа в края на ноември. И се двоумя дали да летя до Милано/Бергамо / или до Ница. И от двете летища има Фликсбус до Генуа, но се интересувам колко време по-рано излизат актуалните разписания, защото към момента ми се струват, че са излезли само няколко от всички автобуси за деня.

И има ли значение откъде да си хвана автобуса / от Бергамо или от Ница / относно това да не ни отменят часа. Т.е. кои са по-редовни като линия ?

Благодаря!

Връзка към коментар

По-несигурната час от пътуването,според мен е разписанието на полетите,което търпи промени до към средата на октомври.На твое място бих избрала Бергамо,защото и Уиз и Раян имат всеки ден полет до там. Жп транспорта е резервен вариант.Тело върви и от Ница и от Милано Чентрале,но е  по-скъп.При спешна ситуация,ако си изпуснеш автобус или го отменят,можеш да ползваш италианските регионални влакове,пък макар и с 1/ 2 прекачвания.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ако някой е пътувал от летище Отопени, Букурещ  до Варна или София, може ли да ми каже къде точно е спирката на Flixbus. Пътувах  Варна - Летище Отопени и спира направо пред "Заминаващи".  На връщане на същото място  ли трябва да го чакам ? Защото на картата на билета сочи друго място, някъде на паркинга отпред. Не мога да разбера точно откъде трябва да го хвана.

Връзка към коментар

Вчера пътувах от Orio al Serio до Bozen и за първи път бях в автобус без нито едно свободно място. Няколко часа преди тръгването също за първи път получих по пощата номер на безплатно запазено място в автобуса. Явно пробват нови неща по някои линии.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 28 минути , koliob каза:

Няколко часа преди тръгването също за първи път получих по пощата номер на безплатно запазено място в автобуса. Явно пробват нови неща по някои линии.

В момента имам закупени 4 отсечки с тях и по две от тях директно ми излизат местата, които са ни се паднали (вътрешни), по другите 2 (международни отсечки) пише само Free seating.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 20 минути , chandni каза:

В момента имам закупени 4 отсечки с тях и по две от тях директно ми излизат местата, които са ни се паднали (вътрешни), по другите 2 (международни отсечки) пише само Free seating.

Това с автоматично разпределяне на местата при закупуване отдавна го има по някои линии. За първи път ми пратиха места няколко часа преди пътуването. Връщането по същата линия е след няколко дена и си стои Free seating.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 1 час, Дънди каза:

Здравейте! Как разбирате дали по даден маршрут има спирки и къде са, когато пише "директно" ?

Влизаш в приложението на Flixbus, цъкаш си на билета и след това на автобусен маршрут, оттам ще ти изкара всички спирки и в колко часа, трябва да бъдете на тях.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
20 minutes ago, dimitrov6 said:

Намерих един сайт

Flixbus Route

Това приложение може да се ползва за всякакъв транспорт- градски, междуградски, международен... Много е добро. 😉

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , elateq каза:

Влизаш в приложението на Flixbus, цъкаш си на билета и след това на автобусен маршрут, оттам ще ти изкара всички спирки и в колко часа, трябва да бъдете на тях.

Според мен той все още няма билет, на който да цъкне, а по-скоро иска да знае дали автобус по даден маршрут спира на спирката, на която иска да слезе. 

@Дънди, отиваш в приложението на Flixbus - > stops и избираш началната спирка, от която искаш да тръгнеш:

Screenshot_20191002-092711.png

Излизат всички маршрути заминаващи от или пристигащи на спирката:

Screenshot_20191002-092737.png

Избираш маршрут и виждаш всички спирки по него:

Screenshot_20191002-092750.png

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, chandni каза:

Според мен той все още няма билет, на който да цъкне, а по-скоро иска да знае дали автобус по даден маршрут спира на спирката, на която иска да слезе. 

@Дънди, отиваш в приложението на Flixbus - > stops и избираш началната спирка, от която искаш да тръгнеш:

Screenshot_20191002-092711.png

Излизат всички маршрути заминаващи от или пристигащи на спирката:

Screenshot_20191002-092737.png

Избираш маршрут и виждаш всички спирки по него:

Screenshot_20191002-092750.png

Благодаря! Точно това ми трябваше. В случая, който е показан в коментара ви, означава ли , че ако искам да пътувам от Баден-Баден до Париж, мога да си закупя два отделни билета - от Баден-Баден до Страсбург , и от Страсбург до Париж , и да пътувам без да имам прикачване? Целта ми е по-ниска цена, която ми се получава за моята дестинация и за моята дата.

Връзка към коментар

Теоретично, ако изпусна автобус,а  имам предварително закупен билет за Фликсбус с фиксиран час, а после с него се опитам да се кача на следващия ( след 2 часа ) по същата линия, дали ще може? Видях, че има такса анулиране до 15 мин преди тръгване, може би няма да стане...

Връзка към коментар
преди 6 часа, Дънди каза:

Благодаря! Точно това ми трябваше. В случая, който е показан в коментара ви, означава ли , че ако искам да пътувам от Баден-Баден до Париж, мога да си закупя два отделни билета - от Баден-Баден до Страсбург , и от Страсбург до Париж , и да пътувам без да имам прикачване? Целта ми е по-ниска цена, която ми се получава за моята дестинация и за моята дата.

Аз съм пътувала от Страсбург за Баден-Баден с тях миналата година, така че би трябвало да може. От Страсбург до Париж пък са още повече километри, така че със сигурност ще можеш да купиш два отделни билета и да пътуваш, както искаш. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, kremm каза:

Теоретично, ако изпусна автобус,а  имам предварително закупен билет за Фликсбус с фиксиран час, а после с него се опитам да се кача на следващия ( след 2 часа ) по същата линия, дали ще може? Видях, че има такса анулиране до 15 мин преди тръгване, може би няма да стане...

Ако следващия е пълен няма да стане.
Ето какво пише в сайта

Мога ли да си купя билет в автобуса без предварителна резервация?  
  • Да, по принцип е възможно. Но въпреки това имай предвид, че автобусът, който искаш да използваш, може да е напълно резервиран. Поради това не можем да ти обещаем, че ще успееш да пътуваш, ако нямаш предварителна резервация.
  • Билети в автобуса се купуват от нашите шофьори. Моля, приготви си достатъчно пари в брой, тъй като не е възможно заплащане с карта.
  • Цената на билета е нормалната цена, което означава, че при определени обстоятелства може да е значително по-висока поради множеството предложения за отстъпки при ранна резервация в приложението или уебсайта на FlixBus. Между другото в приложението ни е възможно да се правят безпроблемно резервации до 15 минути преди часа на заминаване.
  • Приятно пътуване!
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

dimitrov6, благодаря! Ами може би ще рискуваме, става въпрос за автобус на Flixbus от Братсилава до Виена. Полета на Wizz, София- Братсилава (неделя) пристига обикновенно със закъснение, около 21,35 часа, а автобуси в неделя има в 22,30 и после чак в 23,59 ч.(като и двата не са от летището, а преди имаше и от там). Единия е много близко до кацането, може да го изпуснем,а другия късен..

Връзка към коментар
преди 2 минути , kremm каза:

dimitrov6, благодаря! Ами може би ще рискуваме, става въпрос за автобус на Flixbus от Братсилава до Виена. Полета на Wizz, София- Братсилава (неделя) пристига обикновенно със закъснение, около 21,35 часа, а автобуси в неделя има в 22,30 и после чак в 23,59 ч.(като и двата не са от летището, а преди имаше и от там). Единия е много близко до кацането, може да го изпуснем,а другия късен..

Три пъти тази година летя по тази линия,така и не можах да им хвана спатиите с полетите от/до Братислава.Последно полета София -Братислава излетя с 50мин закъснение,а кацна с 2мин по-рано в 21:08,вместо в 21:10.Заради късният полет Уиз си оставят допълнително време по-разписание.Искам да кажа,че не е задължително да закъснее.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 31 минути , kremm каза:

Точно от Виена до Братислава се качих на по-ранен с 1 час автобус,като показах баркода да го сканира шофьора,но скрих с пръст часа на билета и минах.

По тази линия май нямат списък със закупилите билет и не проверяват по име.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, dimitrov6 каза:

Точно от Виена до Братислава се качих на по-ранен с 1 час автобус,като показах баркода да го сканира шофьора,но скрих с пръст часа на билета и минах.

По тази линия май нямат списък със закупилите билет и не проверяват по име.

А точно аз ако знаеш как съм чакал във Виена да дойде времето, за да се кача на автобуса за които съм закупил билета.

Бях там 2 часа по-рано и така не питах дали имаха възможност да ме качат, за да не видя в автогарата. Явно нямат списък със закупените билети.  

• Смея се 1
Връзка към коментар

Вчера взех билети Братислава - Виена - Братислава за по 1 евро. Остава ми да купя билети Братислава - Бърно - Братислава, като най-ниските цени са 5-6 евро. Има ли шанс според вас да паднат?

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , schnappsyy каза:

Вчера взех билети Братислава - Виена - Братислава за по 1 евро. Остава ми да купя билети Братислава - Бърно - Братислава, като най-ниските цени са 5-6 евро. Има ли шанс според вас да паднат?

Няма да паднат, но може да се увеличат цените по тази линия.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.