Прескочи до съдържание

Дубай с Нас


Препоръчани мнения

Ето дойде и нашето време за Дубай , и както казва @AlexandraKo  нека и аз да си имам една моя темичка във форума, ако може :lol:. В нея сега ще е програмата , след време и описания от Дубай и Абу Даби , но нека първо да отидем и да се възхитим, ако може:dancing: . Та започваме с програмата , нашият период е от 11 – 16 .02 .2018 година, както вече повечето знаят .Групата е сериозна има дори и от Магеланциии  @Vyara , и так , че ставаме 4 човека за съшия период. Ние двама (с далечен роднина(чичо)) и те двама.

Имам доста колебания и ще съм много благодарен , ако си изразите Вашето мнение:). Като например @Mary, @Фичо  и т. н.:), не се сещам в момента за други, съжалявам за което. Много съм благодарен и на @Roje , @alienad , тук пак влиза @Mary ,за пътеписите и за подробната информация, която са написали, както и на всички останали .:yahoo:

Програма:

Ден 1 (Неделя11.02)

    1.Пристигане с Flydubai“ около 22 часа > Купуваме карта за градски транспорт (NOL)

     2.Сим карта на оператора “DU - 35 AED или коя ще е по-добре

      3.Настаняване

Ден 2 (Понеделник – 12.02)

1.Панорамна обиколка с „Easytour Busоколо 9:30 часа– 69 AED, може би и за Музея, ако се ходи ще е след тура.(само, че не виждам от къде тръгват)

2.Dubai Festival City

3.Мадинат Джумейра

4.Dubai Museum

5.Златния пазар

6.Пазара на подправките

7.Wafi Mall четох, че вечер има светлинно шоу

8.Сафари

* Разходка с лодка + вечеря Марина яхтено пристанище – 125 AED, няма да правя ще послушам   @iliana_t , а и без това не съм по тези неща (като не ми на кеф).

Ден 3 (Вторник - 13.02)

1. С Метро до Burj Khalifa / Dubai Mall MS  - около 09 часа

2. Дубай марина мол /Dubai mall Свободна програма - 11 часа

3.  Дубай Мол Аквариум – 70 AED -13 часа (под въпрос), може ли на място

4.At The Top – 200 AED 17:30 часа

5. Вечеря ресторант „Urbano с изглед към Фонтаните /предварителна резервация/ - около 20 часа .За фонтаните четох, че има траклист с около 50 песни, като за деня пускат 6 , мен слабо ме грее , коя песен ще пуснат…и това е под въпрос?

      Ден 4 (Четвъртък - 14.02)

             1. Такси/друго до Бурж Ал Араб

             2.Mall of  Emirates

             3.Atlantis the Palm

             4.Хеликоптер – дали си заслужава според Вас.

             5.Тук ще има и още нещо...

      Ден 5 (Събота – 15.02) финален ден ,Тук е само за Абу Даби ама и сутринта ще има още нещо от Дубай.

             1. Метро до гара Ibn Battuta -08 часа – Рейс E101 в 9:00ч. до Централна гара Абу Даби – 50 AED

             2. Emirates Palace (Рейс 034) – 12 часа -нещо за предварително тук

             3.Ibn Battuta Mall

             4. Бялата джамия (Рейс 054) -около 17 часа

Ден 6 (Неделя – 16.02) За София

1.  Към летището с полет 09:40

 Храната никъде не съм я писал , където намерим за добре , това ще ядем.B)

На 11.02 кацаме късно около 22 часа и най-вероятно ще сме с такси до хотела , които избра @Георги Матеев ,благодаря за което:). А , ако и  стане номера на @FlyTraveler ще е супер , ама за каква добра личност съм, едва ли ще го направя , но ще пробвам все пак…Тръгнели да обикаля квартала …. Като започне да кара "по-напряко", просто вадите един тефтер и химикал и започвате да записвате номера (или пък ако имате местна SIM карта си вадите телефона и започвате да набирате), шофьора сам ще ви предложи да ви закара безплатно ,за да не се обаждате. Всички чужденци ,ако си загубят работата до 20 дни ли колко беше там срока, са длъжни да напуснат страната, а всички шофьори на таксита са пакистанци или индийци.:lol:

Въпроси  и мнения:

*)Най-доброто място за нощни снимки на Бурж ал Араб и Джумейра Бийч Хотел е Бар 360 на края на буната пред Джумейра Бийч Хотел. Прави се резервация предварително на място, може и същият ден. Дали има смислъл от това,как мислите?. Ако не на плажа да хода и да снимам , голяма работа сега...

1.За Бурж Халифа директно от пътеводителят на @Mary  http://www.burjkhalifa.ae/en/index.aspx . Билетите ще са закупени предварително и за около 18 часа, мисля да ги купя към 25 януари, дано има място.

2. Има обособени публични площадки, ние ще видим от коя страна ще сме. Озвучаването четох ,че  е добро, дано да е така. Може да ползваме и всички кафенета и ресторанти с тераси и то безплатно. Фонтаните така като гледам са  достатъчно големи, така че видимост ще имаме. Но, най-вероятно ние ще сме от площадката на входа от към МОЛ-а, добре ли е  не е ли ....

3.За Шаржа няма да се  ходи сега. Видях някъде , че и Hop on Hop off  стигат и до Шаржа, като си купиш 48 часов билет за тях. :

Много се колебая дали от тях да купувам , ама повече клоня към НЕ.

4. Много се колебая за сафарите с кое да резервирам: -http://www.arabiahorizons.com/dubai-tours-and-safaris    От опитан на @FlyTraveler или Rayna Tours & Travels .

5.Мисля за silver card да си я заредя за 75 дирхама и да си свиркам до края на пътуване , ако не ползваме Hop on Hop off. Някой ползвал ли е gold card, освен за първия вагон в метрото има ли други предимства.

6.За парковете няма да имаме време .

7. На плаж също няма да ходим .

8. За валута от София , дали е добре или на място на летището. Мисля си от тук ...,там кой ще се разправя.

9.Къде мога да си купя сувенири по- евтини. Неща за Дейра видях , но....

Благодаря  предварително на всички за ценните съвети!:)

Редактирано от Иван Попов
  • Харесвам 11
  • Браво 2
Връзка към коментар

.... чудя се от къде да започна :)   Доста интензивна програма си замислил ... там разстоянията са големи, а моловете огромни .....

Накратко ще споделя някои моменти от нашето пътуване. Бяхме 8 дни преди 2 години и не ни стигна времето за всичко ....и пак ни се ходи :) 

- Пътувахме предимно с градския транспорт и рядко с такси. Настанихме се в близост до метро- спирка и ни беше супер удобно. За метрото си взехме карти от летището, заредихме малко, по 20 дирхама даже , за да се ориентираме в обстановката. Картата винаги може да я заредиш на входа на метрото ако няма достатъчно пари в нея, има гишета има и апарати, така че няма защо да зареждаш много пари или купуваш златна карта и т.н. Метрото е достатъчно "луксозно" за да си вземаш първия вагон :) .  От летището ние също взехме такси, предварително питахме за цената и се съгласихме , но като не се пазарихме ни взеха 150 дирхама до хотела, а всъщнос е 80 :)  установихме го на връщане естествено при пуснат апарат :):) .  Ползвахме и автобуса Hop on Hop off за 48 часа, обиколихме всичко вкл. нощния тур,  и палмата , и включена разходка и до пустинята (гледахме залеза там), имаше вкл. безплатни билети за аквариума на палмата, но ние нямахме време и си изгоряха, имаше и разходка с корабче по Дубай Крийк. Допълнително пак с Hop on Hop off с намаление си взехме и билет за Абу Даби ( по спомени 80 дирхама ако не греша, ама ти си свери сега цените). Там си беше доста удобно да си разгледаш и джамията и града и Ферари центъра  (разгледай маршрутите на тези рейсове ние тръгвахме от Мола на емирствата беше ни близо) .  

 

По принцип нищо не бяхме купували предварително (освен хотела, т.е. апартамент и самолетния билет), всичко на място. А в хотела на рецепцията имаше доста предложения.

 

Относно фонтаните -  пускат ги вечер през половин час по няколко минути, през деня има в 11 сутринта, може да прочетете в нета. В интервала от полвиния час може да заемеш позиция на мостчето до фонтаните или където ви хареса :)  без резервация в заведение :)  .

За посещение на Бурж Халифа - добре е да си вземете час около 16,30 или 17, ние бяхме в 16,30 (средата на ноември)  и гледахме Дубай от високо и по светло и по тъмно :) . Ние си взехме от по-скъпите билети за най високите нива (включва две), но не съжаляваме. За стандартното ниво имаше опашки, а нас ни поканиха в една заличка с мека мебел, черпиха ни фурми и чай докато се събере групата, после с отделен асансъор ни качиха горе, посрешнаха ни с пастички и сокове и т.н. поглезиха ни дето се вика (ама то сме си го платили :) )  Та горе ние бая си се помотахме ама гледки да искаш ...   може да ти отпадне хеликоптера :) 

Бурж Ал Араб може и от плажа да се снима :)  иди през деня и ще прецениш. В Бурж Ал Араб не пускат без резервация. Някой изглед към хотела има и от Медината :) 

Пари обменихме малко на летището и после в моловете  има чейндж бюра....

Сувенири и др.пазаруване -  в Дейра , това си е цяло приключение :)  моловете ще видите как са ....

Храна - много места, доста пъти ядохме в моловете. Харесахме и едни ресторанти Golden fork ... филипински води се рибен, а цените бяха много добри за вкусните манджи и порциите :)  ( имаше един такъв и до нашия хотел та си  ни беше като столова, менюто не е само риба, но ако искаш риба е прясна ) 

Фреш от манго да не пропуснеш :)  правят го такъв , че сламката стои права :):):)  

 

 

Редактирано от Kremcheto
  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Kremcheto каза:

От летището ние също взехме такси, предварително питахме за цената и се съгласихме , но като не се пазарихме ни взеха 150 дирхама до хотела, а всъщнос е 80

Това и аз си го мислех , да се пазаря А забравих да кажа и кой ние е хотелът в Дейра "Copthorne hotel  dubai": Ето го

Около 6/7 км. е от летищетето . Колко ни вземат толкова.

 

преди 20 минути , Kremcheto каза:

Ползвахме и автобуса Hop on Hop off за 48 часа

Тоест ти си за Hop on Hop off.

 

преди 21 минути , Kremcheto каза:

включена разходка и до пустинята (гледахме залеза там), имаше вкл. безплатни билети за аквариума на палмата

Не видях аз  за пустинята , може я няма вече тази опция. Ама и доста  ще се почудим кое ще изберем.

преди 28 минути , Kremcheto каза:

пак с Hop on Hop off с намаление си взехме и билет за Абу Даби ( по спомени 80 дирхама ако не греша, ама ти си свери сега цените).

Не виждам такова нещо ама май ще пътуваме с автобуса и прекачането.

Ще помисля дали да се качваме и ние до над 124-тия етаж.

Много ти благодаря за информацията.:)

Връзка към коментар
преди 2 часа, Иван Попов каза:

8. За валута от София , дали е добре или на място на летището. Мисля си от тук ...,там кой ще се разправя.

 

Купуваш долари от тук и сменяш там, бяхме го дискутирали с Roje навремето, това излеза най-рентабилно. Но с оглед на това, че едва ли ще обменяш милиони и с цел по-голямо удобство, може би да си купиш директно дирхами от тук, ще загубиш но няма да е голяма разликата. 

 

Иначе и аз съм на мнение да не правиш резервации в скъпи заведения за снимане на Бурж Ал Араб и фонтаните. Виждат си се перфектно и от плажа и от ръба на самите фонтани (респективно). Ако целта е само по-добра гледка. 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Такситата не са скъпи в Дубай, но въпреки всичко ние ползвахме основно градски транспорт.

Може направо с метрото да отидете до хотела, но ако сте повече хора с такси може и да ви е по-евтино - все пак не забравяйте, че от летищата има първоначална такса от 20-25 дирхама.  Относно обиколките с таксита - просто си свали офлайн карта на Дубай и гледай накъде вървите - няма нужда да се обясняваш - достатъчно е да му покажеш, че и ти гледаш къде кара шофьора. 

 

Хоп он автобуси не съм ползвала, но дали цитираната от теб фирма е най-доброто? По спомени - друга фирма се споменава - City Sightseeing Bus. Разликата в цената обаче е голяма. За споменатата от мен видях да има код за остъпка с 30% на страницата им.

Ако в първия ден ще ходите на Сафари, то включено ли е в цената на туристическия автобус? Защото ако е отделно, едно от двете се обезсмисля.

 

Бар 360 - добра идея, стига да ви допада ценово. Едно питие(малко, разбира се) е около 50 дирхама, чаша вино запчва от 60, коктейл - 80 и т.н.

От хотела ви до Бурж Ал Араб има директен автобус - 88. Снимки можете да си правите абсолютно безплатно от плажа. :)

 

преди 2 часа, Иван Попов каза:

Има обособени публични площадки

Около целия фонтан има откъде да се гледа, аз предпочитах едно място леко по-високо, където си седяхме на перваза - в тази част. Най-голямата навалица е пред входовете на мола.

преди 2 часа, Иван Попов каза:

Може да ползваме и всички кафенета и ресторанти с тераси и то безплатно.

Това не знам как може да стане. :) За да седнеш в кафене, ресторант, трябва да поръчаш нещо. 

 

Сафарито - въпрос на късмет е май. Дори и най-реномираните фирми са правили издънки.

Ако не избираш само по цена, то провери кои си имат собствен лагер, че поне да не сте с още много други хора там.

 

преди 2 часа, Иван Попов каза:

Билетите ще са закупени предварително и за около 18 часа

Билети лесно ще купиш, макар около часа на залеза да са по-скъпи - ти ще избереш за какъв час да са. Аз лично бих купила за по тъмно.

Не забравяй да отидете по-рано от часа на билетите ви. Само докато се ориентирате в Мол Дубай и докато стигнете до мястото за качване към Бурж Халифа ще ви отнеме време, а трябва и да замените ел.билети за хартиени.

преди 2 часа, Иван Попов каза:

Някой ползвал ли е gold card

За мен не си струва - е, вярно е, че точно този вагон е по-празен, но цената по спомен е доста по-висока. Не винаги е първи златния вагон - в едната посока е последен.

В метрото внимавайте да се не качвате в женски вагони - ще ви гледат лошо, а често се намесва и полицията. Нормално е да ви привличат точно те, защото са по-празни, но ...

В автобусите също има място само за жени - и в него не сте добре дошли. 

преди 2 часа, Иван Попов каза:

За валута от София

Аз имах обменени пари от София и после сменях в моловете.

 

преди 2 часа, Иван Попов каза:

Къде мога да си купя сувенири по- евтини.

В Дейра са най-евтини - вече не си спомням как се казваха магазините, но сигурно са споменавани в темите.

 

ПП Ти разхвърляно си писал, ама аз те задминах по писане на парче. :)

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Иван Попов каза:

Ден 1 (Неделя11.02) - OK

 

Ден 2 (Понеделник – 12.02) - Много гъста програма, невъзможно е за изпълнение, защото разстоянията са големи и ще изгубите много време в път. Виж с Hop on Hop off какво може да се обиколи и ги остави тези Festival City i Wafi Mall за друг път. За сафарито обикновено агенциите взимат хората от хотела към 15:00 ч.

1.Панорамна обиколка с „Easytour Busоколо 9:30 часа– 69 AED, може би и за Музея, ако се ходи ще е след тура.(само, че не виждам от къде тръгват)

2.Dubai Festival City

3.Мадинат Джумейра

4.Dubai Museum

5.Златния пазар

6.Пазара на подправките

7.Wafi Mall четох, че вечер има светлинно шоу

8.Сафари

* Разходка с лодка + вечеря Марина яхтено пристанище – 125 AED, няма да правя ще послушам   @iliana_t , а и без това не съм по тези неща (като не ми на кеф).

 

Ден 3 (Вторник - 13.02) - ОК е, изпълнимо

 

      Ден 4 (Четвъртък - 14.02) - ОК е, изпълнимо

(Хеликоптерите са скъпичко удоволствие, но според мен си заслужават всеки похарчен лев, лично мнение)

 

      Ден 5 (Събота – 15.02) - ОК е, изпълнимо

 

Ден 6 (Неделя – 16.02) - ОК

:lol:

Въпроси  и мнения:

Озвучаването Фонтаните е супер и са достатъчно високи, че да се виждат отвсякъде, така че това не го мисли. Песните - на която попаднете това е, няма избор.

3.За Шаржа няма да се  ходи сега. - то няма и какво да се гледа там, така че не съжалявай

5. Аз също препоръчвам silver card, няма нужда от друго. Даже и чак толкова пари не вкарвай първоначално.

8. За валута - обмени малко тук, колко за първия ден и останалите на място там.

9. Сувенири освен Дейра, в Мола на Емирствата. Всъщност има навсякъде, така че не го мисли.  :)

 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

За Бурж Халифа аз взех от groupon.ae ваучери за качване с включен фаст трак и сладко( кроасан или нещо друго) плюс кафе или сок за 145 дирхама тотал. Много е удобно, защото има големи опашки и за качване и за слизане, поне по 40 мин. се чака, а ние минавахме отпред. Освен това не е необходимо да посочваш конкретен ден или час. Лошото е, че времето за качване е до 13:00, но за нас беше перфектно.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Може ли малко разяснение за различните нива на Бурж Халифа? С какво се различават едно от друго.

п.с Леле, Иване ти ме шашна аз далеч по скромен размах имам. 

п.с. 2 Харесах си един хотел в Дейра да сме близо, обаче пак има онова изречение за двойките :mad:. Писах им мейл и чакам отговор. Хотелът е препоръчания от @Roje в друга тема за Дубай Summit hotel (бивш Hallmark). Някой с инфо как се отнасят с несключилите брак двойки?

Редактирано от Vyara
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Vyara каза:

Може ли малко разяснение за различните нива на Бурж Халифа?

Ето тук можете да видите различните нива.

Цени.

 

преди 7 минути , Vyara каза:

Леле, Иване ти ме шашна аз далеч по скромен размах имам

Спокойно, Иван трудно ще осъществи всичко планирано. :) 

Шегувам се, разбира се, но можеш да пуснеш и твоят план.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Vyara каза:

различните нива на Бурж Халифа

 За повече информация тук.Ще видим може и да вземем и at the top.

 

Преди 1 час, Георги каза:

Но с оглед на това, че едва ли ще обменяш милиони и с цел по-голямо удобство, може би да си купиш директно дирхами от тук, ще загубиш но няма да е голяма разликата. 

И аз точно това си мисля направо оттук. Видях , че сте обсъждали , така е ще загуба ама нищо. За двамата около 100 дирхама някъде ще съм вътре , да ама ще съм спокоен.:)

 

Преди 1 час, Георги каза:

Иначе и аз съм на мнение да не правиш резервации в скъпи заведения за снимане на Бурж Ал Араб и фонтаните. Виждат си се перфектно и от плажа и от ръба на самите фонтани (респективно). Ако целта е само по-добра гледка. 

Благодаря за мнението , най-вероятно няма да правя нищо(за заведение резервация), а само снимки от вън ,дори и без да влизам в Бурж Ал Араб.

Преди 1 час, Mary каза:

Може направо с метрото да отидете до хотела, но ако сте повече хора с такси може и да ви е по-евтино - все пак не забравяйте, че от летищата има първоначална такса от 20-25 дирхама. 

Ние слизаме от терминал 2  и става малко тегаво  с метрото , защото ще имаме и прекачане, а и за 6/7 км. повече от 50  дирхама не вярвам да излезне. 

 

Преди 1 час, Mary каза:

Около целия фонтан има откъде да се гледа, аз предпочитах едно място леко по-високо, където си седяхме на перваза - в тази част. Най-голямата навалица е пред входовете на мола.

Ще открием това място .

Преди 1 час, Mary каза:

В Дейра са най-евтини - вече не си спомням как се казваха магазините, но сигурно са споменавани в темите.

Силно се надявам , че и това ще открием....

 

@Olia Нещо това не го откривам в groupon.ae.

 

@iliana_t Този ден 2-ри  не се надявам всичко на посетя ,  а и да не забравях, че и тогава и сувенири ще се търсят...Ще стане лудница както винаги.:lol: 

 

@VyaraПускай и не се плаши , нали ще пътуваме заедно.:):yahoo:

 

 

 

Редактирано от Иван Попов
Връзка към коментар
преди 18 минути , Иван Попов каза:

Силно се надявам , че и това ще открием....

Gift village е веригата за сувенири и всякакви дребни нещица - направо като някой китайски магазин си го представи.

Ето един на метростанцията до Reef Mall.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Иван Попов каза:

 

@Olia Нещо това не го откривам в groupon.ae.

 

За съжаление явно вече не е в продажба, и все пак хвърляй по едно око на groupon, може пак да го пуснат.

 

Иначе беше ето това:

 

https://www.groupon.ae/deals/at-the-top-burj-khalifa-12?CID=AE_AFF_5600_225_5383_1&z=skip&utm_medium=afl&utm_campaign=211479&mediaId=1257657&utm_source=GPN&nlp=1#tip

Редактирано от Olia
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Иван Попов каза:

Ето дойде и нашето време за Дубай:)

Ето и моите 5 дирхама по темата ;) 
На първо четене малко разбалансирана и разхвърляна ми се струва програмата 
Например ден 2 е пренатоварен, да не кажа направо неизпълним.  
За ден 3 нещо не ми е много ясна идеята на логистиката - първо В Дубай мол, после до Марината, после пак обратно в Дубай Мол и Бурж Халифа.
В ден 5 пък между Емирейтс палас и Бялата джамия, които са в Абу Даби, виждам Мол Ибн Батута, който е в Дубай ...

Другото, което ми прави впечатление е - молове, молове, молове...
Ясно ми е, че моловете в Дубай са много големи и много лъскави, ясно ми е, че много хора обичат да посещават  молове, но в крайна сметка това са просто магазини+закусвални. Е, в случая с Дубай има в добавка и аквариум и ски писта. 
Аз лично продължавам трудно да разбирам какъв е смисълът да се обикалят тия молове, след като магазини+закусвални има във всеки мол по света, вкл. в България. Е, освен ако човек няма за основна цел да пазарува някакви определени неща, които ги има само там на някакви много изгодни цени. 
( но моето мнение е по-скоро изключение от преобладаващото, така че го давам само за сведение ;) ) 
Още повече, че вие ще сте в Емирства през зимата, т.е. няма да са лютите жеги, каквито има от май до октомври,  когато човек гледа да не си показва много  носа извън климатизираната среда.
...................
Ето и няколко предложения от мен:
Първо - една карта, с малко 3D-рисунки на сградите, която е полезна  за обща ориентация кое къде се намира
Като имай предвид, че разстоянията са огромни - от Буржуман (което е номер 12 на картата) до метростанция Джабел Али, на другия край на бул. Шейх Зайед, е над 30км, все едно колкото от Благоевград до Дупница ;) 
dubai-top-tourist-attractions-map-03-Hop-on-hop-off-day-Big-Bus.jpg.d0c20b2fdf6433dc825af788b63669bb.jpg

 

ето и предложенията ми:

- разходка до Херитидж вилидж - нещо като етнографски комплекс на устието на крийка, безплатно е. DSC07790.JPG.fe8c5da5770f866c8afb7ccc6744d8fd.JPG
DSC07798.JPG.ceaba9e295fe3ab4c1c3b71b1f1ace0c.JPG
DSC07794.JPG.45e017405899cc6d1e08727367731004.JPG

 

..............................

 

по-натам - винаги, когато има вода, аз лично обичам всякакви разходки с лодки, в случая с Дубай: 

1. От единия до другия бряг на крийка с дървена лодка "абра", те оперират непрекъснато, тръгват като се напълнят с хора, цената е 1 дирхам.  Това за мен си е задължително за всеки, който посещава Дубай. Ето къде са им спирките:
abra_img_rs_02.jpg

 

DSC09998.JPG.df958c893229c0d7580d830f9249d000.JPG

DSC09392_cr.jpg.9ec90c2e51de06ca409d7a721f9f9151.jpg

 

2. Dubai Ferry  от Ал Губайба до Marina mall  - по трасето минаваш покрай основни дубайски забележителности  с изглед от морето - Джумейра бийч, Джумейра бийч хотел, островите "The World", Бурж ал Араб, "Палмата" и накрая влизаш в Марината. Ето трасето за ориентация:
Dubai-Ferry.png

Това е хубаво да се направи следобеда за да не е срещу теб слънцето, а да е зад гърба ти и да осветява скайлайна с небостъргачите. 

DSC00613_s.jpg.b2f42c5517b71ef959fb9c00264ec342.jpg
Струва 50 дирхама (около 22лв.) , а за сходна разходка с някое турустическо корабче ще ти вземат поне 100дирхама, ако не и повече, а това си е редовен транспорт.
Ето инфо за ферито

3. Dubai water bus в Марината  от Marina Promenade до  Marina Terrace - 11дирхама - според мен е препоръчително да се направи след залез слънце

DSC07684_ff.JPG.87ad44ec9c97be9949f79558e686aafa.JPG
DSC07744_V2.jpg.2cb1cc3c980bfe58f016ccfdf366fa09.jpg
ето още инфо за Water bus

- с метрото - един тегел по бул. Шейх Зайед по червената линия, да кажем от Jimeirah Lakes Towers до World Trade Center, като гледаш  да издебнеш влак, на който първия вагон не е за жени и можеш да застанеш на прозореца най-отпред 
DSC09978.JPG.2d728d26437dbdb6d84e79aab8afec62.JPG
DSC09974_s.jpg.101160822805feb5ac1abf2cea1bdfb6.jpg

DSC09969_s.jpg.103bddafdf0ef7a47d86c669c085998d.jpg

 

......................................
За Абу Даби:
- разходка по крайбержната променада - Аbu Dhabi corniche през провлака до Марина мол. 
image.png.8e12d62bc9f31dd7b2fa05b2f70cd901.png

 

DSC09544_s.jpg.92aa51a92e715e1abef335333c4180f4.jpg
с отбивка по средата на провлака в Le Boulanger marina cafe
DSC09595.JPG.e740ce957535119a6f4d51dd052835bd.JPG

на чаша чай и вкусна мелба, докато се наслаждавате на скайлайна с небостъргачите отсреща 

(бях го препоръчал и на Георги Матеев за септември миналата година, но той ми каза, че било затворено, дано да е било нещо временно и сега пак да е отворено)
DSC09602.JPG.98e0a80af02d0477956cdc08c8e5290b.JPGDSC09614-15-16-17-18_s.jpg.5beb74ec64287234ac04e07e91462389.jpg

има и чудесни плажове, единственият проблем е, че е голяма навалица и няма къде да си сложиш кърпата :biggrin::biggrin::biggrin:
DSC09530.JPG.0e82f5378c268518f839607aeb5d9dff.JPG

Толкова от мен. 
Можеш сам да прецениш кое (как, кога и дали) да включиш в програмата ви, според предпочитанията и вкуса. 

DSC09582-3-4_V1.JPG

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 9
  • Благодаря 2
  • Браво 7
Връзка към коментар

Едно огромно благодаря на @Фичо.

Как си и знаех, че ще ме разубеди за доста неща. Така е прав си за моловете със сигурност програмата ще търпи големи промени и размествания.

 

преди 30 минути , Фичо каза:

2. Dubai Ferry  от Ал Губайба до Marina mall  - по трасето минаваш покрай основни дубайски забележителности  с изглед от морето - Джумейра бийч, Джумейра бийч хотел, островите "The World", Бурж ал Араб, "Палмата" и накрая влизаш в Марината. Ето трасето за ориентация:

Това нещо най-вероятно ще го направиме и ще бъде след 16 часа, както ти казваш. 

 

преди 32 минути , Фичо каза:

Dubai water bus в Марината  от Marina Promenade до  Marina Terrace - 11дирхама - според мен е препоръчително да се направи след залез слънце

Мхм страхотен си ....точно и това си търсех , както го дават навсякъде (тапети, реклами и др.).:dancing:

преди 35 минути , Фичо каза:

 с метрото - един тегел по бул. Шейх Зайед по червената линия, да кажем от Jimeirah Lakes Towers до World Trade Center, като гледаш  да издебнеш влак, на който първия вагон не е за жени и можеш да застанеш на прозореца най-отпред

Това със сигурност ще го дебна и ще го направя, та на мен това ми е в кръвта (влакове, линии, самолети и т.н.).

преди 37 минути , Фичо каза:

на чаша чай и вкусна мелба, докато се наслаждавате на скайлайна с небостъргачите отсреща 

(бях го препоръчал и на Георги Матеев за септември миналата година, но той ми каза, че било затворено, дано да е било нещо временно и сега пак да е отворено

Сигурно ще минем и ще пишем затова дали е било добре или е затворено. :search:

преди 39 минути , Фичо каза:

има и чудесни плажове, единственият проблем е, че е голяма навалица и няма къде да си сложиш кърпата

:lol::biggrin:Ама знаеш ли, ние можеш  и без кърпа та за какво ни е кърпа...:dancing: Ама и как съм , винаги ми е студено, трябва да е мин.30°С за плаж.B)Най-вероятно няма да ходим на плаж и без това сме за 4 дни.

 

преди 44 минути , Фичо каза:

Можеш сам да прецениш кое (как, кога и дали) да включиш в програмата ви, според предпочитанията и вкуса

Много благодаря за информацията !:)

Чудя се дали с такси да ходим до Абу Даби , тъй като групата е от 4 човека.:shout:

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Mary каза:

Gift village е веригата за сувенири и всякакви дребни нещица - направо като някой китайски магазин си го представи.

Ето един на метростанцията до Reef Mall.

Day to day също е добра алтернатива за сувенири.

Този до Reef mall - мисля че Asnar или Ansar беше, миналото лято ми се стори, че са надули цените.Но пък там до него има спирка на метрото и малко лед нея в посока кръговото с рибката им един рибен ресторант и на входа му предлагат най-хубавите шаварми в Дубай. :)

Редактирано от christuff
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 53 минути , Здравко Ангел каза:

Айде, малък, отивай, връщай се, а после и ние след теб. А темата ти се получава доста информативна и полезна, та ще я следим изкъсо.

Добре , няма проблем , а Вие кога ще ходите.:dancing:

 

преди 49 минути , christuff каза:

Day to day също е добра алтернатива за сувенири.

Този до Reef mall - мисля че Asnar или Ansar беше, миналото лято ми се стори, че са надули цените.Но пък там до него има спирка на метрото и малко лед нея в посока кръговото с рибката им един рибен ресторант и на входа му предлагат най-хубавите шаварми в Дубай. :)

Много благодаря! А теб те забравих да ти благодаря, че и ти си писал доста за Дубай.:)Просто в главата ми е хаос от информация.:lol:

 

преди 48 минути , Mary каза:

@Фичо,  след твоя пост чак и на мен ми се ходи в Дубай! :lol:

Ааааа @Mary такива да си ги нямаме ...първо сме ние с @Vyara(нека и ние като новобранци да се насладим:shout:) и после сте Вие с @Rainy.Ама Вие сте лесни...всичко си знаете направо наизуст, нали така.:)

Редактирано от Иван Попов
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Иван Попов каза:

Ааааа @Mary такива да си ги нямаме ...първо сме ние с @Vyara и после сте Вие с @Rainyсте лесни...всичко си знаете направо наизуст, нали така.:)

Давам ви път.

На мен по принцип не ми се ходи в Дубай, но снимките на Фичо са толкова хубави, че взех да се замислям.

Рейни ... и тя като мен - не прави планове, ама знае ли се.

 

Аз ще имам ходене натам де, ама не се знае кога. :) 

Чакам @Ellena да се подготви, че късметче имат да изпълняват с @Desi75. ;)

  • Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Mary каза:

Давам ви път.

На мен по принцип не ми се ходи в Дубай, но снимките на Фичо са толкова хубави, че взех да се замислям.

Рейни ... и тя като мен - не прави планове, ама знае ли се.

 

Аз ще имам ходене натам де, ама не се знае кога. :) 

Чакам @Ellena да се подготви, че късметче имат да изпълняват с @Desi75. ;)

Аха е та защо не ни казахте .... , че има и късмети за Дубай. Щяхме да направиме Магеланското пътуване и щеше да е много готино :dancing:.Нищо айде , дано и ние да си го направим яко.:yahoo:

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , Иван Попов каза:

Ааааа @Mary такива да си ги нямаме ...първо сме ние с @Vyara(нека и ние като новобранци да се насладим:shout:) и после сте Вие с @Rainy.Ама Вие сте лесни...всичко си знаете направо наизуст, нали така.:)

Ама направо всичко си знаем, какво говориш... Особено след като надробим някоя каша (тамън сглобявам един пътепис, та се смея на простотията си) :biggrin:

 

Ванка, чеде, не ме закачай за Дубай, че ще ти окепазя темата - Дубай е мястото, което силно ме втрещи негативно - аз не понасям МОЛ-ове по принцип и обожавам природа, а там са скупчени емнайсет на квадрат и е бетонно гробище. Така че не искам и да чуя за него. Което не е точно така ;) Ако е за някоя идиотия, може да мина попътно с някой, ама много трябва да е примамлива или крайната дестинация, или спътника ;) 

 

На вас пожелавам прелестно скитане. Няма лошо място на този свят - подписвам се под това, хората имат лоши лични настроения и асоциации. 

 

 

Връзка към коментар

Ще пусна и аз моята първоначална програма:

12.02

- Обзорна разходка за първоначално запознаване (мислих Биг, но май са скъпи затова може предложението на Фичо с метрото)

- Дубай Мол

- Аквариума

- Бурж Ал Араб

- Мединат Джумейра

- Бурж Халифа - качване около 17:30-18:00

- Фонтаните

Изпълним ли е деня?

 

13.02

- Пазарите в Дейра (Злато, подправки)

- Херитидж Вилидж (ако остане време)

- Сафари

 

14.02

- Абу Даби - Разходката предложена от Фичо ми се струва добро предложение, Джамията, Хотела?... не знам какво друго :)

 

15.02

- Ал Мамзаар Бийч - Става ли по това време? Май ще е хладничко :(

- Круиз по крийка - Предложението на Фичо

- Дубай Фери - Предложението на Фичо

- Палмата + Хотел Атантис

- Круиз в Марината - Предложението на Фичо

 

 

Редактирано от Vyara
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Първия ден можеш да го разместиш.

Няма смисъл да ходиш два пъти до Мол Дубай.

 

Втория ден е доста лежерен.

Не знам как си ги представяте тези пазари, но те нито са големи, нито кой знае колко интересни - поне за мен де, ама може и аз да не съм критерий. :) 

 

Четвъртия ден

Била съм точно по това време и си ставаше супер за плаж. Вярно е, че година с година може да са различни, но съм почти сигурна, че ще става за плаж.

Палмата + Атлантик - предполагам няма да влизате там в аквапарка - някак не ми се вписват в тези разходки.

Ако и вашия хотел е в Дейра, то пробвайте да отидете сутринта към Палмата, от там към пазарите и после на сафари.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Втория ден:

Ние по принцип сме по лежерни туристи и деня ни не започва по-рано от 10 сутринта. Идеята на втория ден е преди сафарито да сме някъде в района на хотела, за да може бързо да се върнем, за да ни вземат за сафарито. Идеята е да се купят сувенири и каквото ни хареса от пазарите.

 

Четвъртия ден:

Подредих го така с оглед близостта на посочените места. Слизаме от ферито на марината и отиваме към Палмата - сториха ми се близо :) Няма да влизаме в аквапарка. Не разбрах какво значи не се вписват :)

А ако тръгнем в 10 от Дейра към Палмата ще може ли да разгледаме и да се върнем до 3 за Сафари? Вижда ми се че ще трябва да се пришпорвам.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 51 минути , Rainy каза:

На вас пожелавам прелестно скитане. Няма лошо място на този свят - подписвам се под това, хората имат лоши лични настроения и асоциации. 

Много ти  благодаря, обещавам, че ще скитаме .:)

преди 51 минути , Rainy каза:

Дубай е мястото, което силно ме втрещи негативно - аз не понасям МОЛ-ове по принцип и обожавам природа, а там са скупчени емнайсет на квадрат и е бетонно гробище. Така че не искам и да чуя за него. Което не е точно така ;) Ако е за някоя идиотия, може да мина попътно с някой, ама много трябва да е примамлива или крайната дестинация, или спътника ;) 

Моля ти се..не ходя само заради някакви молове, аз и без това не съм по тях ... само по една снимка и айде -_-.Ама и аз съм си като теб по природата , като Б-я , Шотландия, Ирландия и т.н. ама има време. 

@Vyara на нас програмата ние е доста различна с теб . Дано сме заедно , нищо ,че сега пишем поотделно всичко.

 

Редактирано от Иван Попов
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.