taniamoutafi Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Имаме намерение да си организираме самостоятелна екскурзия София – Москва – Петербург – София в началото на юни за десетина дни. Поразгледах предложенията за билети и за отсечката София – Москва ми се струва най-икономичен вариантът София – Варна с Bulgaria Air FB 971 07:10 – 08:00 и след това Варна – Москва пак с Bulgaria Air FB751, но с билети закупен от Aviobilet за чартърен полет , с час на излитане 13:00 и 2часа и 30 минути полет. Не съм пътувала до сега с чартърен полет и имам някои притеснения. Днес се опитах 3 пъти да се свържа с Bulgaria Air на телефона, който са посочили за София, отговорът беше: „всички оператори са заети, опитайте по-късно“. Затова моля, ако някой знае да ми отговори на следните въпроси: - калко голяма е вероятността полетът да бъде отложен/отменен и какви последствия може да има за влизането в Русия – четох, че искат да декларирам датата на влизане, за да ми издадат виза? - Как/къде мога да разбера какъв безплатен багаж мога да взема? - става дума за чартърния полет Варна – Москва, за София – Варна ми е ясно. - Не видях никъде в сайта на Aviobilet.com някакви контакти. Достатъчно надежден ли е този сайт, някой купува ли билети от там? Ако нещо се обърка към Bulgaria Air ли ще се обърна за помощ? - Не че е толкова важно, но с час на излитане 13:00 и 2часа и 30 минути полет не би ли трябвало да се обяви кацане в 16:30 имайки предвид, че в Москва са с един час напред? В сайта е обявено 15:30. Имам още много въпроси за изясняване, но нека карам подред. Връзка към коментар
tch Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Не мога да помогна по всички въпроси, но все пак: -началото на юни според все още е слаборисков сезон за проблеми с полетите, тъй като натоварването на чартърите не е толкова голямо. -авиобилет са си сериозна компания и няма какво да се притесняваш, ето контакти на един от офисите им, може да се обърнеш директно към тях за въпроси с багажа https://aviobilet.com/bg/contents/2/about -особено извън сезона може да ползваш телефона на БГ Ер във варненския/бургаския им офис, за да се свържеш с тях по-лесно https://www.air.bg/bg/kontakti?city=27 -по подробности с визата нямам представа Това е от сайта на въпросната компания 7.Колко багаж е разрешен на чартърните полети в рамките на заплатената цена за самолетен билета и предлага ли се храна на борда на самолета? Като правило разрешеното тегло на багажа, който се предава при регистрацията за полета е 20 кг. Свръхбагажът се заплаща на съответното летище, окъдето започва маршрута, съгласно тарифите на съответната авиокомпания. Като правило в цената на чартърните самолетни билети от Русия до България и обратно е включена храна, която при по-кратките полети се състои от студена закуска, а при по-продължителните и от горещи ястия. Връзка към коментар
zzxxcc Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 преди 38 минути , taniamoutafi каза: - Не че е толкова важно, но с час на излитане 13:00 и 2часа и 30 минути полет не би ли трябвало да се обяви кацане в 16:30 имайки предвид, че в Москва са с един час напред? В сайта е обявено 15:30. С един час напред са само през зимата. През лятото няма разлика, тъй като в Русия се отказаха от лятното часово време. 2 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 (редактирано) преди 36 минути , zzxxcc каза: С един час напред са само през зимата. През лятото няма разлика, тъй като в Русия се отказаха от лятното часово време. Един час са лятото, зимата са два часа!! Опааа, а часовникът на компютъра ми е още в СЕТ зоната, т.е. прав си за разликата всъщност www.timeanddate.com/worldclock/russia/moscow Редактирано 22 януари, 2018 от Meidj глуп Връзка към коментар
taniamoutafi Публикувано: 22 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 преди 31 минути , tch каза: Не мога да помогна по всички въпроси, но все пак: -началото на юни според все още е слаборисков сезон за проблеми с полетите, тъй като натоварването на чартърите не е толкова голямо. -авиобилет са си сериозна компания и няма какво да се притесняваш, ето контакти на един от офисите им, може да се обърнеш директно към тях за въпроси с багажа https://aviobilet.com/bg/contents/2/about -особено извън сезона може да ползваш телефона на БГ Ер във варненския/бургаския им офис, за да се свържеш с тях по-лесно https://www.air.bg/bg/kontakti?city=27 -по подробности с визата нямам представа Това е от сайта на въпросната компания 7.Колко багаж е разрешен на чартърните полети в рамките на заплатената цена за самолетен билета и предлага ли се храна на борда на самолета? Като правило разрешеното тегло на багажа, който се предава при регистрацията за полета е 20 кг. Свръхбагажът се заплаща на съответното летище, окъдето започва маршрута, съгласно тарифите на съответната авиокомпания. Като правило в цената на чартърните самолетни билети от Русия до България и обратно е включена храна, която при по-кратките полети се състои от студена закуска, а при по-продължителните и от горещи ястия. Благодаря! Мисля си колко рано ще започнат да пристигат в Москва и другите градове футболистите и феновете им за Световното. А това, което си ми цитирал за багажа е от сайта на Bulgaria air или Bulgaria Air charter? Не знам дали не са две различни фирми. В сайта на Bulgaria Air charter няма дестинация Москва. Връзка към коментар
tch Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Преди 1 час, taniamoutafi каза: Благодаря! Мисля си колко рано ще започнат да пристигат в Москва и другите градове футболистите и феновете им за Световното. А това, което си ми цитирал за багажа е от сайта на Bulgaria air или Bulgaria Air charter? Не знам дали не са две различни фирми. В сайта на Bulgaria Air charter няма дестинация Москва. От сайта на aviobilet https://aviobilet.com/bg/contents/3447/FAQ Поне според мен няма голямо значение кога ще започнат да пристигнат феновете и отборите, защото те няма да пристигат от България и БГ Ер няма да е заангажиран с тяхното превозване. Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 23 януари, 2018 Сподели Публикувано: 23 януари, 2018 (редактирано) преди 12 часа, taniamoutafi каза: но с билети закупен от Aviobilet за чартърен полет , Аviobillet не продават най-евтино! Най-вероятно сте видяла билет за 40-50 евро и много сте се зарадвала. Точно от 15 години следя динамиката на цените Бургас/Варна-Москва. Около 10 май ще има масово цени по 20-25 евро за началото на юни. Миналата година чартърната програма н Bulgaria Air беше един голям скандал- забавяне на полетите с 3-4 дена. Беше в средата на юни. После нещата се нормализираха. Вчера видях в руски сайт билет Бургас-Москва за 1300 рубли(18 €). за началото на юни. Редактирано 23 януари, 2018 от epetkov 3 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 23 януари, 2018 Сподели Публикувано: 23 януари, 2018 преди 14 часа, taniamoutafi каза: вероятността полетът да бъде отложен/отменен и какви последствия може да има за влизането в Русия – Никакви последствия няма да имате! Няма да бъдете санкционирана затова, че например, визата ви е от 04.06.18, а сте влезли по-късно. Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 23 януари, 2018 Сподели Публикувано: 23 януари, 2018 (редактирано) преди 20 часа, taniamoutafi каза: Не знам дали не са две различни фирми. Това са две различни компании с донякъде сходни названия. При миналогодишните юнски отлагания на чартърните полети на Bulgaria Air от Bulgarian Air Charter няколкократно излизаха с декларации, че са отделна компания и не носят отговорност за проблемите на Bulgaria Air. Редактирано 23 януари, 2018 от epetkov Връзка към коментар
taniamoutafi Публикувано: 23 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 23 януари, 2018 преди 12 часа, epetkov каза: Аviobillet не продават най-евтино! Най-вероятно сте видяла билет за 40-50 евро и много сте се зарадвала. Точно от 15 години следя динамиката на цените Бургас/Варна-Москва. Около 10 май ще има масово цени по 20-25 евро за началото на юни. Миналата година чартърната програма н Bulgaria Air беше един голям скандал- забавяне на полетите с 3-4 дена. Беше в средата на юни. После нещата се нормализираха. Вчера видях в руски сайт билет Бургас-Москва за 1300 рубли(18 €). за началото на юни. Варна - Москва не ме плаши. Уплаших се от цените на обратния път. Търсих Санкт Петербург - Варна/Бургас/София/Солун/Атина и не намерих за 10/11 юни нищо под 100 евро на калпак, дори са доста над сто. Някой да даде идея? Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 преди 11 часа, taniamoutafi каза: Уплаших се от цените на обратния път. Търсих Санкт Петербург - Варна/Бургас/София/Солун/Атина и не намерих за 10/11 юни нищо под 100 евро н Ами срещу ултра евтиното отиване стои скъпото връщане. Винаги има някакъв баланс. Русия не е Италия или Германия, до където сме свикнали да летим за 60-70 евро двупосочно. До Русия двупосочен билет в диапазон 220-240 евро се смята за добра оферта и всяка комбинация, която е под тези стоиности се смята за изгодна. Както се казва "Москва не верит слёзам." 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 преди 11 часа, taniamoutafi каза: Варна - Москва не ме плаши. Уплаших се от цените на обратния път. Търсих Санкт Петербург - Варна/Бургас/София/Солун/Атина и не намерих за 10/11 юни нищо под 100 евро на калпак, дори са доста над сто. Някой да даде идея? Това са чартъри към морето и първите са пълни само на отиване към морето и празни на връщане, затова така. На края на сезона е обратното. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 преди 2 минути , epetkov каза: Както се казва "Москва не верит слёзам." ... с малко по-различен словоред, а и на сълзите в дателен падеж "е"-то е без две точки и ударението отива на втората сричка 2 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 На 22/01/2018 в 18:32, taniamoutafi каза: Имаме намерение да си организираме самостоятелна екскурзия София – Москва – Петербург – София в началото на юни за десетина дни. Поразгледах предложенията за билети и за отсечката София – Москва ми се струва най-икономичен вариантът София – Варна с Bulgaria Air FB 971 07:10 – 08:00 и след това Варна – Москва пак с Bulgaria Air FB751, но с билети закупен от Aviobilet за чартърен полет , с час на излитане 13:00 и 2часа и 30 минути полет. Не съм пътувала до сега с чартърен полет и имам някои притеснения. Днес се опитах 3 пъти да се свържа с Bulgaria Air на телефона, който са посочили за София, отговорът беше: „всички оператори са заети, опитайте по-късно“. Затова моля, ако някой знае да ми отговори на следните въпроси: - калко голяма е вероятността полетът да бъде отложен/отменен и какви последствия може да има за влизането в Русия – четох, че искат да декларирам датата на влизане, за да ми издадат виза? - Как/къде мога да разбера какъв безплатен багаж мога да взема? - става дума за чартърния полет Варна – Москва, за София – Варна ми е ясно. - Не видях никъде в сайта на Aviobilet.com някакви контакти. Достатъчно надежден ли е този сайт, някой купува ли билети от там? Ако нещо се обърка към Bulgaria Air ли ще се обърна за помощ? - Не че е толкова важно, но с час на излитане 13:00 и 2часа и 30 минути полет не би ли трябвало да се обяви кацане в 16:30 имайки предвид, че в Москва са с един час напред? В сайта е обявено 15:30. Имам още много въпроси за изясняване, но нека карам подред. Отделих в нова тема, че се отклонихме от България Еър Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 За мен полетът София – Варна с Bulgaria Air е изключително критичен за полет с прикачване. Руската виза се вади с дати на самолетния билет, тя си е със срок и не е проблем влизане по късно. Също така и покана от хотела или където ще отседнете(предполагам, сте го проверили това). Какво планирате за отсечката Москва-Санкт Петербург- влак или самолет ? Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 Понеже миналата година направих подобно пътуване точно Юни месец (10-ти до 18-ти), та моя опит по въпроса: - билети си купих Бургас - Москва и после Москва - София точно от авиобилет. Нямах проблеми, въпреки че и аз бях притеснен като теб и няколко дни предварително им звънях да ги питам кога ще си получа билетите - Юни е началото на сезона по морето и цените от тук към Русия са ниски, но пък от там за насам има много желаещи и цените са по-високи. Натам си купих билет за 20 евро, а обратния до София беше 120 евро. Това е добра цена като се има предвид, че другите най-евтини варианти ми излизаха по 160 евро с прекачване някъде из Европа и времетраене на цялото пътуване по 18 часа и нагоре. - Юни месец е още началото на сезона на чартърите и там няма големи закъснения на полетите, при нас закъснение имаше от два часа само на полета на връщане. Все пак във връзка с визата: няма проблем да пристигнеш по-късно в Русия, но поискай да ти дадат виза за 3-4 дни след напускането, това се прави с цел ако ти отложат полет за връщане да нямаш проблем. - за багажа нямаш проблеми също. Имаш право на 20 кг. чекиран багаж. Приятно пътуване и за отсечката Москва - Санкт Петерсбург поне в едната посока хвани бързия влак Сапсан. Цената е колкото цената за самолет, но пътуването е много приятно и трае около 4 часа. А и с трансферите до летищата пак няма да стигнеш по бързо със самолет отколкото със Сапсана Връзка към коментар
taniamoutafi Публикувано: 24 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 Да обобщя: - Рискувам да изпусна полета, ако пътувам от София до Варна с България еър. Мислех си, че разлика м/у час на пристигане 8:00 и полет в 13:00 е достатъчна. - За багажа да не се притеснявам, ние сме свикнали и на 10 кг. - До сега най-добро относно билетите за обратно (Москва - Варна) е около 140 евро, към които трабва да се прибавят и билетите от Санкт Петербург до Москва и Варна - София. Не знам до кога да чакам изгодни билети. - Да, за отсечката Москва - Санкт Петербург мисля да ползваме Сапсан. Разглеждам и варианта за нощен преход в спален вагон, да спестим време от деня. Ще бъдем заедно с приятели, които настояват, че 4 нощувки в Москва били достатъчни. То и 6 да имаме ще намеря как да ги запълня. - Не сме решили и как ще получим покана, която също е небходима за визата. На нас ни харесва да спим в апартаменти, да се срещаме с местни хора и това с поканата ще ни затрудни. - Съмнявам се дали ще мога да се справя сама за поканата и визата. За визата някои казват, че трябва да я поискам поне 2 месеца преди пътуването. Помагайте! Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 преди 2 часа, Фичо каза: а и на сълзите в дателен падеж "е"-то е без две точки и ударението отива на втората сричка Случват се такива грешки, когато след отварянето на очите първата работа е писането в магеланци.ком. Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 Визата можеш да извадиш, когато си купиш самолетните билети. Става за около 10 дни без експресна поръчка, ако ви притисне времето има вариант за три дни да ти я издадат, но е по-скъпо. Билетите за самолет купих края на април и около. Средата на Май подадох документи за виза. Получих я края на месец Май. Ние бяхме 3 дни в Москва и видяхме всичко което бяхме набелязали само мавзолея на Ленин не посетихме, но вината беше в мен. Не бях разбрал, че единия от дните е национален празник в Русия и имаше концерт на червения площад, та беше променено работното време. За сметка на това в Санкт Петербург се убихме от обикаляне и пак останаха неща за гледане при някое следващо ходене. 2 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 Понеже връщането от Петербург е "проблемният" момент в пътуването, според мен, правилната стратегия е то да се завърти обратно: първо Варна(Бургас) - Петрбург за 35-40 евро (до Петербург са малко по-скъпи отколкото до Москва) след това с влака до Москва и оттам на 11.06 има много полети до Варна(Бургас) или до София, както @boogy83 за 120-140 евро. Общо за самолетни билети ще бъде 150-180 евро/ човек. 2 Връзка към коментар
funny Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 преди 13 минути , taniamoutafi каза: - До сега най-добро относно билетите за обратно (Москва - Варна) е около 140 евро, към които трабва да се прибавят и билетите от Санкт Петербург до Москва и Варна - София. Не знам до кога да чакам изгодни билети. Москва-София през www.jetcost.com.co/co.edreams.com с ЛОТ дава цена около 100 евро при плащане с Виза Дебит за твоите дати ( 10-11 юни) 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 преди 15 минути , taniamoutafi каза: Рискувам да изпусна полета, ако пътувам от София до Варна с България еър. Мислех си, че разлика м/у час на пристигане 8:00 и полет в 13:00 е достатъчна. По принцип би трябвало да е достатъчна, ама по време на летните чартъри България Еър разписанието за нищо го нямат. 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 преди 14 минути , taniamoutafi каза: На нас ни харесва да спим в апартаменти, да се срещаме с местни хора и това с поканата ще ни затрудни. Може би в темата за руската виза ще има по полезно инфо, но аз ще споделя с каквото съм се сблъскала. Два пъти вадих руска виза и двата пъти беше транзитна, т.е не искат покана, само самолетните билети. Но при първото вадене бях резервирала за една нощувка апартамент в Москва- още при процеса на резервация имаше опция имам ли нужда от покана и ценоразпис колко ще ми струва. После комуникирах директно с мястото на настаняване и отново ми предлагаха покана. Така че, поканата според мен не е проблем-проблем ще е евентуално цената, която ще искат(повечето хотели я изпращат безплатно). Отделно съм чела за фирми, които се занимават с вадене на руска виза и те имат грижата да ти намерят покана. Поканата трябва да обхваща целия престой-т.е. за нощувките в Санкт Петербург трябва отделна покана Връзка към коментар
taniamoutafi Публикувано: 24 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 Благодаря bobole4e. Разрешава ли форума да ми пишеш през кой сайт си направила резервацията на апартамента? Връзка към коментар
taniamoutafi Публикувано: 24 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 преди 1 час, funny каза: Москва-София през www.jetcost.com.co/co.edreams.com с ЛОТ дава цена около 100 евро при плащане с Виза Дебит за твоите дати ( 10-11 юни) Този полет има прекачване във Варшава, за което са предвидени 50 минути. Достатъчно ли е? Връзка към коментар
Препоръчани мнения