Прескочи до съдържание

Няколко дни около Неапол и поправителен във Ватикана

Lindt

Препоръчани мнения

честит рожден ден и от мен, @ДиянаВ! явно много му върви на района на такива прекарвания, и аз така си оползотворих моя :smile: (без транспортните неволи и наопаки на вашия маршрут), спомените от Позитано още са ми супер ярки - сега видях и другия склон от твоята перспектива, но все пак мисля, че слизането на Chiesa Nueva е по-добрият вариант

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, ДиянаВ каза:

10-ина минути прекарахме първо в замръзнало състояние и взиране, а след това във въртене и опипване по разни места да търсим падналата от окото на Ния контактна леща. Беше ужасно стресиращо преживяване. Направо ми се плачеше от мисълта за компанията на едноокия Джо🙈

За да няма еднооки Джо-та :biggrin:, лещоползвателите със стаж винаги разнасяме с нас по един, че за дълги пътешествия и два комплекта лещи. Досега не ми се е налагало да ги ползвам, ама знае ли човек...

преди 6 часа, ДиянаВ каза:

Аз и щерката единодушно го избрахме за най-красивото и цветно място от кратката ни разходка.

Много ви е цветно Позитаното! За този период си е късмет. :smile:
Обаче пролетта май по-късно им започва, ние бяхме на 26 март - по тераската горе из снимките нямаше ни вази, ни саксии...

При @ДиянаВ

IMG_8834.jpeg.af8fbc2186888397967ff64191d69459.jpeg.01c5feafe6480998a4673423406c31c4.jpeg

И при нас 

58.JPG.c91a1bac8aa7fea6b2f32147e78b22f3.JPG

С една дума, пак ще отида, като се стопли. И да направя вече тази пътека най-сетне. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 3 часа, antea каза:

все пак мисля, че слизането на Chiesa Nueva е по-добрият вариант

Ако има стълби по този маршрут, както предполагам, просто не са били за мен в онзи момент. Взех си дозата в последния ден и още ходя като робокоп😄

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Честит рожден ден!

Абе аз шофирах 300 км без очила до Пуерто Наталес, за да си купя лещи, а вие сте били в цивилизацията, никакъв проблем.

• Шок 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

@iMari, къде в този квартал Rione sanita е ок да гледам за нощувки? 

В тази част са най-много, но дали да гоня близост до Археологическия музей, метростанциите или нагоре в нищото: 

image.png.6e469b068e233b5605fd69481217afb1.png

Връзка към коментар
преди 1 час, Lindt каза:

дали да гоня близост до Археологическия музей, метростанциите

Да, определено е по-добре да сте около станциите Museo и P-zza Cavour, едно, че близостта до метрото е удобство и няма да зависите от нередовни автобуси и другото и основно е, че квартала е на склон и колкото по-нагоре към Capodimonte отиваш, толкова по-стръмно става.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , Lindt каза:

съм си обещала да не се влияя от снимки 😄 

Чакам снимки, от които да се повлияя. 😃

@ДиянаВ е заета с тиквени десерти, но публиката чака продължение на разказа. За Равело и маслените топки. 😃

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 7 минути , Argentique каза:

Чакам снимки, от които да се повлияя. 😃

@ДиянаВ е заета с тиквени десерти, но публиката чака продължение на разказа. За Равело и маслените топки. 😃

Айде, почвай да баеш за слънце, че ми се иска да снимаме адекватно крайбрежието. Тръпки ме побиват като видя снимки с pop art и dramatic режимите на най-стария ни апарат. Добре, че дойде ковид и пилетата, че малко да се научим да снимаме :derisive:

За Равело и вилите хич не мога да преценя дали късна есен е ок, та и аз чакам разказа. 

Никой не ми подсказа за колата в Бари и още не мога да почна да редя план, а имам да се уча да съм навигатор и да разгледам целия предстоящ път :mail1:

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Lindt каза:

Айде, почвай да баеш за слънце, че ми се иска да снимаме адекватно крайбрежието.

Аз бая постоянно, щото и на мен сиви снимки не ми се гледат.
За колата в Бари да каже @jorocontrola. Сега ще падне, като чуе кой го пита за кола под наем. :smile:

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

преди 45 минути , Lindt каза:

Запазих ни стая в един разпадащ се палат

Минах покрай него и исках да вляза да го разгледам, но нещо в хората, които видях вътре ме смути. Може да е нещо много инцидентно и чисто субективно. Имам неприятни преживявания в подобни вътрешни дворове в Истанбул, а и когато пътувам сама съм по-предпазлива от обичайно, така че вероятно в този случай съм била силно предубедена.  Но пък виждам, че стаите изглеждат много приятно.

Аз съм много доволна от апартамента, който ползвах, макар, че беше доста нагоре. Разделихме се много топло със собственика, даже каза, че ако пак посетя града ще ми направи отстъпка. Но не мога да го намеря в момента, за да го препоръчам,със същото име излиза съвсем друг имот. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

@Argentique свърши ли ти работа моя човек? Книжката по нищо не може да се различи от оригиналната 😉

В Бари съм вземал коли от стандартните италиански фирми - Голдкар и СицилиБайКар. Плащам си за всичко да ми е мирна главата. Извън сезон цените са приемливи. Сигурно има и други опции де.

СицилиБайКар дават електричките с карта за безплатно зареждане.

Допълнение1: Цената за 2 дни:

image.png.f099eebfae327e45f01082df379b692f.png

Минахме поне 300км за без пари, което изби голяма част от наема.

Допълнение2: Отделно бяхме 3ма вързастни с 2 деца и колкото и да е евтино с регионални влакове и автобуси, нямаше как да излезе сметката.

• Благодаря 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
В момента, iMari каза:

Минах покрай него и исках да вляза да го разгледам, но нещо в хората, които видях вътре ме смути. Може да е нещо много инцидентно и чисто субективно. Имам неприятни преживявания в подобни вътрешни дворове в Истанбул, а и когато пътувам сама съм по-предпазлива от обичайно, така че вероятно в този случай съм била силно предубедена.  Но пък виждам, че стаите изглеждат много приятно.

Аз съм много доволна от апартамента, който ползвах, макар, че беше доста нагоре. Разделихме се много топло със собственика, даже каза, че ако пак посетя града ще ми направи отстъпка. Но не мога да го намеря в момента, със същото име излиза съвсем друг имот. 

Аз леко се притеснявам от Неапол да не изглежда като Лион извън центъра с клечащите и подпиращите се десетки тъмни безделници, пушещи трева. По принцип размерите на Жижо ни спестяват неприятности, но зимата се стъмва рано и ще ни е неприятно да минем през подобен район.

Има анулация до четвъртък, ако даде слънце в прогнозата. ще запазя на брега.   

Връзка към коментар
преди 16 минути , Lindt каза:

Неапол да не изглежда като Лион извън центъра с клечащите и подпиращите се десетки тъмни безделници, пушещи трева.

Така е до площад Гарибалди в уличките, донякъде и около Порта Нолана. Но вие не сте там. При второто ми отсядане в Неапол бяхме точно срещу гарата Порта Нолана, на главната улица Гарибалди. Там ни се залепи беззъба мургава просякиня, която отпратихме да се разхожда другаде на български. И тя ни се зарадва на същия език. :biggrin:

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 12 минути , antea каза:

къде се намира този разпадащ се палат? да погледна като локация дали е близо до нашето airbnb във Форчела и да ти споделя за района евентуално :smile:

Мисля, че @iMari имаше предвид конкретно при входа към вътрешния двор, че има някакви съмнителни персони, не просто околността. 

Ето тук е: 

https://maps.app.goo.gl/za2c8ZwvJNNHXLfu9

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Lindt каза:

Мисля, че @iMari имаше предвид конкретно при входа към вътрешния двор, че има някакви съмнителни персони, не просто околността. 

Ето тук е: 

А защо не виждам прозорци в това настаняване? :shok: Или вие сте в друго, но в сградата.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Lindt каза:

Ето тук е: 

това е на север от Via Foria, а ние бяхме само на юг от нея, така че нямам лични впечатления за района, но по google street прилича и на Испанския квартал, и на Форчела - моторетки, лудница, мръсотийка, "уж смугли и страшни" субекти (които обаче според мен са си просто така изглеждащи местни обитатели, които си се занимават с техните неща), изобщо класическата картинка, която бих очаквала от Неапол - в смисъл, на мен ми харесва това, което виждам в района, и бих го търпяла за 2 вечери :smile: иначе най- ми допадна карето около Cappella Sansevero (по-чисто, по-достолепно и класно) и за следващо ходене ще се ориентираме натам

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз съм отсядала тук и то сама:

Napoli Museo bed and breakfast https://www.booking.com/Share-d5y6IN

Нищо,че входът и уличката изглеждат подобно на снимките на Lindt ,но само  излизаш и вече си почти на "Via Foria " и на сто метра от музея и  станция Museo и Piaza Cavour.

Не видях мрачни и подозрителни субекти!

А стаята си беше идеална,закуската също.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 часа, Lindt каза:

Ето тук е: 

Ние бяхме в този апартамент https://www.booking.com/hotel/it/the-paradise-house.bg.html?label=gen173nr-1FCAEoggI46AdIM1gEaEOIAQGYAQO4ARfIAQ_YAQHoAQH4AQ2IAgGoAgO4Apzx3bkGwAIB0gIkNzNkOGRiMWEtYWIwZS00N2I5LThiMDItY2VhNTI0YTk0NzRk2AIG4AIB&sid=2e7745941529a5274801c718d58330e5&aid=304142&ucfs=1&arphpl=1&checkin=2024-12-07&checkout=2024-12-09&dest_id=5257821&dest_type=hotel&group_adults=2&req_adults=2&no_rooms=1&group_children=0&req_children=0&hpos=1&hapos=1&sr_order=popularity&srpvid=86ed7509e5e40305&srepoch=1731688957&all_sr_blocks=525782101_184864058_0_1_0&highlighted_blocks=525782101_184864058_0_1_0&matching_block_id=525782101_184864058_0_1_0&sr_pri_blocks=525782101_184864058_0_1_0__18000&from=searchresults, то е много близо до вашия. За мен квартала е много добър, типично неаполски с вътрешни дворове и тесни улички. Нямаше тъмни ора по улиците, метрото не е далеч. Много хубави заведения за хранене из квартала.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Ако ми побаете за хубаво време в Малага и наоколо през първа-втора седмица на декември, ще продължа с последния ден в Равело и обратно в Неапол при сладките топки😛

Относно настаняването в Равело, не можах точно да разбера дали пустееше градчето извън сезон или на мен така ми се стори. Като цяло при ранното стъмване не си струва загубата на време само за едното спане там. Ще разкажа скоро, но аз го разгледах за около половин час. С това време разполагах. Също ядох и по-вкусна пица Неаполитана от тази в Амалфи. 
В Соренто е хубаво за спане, оживено е, за крайморските градчета не знам как е нощем.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.