Прескочи до съдържание

Гръцките острови за 6-ти септември

Jorro

Препоръчани мнения

Публикувано:

Благодаря на всички за предложенията. Като цяло гледам да избегна варианта с кола, защото първо доста ми натоварва бюджета за 2-ма души и второ макар да правя пълна застраховка всеки път само я мисля да не и се случи нещо. Варианта за полет от Солун също го изключвам, защото от толкова много екскурзии целогодишно само отлагам купуването на нова кола, а с настоящата не ми се рискува на дълъг път :lol: 

@Radnev добре ме надъха и за Корфу и за Тасос, но наистина си трябва кола. За Корфу обаче с този плаж "Порто тимони бийч" до Афионас пак ме вкара в размисли дали да не избера Корфу и да жертвам някакви пари в рент а кар. За сега май Наксос най-много отговаря на изискванията ми за свободно придвижване без кола както @Asya Assenova ми препоръча още в началото, въпреки че ми се ходи общо взето навсякъде. Може би Родос да го оставя за някоя екскурзия за 3-4 дни, а сега да заложа на плаж и почивка.

Към момента оптимания вариант, който се получава е :

6.09 София- Атина с Райън , послед Атина-Парос с Олимпик . Кацаме в 11:10 ч. на острова.

По всичко личи, че ще изпуснем евтиния ферибод за 10 евро към Наксос в 11:40, а следващите са по 27 евро. Има евтин на същата фирма вечерта в 23ч. 

Тук съм с въпросителна има ли какво да се прави през деня на Парос ( със сигурнос може да се отиде на плаж, който и да е абсурдно с багажа (макар и само ръчен) та най-вероятно ще стисна зъби за по-ранното фери. Някой знае ли дали има други лодки или фериботи м/у двата острова, които не излизат в сайтовете за фериботи? 

Настаняване в Наксос и 5 нощувки.

11.09 Ферибот до Миконос на обед . Около 13:30 ч пристигане.

Разходка в Миконос .  Тук имам въпрос може ли да си оставим багажа някъде? Заслужава ли си да пристигнем 1 ден по-рано и да направим една нощувка тук? Цената на 1 нощувка около столицата струва колкото 4-те нощувки на Наксос и ми се вижда пак малко излишно предвид, че гоня бюджет. Ако пък е толкова хубаво ще се спи там то се е видяло.

20:15-20:50 Mikonos- Athens с Олимпик Тук се надявам да ни стигне времето за прекачване. 

22:50 - 23:55 - Атина- София в уизз 

Публикувано:
Публикувано: (редактирано)

Чудесно можеш да си изкараш в Парикия до късното евтино фери! От летището ще вземете такси до Парикия, защото май няма автобуси. Там са офисите на почти всички тур агенции, агенции за наемане на коли на острова и т.н. и най-малкото ще попиташ хората от агенцията, от която ще си купиш билета до Наксос, дали можеш да си оставиш багажа при тях. Ще се намери вариант за багажа, сигурна съм. 

В северната част на залива има хубави плажове, а южната част е една дълга променада със заведения, църквата е хубава и голяма, из типично цикладските улички е много, много приятно.

Редактирано от Звелина

Дано не ти закъснее полета на връщане, аз не бих рискувала с толкова малко време за прекачане, ако полетите не са ми на един билет, но не съм критерий.. И на Парос, и на Миконос има какво да се прави за един ден. Парикия, старият град, е много красив. Можете да отидете до Антипарос с корабче, тръгва от пристанището, точно срещу хотел Оазис. Градския плаж на Парос не е хубав, но с корабче за нула време се стига до прилични плажове, пак тръгва от пристанището. Такси от Парикия до летището беше около 20 евро. На Миконос е цифра в общи линии, видял си.По Гръцките острови е хубаво навсякъде, скачай смело.

Редактирано от Asya Assenova

След Наксос и Куфониси плажа на Парос ми бледнееше.  Беше пренаселен и мръсен и един човек се удави и умря пред очите ми.Да си призная, ние зарязахме платен хотел на Парикия и се върнахме на Куфониси. На Парос вместо четири, изкарахме само две нощувки и то заради обратния полет. Въпрос на вкус. Бях втората половина на юни миналата година.

Редактирано от Asya Assenova

Има автобуси от летището до Парикия. По спомен струваше 1.80е. Но трябва да видиш дали ще те устройва като часове. Ние го използвахме от Парикия към летището, понеже, въпреки че към студиото ни имаше уж безплатен трансфер, се оказа, че хазяйката има работа и няма да може да ни закара, но спирката ни беше съвсем наблизо и часовете удобни, така че го взехме и не й предиряхме много. Разписанието може да видиш тук, но може и да го сменят, понеже това мисля е миналогодишното:

http://www.ktelparou.gr/en/bus-schedules.html

Jorro , Защо не направиш една нощувка в Парикия? И да заминете на другия ден за Наксос? Има какво да се прави на Парос, но с багаж не е най удобното, а не знам дали бихте могли д аго оставите някъде. Градския плаж Ливадия, в частта, която е най близо да пристанището и града и на мен, кой знае колко не ми хареса, но колкото повече се отдалечаваш, по-хубав става (преминава в Криос и Марчело). Има и хубави кръчмички по плажа.

Някои от студията на Миконос предлагат безплатен трансфер от/до летището/ порта. Ние бяхме с такъв. като пристигнахме на Миконос, но после летяхме от Миконос след фери от Тинос и трансфера порт-летище ,понеже времето ни беше много малко, беше почти като нощувка. Може да се намери и по-евтино студио в Миконос

Редактирано от Бръмбар
  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.