Прескочи до съдържание

Виза за Зимбабве


Препоръчани мнения

Зимбабве - имаме нужда от Виза - http://www.gta.gov.zw/index.php/zimbabwe-in-brief/getting-to-zimbabwe

ту работи, ту не, не успях по-хубав линк да си открия

цените са си каквито посланика си ги измисли - Виена 55 Евро и една снимка, Брюксел - 60 Евро и 2 снимки, Лондон 45 паунда, на техния сайт 30$

Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...

Привет!
Малко прясно и актуално инфо, ако някой го интересува.
Визи за Зимбабве - кандидатстване онлайн, получаване на потвърждение по мейла, плащане и взимане на виза при влизане в страната. Трябва да обявите входна точка. Срок на обработка 5 работни дни.
https://www.evisa.gov.zw/Home 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

За Зимбабве вече не е необходимо да се кандидатства онлайн за виза.От няколко дни България е поставена в категория "В" на държавите,чиито граждани получават виза при влизане в страната.

https://www.evisa.gov.zw/#/VisaRegime

  • Харесвам 7
  • Браво 5
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Здравейте!
Дали някой може да ме светне по един въпрос? Попълвайки е-формата допуснах грешка в периода на напускане на Зимбабве. Сайта заби, после тръгна, подадох и в този момент забелязах - дата на пристигане в Зимбабве: 21.08.2019, дата на напускане: 28.07.2019.
Пристига потвърждението след 10 минути, а във формата IF1, която трябва да се представи при влизане в страната, пише дати на пристигане и напускане: 28.07.2019.
Егати. Става въпрос за шефката ми, да казвам ли колко се смутих от грешката си?
Та звънях неколкократно в Зимбабве, писах два-три мейла, натискам на чата и накрая получавам това: "  mistake on dates of arrival and departure is not a problem"
А сега де? В нета пише, че дабъл визата е валидна за две (очевидно) влизания в страната и за период от 90 дни. Ама знам ли...
Някой дали е пътувал, влизал успешно, излизал също толкова успешно от Зимбабве, със сгрешени дати?

(И понеже не може да ме видите, да си кажа, че едвам се удържам да не заблъскам главата в стената. Иде ми да.... не знам какво направо. 😠)

Връзка към мнение

Мисля, че спокойно може да си купи виза на летището. Не е необходима е -виза. Аз съм влизала такава виза преди 6 месеца. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ние си купихме точно такива визи на наземен пункт миналото лято. Подсигуряване не е нужно.

 

Официално се допуска получаване на виза при пристигане на летищата в Хараре, Булауайо и Виктория, както и на КПП на сухопътните граници на Зимбабве.

Горната информация от тук  https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/zimbabwe

 

@yordankavo плюй си в пазвата и запали свещичка за здраве на magelanci.com:wink:

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@patilana, хаха, плюя, плюя аз, а и без свещичка все добро мисля на magelanci.com. 

Знам, че може да се вземе виза на място, но хоратат си имат свои съображения и затова се избра варианта с предсварителна виза.


Въпросът ми, молбата ми беше по-скоро, ако някой е имал подобна ситуация да сподели. 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да ъпдейтна малко нещата. 😉
Не знам дали стана ясно, но хората са решили с предварително получени дабъл ентри е-визи да влязат в Зимбабве.

На дамата първо подадох документите - случката описана по-горе.

На останалите трима от групата (семейство пълнолетни граждани) подадохме днес.

И каква е изненадата? Въпреки че супер-мега-гига внимателно попълвам дати на влизане и излизане 21 авг. - 28 авг., на получените визи пише влизане и излизане на 28 август ?!? 

Ето нагледно - при подаване - със сбърканата вчера дата на напускане, които системата прие без да възроптае или да светне нещо, или каквото и да е:
image.png.0fa92fd57d13d14b84923acb77293039.png
Получихме това:
image.png.4b16b1d231b2235a76bb364fe6e3bf1a.png


И на останалите хора днес - подадени данни:
image.png.e3a9b7cff0db0b96541b0871c12932e9.png
 

Получено:
image.png.19f44836799dec2c75c9ce0426ba3b9c.png
 

Разтърсих се из чужди форуми. Хората не са се скъсали да пътуват на Зимбабве или поне пътуващите не ги сърбят ръцете да пишат, но попаднах на споделено инфо, че и на други хора се случвало да има сбъркани данни, но след проверка на място нещата се намествали. И че е важно да си носят потвърждението за плащане. Някои хора казаха, че само него гледали. Най-много ме дразни, че няма ясно формулиран период на валидност на визата, а аз някъде си трябва да ровя, за да разбера, че дабъл ентри визата е валидна 90 дни от датата на издаване. 
Постарали са се зимбабвийците да направят нещо, но ако се бяха постарали и със съпорта щеше да е още по-добре.
Та това беше от "мястото на събитието". 
Ще споделя по-натам как е минало всичко. 
Благодаря на прочелите, че ме изтърпяха!
Хубав ден на всички! 🙂

  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към мнение

@yordankavo преди да ти отговоря, прочетох темата нагоре и видях, че ти си ни информирала за електронните визи, когато са станали възможни, но реших, че сте пропуснали последвалите изменения.

И въпросът ти, и развитието на казуса и последвалите твои "разкрития " ме карат да съм още по - благодарна на това наше пространство за споделяне, защото никога нямаше да ми дойде наум, че сайт на държавна институция може да си се бъгва на воля и "недоразуменията " му да не водят до никакви драми на място. 

Разбирам, че всъщност хората влизат в страната без "нормална" виза, а само с документ, че са си платили онлайн за такава. Добре, че я има другата възможност за виза на място, че изобщо да ги качат в самолета. 

 

Радвам се, че днес се е случило същото като вчера, защото то доказва твоята добросъвестност. Всеки може да сгреши, колкото и да се внимава. 

Ще съм ти искрено благодарна когато споделиш развръзката , защото Африка е толкова по - различна от останалия свят и аз много бих искала да я посещавам отново и отново, без да колабирам от техните стандарти. 

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

(Да се извиня за поста, но не намерих възможност да редактирам и вмъкна картинката в предното си мнение, затова се налага отново да пиша. Надявам се да няма проблеми!)

Та като една отдадена Дева си "копам" по темата и в чата на eVisa, и да ви кажа какъв отговор получих днес, който е мааалко по-дълъг от предния 😁

image.png.fb6186ead5c9eca988a35468314eec22.png

Оставам с впечателние, че на място се попълва (на ръка) декларация и какво си писал онлайн не е от особено значение?
Надявам се, че наистина хората ще спестят  време с предварително платената виза. 

Връзка към мнение
преди 57 минути , yordankavo каза:


Надявам се, че наистина хората ще спестят  време с предварително платената виза. 

Понякога се спестява време с готова виза взета онлайн, понякога е точно обратното... За Зимбабве съм си вземал виза само на място (на моста, влизайки от Замбия) и преди 5 години май нямаше e-visa, но преди година и половина си играх да вземам онлайн виза за Уганда и като пристигнах на летището в Ентебе, целия самолет се изсипа на гишето за хора с предварително взети електронни визи, а на гишето за вземане на визи на място отидоха само двама човека, които си свършиха работа и си отидоха доста преди на мен да ми дойде реда.  От тогава насам, ако някъде дават виза на място, не се занимавам да си вземам предварително онлайн (примерно другата седмица отивам в Кения за трети път и за трети път ще си взема визата на място).

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте,не знам дали е късно за информация,но от някое време миналата година за български граждани се получава visa on arrival. Е-виза системата не работи за нас,защото вече сме в друга категория. За последните 3 години сме ходили три пъти. Първият с е-виза, другите два направо на летището в Хараре. Унивизата за Зимбабве и Замбия е 50 долара, единичната е 30,а двойната 60

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Привет отново!
Хората се върнаха вчера и искам да ъпдействам "казуса" 😁 Оказа се, че казус изобщо няма - както ми бяха казали от съпорта, на място се попълва декларация с коректни дати и всичко е ок.

Тук искам да кажа нещо.
Системата за е-визи работи и за нас, българските граждани, но всеки трябва да прецени дали иска да се занимава предварително.
Първото влизане  е било през Виктория Фолс, летище съвременно, климатизирано, чакали, минали бързо, не е направило някакво впечатление.
При второто влизане обаче, през Ботсвана, офисът на имиграционните бил на някакво поле, на жегата, никакви условия. Чакащите за виза на място са били над сто души. Нашите хора бяха с осигурен трансфер, предали нещата си на гида и заедно с него влизат преди всички чакащи, отнело общо около 20 мин. 
Определено, фактът, че бяха с предварителнмо извадени дабъл е-визи в конкретния случай им е помогнал много.

Та просто исках да "затворя случая".
Хубав ден на всички!

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.