dimitrov6 Публикувано: 30 септември, 2016 Публикувано: 30 септември, 2016 Разстоянието е 15 километра и аз мисля да се разходя. 2
MARTiNSHO Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 Супер странно, верно, че вътре имало и Бланка :D:D:D Иначе относно горния коментар ще кажа, че уважавам хора, които обичат да ходят. 1
rik4o Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 Тоест 8+10€ за влак + автобус ли ? Така го смятам и при това положение предложеният шатъл веднага след полета с автобус от летището до Валенсия си остава по-добрият вариант.
edbloom Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 Разстоянието е 15 километра и аз мисля да се разходя.Шапки долу За кои дати става въпрос ? 1
dimitrov6 Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 26-28.11. Връщането през Румбо.ес. Този вариант с ходенето не го препоръчвам ,но тези надути цени ме принудиха.
bobole4e Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 Така го смятам и при това положение предложеният шатъл веднага след полета с автобус от летището до Валенсия си остава по-добрият вариант. Още повече, че последният влак е в 19,45ч примерно и за полета от София не става. Иначе интересна възможност(без частта с ходенето пеша ...) Но за 2 евро по-малко и половин час отгоре като време за мен лично не е добра алтернатива. 1
edbloom Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 Ти пък, приеми го от забавната страна Мен много ме радва идеята, нещо като мини демо версия на Камино 5
bad kid Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 Комбинация на няколко човека с такси, вероятно ще излезе по малко от 10 евро? 1
montepinar Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 По-добре е ако сте повече от един, иначе май имаше и опция до гарата в Кастейон и от там влакче на където си искаш. Радвам се, че има и хора, които го изписват правилно, точно Кастейон се казва. Двойно LL на испански, португалски и френски не е Л. Просто в заглавието на темата е сбъркано. Има много българи и роми, които живеят и работят в този район, в малки градчета недалеч от Кастейон и тях тези полети ги уреждат. Но като при всяка нискотарифна компания, която обявява дестинация .. някой голям град, пък каца на 100-120 км от него, на евтиното летище, и тук този риск го има. Всеки си знае рисковете с летища като Хан, Бове и от сорта. Имам позната, която си купи преди време за Рим, без да мисли, че при полет на връщане в 6ч на летище Фиумичино, трябва да е в 4ч на летището сутринта. Кога напуска хотел, кога взима такси и колко ще излезе то, трябва да се мисли предварително 2
edbloom Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 Montepinar, ти в Испания ли живееш ?
DimitarYanakiev Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 Ох най-накрая montepinar. И аз го гледам това от няколко дена и ме дразни ужасно това Кастелон, ама все забравям да коментирам. 1
Георги Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 (редактирано) Няма и какво да се коментира, дори да си спомните . Географските наименования често не се поддават на транслитерация и изговаряне, и изписване на един език, може да е тотално различно от това на друг. Sevilla, сигурно се изговаря на испански Севия, на английски е Севил, на български популярно (колко правилно е отделен въпрос) е Севиля. Den Haag се чете Ден Хаах на холандски, на английски е Дъ Хейг (The Hague), на български е Хага. За да сме съвсем коректни на холандски е даже по-скоро Ден Хаахгкгхгхгх или каквото там произношение ползват. Praha е на чешки, Прага на български, Прааг на английски. Пари - Перис - Париж, с примери може да продължаваме до утре. С две думи, няма нужда от излишно буквоядство. Важното е да сме практични, а в случая всички разбраха за кое летище става въпрос, даже и кода му е отбелязан. Редактирано 2 октомври, 2016 от Георги 5
montepinar Публикувано: 1 октомври, 2016 Публикувано: 1 октомври, 2016 Montepinar, ти в Испания ли живееш ? не, в БГ за жалост, хаха 1
cck Публикувано: 2 октомври, 2016 Публикувано: 2 октомври, 2016 Sevilla, сигурно се изговаря на испански Севия, на английски е Севил, на български популярно (колко правилно е отделен въпрос) е Севиля. С две думи, няма нужда от излишно буквоядство. Важното е да сме практични, а в случая всички разбраха за кое летище става въпрос, даже и кода му е отбелязан. И аз го изписвам Севиля. Важното е да става ясно какво има предвид автора на текста и практичността наистина трябва да е на първо място. -- А за любопитните лингвистично настроени магеланци има "някакъв модел" за правилност. Наредба № 6 от 12.06.1995 г. за транскрипция и правопис на чужди географски имена на български език. А в този случай, глава 4: Правила за транскрипция и правопис на испанските географски имена. 2
Alexander Публикувано: 2 октомври, 2016 Публикувано: 2 октомври, 2016 Според тази наредба, би трябвало Marbella да се казва Марбеля официално, както е Sevilla- Севиля, ама не е така. Аз ли не виждам този случай или си противоречат за LL?
rik4o Публикувано: 5 октомври, 2016 Публикувано: 5 октомври, 2016 (редактирано) Ние кацаме в Castellon и ще си вземем rent-a-car от Malco - цената за 3 дни с пълна застраховка без excess e 79.79€ и определено е много по-добре от автобус 20€/човек на посока, особено като се има предвид и че разписанието на автобуса е неудобно. Насочвам се и аз към Malco, но цената за моите дати за 3 дни е 92,38€, като всичко, което си описала като опции, е същото. Същата оферта и още 2 подобни има и на http://www.economycarrentals.com с/без възможност за канцелиране. Във втория случай цената пада с 12-13€ до 79,60€. Та се чудя кой е по-добрият вариант - директно от рентакар компанията или през сайта без възможност за отказ от услугата. Дали Malco ще признаят застраховката с нулева франшиза от сайта на economycarrental? Де факто ще ползвам тяхна кола и очевидно това е тяхната оферта. Или ще искат на място да доплатя? Между другото и за сведение, други варианти за наемане на кола на въпросното летище за полета от София категорично няма. Просто на CDT липсват не само големите играчи в този бизнес, а няма и никакви други. Проверено! Затова се получава и аномалията от летището на Валенсия да можеш да наемеш кола за 5 евро за 3 дни, а от Кастейон - за 90. Но това е положението в момента. Пък и при 13 евро (10+3) двупосочен билет от Ryanair тези 90 лесно се преглъщат. :- ))) Та дайте съвет - кое да избера? Как бихте постъпили вие в този случай? Редактирано 5 октомври, 2016 от rik4o
chandni Публикувано: 5 октомври, 2016 Публикувано: 5 октомври, 2016 Дали Malco ще признаят застраховката с нулева франшиза от сайта на economycarrental? Де факто ще ползвам тяхна кола и очевидно това е тяхната оферта. Или ще искат на място да доплатя? Цената на Malco е с включено пълно покритие и нулево самоучастие, та затова и цената им е от порядъка на 80-90 евро за 3 дни, а не като повечето други - 30 до 45€ и после "извиване на ръце". Те си знаят, че кацнеш ли на CDT друг избор нямаш и директно са си калкулирали цените без excess. 1
rik4o Публикувано: 5 октомври, 2016 Публикувано: 5 октомври, 2016 (редактирано) Цената на Malco е с включено пълно покритие и нулево самоучастие, та затова и цената им е от порядъка на 80-90 евро за 3 дни, а не като повечето други - 30 до 45€ и после "извиване на ръце". Те си знаят, че кацнеш ли на CDT друг избор нямаш и директно са си калкулирали цените без excess. Точно така е. Същата оферта с пълно покритие и нулево самоучастие я има и на споменатия от мен сайт. Без възможност за отказ е на по-ниска цена. Да взема ли нея, е въпросът, и ако да, ще трябва ли да доплащам отново на Malco на място за пълна застраховка? Редактирано 5 октомври, 2016 от rik4o
Ilian359 Публикувано: 5 октомври, 2016 Публикувано: 5 октомври, 2016 На място може да доплатиш само за детско столче, GPS навигация или други екстри, които не влизат в офертата. 1
chandni Публикувано: 19 октомври, 2016 Публикувано: 19 октомври, 2016 Самоцитирам се, тъй като това мнение повече касае самия трансфер, отколкото застраховката, а остана в другата тема. В този ред на мисли, ако някой се интересува от паркинг на достъпна цена (понеже там паркингите са 10 - 20€ на ден), ние оставихме колата на паркинг Victoria до летището. Запазихме го през ParkVia, цената беше 13€ за 3 дни, с включени трансфери от и до летището във Валенсия. От там пък си взехме Valencia Travel картите от 24-часовия киоск и се придвижихме с метро до спирка Angel Guimera (добре, че там поне успяхме да хванем един от последните влакове, че иначе съвсем щяхме да я втасаме).
rik4o Публикувано: 26 октомври, 2016 Публикувано: 26 октомври, 2016 (редактирано) Търся информация за бензиностанция в близост до летището. Някой ако може да сподели? На Repsol има една, която е много близо до летището https://bg.fuelo.net/gasstation/id/8803?lang=en Изглежда ми най-удобна. Редактирано 26 октомври, 2016 от rik4o
chandni Публикувано: 26 октомври, 2016 Публикувано: 26 октомври, 2016 Има доста като отбивки по магистралата, не се притеснявай... не го мисли. 1
bobole4e Публикувано: 28 октомври, 2016 Публикувано: 28 октомври, 2016 Моето пътуване се провали -28-31.10. Имам закупен автобусен трансфер, който няма да използвам. За днес вече е прекалено късно, но ако някой има възможност и желание да го ползва на 31.10 от Валенсия към Кастейон-мога да му пратя билетите по имейла.
asensi Публикувано: 29 октомври, 2016 Публикувано: 29 октомври, 2016 (редактирано) Здравейте, предстои ни пътуване (аз и съпругата ми) до Кастелон на 25 ноември и връщане на 28-ми ноември, необходим ни е превоз до Валенсия и обратно до летището. Ще се радваме ако случайно някой лети на същите дати да си споделим наем на кола или просто да си платим и да споделим пътуването от и до летището. В случай на интерес свържете се с мен на лично съобщение. Редактирано 30 октомври, 2016 от Георги без телефони моля, пишете на лични.
Pirina Публикувано: 7 декември, 2016 Публикувано: 7 декември, 2016 (редактирано) Здравейте, Ще летим (двама) Кастейон- София на 06/01/2017. Този ден е празник за Испания и автобусът Валенсия- Кастейон има само сутрешен курс, а нашия полет е в 20.35. Наемането на кола също е проблем : Malco работят до 13.00 в този ден, Goldcar трябва да се наеме от летището и да се върне на летището, не може да се вземе от Валенсия и да се върне на летището (поне страницата им не позволява подобна резервация). Имаме два варианта : Сутрешният автобус и повече от десет часа чакане на полет или такси (около 120 евро Валенсия- Кастейон Еърпорт). Ако някой ще се връща с този полет в София моля да сподели как е предвидил придвижването си до там. Отворени сме към споделено пътуване от Валенсия или от Кастейон дела Плана до летището. Редактирано 7 декември, 2016 от Pirina 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега