Прескочи до съдържание

Обществен транспорт в Андалусия


v_bardarova

Препоръчани мнения

Здравейте! Предстой ми почивка в Фуенгирола (Коста де Сол) през месец април! Пътуваме с туристическа агенция, която предлага екскурзии до Севиля, Кордоба, Гранада..., но тъй като не обичаме да се съобразяваме с групи и искаме да ходим където си искаме в градовете, да сядаме за по чаша вино без да бързаме... въпросът ми е следен, към всички, които са посещавали Андалусия: Ползвали ли са влакове или автобуси за предвижване от един град до друг, дали имат някакви сайтове за тях и ако си спомнят скъпо ли е предвижването? Намерих един сайт, в който показва: от точка А до точка Б - примерно от Малага до Севиля 55 евро на човек в двете посоки с влак! Струва ми се, че е скъпо или наистина е така? Ще се радвам на всякакви мнения по въпроса! Благодаря!

Връзка към коментар

За автобуси виж Alsa, влаковете са  Renfe

виждам, че има промо билети Малага-Севиля по 5 евро с Алса, което си е без пари :)

ако имате яснота с програмата, резервирайте

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Зависи къде искате да ходите. Фуенгирола е на крайната спирака на влака Малага Фуенгирола, на всеки половин час е и се ползав като метро, с него лесно се ходи до Малага. Но от там с влак за Гранада или Севиля с влака не е много удобно и евтино. От Фуенгирола с корабче може да ес отиде до Беналмадена и Марбея, но не знам дали по това време на годината. Разгледайте този сайт и вижте възможностите си. Фуегирола по мое мнение н ее най -красивия град на Коста дел сол, голям е, и ма магазини, шопинг-център, но ен очаквайте супер-гледки...Разгледайте този сайт и изберете от транспорта каквото ви е нужно  http://www.andalucia.com/

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , shnuky каза:

Зависи къде искате да ходите. Фуенгирола е на крайната спирака на влака Малага Фуенгирола, на всеки половин час е и се ползав като метро, с него лесно се ходи до Малага. Но от там с влак за Гранада или Севиля с влака не е много удобно и евтино. От Фуенгирола с корабче може да ес отиде до Беналмадена и Марбея, но не знам дали по това време на годината. Разгледайте този сайт и вижте възможностите си. Фуегирола по мое мнение н ее най -красивия град на Коста дел сол, голям е, и ма магазини, шопинг-център, но ен очаквайте супер-гледки...Разгледайте този сайт и изберете от транспорта каквото ви е нужно  http://www.andalucia.com/

 

Благодаря ви много за информацията!

 

Връзка към коментар

А замисляли ли сте се за варианта с кола под наем? Април месец е нисък сезон, и наемът ще е нисък. Може да се комбинирате няколко човека и ще излезе може би по-евтино от обществен транспорт. Няма да го имате проблемът със съобразяването на разписанията. Ще мислите обаче за паркинги.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Щом ще сте във Фуенгирола, бих препоръчала да се разпрострете в околностите, където има достъчно да се види за 7 дни, предполагам за толкова ще сте след като сте с организирана група. лесно ще отидете с влака до Малага. С влака можеда отидете до Бенамадена- има уувеселителен парк, въжена линия над града, и най-хубавата марина на Коста дел сола- едноприятно градче е, заслужава си цял ден разходки. От Беналмадена с рейс може да се отиде до Беалмадена пуебло- супер красиво бяло селце, с автобус до Марбея- Пуерто банус- присатнището с яхтите, Ронда- известна туристическа дестинация имаорганизираи екскурзии/може да излязат по-евтино от предлаганите от българската фирма организатор/често се случва/, Естепона. В Фуегирола има голям шопинг център ходи се от гарата с градски автобус. С влака може да се отиде до Плаза майор- много голяяям мол със всички  големи магазини представени в Испания, ако е към края на юни започват  приятни отстъпки.Малага също си заслужава два дни посещения- много красив град с хо дн хоп оф автобус като начало за ориентация- хваща се от центъра, къето е последната спирка на влака от Фуенгирола, шопинга е на ниво, ресторантите сурпер добри, храната чуседна, чуроса и течния шоколад са задължителни за опитване...

Беналмадена Парк де палома

IMG_20170601_154741.jpg

IMG_20170601_154758.jpg

Ронда- бикоборната арена и изглед от платото- градът е на плато и махубав мост и страхотни гледки ....и много туристи

IMG_20170610_121512.jpg

IMG_20170610_125737.jpg

Чурос и течен шоколад:)

IMG_20170618_123241.jpg

Връзка към коментар

Беналмадена пуебло- романтично селце, типична Андалусия, гледки, разходки, страхотни ресторанти...:)

IMG_20170628_131522.jpg

IMG_20170628_131715.jpg

IMG_20170628_131723.jpg

IMG_20170628_131809.jpg

IMG_20170628_132956.jpg

IMG_20170628_134041.jpg

IMG_20170628_134215.jpg

IMG_20170628_135436.jpg

IMG_20170628_133532.jpg

IMG_20170628_133537.jpg

Току що се върнах от триседмичен престой в Аликанте, тази година ще пропусна Малага и района, защото е ред на любимата Майорка, но догодина отново съм в Андалусия, ще сляза надолу след Марбея...Завиждам леко за предстоящето  ви пътешествие. 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

И аз бих ви препоръчал кола под наем или автобусите на ALSA. Аз с ALSA се помотах доста през 2010 г. точно в Андалусия, като базата ми беше Гранада. Влаковете по принцип са по-скъпи от автобусите по принцип в Испания. А, вашето градче се казва Фуенхирола. Комбинациите GI и GE винаги се изговярят като ХИ и ХЕ на испански. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Багодаря за уточнението:), така е произнася се Фуенхирола. Испанския ще го захващам след немския, който сега ми е наред. Смятам да отворя тема "Къде да живея в Испания" или нещо подобно;)л Надявам се испанците от форума да се вклучт с мнения и съвети...:)

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Много лесно ще посетите Гранада,Севиля,Кордоба.С влака/метро до станция Málaga María Zambrano .Това е жп гарата на Малага,до нея е автобусната гара.С влак  излиза доста скъпо,но до Кордоба мисля ,че това беше единствения удобeн вариант.Докато до Гранада и Севиля има начесто автобуси ,на доста по-добра цена от влака.Ето пример за разписание и цени до Гранада.Два пъти съм обикаляла Андалусия по този начин.Малко е уморително,но си заслужава всяка минута:)

Всъщност първо проверете на автогарата във Фуенхирола за автобуси из околността.Някъде ми се мерна линия Ф-ла -  Ронда,също прекрасно градче.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 2 часа, bad kid каза:

предимството на автобусите е че пускат супер намаления ако се купи билетът предварително- по 5 евро на посока

виж alsa.es

Ще слядя,на мен ми трябва много ранен автобус или влак.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте! За сега със сигурност ще посетя Севиля с автобусите на Alsa, както бях прочела от много пътешественици! Искам също така да посетя Гранада или Кордоба! Бих помолила тези, които са били да изкажат мнение, кой от двата града си заслужава повече да се посети и в кой от тях има, какво повече да се види, нещо, което не бих могла да видя с другите градове? Също така четох информация относно "Алхамбра" в Гранада, но за сега няма билети за посещение, а това беше една от забележителностите, които искаме да посетим! Приемам всякакви съвети, относно билети за "Алхамбра", за Кордоба и Гранада! Също така мислим да посетим Ронда, също много красив град, описан от хората, които са го посещавали и в Малага за ден да се разходим! 

Всякаква информация ще ми бъде полезна... за автобуси, влакове, препоръки, съвети...!

Благодаря ви предварително!

Връзка към коментар

Ох, интересен въпрос. Аз не бих могла да кажа (при условие че изключваме двореца Аламбра) кой от двата града бих предпочела. Всеки има собствено очарование и какво да покаже на пътешествениците. Все пак, може би Гранада, но пък катедралата (джамия) в Кордоба изобщо не е за пропускане. Няма друго такова място!!!

Билетите за Аламбра се продават и он-лайн. Същото важи и за посещение на Алкасар в Севиля. Ако ще ходите, купете предварително, че ние не бяхме на ясно и висяхме повече от час на опашка преди да се доберем до двореца.

А, и последно, ако решите да ходите в Кордоба, имайте предвид че Алкасар в Кордоба не работи в понеделник.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Обективно Гранада е по-живописен град, дори и без двореца. Масово хората са възхитени от Гранада и Севиля в Андалусия. Но моето мнение е малко по-различно, може би защото в Гранада бяхме без багаж, валеше дъжд, а само два дни по-късно в Кордоба ни пекна перфектно слънце. 

 

Ако мога да го резюмирам в едно изречение - в Гранада има повече обективно неща за гледане, повече обективно красиви гледки и по-обективно старинна атмосфера. Но Кордоба ми хареса повече, без да мога да прецизирам защо точно. Силно вероятно да е заради тези неща с багажа и времето. Но според мен нямаш грешен ход тук, който и град да избереш, все ще ти хареса :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 13 часа, v_bardarova каза:

Здравейте! За сега със сигурност ще посетя Севиля с автобусите на Alsa, както бях прочела от много пътешественици! Искам също така да посетя Гранада или Кордоба! Бих помолила тези, които са били да изкажат мнение, кой от двата града си заслужава повече да се посети и в кой от тях има, какво повече да се види, нещо, което не бих могла да видя с другите градове?

Аз комбинирах и Влак и автобус. Базата беше в Малага и всеки ден пътувах и се връщах от различен град. Някой път в Renfe пускат промоционални билети, които са доста изгодни ако ги хванеш (А и са доста по бързи). Ако сте 4-ма може да вземете билет тип маса т.е 4 билета на по евтина цена единичния и ще сте едни до други. Севиля, Кордоба отиване и връщане с влак, а Гибралтар, Гранада и Ронда с автобус. Лесно може да се ориентираш и дори на място да се купуват билетите. От Кордоба и Гранада на мене повече ми хареса Кордоба, страхотна атмосфера, римски и арабски забележителности. Гранада ако не беше Алхамбрата (и гледката от площада към нея) то не си струваше. Но Алхамбрата е нещо невероятно и ако имаш възможност да вземиш билети за нея то няма какво да го мислиш. Силно ти препоръчвам ако имаш време да посетиш и Ронда. Това е едно много малко и китно градче в Андалусия. Гибралтар също е на близо и е невероятно там (не е точно Андалусия но е на 4 часа от Малага с автобус). Иначе от всичките градове в Андалусия най-ми хареса Севиля

 

bridge.jpg

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги каза:

Обективно Гранада е по-живописен град, дори и без двореца. Масово хората са възхитени от Гранада и Севиля в Андалусия. Но моето мнение е малко по-различно, може би защото в Гранада бяхме без багаж, валеше дъжд, а само два дни по-късно в Кордоба ни пекна перфектно слънце. 

 

Ако мога да го резюмирам в едно изречение - в Гранада има повече обективно неща за гледане, повече обективно красиви гледки и по-обективно старинна атмосфера. Но Кордоба ми хареса повече, без да мога да прецизирам защо точно. Силно вероятно да е заради тези неща с багажа и времето. Но според мен нямаш грешен ход тук, който и град да избереш, все ще ти хареса :)

И аз мисля като Георги, въпреки че беше адска жега през цалата ми испанска обиколка. Кордоба ме плени с атмосфера, ковто не мога да опиша. Градът ми влезе под кожата...а мескитата е шедьовър. Гранада също не трябва да се пропуска.:)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Кордоба е невероятна с прекрасните си малки улички и изобщо. Навремето като обикаляхме Андалусия имахме време и за двете места, но определено Кордоба някак си ми остана като по-чудно местенце в главата.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Още един глас за Гранада :) Кордоба си има своя чар, но определено Гранада ме грабна много повече. 

Чудесно е, че няма да използвате кола за Ронда, защото там е истинска одисея с паркирането ;) 

Връзка към коментар

Аз не мога да кажа нищо за Кордоба , тъй като не ни стигна времето за там и скоро смятам да наваксам. Не съм привърженик на обиколките с обществен транспорт , тъй като според мен придвижването в много по- бавно и отнема двойно повече време. С кола под наем,  според мен ще ви бъде значително по- удобно и ще можете да комбинирате градовете. Задължителна е според мен Алхамбра и разходка в Гранада. На мен много ми хареса и не бих изпуснала възможността да я видя. От задължителните места бих препоръчала Ронда, Михас, Марбея, Тарифа и Гибралтар, както и Севиля. Освен това бих препоръчала е Нерха, където е снимано култовото филмче от детството синьо лято. Фуенхирола, Торемолинос са от типа курорти на Слънчев бряг и са почти сляти. Градските автобуси са много на често и са редовни. В стария град на Торемолинос има много приятни калдъръмени улички и чудни заведения. Задължително опитайте хрупкав патладжан с карамел , местен специалитет , който ми е любим( стига да харесвате сладко- солено). Ако сте с кола  , ще можете да се спирате и отбивате в различни бели селца, жестоки са с лилавите си глицини и мушкати. 

Още един глас за  е Алма дена и Естепона , които също ми допаднаха много. В Малага не пропускайте крепостта над града 

Castillo Gibralfaro, Camino Gibralfaro, 11, 29016 , от където се открива прекрасна гледка.

Ето малко и от моите снимки.

 

53093C13-0A75-420D-87F3-3C3C0C65F9E4.jpeg

11E19C73-9988-498F-A893-E768B42A3331.jpeg

5E2F10BA-B71E-4BD6-82E3-4D38398ED5DD.jpeg

B0DA1461-BC44-4EF7-BD38-2B4D64DF6E28.jpeg

CF10EF65-88A8-4912-85B7-EA3A66A161E2.jpeg

66EB0ABA-349F-407A-87B6-1B2EEC7E0DE5.jpeg

A3BED3AA-0F7F-4EDF-ADCF-FEFDBE36A999.jpeg

95D561E9-E85E-4DDF-9B79-AC4743198120.jpeg

66E31EA3-A8E5-4501-8BED-34E886EA15AC.jpeg

31144B54-55F7-4E8F-A0BD-4E5A3BAB1CEC.jpeg

B0011B3C-6B20-43E1-B3C2-E90FB2815EE8.jpeg

8685F659-762A-4E0D-8A7A-F3DD554F6703.jpeg

D8C7287F-D73D-4314-80CF-46A583AA4534.jpeg

924D43F3-779B-498B-B542-9A3F8BF9A807.jpeg

3204DD02-2A16-452C-A60B-A779883FC1B9.jpeg

D1D07C8F-5DFA-48A5-BAA9-EEBDCEDBFF86.jpeg

FE02AE8C-EEA5-4C91-8D4D-6EB311237D7B.jpeg

0D3E6E72-F258-4A6A-A0C3-E1A2A31BDF73.jpeg

0F2E327A-5401-4825-9339-2A7B002E460E.jpeg

A0D72472-26D7-43B5-B0CD-0063B1717038.jpeg

5950DFD5-2AF5-4FA4-BCCB-A397E80BCCF3.jpeg

7F8AE310-5307-475C-A449-59838B8F3A3C.jpeg

162EABA1-34E1-4A79-81C8-6712A093CDD7.jpeg

57418CCE-E6AE-4C6E-813B-A35BB94EDEC6.jpeg

571B094A-055C-4A30-B0EA-DE1ED5771323.jpeg

5BECA500-B246-42E9-ACAC-01F8FF7388AC.jpeg

E6B3744B-7515-45E6-BBD5-2C8BB8DE56AC.jpeg

E3B8851A-E76E-45C1-BA1B-0BAF8074A267.jpeg

748FB3D1-6A15-4F5B-84C5-FDE03D9D4844.jpeg

579B852A-4537-422C-8A23-1EC046B710AA.jpeg

270FD403-3543-4A08-9D83-0B294D2F01DC.jpeg

BDF33BBB-00F7-4539-8EB5-554F5EE95A94.jpeg

5AAFFC71-AE9A-4765-80B0-335EFD7D8026.jpeg

099DF138-3039-4F0D-96B5-92E04BF7081C.jpeg

96A56A39-78B6-4B61-A9D3-8FB4798E51ED.jpeg

01AF3054-575F-4A8E-993D-EBD47D9DA429.jpeg

9CE2C57C-8387-4DE4-A502-45E1CC160D25.jpeg

Редактирано от liliya
  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.