slujitel Публикувано: 2 май, 2018 Сподели Публикувано: 2 май, 2018 преди 14 часа, Happy_Traveler каза: Ами @Здравко Ангел как бяха? И едно момиче във Фейсбук има, Теди Шанова, тя е била самостоятелно.... Сигурно има някаква врътка? И още едно момиче има от България взело виза, има блог Тери. Връзка към коментар
funny Публикувано: 2 май, 2018 Сподели Публикувано: 2 май, 2018 (редактирано) Съдейки по текстовете в турагенциите , май тази покана е задължителна и се предлага като услуга от тях за клиентите им : Българските граждани се нуждаят от виза за Алжир, която могат да получат в посолството на Алжир в София: ул. "Славянска" 16, тел: 02/980 22 50. ...................... съдейства за получаване на виза, като ще ви изпрати покана за виза. За целта при поръчка на пътуването ни изпратете цветно сканирано копие на вашия паспорт. Ако желаете ние да подадем документите ви за виза се заплаща такса обслужване в размер на 20 лв. на паспорт + таксата за виза + евентуални куриерски разходи за връщане на паспорта ви. Препоръчва се да имате застраховка за пътуването. Попълват се 3 копия на формуляр за виза и се прилагат 3 паспортни снимки. Редактирано 2 май, 2018 от funny 1 1 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 3 май, 2018 Сподели Публикувано: 3 май, 2018 преди 22 часа, slujitel каза: И още едно момиче има от България взело виза, има блог Тери. Ние не сме ползвали никаква агенция. Отидохме си сами с резервации от booking, които след това анулирахме. За 5 дни бяха готови визите. 7 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 7 май, 2018 Сподели Публикувано: 7 май, 2018 Най-накрая имам малко повече време да споделя за нашите алжирски визи. Първия път като отидохме в посолството в София не бяхме планирали как ще протече престоят ни там, бяхме резервирали 2 апартамента през airbnb само за първите 3 дни. Тогава ни върнаха и казаха, че трябва да предоставим подробен план по дни, къде в кой град ще бъдем, както и резервации за хотели в съответните градове. Направихме резервации през booking с възможност за отмяна и след като получихме визите всички резервации бяха отменени. Самото ни пътуване в Алжир тотално се промени от първоначалния план и дори не сме влизали в страната през летище. Влязохме сухоземно с частна кола, която прекарва местните между Тунис и Анаба. Шофьорът беше от онези тарикати, които навсякъде познават по някой и минахме границата съвсем формално за 10 минути. Закара ни до Анаба за 120 тунизийски, което е към 40 евро. Напълно е възможно да паднете и под тая цена, ние просто не искахме да губим време в пазарлък. Като ни закара до Анаба оттам си взехме редовна маршрутка до Константин. Шофьорът, който ни докара до Анаба се съгласи да дойде да ни закара обратно в Тунис, като този път се върнахме през друг пункт - Сиди Юсеф, където всъщност чужденци изобщо не минават и много ни се радваха. Обаче като им изключи системата и местните си ги пускаха така, а ние чакахме един час, докато нещата се възстановят. Иначе хотелите в Алжир са с много по-ниски цени от тези, които са обявени в booking, но тъй като изборът в сайтовете за резервации е много ограничен, а и хората не знаят за разликата на място, просто си резервират онлайн. Хотелите не са много, но ако сте авантюристично настроени, ще си намерите къде да спите и на място. 6 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 7 май, 2018 Сподели Публикувано: 7 май, 2018 преди 47 минути , Здравко Ангел каза: Най-накрая имам малко повече време да споделя за нашите алжирски визи. Първия път като отидохме в посолството в София не бяхме планирали как ще протече престоят ни там, бяхме резервирали 2 апартамента през airbnb само за първите 3 дни. Тогава ни върнаха и казаха, че трябва да предоставим подробен план по дни, къде в кой град ще бъдем, както и резервации за хотели в съответните градове. Направихме резервации през booking с възможност за отмяна и след като получихме визите всички резервации бяха отменени. Самото ни пътуване в Алжир тотално се промени от първоначалния план и дори не сме влизали в страната през летище. Влязохме сухоземно с частна кола, която прекарва местните между Тунис и Анаба. Шофьорът беше от онези тарикати, които навсякъде познават по някой и минахме границата съвсем формално за 10 минути. Закара ни до Анаба за 120 тунизийски, което е към 40 евро. Напълно е възможно да паднете и под тая цена, ние просто не искахме да губим време в пазарлък. Като ни закара до Анаба оттам си взехме редовна маршрутка до Константин. Шофьорът, който ни докара до Анаба се съгласи да дойде да ни закара обратно в Тунис, като този път се върнахме през друг пункт - Сиди Юсеф, където всъщност чужденци изобщо не минават и много ни се радваха. Обаче като им изключи системата и местните си ги пускаха така, а ние чакахме един час, докато нещата се възстановят. Иначе хотелите в Алжир са с много по-ниски цени от тези, които са обявени в booking, но тъй като изборът в сайтовете за резервации е много ограничен, а и хората не знаят за разликата на място, просто си резервират онлайн. Хотелите не са много, но ако сте авантюристично настроени, ще си намерите къде да спите и на място. Плана в моята глава се оформя влизане в Тунис и излизане от Алжир. Благодаря. 1 Връзка към коментар
milenski777 Публикувано: 27 август, 2018 Сподели Публикувано: 27 август, 2018 (редактирано) Здравейте, планувам да пътувам с кемпер през октомври, та си мислех да направя влизане в Тунис с фери от Италия, после Алжир, Мароко и обратно в Европа през Португалия. За всички страни, през които ще мина, знам, че няма проблем. Само Алжир ме притеснява. Според вас ще мога ли свободно да пътувам с кемпера между градовете. Бил съм в Армения, Грузия, Азербайджан и Иран по този начин и нямах никакви проблеми. Редактирано 27 август, 2018 от milenski777 3 Връзка към коментар
Stanislav Dimitrov Публикувано: 28 август, 2018 Сподели Публикувано: 28 август, 2018 преди 4 часа, milenski777 каза: Здравейте, планувам да пътувам с кемпер през октомври, та си мислех да направя влизане в Тунис с фери от Италия, после Алжир, Мароко и обратно в Европа през Португалия. За всички страни, през които ще мина, знам, че няма проблем. Само Алжир ме притеснява. Според вас ще мога ли свободно да пътувам с кемпера между градовете. Бил съм в Армения, Грузия, Азербайджан и Иран по този начин и нямах никакви проблеми. Здравей,провери си нещата,че аз 2004 исках да направя такова пътуване с кола,но наобратно и като се озовах в Мароко се оказа,че не може да се влезе в Алжир-имат проблеми двете държави помежду си и са затворили границите.Тогава варианта беше през Мали в Алжир,но сега мисля е опасно в Мали(а тогава беше Ок,но аз се отказах и се върнах по същият път).Иначе ако пътуваш горе покрай морето в Алжир,не мисля,че ще е проблем.Ако има опасни райони,това са надолу в пустинята 4 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 28 август, 2018 Сподели Публикувано: 28 август, 2018 преди 5 часа, milenski777 каза: Здравейте, планувам да пътувам с кемпер през октомври, та си мислех да направя влизане в Тунис с фери от Италия, после Алжир, Мароко и обратно в Европа през Португалия. За всички страни, през които ще мина, знам, че няма проблем. Само Алжир ме притеснява. Според вас ще мога ли свободно да пътувам с кемпера между градовете. Бил съм в Армения, Грузия, Азербайджан и Иран по този начин и нямах никакви проблеми. Границата между Алжир и Мароко е затворена, така че ще ти е трудно да преминеш. Иначе централната и северната част не са опасни. Има много полицейски контрол по пътищата. Предполагам, че малко хора пътуват с кемпер точно из тази държава, та ако тръгнеш натам ще си обект на доста внимание. 2 Връзка към коментар
milenski777 Публикувано: 28 август, 2018 Сподели Публикувано: 28 август, 2018 преди 16 часа, malkia каза: Здравей,провери си нещата,че аз 2004 исках да направя такова пътуване с кола,но наобратно и като се озовах в Мароко се оказа,че не може да се влезе в Алжир-имат проблеми двете държави помежду си и са затворили границите.Тогава варианта беше през Мали в Алжир,но сега мисля е опасно в Мали(а тогава беше Ок,но аз се отказах и се върнах по същият път).Иначе ако пътуваш горе покрай морето в Алжир,не мисля,че ще е проблем.Ако има опасни райони,това са надолу в пустинята Мисля, предимно покрай морето. Знам, че навътре не е ок. Разбира се, ще разгледам основните забележителности, където има туризъм някакъв. преди 16 часа, Здравко Ангел каза: Границата между Алжир и Мароко е затворена, така че ще ти е трудно да преминеш. Иначе централната и северната част не са опасни. Има много полицейски контрол по пътищата. Предполагам, че малко хора пътуват с кемпер точно из тази държава, та ако тръгнеш натам ще си обект на доста внимание. Бях такъв в Иран и съм свикнал. Мн е интересно. Стига да не са прекално нахални като например египтянините, където съм бил няколко пъти, но без кемпер и си представям какво щеше да е, ако бях. Това, че границата е затворена обаче, е много лошо, защото така ми затваря пътя за натам... 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 28 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2020 темата за визи за Алжир: Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега