Прескочи до съдържание

Турция - конкретни въпроси

Mary
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Турция. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Колко струва билетчето за трамвай в Истанбул?

- Как се пресича от европейската към азиатската част на Истанбул?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Къде да спим в Кападокия?

- Заслужава ли си отбивка до Памуккале?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

ние сме били вече в Истанбул, даже си имам и тема тук :smile: ама беше преди 6 години и сега сигурно доста неща са се променили с транспорта, тепърва ще гледам дали режимът на Истанбул картите е същият като едно време

• Харесвам 1
Публикувано:
Цитат

Българските граждани могат да влизат в Република Турция само с валидна лична карта /без необходимост от представяне на международен паспорт/ при пътуване с цел транзит или туризъм с престой до 90 дни в рамките на 180 дни, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози.

малко ми е неясно това важи ли и при пристигане със самолет - пътува ли се до Турция и без паспорт?

Публикувано:
преди 6 минути , antea каза:

малко ми е неясно това важи ли и при пристигане със самолет

Много ясно пише: ВСИЧКИ  гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте. Опитвам се да купя онлайн билет за долмабахче от този сайт https://www.millisaraylar.gov.tr/Bilet/BiletAl , но не ми приема нито една карта- пробвах от револют през кърв до 4 бг банки и ми отказва транзакциите. Имате ли идеи каква е причината и от друго място мога ли да купя билет?

Публикувано:

Здравейте,

ще бъда тази нова година в Истанбул. Досега съм бил няколко пъти в града, но все през лятото.

Нямаме запазено нищо за нощта на нова година, дали може да се хапне някъде и без резервация - не някой супер лъскав ресторант, някое нормално квартално ресторантче в Каракьой или покрай Истиклял/Таксим. Е в краен случай - балък екмек на моста, ама ми се иска все пак да е нещо по-като за бели хора, да седнеш на маса, на топло..

И ако някой е бил по нова година там, какво би препоръчал, какво ви е харесало, за самата новогодишна вечер, къде да иде човек, какво да гледа, прави.

На 1-ви дали работят някакви кафенета, закусвални, баничарници балкаваджийници или трудна работа?

Благодаря,

Поздрави

Публикувано:
преди 9 минути , rosen77 каза:

Здравейте,

ще бъда тази нова година в Истанбул. Досега съм бил няколко пъти в града, но все през лятото.

Нямаме запазено нищо за нощта на нова година, дали може да се хапне някъде и без резервация - не някой супер лъскав ресторант, някое нормално квартално ресторантче в Каракьой или покрай Истиклял/Таксим. Е в краен случай - балък екмек на моста, ама ми се иска все пак да е нещо по-като за бели хора, да седнеш на маса, на топло..

И ако някой е бил по нова година там, какво би препоръчал, какво ви е харесало, за самата новогодишна вечер, къде да иде човек, какво да гледа, прави.

На 1-ви дали работят някакви кафенета, закусвални, баничарници балкаваджийници или трудна работа?

Благодаря,

Поздрави

По принцип искат куверт, но със сигурност има много ‘нормални’ ресторанти в старата част около джамиите, където ще ви настанят и без (но нямат програма). Така че ще има и около Галата/Таксим. Иначе ако сте готови да си платите, по rooftop баровете на Ортакьой има готин вайб 🙂

За самото посрещане - на Галата има интересна заря/мултимедия, добра идея са и площадите Таксим, Ортакьой. На 1-ви януари разбира се повечето места работят - няма кой да изпусне да вземе парите на туристите 😂 

п.с На мен лично не ми хареса зарята в Истанбул, когато го посетихме, но може би тогава беше рехава по изключение. Иначе в момента съм тук - страхотен град, но продължават да са без задръжки във вдигането на цените. 

• Харесвам 1
Публикувано:

В Каракьой около фериботния терминал и Галатапорт ресторанти с лопата да ги ринеш. Аз последно се омазах в Ali Ocakbasi. Иначе на Истиклял се сещам за култовия Cicek Pasaji.

Публикувано:
На 11.12.2025 г. в 15:26, Jorro каза:

Здравейте. Опитвам се да купя онлайн билет за долмабахче от този сайт https://www.millisaraylar.gov.tr/Bilet/BiletAl , но не ми приема нито една карта- пробвах от револют през кърв до 4 бг банки и ми отказва транзакциите. Имате ли идеи каква е причината и от друго място мога ли да купя билет?

Можете на място да закупите билети . Хубаво да отидете когато отварят касите, че после става лудница не само за билети , но и в самия дворец. Ние отидохме при отваряне на касите без опашка ,за 5 минути купихме билетите. 

• Харесвам 2
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Моля, препоръчайте в Истанбул апартамент с две отделни стаи или хотел със свързани стаи, като единственото изискване е да е чисто и на относително комуникативно място.

• Харесвам 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Някой пътувал ли е наскоро в Турция с електрическа кола? Как може да се зареди- само с кредитна карта или трябва регистрация за Trugo или ZES?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.