Прескочи до съдържание

Турция - конкретни въпроси

Mary
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Турция. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Колко струва билетчето за трамвай в Истанбул?

- Как се пресича от европейската към азиатската част на Истанбул?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Къде да спим в Кападокия?

- Заслужава ли си отбивка до Памуккале?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 20 минути , agenta каза:

Гледах и аз тези две авиокомпании, но в крайна сметка си купихме билети през Turkish airlines и от Ататюрк

Много малко хора знаят, че Пегасус летят и от Атататюрк, но само до два града. Единият е именно Измир, вторият град  е Киев.  Друга бюджетна компания, която свързва Ататюрк с Измир е Онур Еър.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 23 минути , agenta каза:

Ние между Коледа и Нова Година бяхме в Истанбул и решихме да се метнем за два дни до Измир. Гледах и аз тези две авиокомпании, но в крайна сметка си купихме билети през Turkish airlines и от Ататюрк, защото Сабиха е доста далече дори с градски транспорт. На нас щеше да ни отнеме близо два часа да стигнем до Сабиха, а полета до Измир е реално 1:40 мин. Затова разгледай добре цените Turkish airlines и Pegasus и според мен се цели от Ататюрк за полет. Терминалът за вътрешните полети въобще не е натоварен, не е като международния.

А билета в интернет ли го купихте? Ако да, предполагам, че е като при Ryanair: принтирам го на хартиен носител и го показвам на гейта. Или го валидирам на гишето на компанията на летището?

Публикувано:
1 minute ago, epetkov said:

Много малко хора знаят, че Пегасус летят и от Атататюрк, но само до два града. Единият е именно Измир, вторият град  е Киев.  Друга бюджетна компания, която свързва Ататюрк с Измир е Онур Еър.

Да прав си, и аз видях че Пегасиус летят и от Ататюрк до Измир, но просто в часовия ни пояс разликите в цените на Пегасиус, Тюркиш и Онур, бяха незначителни, а и все пак при най-ниската си тарифа Тюркиш дават и чекиран и салонен багаж.

2 minutes ago, muchachote said:

А билета в интернет ли го купихте? Ако да, предполагам, че е като при Ryanair: принтирам го на хартиен носител и го показвам на гейта. Или го валидирам на гишето на компанията на летището?

Да, през сайта на Тюркиш ги купихме. После не сме принтирали нищо. С приложението им и с мобилни бордни карти бяхме навсякъде. Не обичам хартиени билети 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , agenta каза:

но просто в часовия ни пояс разликите в цените на Пегасиус, Тюркиш и Онур, 

🙂 Това е хубавото на бюджетните авиокомпании, че карат традиционните компании да намалят цените си. 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 часа, agenta каза:

Да прав си, и аз видях че Пегасиус летят и от Ататюрк до Измир, но просто в часовия ни пояс разликите в цените на Пегасиус, Тюркиш и Онур, бяха незначителни, а и все пак при най-ниската си тарифа Тюркиш дават и чекиран и салонен багаж.

Да, през сайта на Тюркиш ги купихме. После не сме принтирали нищо. С приложението им и с мобилни бордни карти бяхме навсякъде. Не обичам хартиени билети 🙂

А чекирането пак ли в сайта става?

Публикувано:
19 hours ago, muchachote said:

А чекирането пак ли в сайта става?

Да и чекирането, става и през сайта, и през мобилното приложение на Тюркиш.

Публикувано:

Някой вземал ли е рент а кар в Турция? Дали ще е необходима международна шофьорска книжка?

Публикувано:

Здравейте, 

Имам следното питане.

Предстои ми пътуване Август месец до България но общо взето кацам в Истанбул и понеже времето ми не е много не ми се чака за полет до Варна или София, а аз пътувам до Бургас. Някаква идея как да се предвижа най бързо Истанбул - Бургас? Автобус не се счита за решение понеже е около 6 часа а това не е бързо. Идеята ми беше да наема кола от Истанбул и да я карам в България по време на престоя ми но се оказва, че това е невъзможно. Такси от порядъка на 200 Евро е малко скъпо, но не е чак толкова зле. Някакви други идеи? 

Публикувано:
преди 38 минути , fxtrader каза:

Здравейте, 

Имам следното питане.

Предстои ми пътуване Август месец до България но общо взето кацам в Истанбул и понеже времето ми не е много не ми се чака за полет до Варна или София, а аз пътувам до Бургас. Някаква идея как да се предвижа най бързо Истанбул - Бургас? Автобус не се счита за решение понеже е около 6 часа а това не е бързо. Идеята ми беше да наема кола от Истанбул и да я карам в България по време на престоя ми но се оказва, че това е невъзможно. Такси от порядъка на 200 Евро е малко скъпо, но не е чак толкова зле. Някакви други идеи? 

Имай предвид, че през август ще кацнеш на новото летище - Летище Истанбул.

За мен най-добрия вариант е да се уговориш с някой от България да те вземе от летището.

Публикувано:
Just now, Mary said:

Имай предвид, че през август ще кацнеш на новото летище - Летище Истанбул.

За мен най-добрия вариант е да се уговориш с някой от България да те вземе от летището.

Това с новото летище си прозвуча като заплаха направо :). 

Къде ще е това ново летище ако не е тайна? 

За съжаление нямам толкова много хора на които да разчитам в България вече, а тея на които мога да разчитам не искам да ги карам. 

Публикувано: (редактирано)
преди 13 минути , fxtrader каза:

Не е тайна! Има достатъчно информация в Гъгъл.  (И тук на форума има отделна тема за Новото Летище)

преди 57 минути , fxtrader каза:

Такси от порядъка на 200 Евро е малко скъпо, но не е чак толкова зле. Някакви други идеи? 

Идея от мен:  от автогарата на Истанбул взимаш автобус до Лозенград за около  15-18 бг. лева. Има много нон-стоп автобуси, които взимат разстоянието за 2,5 часа. От автогарата на Лозенград до Бургас  таксито (трансферната кола) струва само 70 евро.

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 минути , fxtrader каза:

Това с новото летище си прозвуча като заплаха направо :). 

:smile: Надявам се да не е никаква заплаха.

преди 14 минути , fxtrader каза:

Местоположение.

И темата тук.

Не случайно предложих да те вземат от там. Все още транспорта до/от Летище Истанбул се осъществява с шатъли. Та трябва да вземеш първо такъв шатъл и после да търсиш друг транспорт.

Аз бих потърсила и дали няма група на пътуващи между Истанбул и Бургас.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , neuromancer каза:

не може да се излиза от Турция ли?

Точно така! С кола под наем не може да се излиза от Турция!

Публикувано:
преди 25 минути , Mary каза:

:smile: Аз бих потърсила и дали няма група на пътуващи между Истанбул и ........

Някаква препоръка къде да търся? 

Публикувано:
преди 1 минута , Kamen каза:

Фейсбук?

Нямам представа честно казано, но предвид пътнико-потока по трасето, може и да има предложения.

Публикувано:

А може и тук да напише. Нищо не се знае, пък и има не малко магеланци пътуващи с кола до Истанбул. Не вярвам да не услужат, ако имат възможност. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, Kamen каза:

Отделих питането в нова тема в правилния форум, да е по-видимо 

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 3.05.2018 г. в 16:34, Mary каза:

В Истанбул всяко превозно средство се таксува отделно, като има намаление за всяко използвано следващо в рамките на определено време. 

При положение, че при пътуване от т.А до т.Б сменям примерно три различни метро линии  - три пъти ли ще ме таксува или само веднъж? 

Публикувано: (редактирано)

Здравей!

От Истанбул до Бургас пътуват 2-3 автобусни компании. Цената е 16 евро в посока. За около 5часа и 30 минути се пътува. Другия вариант е да пътуваш до Къркларели (Лозенград) и от там с турско такси до самата турска граница Дерекьой.  После минаваш пеш двете граници и малко след изхода има таксита на бензиностанцията, турската преди входа за КПП "Малко търново" или вървиш пеш до самото градче 8 километра и от там до Бургас с такси е минимум 1 час и 30 минути. Сложи и мотането по двете граници поне 40 - 60 минути, така, че нищо няма да спестиш като време и само ще дадеш грешни пари на вятъра.

Поздрави и късмет!

Редактирано от MFurlamata
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 29 минути , Kamen каза:

При положение, че при пътуване от т.А до т.Б сменям примерно три различни метро линии  - три пъти ли ще ме таксува или само веднъж? 

Три пъти ще те таксува, но с различна цена.

Първият път 2,60 лири, после 1,80 лири и после 1,20 лири(тук не съм сигурна колко беше) - в пътеводителя съм ги дала цените.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , MFurlamata каза:

и от там с турско такси до самата турска граница Дерекьой. 

Никой няма да тръгне по този начин, ако не се знае предварително колко струва таксито от Лозенград  до българската граница.

преди 13 минути , MFurlamata каза:

От Истанбул до Бургас пътуват 2-3 автобусни компании.

Проблемът тук е, че след 09:00ч следващият автобус е чак в 16:00ч.

Публикувано:
преди 7 часа, epetkov каза:

Някой  да е чувал за спиране на Мармарай до март месец? Информация от скрийншота за какво се отнася?

Не съм чувала за спиране на Мармарай.

Доколкото разбрах на скрийншота е информация, че Мармарай не върви до последната станция Ayrılık Çeşmesi.

Пътува от Üsküdar до Kazlıçeşme.

В дясно са дадени интервалите на движение, защото са променени явно заради по-краткия път.

Има автобус, който покрива неработещата отсечка.

ПП Да се има предвид, че превеждам с преводача. :smile: 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.