Прескочи до съдържание

Турция - конкретни въпроси

Mary
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Турция. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Колко струва билетчето за трамвай в Истанбул?

- Как се пресича от европейската към азиатската част на Истанбул?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Къде да спим в Кападокия?

- Заслужава ли си отбивка до Памуккале?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Здравейте, 

искам да попитам за платените паркинги в Истанбул, трудно ли се намират, тарифите какви са, най общо на 30.12.2019 ще бъда там и ще имам ли проблем с паркирането? 

Връзка към коментар
преди 1 час, bobiikonomov каза:

Здравейте, 

искам да попитам за платените паркинги в Истанбул, трудно ли се намират, тарифите какви са, най общо на 30.12.2019 ще бъда там и ще имам ли проблем с паркирането? 

Паркинги има много. Общинските паркинги имат и приложение, но нещо тази седмица нито сайта им работи, нито приложението.

Все пак дали ще има проблем с паркираното на 30-ти - никой не може да предвиди.

Връзка към коментар

Здравейте, спонтанно решихме да отскочим до Истанбул с компания . Бихме желали да посетим Леголенд, аквариума, Джурасик парк,  може би мадам Тюсо . С 4 деца сме, 6,7,9 и 16. Откъде купувате комбинирани билети ? Други идеи за забавления на закрито ?

Мерси !

Връзка към коментар
преди 10 минути , jiva каза:

Здравейте, спонтанно решихме да отскочим до Истанбул с компания . Бихме желали да посетим Леголенд, аквариума, Джурасик парк,  може би мадам Тюсо . С 4 деца сме, 6,7,9 и 16. Откъде купувате комбинирани билети ? Други идеи за забавления на закрито ?

Мерси !

От самите забележителности.

Идеи:

Rahmi M. Koç Museum

Museum of Illusions Istanbul

Istanbul Sapphire - терасата

Някоя от цистерните.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте,

Някой да е пробвал да наема кола от Истанбул и да я кара в България? Проверих преди няколко години и не беше разрешено, но времето минава а надеждата остава :).

Връзка към коментар
преди 1 минута , fxtrader каза:

Ще си хвана такси, явно има фирми които правят курсове Истанбул - Бургас - Истанбул.

Преди време ми трябваше транспорт до летище Ататюрк. Казаха ми, че има таксита от Хасково, но не намерих. Ако има такива от Бургас, моля да споделиш!

Връзка към коментар
1 minute ago, Дани Магелани said:

Преди време ми трябваше транспорт до летище Ататюрк. Казаха ми, че има таксита от Хасково, но не намерих. Ако има такива от Бургас, моля да споделиш!

Аз се свързах по whatsapp с тези хора отговориха ми че ще стане

http://taxiburgasistanbul.com/

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , fxtrader каза:

Тази компания и още много като нея са на  руснаци, живеещи по българското черноморие.  За 350 лева, разбира се , че ще стане.  Ако пътуваш сам, най-изгодно е с автобус Истанбул-Лозенград  за 8-9 евро.  Има много автобуси. Почти денонощно пътуват. И вече от автогарата на Лозенград до Бургас трансферната кола ще ти струва  40-60 евро. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
2 minutes ago, epetkov said:

Тази компания и още много като нея са на  руснаци, живеещи по българското черноморие.  За 350 лева, разбира се , че ще стане.  Ако пътуваш сам, най-изгодно е с автобус Истанбул-Лозенград  за 8-9 евро.  Има много автобуси. Почти денонощно пътуват. И вече от автогарата на Лозенград до Бургас трансферната кола ще ти струва  40-60 евро. 

Проблема е, че на мен времето ми е доста скъпо. Ако хвана автобус в 0900 сутринта ще съм в Бургас в 1600 часа. Деня е загубен. Ако тия ме вземат от летището в 0700 часа ще съм в Бургас около обяд и ще мога да си свърша работата още на същия ден. 

Връзка към коментар
преди 4 минути , fxtrader каза:

Ако хвана автобус в 0900 сутринта ще съм в Бургас в 1600 часа

Това е вярно, но ако хванеш 0900 вътрешно-турския експресен на Метро, ще бъдеш в Лозенград в 11:15 и оттам с кола в Бургас ще си след 2 часа максимум т.е. в 13:15ч.

Връзка към коментар

При мен въпросът беше нещо да ме вземе от бг и закара директно на летището.  Не ми се разнасяше багаж.

Е нещото се оказа мой състудент, живеещ в Истанбул, който на два пъти ме превози от първата спирка на автобуса в града до летището.

Та питам: толкова ли няма предприемчиви превозвачи, които да те карат от някой български град директно до истанбулските летища?

Връзка към коментар
преди 6 минути , Дани Магелани каза:

толкова ли няма предприемчиви превозвачи, които да те карат от някой български град директно до истанбулските летища?

Ако говориш за редовни превози, нещата не са толкова лесни, както например с маршрутите на Пегасус  Варна-Русе-Отопени, понеже Турция не е в ЕС и лесно не се взимат разрешителни за превоз на пътници от Турция.

Връзка към коментар

От Варна, ако са няколко души, цената на горепосочената фирма става поносима, предвид директния трансфер до летище. Не са си актуализирали сайта с новото летище в Ист.

Връзка към коментар
В момента, epetkov каза:

Ако говориш за редовни превози, нещата не са толкова лесни, както например с маршрутите на Пегасус  Варна-Русе-Отопени, понеже Турция не е в ЕС и лесно не се взимат разрешителни за превоз на пътници от Турция.

Сигурно е така. Но не пречи поне таксита от Свиленград да направят някаква организация и регулярно при фиксирани часове и тарифи да возят пътници.

Давала съм 140-150 евро за еднопосочен самолетен билет от София до Ататюрк, което обезмисляше промоционалните билети Ист-Банкок-Лондон/Франкфурт.

Но тук явно никой не си търси пазарна ниша.

Връзка към коментар
преди 5 минути , Дани Магелани каза:

Но не пречи поне таксита от Свиленград да направят някаква организация

Тук пречи близостта на Одрин. Свиленградчаните, та дори и  хората от Хасково отиват с  коли на близки и приятели до Одрин и след това Одрин-Истанбул  с евтините и експресни  вътрешно-турски автобуси за 8-9 евро.  Как  да  се организират  пътници  от Стара Загора,  Хасково,  Пловдив, Кърджали  за  някакъв час удобен за  трима-четирима, като всеки си има различен  час на излитане от Истанбул?  Лятото споделените трансфери  са доста популярни  от градовете по българското черноморие, но за вътрешността на страната е доста сложно  да се организира.

Връзка към коментар
преди 1 минута , epetkov каза:

Тук пречи близостта на Одрин. Свиленградчаните, та дори и  хората от Хасково отиват с  коли на близки и приятели до Одрин и след това Одрин-Истанбул  с евтините и експресни  вътрешно-турски автобуси за 8-9 евро.  Как  да  се организират  пътници  от Стара Загора,  Хасково,  Пловдив, Кърджали  за  някакъв час удобен за  трима-четирима, като всеки си има различен  час на излитане от Истанбул?  Лятото споделените трансфери  са доста популярни  от градовете по българското черноморие, но за вътрешността на страната е доста сложно  да се организира.

Нямам отговор. Но има липса на такава услуга, което отказва хора да купуват полети от Истанбул.

Ако е с търкиш е лесно, но не и с другите, които нямат полети от София, а и билетите се оскъпяват.

Връзка към коментар
1 hour ago, Дани Магелани said:

Нямам отговор. Но има липса на такава услуга, което отказва хора да купуват полети от Истанбул.

Ако е с търкиш е лесно, но не и с другите, които нямат полети от София, а и билетите се оскъпяват.

Мисля че има доста услуги още едни намерих:

http://besttaxitransfer.com/item/трансфер-такси-истанбул/

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , fxtrader каза:

че има доста услуги още едни намерих

Наистина са доста, както писах, но и втората, която  показваш предлага само трансфери до различни черноморски градове.  (Ако имаш чувство за хумор, можеш, когато сте в Бургас  да кажеш на шофьора да спре пред НАП, и че си данъчен инспектор. Ще ти излезе безплатно пътуването).

Връзка към коментар
3 minutes ago, epetkov said:

Наистина са доста, както писах, но и втората, която  показваш предлага само трансфери до различни черноморски градове.  (Ако имаш чувство за хумор, можеш, когато сте в Бургас  да кажеш на шофьора да спре пред НАП, и че си данъчен инспектор. Ще ти излезе безплатно пътуването).

E аз в общината ще ходя то е там пак 🙂

Ама сигурно има и таксита до Пловдив, мисля че първия път когато търсих подобна услуга бях попаднал на една фирма.

Връзка към коментар
преди 2 минути , fxtrader каза:

Ама сигурно има и таксита до Пловдив

Да, има и от  Пловдив, но  цените са по-високи поради  слабото търсене на тази услуга от Пловдив.   Причината за слабото търсене от Пловдив  са многото на ден автобуси на цена от 40-45 лева.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

@Mary, с новата тарифа от Халкали до Серкеджи, 4 човека с една Истанбулкарт колко трябва да платим на човек?  Нещо не мога да се ориентирам къде да гледам. Сигурно е по 7,75 лири. Каква е разликата между минимална и пълна тарифа? И за Мармарая могат ли да се купуват билети, като за нашето метро или единствения начин е с Истанбулкарт. 

Отделно исках да попитам, дали си видяла промяна в тарифата на автобуса до летището. Преди беше 16 лири. 

В района между Серкеджи и Султанахмед има ли някое заведение, което да препоръчаш за вкусотии. За ресторант няма време, ама някое кюнефе с кафе или сандвич с риба, или нещо което ти обичаш? 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.