Прескочи до съдържание

Турция - конкретни въпроси

Mary
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Турция. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Колко струва билетчето за трамвай в Истанбул?

- Как се пресича от европейската към азиатската част на Истанбул?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Къде да спим в Кападокия?

- Заслужава ли си отбивка до Памуккале?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Ninkata17 каза:

Здравейте,

планирам пътуване до Истанбул с две деца на 4 и 8 години. Двамата с мъжа ми сме с ваксинационни сетификати, доколкото разбирам за децата до 6 години не се изисква документ, но не мога да се ориентирам за по-големите ? Дали някой е минавал границата скоро в подобна формация 🙂 

За по-големите деца се изисква тест.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, oli_mali каза:

Два въпроса от мен:

1) В момента изисква ли се носенето на маски на открито в Истанбул?

2) Само Търкиш еърлайнс ли имат директни полети от София до Истанбул?

1 - Да. Като цяло не са така строги в носенето навън, както бяха в началото.

2 - Да(за съжаление, защото държат високи цени са тази отсечка)

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
Кристин Стефанова

Здравейте, на нашето семейство предстои еднодневно пътуване с личен автомобил до Истанбул началото за септември. Отиваме до клиника за преглед на детето и обмисляме да се приберем още същия ден. Може ли да дадете актуална информация относно документи, които ни трябват (освен паспорти) на нас и за колата, както и за мерките в момента свързани с ковид?

Връзка към коментар
преди 49 минути , Кристин Стефанова каза:

Здравейте, на нашето семейство предстои еднодневно пътуване с личен автомобил до Истанбул началото за септември. Отиваме до клиника за преглед на детето и обмисляме да се приберем още същия ден. Може ли да дадете актуална информация относно документи, които ни трябват (освен паспорти) на нас и за колата, както и за мерките в момента свързани с ковид?

- Ваксина или тест за влизане в Турция за всеки над 6г.

- HGS стикер за колата

- Хес код - почти сигурно в болницата ще го искат

- маските са задължителни и в закрити помещения, и на открито, като навън не са много стриктни в носенето

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, Кристин Стефанова каза:

Ние се върнахме в Понеделник, на границата (капитан Андреево) чакахме около 6 часа, сега чета че опашките са между 6-10 часа, дано до вашата дата да е намалял трафика !  

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар

Здравейте, с един приятел ще пътуваме до Истанбул за 5 дни в началото на септември. И двамата сме ваксинирани и до колкото разбирам не са ни нужни Pcr тестове за да влезнем в Турция, но не мога да намеря информация относно прибирането ни. Т.е. дали, за да се върнем са ни нужни тестове, и дали ще сме под карантина?

Връзка към коментар
преди 1 минута , Kliment Berbatov каза:

Здравейте, с един приятел ще пътуваме до Истанбул за 5 дни в началото на септември. И двамата сме ваксинирани и до колкото разбирам не са ни нужни Pcr тестове за да влезнем в Турция, но не мога да намеря информация относно прибирането ни. Т.е. дали, за да се върнем са ни нужни тестове, и дали ще сме под карантина?

Към днешна дата влизате със сертификата за ваксина в Турция и се прибирате пак с него. Няма нужда от тестове.

Дали и какви промени може да има от септември, засега никой не знае. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Предстои ми престой в Турция от 18.09 до 26.09. Имам паспорт, който изтича на 31.10. Мога ли да влезна в Турция с него? Има ли изискване да има оставащи N на брой дни, преди влизане в страната? 

Връзка към коментар
преди 6 минути , vivo каза:

Предстои ми престой в Турция от 18.09 до 26.09. Имам паспорт, който изтича на 31.10. Мога ли да влезна в Турция с него? Има ли изискване да има оставащи N на брой дни, преди влизане в страната? 

В страницата на МВнР - https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/turkey няма такова изискване да остават N на брой дни преди влизане в страната, но по-добре се обади в Турското посолство и питай - http://sofia.emb.mfa.gov.tr/Mission 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 34 минути , agenta каза:

В страницата на МВнР - https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/turkey няма такова изискване да остават N на брой дни преди влизане в страната, но по-добре се обади в Турското посолство и питай - http://sofia.emb.mfa.gov.tr/Mission 

От турското посолство в България не ми вдигат, но от консулството в Пловдив го направиха - няма да имам проблем, влиза се с валиден паспорт. Помолих и приятел от Турция да се обади в българското посолство там, за всеки случай, от там са потвърдили, че няма да има проблеми. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 55 минути , vivo каза:

От турското посолство в България не ми вдигат, но от консулството в Пловдив го направиха - няма да имам проблем, влиза се с валиден паспорт. Помолих и приятел от Турция да се обади в българското посолство там, за всеки случай, от там са потвърдили, че няма да има проблеми. 

Потвърдено е многократно и от пътуващи, че проблем няма. Трява да се върнеш до датата на изтичане на паспорта.

С две думи - единствено валиден документ трябва, без други условия по срока.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 44 минути , Ou7law каза:

Някой знае ли дали Турция приема ваксината на Janssen на влизане?

Да, приема се. Мисля и при нея имаше същото изискване за 14-дневен срок след поставянето.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 17.09.2021 г. в 9:47, koletoo каза:

Веднага след границата Капитан Андреево има ли от къде да се закупи SIM карта за мобилен интернет ?

Ние активираме.пакет Travel unlimited за пътуване в Турция. 2.99 на ден с 200 минути на ден разговори  и доста интернет. Не.помня точно колко, но ни стигаше доволно. Плащаш на ден, само ако.ползваш. А1 го предлага. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , Asya Assenova каза:

Ние активираме.пакет Travel unlimited за пътуване в Турция. 2.99 на ден с 200 минути на ден разговори  и доста интернет. Не.помня точно колко, но ни стигаше доволно. Плащаш на ден, само ако.ползваш. А1 го предлага. 

200MB е колко да е доста  😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте!

В началото на октомври пътуваме за Сиде с кола. Решихме да пренощуваме в Истанбул, въпреки негативните мнения за трафик, забавяне и т.н.

Маршрутът, който съм избрала е следният:

Истанбул- втори мост Фатих- магистрала Анкара- Измит- Адапазари- Сиде

Денят ще бъде петък срещу събота и бих искала да попитам в кой район да търся място за пренощуване, от който бързо да стигнемхдо втория мост (планирам тръгване около 4 часа през нощта). Благодаря!

Връзка към коментар
преди 17 часа, margo каза:

Здравейте!

В началото на октомври пътуваме за Сиде с кола. Решихме да пренощуваме в Истанбул, въпреки негативните мнения за трафик, забавяне и т.н.

Маршрутът, който съм избрала е следният:

Истанбул- втори мост Фатих- магистрала Анкара- Измит- Адапазари- Сиде

Денят ще бъде петък срещу събота и бих искала да попитам в кой район да търся място за пренощуване, от който бързо да стигнемхдо втория мост (планирам тръгване около 4 часа през нощта). Благодаря!

В 4 сутринта няма да има особен трафик, та изберете където ви хареса и има паркинг. 

Ако ще искате и да разглеждате нещо, то погледнете и да има удобен транспорт наблизо.

А можете да помислите и направо за нощувка в азиатската част на Истанбул.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,

имам следните въпроси:

- в момента носят ли се маски на открито?

- октомври "работят" ли балоните в Кападокия /четох, че е възможно да не летят при лошо време, но питането ми е по принцип дали летят/? 

Връзка към коментар
преди 5 минути , Eva eva каза:

Здравейте,

имам следните въпроси:

- октомври "работят" ли балоните в Кападокия /четох, че е възможно да не летят при лошо време, но питането ми е по принцип дали летят/? 

Да.

Да.

И за времето е вярно. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , Eva eva каза:

Здравейте,

имам следните въпроси:

Бяхме миналата седмица в Кападокия, почти никой не носи маска на открито. Балоните летят, но само при подходящо време. Ние имахме късмета да летим,емоцията много си заслужава.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.