Прескочи до съдържание

Малайзия - магелански пътеводител

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, mbuch каза:

Четох ,че  за влизане в Малайзия важат вече строги правилата за внос на всякакви тютюневи изделия.Независимо от количеството ,трябва да се декларират и съответно да се платят акциз и такси.Някой скоро да се е сблъсквал с тези правила и прилагането им от властите?

След 3 дни ще влезем в Малайзия от Индонезия и ще дам точна информация, но и аз това четох, че исках да си вземем цигари от Индонезия, че са по евтини.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

@mbuchАбсолютно никой не ни проверява и пита колко цигари носим с нас, но всичкият багаж мина скенер. Минахме изключително бързо всички проверки, но с условието, че това е на летище Пенанг, не е Куала Лумпур. В Джордж Таун има забрана за пушене абсолютно на всякъде и глобата може да стигне до над 2000 евро или 2 години затвор, да се има на предвид. Даже тоя надпис със забраната те посреща на самото летище в Пенанг. 

Цената на цигарите от 7/11 взимахме, е между 3 и 4 евро за кутия, зависи от марката.

• Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Какво им става на тези в Пенанг? Съвсем изтрещяха... 

В КЛ се намират места за пушене навън, но явно упорито вървят по пътя на Сингапур със забраната за пушене дори и на открито. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Е, ние не отидохме в Сингапур, защото съм с пушач, затова отиваме в Пенанг. 😃
Поне ще гледаме да спим извън центъра. Благодаря за инфото!
P.S. сега прочетох - забраната била от 10 г.

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, Argentique каза:

Забраната е само за Джордж Таун, останалата част на Пенанг е ок, стига да не е близо до паркове, заведения и т.н. 

Ние бяхме за ден в Сингапур и там можеше да се пуши почти навсякъде, стига да има кошче с пепелник. Просто си стоиш до кошчето и пушиш. 

Има и вратички в Джордж Таун,  нашата стая в хотела ни е с малко вътрешно дворче, само за нас и на него можем да си пушим колкото поискаме.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , Йосиф Милчов каза:

Ние бяхме за ден в Сингапур и там можеше да се пуши почти навсякъде, стига да има кошче с пепелник. Просто си стоиш до кошчето и пушиш. 

Точно така, навсякъде се пуши и това ми донесе разни главоболия с началството, която бях заплашил със смъртно наказание ако носи цигари със себе си там... 😛 

• Смея се 4
Публикувано:
На 24.01.2026 г. в 12:58, mbuch каза:

Четох ,че  за влизане в Малайзия важат вече строги правилата за внос на всякакви тютюневи изделия.Независимо от количеството ,трябва да се декларират и съответно да се платят акциз и такси.Някой скоро да се е сблъсквал с тези правила и прилагането им от властите?

Ние. Летяхме от Фу Куок до Куала Лумпур ( 09.01) и там на случаен принцип единия полицай каза на мъжа ми да си сложи куфара на лентата.

Моя куфар и дамската ми чанта не ги поиска ( и там имаше).

Е в куфара на мъжа ми имаше 3 стека с цигари - два в ляво и един в дясно. Съвсем умишлено полицая като отвори куфара бръкна само от страната с единия стек и каза, че трябва да се плати за него че се виждал на скенера. Платихме, стана за около 2 минути всичко и толкова

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , Argentique каза:

P.S. сега прочетох - забраната била от 10 г.

То и за Пенанг има ограничения😂 не толкова зловещи като в Джорджтаун. Но сега сме седнали в един клуб с жива свирка, и на външните няколко маси се пуши😅 и хотелът ни е супер, имаме си наше дворче и димим.

IMG_20260128_065559.jpg

IMG_20260128_145012.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:

В заведенията в Сингапур никъде не се пуши, дори и на външните маси. Само в обозначените за целта места по улиците - кошче-пепелник, оградено в жълт квадрат. 

В Малайзия и в частност КЛ може да се пуши навън по улиците, баровете на открито, както има все още ресторанти, където може да се пуши на външните маси. Вътре никъде не се пуши. В Пенанг нещо са се поуляли, но ние не пушим и не съм обръщала внимание. 

• Харесвам 2
Публикувано:

В Джордж таун има безплатен автобус за туристи - CAT. Обикаля махалата и може да се качвате и слизате без ограничения. Климатизиран е, което е важно за тези ширини. 

• Маршрут: Автогара Weld Quay – Автогара KOMTAR, преминавайки през Джордж Таун
  • Първо пътуване: 6:00 ч.
  • Последно пътуване: 23:45 ч.
  • Честота: На всеки 10–15 минути

IMG_20260130_124752.jpg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.