krasen_denev Публикувано: 20 октомври, 2016 Автор Сподели Публикувано: 20 октомври, 2016 Из Грузинската колекция, 2016 Страхотни!!! Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 20 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2016 (редактирано) Лурд, Базиликата на Дева Мария на Броеницата Алби, Катедралата Свети Сесил(до ден днешен не е реставрирана) Тулуза Свети Сернен Свети Обин Биариц, Руската църква Париж Saint Chapelle Пантеон (първоначално е бил църква) Saint-Sulpice Madeleine Реймската катедрала „Света Богородица“(Тук са коронясвани френските крале) Катедралната базилика „Сен Дени“ (а тук са погребвани) Редактирано 20 октомври, 2016 от БраниB 11 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 (редактирано) Реймската катедрала „Света Богородица“(Тук са коронясвани френските крале) Катедралната базилика „Сен Дени“ (а тук са погребвани) А тук са женили част от тях - в Шартр (всъщност има и един коронясан - Анри Четвърти) Също е "Света Богородица" И продължавам с другите катедрали от веригата "Света Богородица" във Франция в моята колекция: - Амиен - Лион - базиликата Нотр-Дам - Руан - Париж (вече е пускана, ама да си я пропомним ) Лионската катедрала - св. Йоан Кръстител Ето и Дижонската, "Сен Бенинь" И църквата в наше село от 1250 година, св. Мартин: Редактирано 21 октомври, 2016 от Роца 14 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Не е само за катедрали,качвай си и показвай на воля-църкви,базилики,храмове,параклиси и всичко останало. Няма да ти се разсърдим! За джамиите има ли отделна тема, че като се върна от Иран ще имам много снимки? Или тук да ги кача? Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Някои мои фаворити Санта Мариа деи Фиоре, Флоренция Саламанка Бургос Палермо Модика Орвието Катедралата в Шартр е извънземна, няма да поствам снимки, тези на Роца са страхотни 9 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Катедралата в Шартр е извънземна, няма да поствам снимки, тези на Роца са страхотни А, поствай, поствай . Наистина е разкошна! От всичките френски катедрали, които съм посетила, тези в Руан и Шартър са ми най-любимите. Трябва да видя дали имам снимка и на лабиринта на пода в шартърската... 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 (редактирано) Южнотихоокеанската колекция, септември 2016 Нумеа, Нова Каледония (католическа) Порт Вила, Вануату (католическа) Сува, Фиджи (англиканска) (католическа) Нукуалофа, Тонга (методистка - свободна независима църква на Тонга - кралската църква) (методистка - свободна църква на Тонга) (методистка - свободна църква на Тонга) (католическа) (католическа) (мормонска) Редактирано 21 октомври, 2016 от домосед 11 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Ок, ето Шартр (и аз нямам снимки от интериора, вероятно е било забранено да се снима) Руан Реймс Марк Шагал в Реймската катедрала Амиенската Света Богородица, приказна Марсилия Неапол Комо Падуа Бари 11 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Аз мисля че имам лабиринта на пода на катедралата в Амиен. Ще го потърся довечера из "купищата" снимки. 1 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Франция е прекрасна, но трябва да спрат с тези атентати. Така ми се ходи пак там . Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Франция е прекрасна, но трябва да спрат с тези атентати. Така ми се ходи пак там . Ти знаеш, че ще има още атентати във Франция, така ли? 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 (редактирано) Аз не мисля, че съм религиозна, защото не изповядвам никаква религия. Просто си знам, че има "Нещо", чието дело е "Всичко"... Обаче много обичам да влизам във всякакви храмове, и винаги и навсякъде, където ходя, мра да снимам църкви, катедрали, джамии, гробници, свещени места..Та, и аз да се включа в темата и то с най-голямо удоволствие, като мисля /и дано успея да се удържа / да пусна снимки най-вече от непоказани до момента, а също и по-малко известни, може би дори и неизвестни места. Всички знаете, че има неочаквани приказни красоти на/в местенца, където човек въобще не очаква да види. Имам, не знам точно колко, но със сигурност много хиляди снимки, и ще ми трябва време да прегледам дискове си, затова сега ще пусна само малко снимки от някои места от Бавария. Етал Бенедиктинският манастир Етал /между Гармиш Партенкирхен и Обераммергау/ Ландсберг ам Лех Успение Богородично Свети Дух Бамберг Св. Михаил Щайнгаден Манастирът Св. Йоан Кръстител Вюрцбург Катедралата Мариенкапеле Ноймюнстер Линдау Св. Стефан Кемптен Базиликата Св. Лоренцо Фюсен Св. Манг Ландсхут Известен е освен със замъка Траусниц и историческата Ландсхутска сватба, която в наши дни се разиграва отново и отново на всеки четири години, също и с църквата си Св. Мартин. Тя, според мен, е по-красива отвън. А за жителите на градчето е голяма гордост това, че тя е най-високата църква в Бавария, а освен това е и най-високата тухлена църква в света! Св. Мартин Пасау Св. Стефан - преди година най-сетне завършиха ремонта й и сега тя е просто чудесна - бяла и едва ли не като "дантелена" отвътре. Митенвалд Св. Св. Петър и Павел Грайнау Това параклисче, или каквото е, е като "цъфнало" досами пътя между Гармиш Партенкирхен и Грайнау. Сигурно си има обяснение, но колкото пъти минахме покрай него, толкова пъти беше затворено. И завършвам с алпийска класика от малкото, сладко градченценце Грайнау Св. Йохан (Йоханес) Редактирано 21 октомври, 2016 от iaia_mama 14 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 21 октомври, 2016 Автор Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 За джамиите има ли отделна тема, че като се върна от Иран ще имам много снимки? Или тук да ги кача? Нека тази тема остане само за християнски храмове.Знам,че във форума има тема за останалите видове храмове. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 (редактирано) Пасау Св. Стефан - преди година най-сетне завършиха ремонта й и сега тя е просто чудесна - бяла и едва ли не като "дантелена" отвътре. Впрочем, катедралата в Пасау освен че е много красива, се слави и с това, че има един от най-големите органи в света - според повечето източници - най-големият орган извън САЩ и най-големият орган в катедрала. Органът на катедралата Св.Стефан е наиситна уникален и е истинско техническо чудо със своите близо 18000 тръби, 233 регистъра и 5 камбани. Най-дългата тръба е повече от 11 метра и тежи над 300 килограма. Тя възпроизвежда звук с честота 16Hz, което на практика означава че не всеки може да го чуе (доколкото е прието, че човешкото ухо улавя звуци в честотния диапазон 20Hz - 20kHz). Най-малките тръбички пък са само 6мм. и възпроизвеждат звук с честота 16kHz. За съжаление, аз лично не успях да чуя звуците на този великолепен инструмент при моето единствено посещение на Пасау и катедралата, което беше преди доста години. Надявам се някой ден да коригирам този пропуск. Редактирано 21 октомври, 2016 от Фичо 7 Връзка към коментар
Roberto Baggio Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 iaia_mama, страхотни снимки, какви красоти само 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 iaia_mama, страхотни снимки, какви красоти само Благодаря Връзка към коментар
a6olq Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Обичам да влизам в храмовете, да ги разглеждам, да се потапям в благословената им тишина и да гледам, гледам.... Където и да съм винаги обикалям и снимам почти всички църкви, базилики, катедрали, джамии. Дано не се повтарям и досаждам със снимките, които ще покажа Започвам с Неапол, притежаващ най-големият в света брой църкви, манастири и други религиозни обекти, които достигат 448 броя. Basilica di San Francesco di Paola пример за неокласическата архитектура в Италия и черпеща вдъхновение от Пантеона в Рим . Освен това, благодарение на привилегията, предоставена от папа Григорий XVI, тя е първата църква в Неапол, която има обратна страна на олтара. Moscati Duomo di Santa Maria Assunta Chiesa del Gesù Nuovo е една от най-важните църкви,с най-висока концентрация на картини и барокова скулптура, построена на мястото на двореца Sanseverino през 15 век и е най-типичният пример на неаполитански барок.Вътре е погребан Giuseppe Basilica di Santa Chiara - Тя е сред най-важните и най-големият манастирски комплекси и е най-голямата църква в готически стил на града. Тук е гробницата на Бурбоните Chiesa di San Gregorio Armeno - Бароковата църква на Сан Грегорио Армено е на едно от най-живописните места в историческия център на Неапол Chiesa di San Domenico Maggiore 9 Връзка към коментар
a6olq Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Падуа Basilica Abbazia di Santa Giustina - е една от най-големите църкви в Италия. Доминиращ стил е Ренесанс, въпреки забележимо влияние на византийската архитектура. Интериорът е създаден през втората половина на XVI век, олтара и хорът на базиликата е от Паоло Веронезе Cappella degli Scrovegni - Параклисът е световно известен, защото Джото е бил нает от Скровени да направи фреските с житията на Богородица и Христос. Джото и неговите ученици работят усърдно от 1303 до 1306 г., за да изографисат 36 сцени Това е най-добре съхранената работа с фрески на флорентински майстор. Duomo di Padova - Cattedrale di Santa Maria Assunta - В самия център на Падуа върху останките на старинна църква се издига катедралата на града, в чийто дизайн участва самият Микеланджело. В нея е гробницата на Франческо Петрарка. Basilica di Sant'Antonio di Padova е най-важният религиозен и художествен център в града. Базиликата е посветена на Св. Антоний Падуански, който проповядва католическата вяра в Италия и южна Франция и се установява в Падуа, където умира. Антоний е покровител на бедните и пътешествениците. 5 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Ти знаеш, че ще има още атентати във Франция, така ли? Да, много ясно. (майтапя се, а темата изобщо не е за майтап) Никога не съм си представяла, че такива събития ще се случват в такава близост. Но каквото е писано. Просто в момента, никой не ми се навива на акъла за пътуване из Франция. Връзка към коментар
a6olq Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Парма Cattedrale di Parma - В Дуомо връхна точка е куполът с известното Успение Богородично (1522–1530) на Антонио Кореджо. Майстор на светлината и цвета, „божественият“ Кореджо е един от най-големите италиански майстори на Високия ренесанс. Към Катедралата на Парма има изграден удивителен осмоъгълен баптистерий. Santa Maria della Steccata Отличава се с това, че е под формата на гръцки/равномерен кръст, тип Браманте. Под арката над главния олтар е последната работата на Пармиджанино). Между другото, Стендал го нарича "най-великия художник на Парма след божествения Кореджо". Chiesa parrocchiale della Ss Annunziata Това е една от най-красивите пармски църкви 6 Връзка към коментар
a6olq Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Палма де Майорка Catedral de Mallorca Катедралата Санта Мария на Палма, по-известен като La Seu, е готическа Римокатолическата катедрала, построен на мястото на по-рано съществуваща джамия. Построена е в стила каталонска готика,но има северноевропейско влияние. Тя е дълга 121 метра, широка 55 метра и 44 метра висока. За сравнение височината на централната част в Нотр Дам дьо Пари е 33 м, 38 м в Реймс, 42 в Нотр Дам Амиен и 48 м в СенПиер дьо Бове, най-високата от всички готически катедрали. Тук са най-големите витражи от стъкло 12 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 21 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2016 Да пусна още една серия, този път малко "карашик" Маса Лубренсе - мъничко градченце на най-много десетина минутки с кола от Соренто. Откъм пристанището му се открива... о. Капри - бе, не съвсем, ама почти на една ръка разстояние Санта Мария деле Грацие - през 18в. подът й е декориран с, ръчно рисувани от някой си Андреа от Салерно, плочки майолика. Заради красотата, която дават тези плочки, тази малка, светла и много приятна църквица е записана в Златната книга на Неапол /за снимки и материали относно културата и изкуството в региона/ Санта Мария деле Грацие Соренто - в по-голямата си част църквите и катедралите в Италия не правят никакво впечатление с външния си вид. Затова пък вътре болшинството са великолепни. Не прави изключение и катедралата в Соренто - от улицата спокойно може изобщо да не я забележиш Питърбъро - Както казах в предния си пост, ще се постарая да кача снимки от места, от които все още няма, за да не се затлачва пространството. И така, сега се премествам в добрата стара Англия или по-точно Обединеното Кралство, и ви представям катедралата на Питърбъро. Вътре се плаща за снимане, но аз реших да мина метър, че нещо не ми се даваха десетина паунда Вместо тях, обаче, пуснах лепта 2 паунда, забърборихме се с жената, дето бдеше на касата, и тя хоп - сама си ми предложи тихичко да щракна някой кадър... Ама ме досрамя да си поискам да ми светне лампите, та не са много добри снимките. Катедралата Св. Петър Йорк И тук катедралата се казва Св. Петър И тук правеха икономия на ток... Глазгоу - според едно описание, катедралата на Глазгоу "е образец на древната архитектура на Шотландия и е една от най-красивите сгради". За съжаление и там не искат да създават условия за добри снимки. Почвам да си мисля, че трябва да се дебне момента на литургия и тихичко и тайничко да се снима. Ама, и ако успееш да се скриеш от зоркото очо на проповедника, чи штъ анатемоса кът идното нищо... хм... Единбург - не мога да го пропусна, но по предишната причина само външни снимки. Канонгейт чърч Св. Джил И една най-обикновена Енорийска църква Страсбург Катедралата Дева Мария от Страсбург - е, явно за разлика от немци и италианци, англичаните и французите хич не са склонни да пускат "гювеч" снимки Че и много често искат да им се плаща! Протестантската църква /видяна от корабчето по каналите/ 11 Връзка към коментар
cck Публикувано: 22 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2016 hristov.hb е показал по-напред в темата хубави снимки от Зографския манастир на п-в Атон. А Домосед пък съвсем няма стигане нито като разказ, нито като снимки Ама и аз да се прибутам да покажа няколко кадъра. Един скит по пътеката: от самия Зограф: св. Пантелеймон 11 Връзка към коментар
cck Публикувано: 22 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2016 катедралата St.Joseph в Дар ес Салам, Танзания и лутеранската Azania, пак там 10 Връзка към коментар
cck Публикувано: 22 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2016 Кий Уест, Флорида, САЩ методистка църква Уики за методизма: "Създадено е от Джон Уесли (1703-1791). След неговата смърт последователите му се отделят в отделна деноминация. Най-силно разпространен е в Северна Америка.Методизмът изпитва силно влияние от Пиетисткото движение в Лутеранската църква (класическата протестантска църква и най-голямата евангелистка деноминация; всички други протестантски църкви се считат за секти спрямо нея) и спомага за големи социални промени в Западна Европа. От своя страна методизмът довежда до още по-нови духовни съживления в Западна Европа и в Северна Америка - Движението на светостта и Петдесятно-харизматичното движение." --- ционистка църква (Cornish Memorial Zion church) Уики за ционистките църкви --- и епископалната църква St. Paul -- Кий Ларго (друг остров от поредицата по магистрала 1) Първата им баптистка църква. Уики за баптизма: "Баптисткото движение е клон на християнството, възникнал в Англия през XVII век, изповядващ приемането на кръщение само от съзнателни хора чрез пълно потапяне.Разпространява се в Северна Америка, а от там - и по целия свят. Приема две от седемте тайнства: кръщение и евхаристия.Баптистите принадлежат към протестантското течение в християнството." 9 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега